Studenten van Acuive kunnen nu zelf hun examens boeken, klik hier

Wil jij een opleiding bij Acuive gaan doen die bijdraagt aan jouw succesvolle carrière? Dan kun je gebruik maken van de nieuwe subsidieregeling van de overheid: het STAP-budget.

Hopelijk vind je hier de antwoorden op de vragen die je misschien nog hebt.

 

Met de STAP-budget subsidie kun je tot maar liefst 1.000 euro aanvragen voor een opleiding bij Acuive. Je kunt deze subsidie gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen en je positie op de arbeidsmarkt te versterken. De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulans ArbeidsmarktPositie.

Per kalenderjaar kun je 1 keer STAP-budget van maximaal 1.000 euro toegekend krijgen voor 1 STAP-opleiding.

In 2023 is er voor de subsidieregeling STAP-budget 170 miljoen euro beschikbaar verdeeld over 5 aanvraagtijdvakken. Het eerstvolgende aanvraagtijdvak start dinsdag 28 februari 2023 10.00 uur. Wees er op tijd bij! Want op=op.

Halverwege dit jaar komt er voor 2023 een extra budget beschikbaar van 125 miljoen euro voor de doelgroep met opleidingsniveau t/m MBO-4.

  1. Vraag hier het Stap-budget aan.
  2. Controleer je gegevens op de bevestiging en controleer of je je DigiD nog weet. Vraag het anders (opnieuw) aan.
  3. Op de dag van aanmelden klik je voor 10.00 uur op de link naar www.uwv.nl/stap zodat je om 10.00 uur precies aan de wachtrij wordt toegevoegd. Login met je DigiD en nu kun je het STAP-aanmeldbewijs uploaden dat je van ons hebt ontvangen. 
  4. Binnen 4 weken krijg je bericht van het UWV of je het STAP-budget krijgt toegewezen en ontvang je van Acuive een kortingscode.
  5. Ga nu naar www.acuive.nl, ga naar de opleiding van je keuze en bij het afrekenen geef je de kortingscode in. 
  6. Nu kan je opleiding – met korting – beginnen!

Sinds begin dit jaar is door het UWV vastgesteld dat iedere erkende opleider 300 deelnemers mogen toelaten tot een opleiding met STAP-budget. 

 

Je kunt STAP-budget alleen aanvragen voor een STAP-opleiding die na je STAP-subsidieaanvraag bij UWV start (in een bepaalde periode). 

Tip: Je kunt wel voor je vervolgopleiding bijvoorbeeld medisch pedicure op tijd het STAP-budget aanvragen! 

Is de opleiding duurder dan 1.000 euro? Dan betaal je de rest zelf. 

Je zou nog kunnen vragen of je werkgever (of een andere partij) het meerdere (of een deel daarvan) wil bijdragen. Als je werkgever (of een andere partij) wil bijdragen, dan moet je dat zelf afhandelen met die persoon/partij. 

Je kunt natuurlijk altijd een subsidieaanvraag doen voor een opleiding met lagere kosten dan 1.000 euro (inclusief btw). Je hebt recht op maximaal 1 STAP-budget voor maximaal 1 opleiding per kalenderjaar.

Wist je dat Acuive door het UWV erkend is als leerbedrijf? Dit betekent dat wij samenwerken met het UWV om ervoor te zorgen dat mensen die (tijdelijk) geen baan hebben, zo snel mogelijk weer aan de slag kunnen in de branche van de uiterlijke verzorging!

Lees verder of jij hiervoor in aanmerking komt!

Er geldt een studievoortgangseis voor het STAP-budget. Dat houdt in dat je alleen recht hebt op het STAP-budget als je aantoonbaar de studie hebt gevolgd.

Hoe werkt dat?
Na 12 maanden vraagt het UWV bij Acuive na over de voortgang van je studie. Wij kijken op dat moment naar de onderdelen van de lessen die jij inmiddels hebt gevolgd en afgerond. Voor die 12e maand moet jij 80% daarvan hebben behaald. Dit geven wij aan het UWV door.

Als je voor het STAP-budget kiest, ben je zelf verantwoordelijk voor je studievoortgang.

Ja helaas heeft de regering in april 2023 besloten om met het STAP-budget te stoppen.

Maar je hebt nog de kans op:
. 3 juli 2023
. 4 september 2023
. 1 november 2023

Wil jij ook € 1000 studie budget?

Wil jij een opleiding bij Acuive gaan doen die bijdraagt aan jouw succesvolle carrière?

Dan kun je gebruik maken van de nieuwe subsidieregeling van de overheid: het STAP-budget. €1.000 krijg je cadeau om een erkende opleiding (deels) mee te betalen. Zo wordt studeren een stuk voordeliger!