Studenten van Acuive kunnen nu zelf hun examens boeken, klik hier

STAP budget

In juli 2023 is door de overheid besloten om het STAP-budget stop te zetten voor ongeveer 95% van de opleidingen.

Maar misschien vergoed het UWV jouw opleiding volledig. Wist je dat Acuive door het UWV erkend is als leerbedrijf? Dit betekent dat wij samenwerken met het UWV om ervoor te zorgen dat mensen die (tijdelijk) geen baan hebben, zo snel mogelijk weer aan de slag kunnen in de branche van de uiterlijke verzorging! Lees verder of jij hiervoor in aanmerking komt!

In juli 2023 is door de overheid besloten om het STAP-budget stop te zetten voor ongeveer 95% van de opleidingen.

Misschien vergoed het UWV jouw opleiding volledig. Wist je dat Acuive erkend leerbedrijf is?  Lees of jij hiervoor in aanmerking komt!

STAP-aanmeldingsbewijs aanvragen 

Vraag hier het STAP-aanmeldingsbewijs aan voor een van onze voetzorg of schoonheidsopleidingen. Dit STAP-aanmeldingsbewijs heb je nodig om het budget aan te vragen bij het UWV.

Geslacht *
Geboortedatum & geboorteplaats
Opleiding:
STAP-subsidiebedrag:
Course discount code:
Discount code description

Meld je aan voor € 1.000 STAP-budget!

Wil jij een opleiding bij Acuive gaan doen die bijdraagt aan jouw succesvolle carrière? Dan kun je gebruik maken van de nieuwe subsidieregeling van de overheid: het STAP-budget. Tot maar liefst € 1.000,- kun je cadeau krijgen om een erkende opleiding (deels) mee te betalen. Als je deze opleiding afsluit met een diploma hoef je het budget niet terug te betalen. Zo wordt studeren een stuk voordeliger!

Het STAP-budget is een gift van de overheid. Als je je opleiding met een erkend diploma afrondt, hoef je het niet terug te betalen. Het bedrag mag je gebruiken voor alle voetzorg en schoonheidsverzorging opleidingen van Acuive. Pedicure of Medisch Pedicure, Schoonheidsspecialist of Allround Schoonheidsspecialist: elke opleiding kan € 1.000,- goedkoper worden dankzij het STAP-budget.

Let op! Er is een beperkt aantal subsidies beschikbaar. Je moet er dus heel snel bij zijn, want op = op. Houd hier dus rekening mee.

Het STAP-budget kun je gebruiken voor alle voetzorg en schoonheidsverzorging opleidingen van Acuive:  PedicureMedisch pedicureMedisch pedicure sportSchoonheidsspecialisteAllround schoonheidsspecialisteSpecialisatie Acne.

 • Je bent tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd.
 • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen. Je kunt STAP wel combineren met Lang Leven Leren krediet.
 • Je scholing start minimaal 4 weken nadat je het STAP-budget hebt aangevraagd, maar uiterlijk binnen drie maanden na deze aanvraagtermijn.
 • Je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-budget toegekend gekregen.
 • Je bent nog niet begonnen met de opleiding waar je het STAP-buget voor aanvraagt. Het werkt namelijk niet met terugwerkende kracht. 

Jazeker. Wist je dat Acuive door het UWV erkend is als leerbedrijf? Dit betekent dat wij samenwerken met het UWV om ervoor te zorgen dat mensen die (tijdelijk) geen baan hebben, zo snel mogelijk weer aan de slag kunnen in de branche van de uiterlijke verzorging!

Lees verder of jij hiervoor in aanmerking komt!

Hoe gaat het in zijn werk?

 1. Schrijf je in bij Acuive via het onderstaande STAP-budget inschrijfformulier en geef aan welke opleiding je wilt gaan doen.
 2. Je ontvangt zo snel mogelijk van Acuive een officieel STAP-aanmeldingsbewijs.
 3. Vanaf maandag 3 juli om 10:00 uur kun je jouw STAP-aanvraag indienen op het STAP-portaal van het UWV. Je hebt hiervoor het STAP-aanmeldingsbewijs nodig en je moet in het bezit zijn van een DigiD.
 4. Je ontvangt binnen vier weken van het UWV bericht als het STAP-budget is toegekend.
 5. Je ontvangt van Acuive een kortingscode voor het toegewezen budget, waarmee je je kunt inschrijven voor de gekozen opleiding. 
 6. Jij betaalt de opleiding min het toegewezen budget (in één keer of het wordt verrekend in termijnen) en kunt beginnen met de opleiding.

Heb je nog vragen?

Lees onze Veelgestelde vragen over het STAP-budget. Of ga naar de website van de Rijksoverheid vind je alle informatie over het STAP-budget. Heb je nog vragen over onze opleidingen? Stel ze gerust. Je vind onze contactgegevens hier

Wil jij ook € 1000 studie budget?

Wil jij een opleiding bij Acuive gaan doen die bijdraagt aan jouw succesvolle carrière?

Dan kun je gebruik maken van de nieuwe subsidieregeling van de overheid: het STAP-budget. €1.000 krijg je cadeau om een erkende opleiding (deels) mee te betalen. Zo wordt studeren een stuk voordeliger!