Kansen

Als ondernemer moet je kansen zien én kansen pakken. Kansen zien, je hiervoor openstellen is niet altijd gemakkelijk, maar regelmatig worden kansen niet aangegrepen wanneer ze voor het grijpen liggen.

De redenen daarvoor zijn uitlopend. Het kan zijn dat je teveel in je comfortzone zit of dat de ‘pijn’ niet erg genoeg is. Of dat overtuigingen een rol spelen. Daar zijn we erg goed in. Denk hierbij aan ‘Ik kan het niet’ en ‘Ik ben het niet waard, het is voor mij te duur’.

Slechts enkele maanden voordat corona uitbrak was ik nog in China. Ik heb er destijds niet lang over nagedacht om daar naartoe af te reizen toen de kans zich voordeed. En maar goed ook. Kort daarna kon je de radio of tv niet aanzetten of het ging over China, het coronavirus verspreidde zich snel en de akelige beelden zijn absoluut niet zoals ik ze herinner van dit enorme land. Voorlopig zit een reis naar China er niet meer in.

Ik ben blij dat ik toen niet heb getwijfeld want kort daarna was de kans voorbij. Dan had ik niet mijn angsten overwonnen bij het Hangend Klooster in Datong, ook in China. Hier moet je dus echt even buiten je comfortzone. Dit houten klooster is zo’n 1500 jaar geleden gebouwd door monniken op grote hoogte hangend aan een rots op 75 meter hoogte. Je weet wat er na verloop van tijd met hout gebeurt door de elementen van de natuur. Even vooroverbuigen over de balustrade voor de foto was met bibbers in de benen.

Mooie herinneringen dus door kansen te grijpen wanneer ze zich voordoen en vertrouwen te hebben. Mooie resultaten ontstaan ook door alert te zijn op kansen. Ook in deze tijd in de beautybranche? Ja, júist in deze tijd. Het is goed om zo af en toe eens stil te staan waarover je twijfelt, waarover je nadenkt en welke kansen je daarmee uitstelt en wellicht misloopt. Want wie zegt dat er een tweede kans komt?

Verwacht wonderen, elke dag. En vertrouw!

Aletta de Rooij

Beautybusinesscoach Partners in Crème

Ander nieuws

Wie ben je?

Wie ben je? De aller-simpelste vraag die je kunt krijgen. Maar het aller moeilijkst is vaak het antwoord. Als je wilt dat klanten je leren

» Lees verder
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share