Studenten van Acuive kunnen nu zelf hun examens boeken, klik hier

Erkenningen

CRKBO

Acuive staat geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. CRKBO controleert elke twee jaar de kwaliteit van Acuive. Door deze erkenning is Acuive niet BTW-plichtig over de opleidingen, cursussen en trainingen. Jij betaalt daardoor ook geen BTW! Dat scheelt je veel geld.

Anbos

Acuive wordt erkend door Anbos. Dat is de Algemene Nederlandse Bond voor Schoonheidsspecialisten. Doordat Acuive opleidt naar de Anboseisen kun je ook de erkende Anbos examens afleggen. Met dit erkende diploma kun je je aanmelden als lid van Anbos, waardoor je als nieuwe beroepsbeoefenaar veel hulp en ondersteuning kunt krijgen. Ook zorgt Anbos voor verschillende opscholingen, servicedocumenten en kunnen potentiële klanten jouw gemakkelijker vinden.

Let op: als je als schoonheidsspecialist(e) voor bepaalde onderdelen of specialisaties vergoedingen wilt gaan ontvangen via ziektekostenverzekeraars, moet je in het bezit zijn van een door Anbos erkend diploma, waarbij je aantoonbaar bent geëxamineerd door examinatoren die in het BAS-register staan vermeld. Dat erkende diploma kun je behalen door de examens af te leggen bij Exuive.

ProVoet

Acuive wordt erkend en aanbevolen door ProVoet, de brancheorganisatie voor professionele voetverzorgers. ProVoet heeft verschillende dochterstichtingen, bijvoorbeeld ProCert en Bravo. Daarover lees je hieronder.

Een lidmaatschap van ProVoet levert heel veel voordeel op. Niet alleen het bekende en begeerde ProVoet deurschild, maar ook veel andere dingen. Bijvoorbeeld een lidmaatschap van het vakblad van de Pedicure, de Podopost. Ook kun je gebruik maken van heel voordelige verzekeringen, een format website en nog veel meer.

Bij de opleiding Pedicure ontvang je bij Acuive een volledige informatiemap van ProVoet, waarin je precies kunt vinden wat ProVoet voor jou kan doen.

ProCert

Procert beheert het accreditatiesysteem van ProVoet. Als je Medisch Pedicure bent, Medisch Pedicure Sport of Medisch Pedicure Oncologie, en je wilt vergoedingen kunnen krijgen van ziektekostenverzekeraars, dan moet je ingeschreven staan in het KRP register, het KwaliteitsRegister Pedicure. Om in dit kwaliteitsregister te kunnen worden opgenomen moet je een Bravo branchediploma hebben behaald. Hiervoor leg je de examens af bij de erkende exameninstelling Exuive.

Bravo

Bravo is een dochterstichting van ProVoet. Deze stichting is de eigenaar van de erkende branchediploma’s Voetzorg. Bravo maakt, en onderhoudt, de branchekwalificatiedossiers, BKD’s. Hierin staat precies vermeld waarop je wordt getoetst op de examens. Zij stellen de exameneisen vast, geven de diploma’s uit en onderhouden het diplomaregister. 

Door opname in dit diplomaregister ben je verzekerd van de veilige opslag van jouw diploma, mocht je dat in de toekomst kwijtraken.

Vereniging van Spatadertherapeuten

Acuive is, als enige opleider in Nederland, aangewezen door de Vereniging van Spatadertherapeuten voor het geven van de officiële opleiding. Na het behalen van het erkende diploma kun je je bij hen aanmelden. Zij zorgen voor de erkenning van de beroepsgroep, bewaken de kwaliteit van de opleiding en van de aangesloten spatadertherapeuten door bij- en nascholing en geven voorlichting over spatadertherapie. Via de website worden leden goed gevonden door klanten.

Wil jij ook € 1000 studie budget?

Wil jij een opleiding bij Acuive gaan doen die bijdraagt aan jouw succesvolle carrière?

Dan kun je gebruik maken van de nieuwe subsidieregeling van de overheid: het STAP-budget. €1.000 krijg je cadeau om een erkende opleiding (deels) mee te betalen. Zo wordt studeren een stuk voordeliger!