Studenten van Acuive kunnen nu zelf hun examens boeken, klik hier

Over Acuive

Waarom Acuive

Waarom moet je juist bij Acuive moet zijn voor jouw opleiding (medisch) pedicure, (allround) schoonheidsspecialist(e), spatadertherapeut(e), visagist(e), nagelstylist(e), masseur, voetreflexoloog of (allround) kapper/kapster?

Al ruim 15 jaar wordt Acuive aanbevolen als dé toonaangevende opleider op het gebied van uiterlijke verzorging en lichaamsverzorgende beroepen in Nederland. Jaarlijks mogen wij duizenden studenten begroeten. Wij staan bekend om ons opleidingsaanbod, waarin kwaliteit en praktijkgerichtheid centraal staan. De kwaliteit van de opleiding bepaalt uiteindelijk de kwaliteit van jouw toekomstige praktijk en behandelingen. Met de meeste van onze opleidingen kun je zowel in dienstverband als op zelfstandige basis aan de slag. Bij Acuive volg je opleidingen en cursussen van hoge kwaliteit tegen een betaalbare prijs.

Ben je toe aan een carrièreswitch of ben je op zoek naar een leuke hobby, of bijscholing, waarmee je écht iets kunt bereiken? Of wil je je specialiseren en nog beter worden in jouw vak? Dan ben je bij Acuive aan het juiste adres. Wij helpen je graag bij het bereiken bij jouw persoonlijke doelen. De Uiterlijke Verzorgingsbranche biedt een groot aantal prachtige beroepen en nog veel meer specialisatiemogelijkheden. Het is niet alleen een leuke en interessante branche, maar is ook populair bij jouw toekomstige klanten. Hierdoor kun je een heel mooi beroep uitoefenen en een succesvolle carrière krijgen. Om je goed van dienst te kunnen zijn staan onze medewerkers je dagelijks met raad en daad ter zijde. Je krijgt les van topdocenten en wordt tijdens je opleiding begeleid door een opleidingscoach of mentor. Acuive is geaccrediteerd en aanbevolen door de brancheorganisaties ProVoet, Anbos, Anko en de Vereniging voor Spatadertherapeuten. Hierdoor heb jij de zekerheid van een opleiding met topkwaliteit. Door de erkenning voor CRKBO is Acuive vrijgesteld van BTW op opleidingen. Dat hoef jij dus ook niet te betalen! Behalve alle goede redenen waarom je bij Acuive moet zijn, is er nog een heel belangrijke: Acuive hanteert de laagste lestarieven van Nederland! En dat is heel goed nieuws voor jouw portemonnee. Want waarom zou je meer betalen?

Erkenningen

Acuive wordt door diverse instanties en verenigingen erkend.
Bekijk hier het overzicht.

Examens

Acuive leidt op voor erkende diploma’s, certificaten en getuigschriften. Je kunt bij ons landelijk- of Europees erkende diploma’s behalen. Waarom is dat  belangrijk?

Met de erkende diploma’s kun je altijd verder studeren, bijvoorbeeld voor medisch pedicure, allround schoonheidsspecialist(e) of allround kapper/kapster. Zonder erkende diploma’s kun je niet declareren bij ziektekostenverzekeraars of bijvoorbeeld in het buitenland legitiem werken. Bij Acuive ben je verzekerd van een eerlijk verhaal en een echt diploma, waar je verder mee kunt.

Om een erkend diploma te kunnen krijgen leg je examens af bij Exuive. Deze exameninstelling is door de brancheorganisaties aangewezen om dit te mogen doen. Zij dragen er zorg voor dat jouw diploma aan alle eisen voldoet om je te kunnen aanmelden bij de brancheorganisaties of om door te kunnen studeren voor een beroep waarvoor je vergoedingen kunt krijgen.

Volgens de examinerende instanties heeft Acuive het hoogste slagingspercentage van Nederland. Ook daaraan kun je onze kwaliteit aflezen. De theorie-examens worden bij Acuive elke vier weken afgenomen, op zaterdagen of op dinsdagen in ons eigen gebouw. Wil je één of vijf examens op dezelfde dag afleggen? Ook dat is mogelijk. Dat noemen wij flexibiliteit. Als je een examen aflegt bij Acuive krijg je altijd onmiddellijk de uitslag. De theorie-examens worden afgelegd op tablets, waardoor je niet alleen onmiddellijk jouw resultaat weet, maar ook inzage hebt in welke vragen je fout en welke je goed had beantwoord. Door dit systeem is het ook mogelijk om onmiddellijk een herexamen aan te vragen. Dat wordt vervolgens voor jou klaargezet en binnen korte tijd kun je aan de slag voor jouw herkansing. Geen langdurige aanvraagprocedures en wekenlange wachttijden voordat je dat ene examen over kunt doen. Dat noemen wij service! Ook na de praktijkexamens weet je meteen het resultaat. Aansluitend aan het examen delen de assessoren/examinatoren je mee of je geslaagd of gezakt bent. Je krijgt meteen van hen feedback op dat wat je hebt laten zien. Zo wordt er recht gedaan aan jouw inzet.

Werkmaterialen

Om een goede opleiding te volgen moet je investeren. Niet alleen in de studie zelf, maar vaak ook in werkmaterialen. Bij Acuive heb je daar een keuze in.

Je kunt meteen heel goed beginnen door linnengoed- en materiaalpakketten aan te schaffen bij CollegePoint.  Per opleiding wordt aangeven wat je nodig hebt en wat de mogelijkheden zijn. Je hebt deze materialen nodig om thuis goed te kunnen oefenen.

Als je thuis niet kunt oefenen dan gaat de opleiding langer duren of is minder efficiënt. Het is een investering in jouw professionele toekomst. Hoe beter de opleiding en hoe beter jouw uitrusting, des te sneller ben jij operationeel en kun je geld verdienen met jouw nieuwe beroep.

Docenten

De docenten van Acuive zijn allemaal èchte docenten. Met een HBO docentenopleiding. Dus niet de goedbedoelende schoonheidsspecialist(e), pedicure of kapper/kapster van de hoek, zoals vaak bij andere opleidingen het geval is. Niet elke topsporter is ook een goede trainer.

Behalve de erkende bevoegdheden, hebben onze docenten ook hun eigen praktijk of salon en hebben jarenlang ervaring in het runnen van hun bedrijf. Daarnaast zijn ze ook nog eens allemaal erkend examinator of assessor bij erkende exameninstellingen. Zo weet jij ook precies wat je moet doen of laten om het diploma te kunnen behalen.

Acuive heeft team van topdocenten op elk vakgebied. Daardoor ben jij ervan verzekerd dat je bij ons les krijgt van de besten uit het veld, die ook nog eens heel goed in staat zijn om hun kennis aan jou over te dragen. Het zijn dus niet alleen topsporters, maar ook toptrainers!

Studiewijze

Al onze lessen, bijscholingen, trainingen of workshops zijn praktijkgericht. De theorie is daar op een begrijpelijke en logische manier mee verweven.

Voor sommige opleidingen moet je wat meer studeren dan voor anderen. Vooral als voorbereiding op de examens. Hiervoor kun je terugvallen op de studiemappen en -boeken, de webinars of praktijkfilms voor zover van toepassing. De lessen zelf zijn to-the-point, zonder alles eindeloos te herhalen. 

Wil jij een cursus of opleiding volgen, maar dan wel in combinatie met een baan en/of gezin? Bij ons studeer je op je eigen moment. Je bepaalt zelf waar, wanneer en in welk tempo je studeert, op de plek die jij prettig vindt, bijvoorbeeld aan je eigen keukentafel, met altijd jouw docent binnen handbereik. Je volgt bij ons een persoonlijk studietraject, zodat je sneller of langzamer kunt gaan met jouw opleiding, al naar gelang het jou uitkomt. Acuive biedt flexibel maatwerk. Ook kun je kiezen voor reguliere trajecten of bijvoorbeeld voor de Zomer- of Winterschool, waarin je de volledige opleiding in een paar weken kunt afleggen, maar wel erkend. Sommige opleidingen worden daarnaast aangeboden als modulaire variant, waarmee je kunt studeren in overeenstemming met jouw eigen agenda. Je kunt bij ons kiezen of je opgaat voor de erkende diploma’s of niet. De inhoud van de opleiding is in ieder geval hetzelfde. Met ons persoonlijk studie advies ben jij verzekerd van de opleiding die bij jou past! Wil je meer informatie over deze studiewijzen, inclusief de kosten, neem dan gerust contact met ons op, of bezoek één van onze open dagen. Je bent van harte welkom!

Studiecoach

Acuive is een unieke opleider. Je wordt bij ons niet alleen vaktechnisch optimaal opgeleid, maar wij staan je met raad en daad bij als het eens wat minder goed met je gaat. Acuive leidt op met hoofd, hart en handen!

Bij ons heb je als student de beschikking over een eigen opleidingscoach of mentor. Als je wat meer aandacht en begeleiding nodig hebt, staan wij ook voor je klaar. Tijdens jouw opleiding, maar ook nog lang daarna. Jij bent onze klant en wij zijn blij dat jij er bent. Dat laten we graag blijken! Kijk voor ervaringen van onze studenten ook eens op ons Facebook account. Hier zie je dat we graag contact hebben en houden met onze studenten.

Missie en visie

Als je bij ons een opleiding of cursus volgt dan willen we graag dat je op een prettige manier alles leert wat je nodig hebt om te slagen voor het examen of certificaat. En dat je zoveel vakkennis en vaardigheden opdoet, dat je daarmee met veel zelfvertrouwen en plezier jouw nieuwe beroep kunt uitoefenen. Zodat je naderhand kunt zeggen dat je een leuke en leerzame studieperiode hebt gehad, die jou verrijking heeft gebracht in jouw beroep en in jouw leven.

Missie
Ook willen wij graag dat je merkt dat wij opleiden met hoofd, hart en handen. Dat wij niet alleen kennis en vaardigheden bieden, maar ook warmte, service en kwaliteit. Dat is onze missie en we doen er alles aan om die missie te laten slagen.

Visie van Acuive
Acuive speelt in op de hedendaagse student die te maken heeft met veranderingen in de maatschappij en in de Beauty en Wellnessbranche. Wij bieden kwalitatieve opleidingen volgens een innovatief en effectief opleidingsconcept aan een ieder die zich professioneel of persoonlijk wil ontwikkelen. Wij willen gezien worden als een moderne en flexibele opleider met breed aanbod van cursussen en erkende opleidingen.

In ons onderwijs sluiten wij aan bij de mogelijkheden van het individu, zodat ieder zich gekend, erkend en gewaardeerd weet. Ons onderwijs wordt kleinschalig georganiseerd aangeboden en in onze organisatie sturen wij voortdurend op de kwaliteit van ons onderwijs. Wij werken op een proactieve manier samen met betrokken regionale partners, waarbij het aanbod afgestemd wordt op de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt, het bedrijfsleven en de vragen uit de maatschappij.

Onze kernwaarden zijn:
Kwaliteit – Innovatief – Betrokken – Resultaatgericht

Wegwijzer

Wil jij ook € 1000 studie budget?

Wil jij een opleiding bij Acuive gaan doen die bijdraagt aan jouw succesvolle carrière?

Dan kun je gebruik maken van de nieuwe subsidieregeling van de overheid: het STAP-budget. €1.000 krijg je cadeau om een erkende opleiding (deels) mee te betalen. Zo wordt studeren een stuk voordeliger!