Inhoud
Examens Uiterlijke Verzorging
VOORDELEN
 • Top opleidingen - topdocenten

 • Professionele praktijklokalen

 • Erkend diploma mogelijk

 • Kleine groepen

 • Praktijkgerichte lessen

 • Laagste lestarieven - geen BTW

 • Super snel een diploma op zak

 • Weinig modellen nodig

Lesgeld vanaf € 2295-

Winterschool

Heb jij al plannen voor aankomende winter? Begin januari starten wij weer met Acuive’s Winterschool. In 4-5 weken heb je een volwaardig diploma PedicureMedisch Pedicure of Schoonheidsspecialist(e) op zak. Wil jij je graag tot één van deze beroepen laten opleiden, maar wil je liever niet maandenlang aan de zelfstudie, dan is dit wat voor jou!

Tijdens Acuive’s Winterschool kun je in heel korte tijd een nieuw beroep leren. Waar een opleiding bij Acuive normaal gemiddeld tien maanden duurt, volg je ‘m tijdens de Winterschool in enkele weken. Dit betekent veel intensieve praktijklessen, examens vlak na elkaar en veel uren per week thuisstudie*.

• Pedicure: 4 weken, 3 dagen naar school
• Medisch Pedicure: 4 weken, 3 dagen naar school
• Schoonheidsspecialist: 5 weken, 3 dagen naar school

* De Winterschool vindt plaats in januari 2021. Wanneer je je op tijd inschrijft, kun je al vroeg beginnen met het thuis doornemen van de theorie.

Opleidingsinhoud

De inhoud van de drie opleidingen vind je hier:

• Pedicure
• Medisch Pedicure
• Schoonheidsspecialist(e)

Je werkt hoofdzakelijk op elkaar, zodat je het ook zelf kunt ervaren. Soms heb je echter een model nodig. Bij aanvang van de lessenserie krijg je de syllabus praktijk. Daarin staan alle werkprocessen en de eisen aan de praktijk. Ook vind je hierin een overzicht van de lessen waarin je voor een model moet zorgen en waaraan dit model moet voldoen.

Om echt goed te worden in je vak moet je ook thuis oefenen. Daar heb je apparatuur, materialen, producten, linnengoed en werkkleding voor nodig. Dit wordt allemaal door de groothandel van CollegePoint geleverd. Je kiest zelf hoe je wilt werken tijdens de opleiding.

 • Je kunt de materialen bij CollegePoint aanschaffen en daardoor al vanaf de 1e dag heel goed thuis kunnen oefenen. Je krijgt hier heel hoge kortingen op en kunt  meteen beginnen met het terugverdienen van de investering in jouw studie.
 • Maar je kunt er ook voor kiezen om bepaalde materialen van de school te gebruiken. Je schaft het dan niet aan, maar gebruikt het op school. Uitzondering hierop is de werkkleding en het linnengoed. Deze kunnen nooit worden gehuurd en moet je zelf hebben. Vraag naar de mogelijkheden op onze info bijeenkomsten!

Opleidingsdata

De versnelde opleiding tot:

• Pedicure is van 4 januari tot 29 januari 2021
• Medisch Pedicure is van 4 januari tot 29 januari 2021
• Schoonheidsspecialist(e) is van 4 januari tot 5 februari 2021 

Kosten

Je hoeft bij Acuive geen BTW te betalen! Studieboeken, -readers, studie- en praktijklesdagen zijn inclusief. De materiaal- en examenkosten vallen daar buiten. De kosten voor het proef- of schoolexamen bedragen € 125,-. De proef- of schoolexamens zijn na de laatste lesdag.

Opleiding Studiewijze Opleidingsprijs* Praktijkdagen
Pedicure of Medisch Pedicure Winterschool € 2.295,- 4 weken, 3 dagen INSCHRIJVEN
Schoonheidsspecialist(e) Winterschool € 2.695,- 5 weken, 3 dagen INSCHRIJVEN

• Bij betaling door zelf overmaken binnen 7 dagen geldt een snelle betalingskorting van 2%.
• Inschrijfkosten zijn eenmalig € 75,-.

Aan het eind van de Winterschool doe je een theorie-examen en een praktijkexamen, dit zijn de schoolexamens. Na het behalen hiervan ontvang je het volwaardige Acuive Diploma. Hiermee kun je direct jouw eigen salon starten en je aanmelden bij de Kamer van Koophandel.

Als je het Exuive Diploma Pedicure, Medisch Pedicure of Schoonheidsspecialist(e) wilt behalen,  moet je een aantal officiële examens afleggen bij Exuive. Dit is de onafhankelijke exameninstelling die daarvoor aangewezen en erkend is. 

Met een Exuive diploma kun je doorstuderen naar allround of medisch. Ook kun je je aansluiten bij de brancheorganisaties Bravo, Provoet of Anbos. Tot slot kun je met een Exuive diploma behandelingen laten declareren bij de zorgverzekeraars.

Docenten

Bij Acuive staan alleen èchte docenten voor de klas. Dit zijn absolute vaktoppers met een officiële onderwijsbevoegdheid, een eigen praktijk, heel veel ervaring en staan daarnaast ook nog geregistreerd als brancheassessor/examinator. Hierdoor weet je zeker dat je het vak heel goed gaat leren en dat jouw toekomstige praktijk of salon succesvol zal worden.

Hieronder stellen zij zich graag aan je voor:

Sylvia 2

Sylvia

Hairstyling, (Allround) Kapper, Knippen, Kleuren, Barbier, (Medisch) Pedicure, Medisch Pedicure Sport, Orthesiologie, Voetonderzoek
rina

Rina

(Medisch) Pedicure, Voetreflexologie, Wondzorg, Fraistechnieken, Voetreflexmassage, Verschillende voetmassage technieken
Kim

Kim

(Allround) Schoonheidsspecialist, Lymfedrainage, Afslankmassage, Bodywrap, (Medisch) Pedicure, Bindweefselmassage, Aromatherapie, Spatadertherapie

Recensies

Rina Hofstra
Rina HofstraCursist
Lees verder
..het is niet alleen een heel goede school, waar ik het vak heel goed heb geleerd, maar het is ook nog eens heel gezellig bij Acuive. en je krijgt ook hulp als het eens wat minder gaat...
Gitta Helderma
Gitta HeldermaCursist
Lees verder
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Previous
Next

Veelgestelde vragen

De leeftijden van onze studenten zijn erg verschillend. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 65 jaar. Een gemeleerde groep heeft een grote meerwaarde voor het leerproces.

In 2020 kun je geen studiekosten meer opvoeren als particulier. Vraag informatie bij de belastingdienst voor jouw specifieke situatie. Als je al zelfstandige bent kun je de opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.

Je kunt van ons verwachten dat we ons uiterste best doen om jou  met raad en daad te helpen met jouw opleiding en om het diploma te behalen. De school verwacht ook een paar dingen van jou.

 • Je houdt rekening met de begin- en eindtijden van de lesdagen. Je bent altijd ruim op tijd aanwezig en gaat naar huis als alles klaar is.
 • Je zorgt ervoor zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versneld tempo. Het is dus heel belangrijk dat je geen lessen mist.
 • Als je de opleiding in termijnen betaalt, moet je ervoor zorgen dat er tijdig afgeschreven kan worden en dat er dus voldoende geld op jouw rekening staat. Het volledige opleidingsbedrag moet altijd voldaan zijn op het einde van je opleiding.
 • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te kunnen begrijpen en jezelf begrijpelijk uit te drukken. Ook moet je de Nederlandse taal voldoende kunnen lezen.
 • Als er bepaalde zaken niet in overeenstemming zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
 • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Kom altijd schoongewassen op school, met schone kleding. Vermijd lichaamsgeuren, gebruik een mondspray. Gebruik wel deodorant, maar geen parfum of eau de toilette, dit in verband met mogelijke allergieën bij modellen en klasgenoten. Er wordt veel op elkaar gewerkt, of op modellen, hygiëne is belangrijk voor hen, maar ook omdat het gewoon hoort bij de werkhouding in jouw nieuwe beroep.

Voor de meeste opleidingen van Acuive hoef je geen stage te lopen. Volg je echter een erkende MBO opleiding, dan moet het wel. Wel vragen we jou om veel en vaak alles wat je in de lessen hebt geleerd te oefenen. Alleen dan word je echt vaardig en een echte vakprofessional!

Onze praktijklocatie CollegePoint in Amersfoort is op alle praktijklesdagen, of -avonden, vrij toegankelijk. Verder is het altijd geopend op vrij- en zaterdagen, van 8.30 tot 18.00 uur. Het is per openbaar vervoer te bereiken met de trein, uitstappen op station Schothorst in Amersfoort. CollegePoint ligt op wandelafstand.

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van de opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van jouw situatie en opleidingstraject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. We hebben veel ervaring met het UWV en kunnen je helpen met jouw aanvraag.

Alle samenwerkers van Acuive doen hun uiterste best om jou te helpen met jouw studie. Ze staan ook voor je klaar als het eens iets minder vlot gaat.

 • Je krijgt les van hooggekwalificeerde, èchte docenten.
 • Je hebt bij Acuive een persoonlijke studiecoach.
 • Je volgt lessen in een prachtige, goed bereikbare praktijklocatie, waar je ook je examens kunt afleggen.
 • Je werkt in super schone (praktijk)lokalen met de nieuwste behandelstoelen en apparatuur.
 • Je krijgt bij Acuive altijd een persoonlijk studieadvies bij de intake.
 • Je werkt in je eigen tempo en volgt een persoonlijk studietraject. Dat kan heel snel of juist heel langzaam zijn, net wat jij nodig hebt.
 • Je ontvangt na je opleiding een ècht erkend diploma of alleen een schooldiploma als je daarvoor kiest.
 • Je studeert bij de opleider met het hoogste slagingspercentage en de beste studieresultaten van Nederland.
 • Je kunt extra en soms zelfs gratis professionele workshops en trainingen volgen.
 • Je betaalt bij Acuive de laagste lestarieven van Nederland.
 • Je betaalt bij Acuive geen BTW over de opleiding.

Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantervaringen.nl. Wij zitten altijd tussen 9 en 10! Lees hieronder recensies van studenten. We zijn heel trots op dat percentage en willen dat graag zo houden. Acuive investeert en innoveert daarom voortdurend voor deze kwaliteit. Bij Acuive ben je verzekerd van en topopleiding, precies op jouw maat.

AANVERWANTE OPLEIDINGEN

Misschien ben je ook geïnteresseerd in een van de onderstaande opleidingen?

Wordt nù erkend pedicure; een prachtig vak met toekomst.
Erkend door:
ProVoet, Bravo
Start nù een carrière als schoonheids-specialist(e) en wordt beautyprofessional!
Erkend door:
Anbos
Start nù jouw nieuwe carrière in de wereld van de Visagie. Zo kun je aan de slag als echte Make-Up-Artist!
Deze brede kappersopleiding is perfect om als hairprofessional aan de slag te kunnen!
Erkend door:
Anko