Inhoud
Acuive is Provoet Erkend
Examens Uiterlijke Verzorging
VOORDELEN
 • Top opleiding - topdocenten

 • Professionele praktijklokalen

 • Geen verplichte materiaalaanschaf

 • Erkend diploma mogelijk

 • Kleine groepen  

 • Praktijkgerichte lessen

 • Laagste lestarieven - geen BTW

Lesgeld vanaf € 1095-

Pedicure

Wil je snel aan het werk als Pedicure? Wil je mensen van hun pijnlijke voeten en voetproblemen afhelpen? Werk je graag direct met mensen? Dan ben je hier op de juiste plek. In deze intensieve en praktijkgerichte opleiding Pedicure leer je alle onderdelen van het vak. Zonder stage en prettig kunnen studeren op jouw manier en in jouw tempo.

Als Acuive Pedicure ben je dè Voetenspecialist

Goede voetverzorging is onmisbaar en voorkomt problemen.
Als pedicure behandel je voeten en voetproblemen, geeft verzorgings- en schoenadviezen, verwijst zo nodig door en verkoopt producten en diensten. Je hebt vaak ook een eerste signaalfunctie bij aandoeningen aan de voet of de voethuid. Het pedicurevak is een belangrijk en dankbaar beroep dat je veel tevreden klanten zal opleveren. Je wordt bij Acuive opgeleid tot een èchte voetenspecialist.

Als gediplomeerd pedicure kun je werken in een verzorgingstehuis, een gezondheidscentrum, bij een schoonheids- of kapsalon of in een grotere pedicurepraktijk. Je kunt ook mensen thuis behandelen. De meeste pedicures werken als zelfstandig ondernemer in hun eigen pedicurepraktijk. Je kunt ook als ambulant pedicure naar de mensen toe gaan: bij hen thuis of bijvoorbeeld in een verzorgingshuis.

Opleidingsinhoud

Om goed en veilig te kunnen behandelen is een heel goede opleiding nodig. Dat begint met een brede theoretische basis. Deze kennis heb je nodig om verantwoord pedicurebehandelingen uit te kunnen voeren. De benodigde theorieboeken en syllabi horen bij Acuive gratis bij de opleiding. Net als de ondersteunende docenten en coaches.

In de praktijklessen leer je niet alleen alle beroepsvaardigheden, maar ook beroepsethiek en klantgericht werken.  Daarnaast word je bij Acuive volledig begeleid bij de ondernemersvaardigheden, zonder extra kosten.

In deze opleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Algemene anatomie en fysiologie

 • Specifieke anatomie en pathologie

 • Orthopedie en praktijktheorie

 • Materialenkennis

 • Hygiëne, Arbo, milieu

 • Code van de voetverzorger

 • Voetonderzoek uitvoeren

 • Blauwdrukken interpreteren

 • Nagelomgeving verzorgen en behandelen

 • Eelt, likdoorns en kloven behandelen

 • Pathologische nagels behandelen

 • Chemische pakking en wratbehandeling

 • Werken met de pedicuremachine en fraisen

 • Werken met instrumenten en materialen

 • Kennis van aanverwante disciplines

 • Ondernemen en inrichten eigen praktijk

Bij aanvang van de lessenserie krijg je de syllabus praktijk. Daarin staan alle werkprocessen en de eisen aan de praktijk. Ook vind je hierin een overzicht van de lessen waarin je voor een model moet zorgen en waaraan dit model moet voldoen.

Om echt goed te worden in je vak moet je ook thuis oefenen. Daar heb je een goede pedicure spraymotor, materialen, producten, linnengoed en werkkleding voor nodig. Dit wordt allemaal door de groothandel van CollegePoint geleverd. Je kiest zelf hoe je wilt werken tijdens de opleiding.

 • Je kunt de motor en de materialen bij CollegePoint aanschaffen en daardoor al vanaf de 1e dag heel goed thuis oefenen. Je krijgt hier heel grote kortingen op en kunt meteen beginnen met het terugverdienen van jouw investering.
 • Maar je kunt er ook voor kiezen om bepaalde materialen van de school te gebruiken. Je schaft het dan niet aan, maar gebruikt het op school. Uitzondering hierop is de werkkleding en het linnengoed. Deze kunnen nooit worden gehuurd en moet je zelf hebben. Vraag naar de mogelijkheden op onze info bijeenkomsten!

Acuive biedt onderwijs precies zoals jij het wilt of nodig hebt. Daar horen flexibele lessenseries bij. Je kunt kiezen tussen 3 verschillende lesindelingen:

 • Avondopleiding – 14 weken – 1 lesavond per week (van 18.30 tot 22.00 uur)
 • Dagopleiding – 14 weken – 1 lesdag per 2 weken (van 9.30 tot 17.00 uur)
 • Zomerschool – 12 dagen – 3 weken, 4 lesdagen per week (van 10.00 tot 16.00 uur)

Daarnaast kun je bij Acuive voor sommige opleidingen ook kiezen op welke manier je de lessen wilt volgen.
Basic: als je al een groot gedeelte van de studie elders (ROC of andere opleider) of vroeger hebt gedaan en slechts nog 1 of 2 examens moet afleggen.
Flexibel: als je zelfstandig kunt studeren en de praktijklesdagen op school komt volgen.
Klassikaal: als je hulp nodig hebt bij het studeren en huiswerk maken. Let op: dit zijn geen theorielessen.

Opleidingsdata

De minimale deelname is 7 studenten.

Nieuw! Winterschool Pedicure!

Heb je altijd al graag Pedicure willen worden, maar ontbrak daarvoor de tijd? Ben je misschien Schoonheidsspecialist(e) en wil je je dienstenpakket uitbreiden met voetverzorging? Of ben je net geslaagd op het MBO en wil je snel het erkende Bravo-diploma Pedicure behalen?

Wil je dat in korte tijd kunnen doen, maar wel met de bekende Acuive kwaliteit? Dat kan nù! Speciaal daarvoor heeft Acuive de Winterschool geïntroduceerd. In deze bijzonder effectieve en intensieve opleiding leer je het volledige beroep Pedicure. Je kunt kiezen om het Acuive diploma te behalen of het erkende Bravo diploma waarmee je ook door kunt studeren voor Medisch Pedicure en daarmee ook mogen declareren bij ziektekostenverzekeraars.

Je gaat vier weken lang drie volle dagen per week naar school en hoeft geen materialen aan te schaffen, behalve werkkleding/linnengoed. De opleiding bevat theorie èn praktijklessen. Je werkt hoofdzakelijk op elkaar en hoeft dus geen of heel weinig modellen mee te brengen. Kortom: de perfecte opleiding om een heel goede Pedicure te worden in korte tijd!

Grijp je kans, want vol=vol

Opleidingsprijs / kosten

Je hoeft bij Acuive geen BTW te betalen! Studieboeken, -readers, studie- en praktijklesdagen zijn inclusief, net als het onderdeel ondernemen. De materiaal- en examenkosten vallen daar buiten.

De kosten voor het proef – of schoolexamen bedragen € 125,-. Als je voldoet aan de eisen behaal je hiermee het Acuive Diploma Pedicure. Het proef- of schoolexamen is na de laatste lesdag of -avond.

Opleiding Studiewijze Opleidingsprijs* Praktijkdagen/
Avonden
Pedicure dagopleiding Flexibel € 1595,- 7 dagen INSCHRIJVEN
Pedicure dagopleiding Klassikaal € 2095,- 12 dagen INSCHRIJVEN
Pedicure dagopleiding Basic € 1095,- 5 dagen INSCHRIJVEN
Pedicure avondopleiding Flexibel € 1695,- 14 avonden INSCHRIJVEN
Pedicure avondopleiding Klassikaal € 2195,- 14 avonden + 5 dagen INSCHRIJVEN
Pedicure avondopleiding Basic € 1195,- 10 avonden INSCHRIJVEN
Pedicure Zomer-/Winterschool Met theorieles € 2295,- 12 dagen, 3 dagen per week INSCHRIJVEN
 • Bij betaling in 10 termijnen wordt het lesgeld met 15% verhoogd. Geen tussentijdse prijsverhogingen.
 • Bij betaling door zelf overmaken binnen 7 dagen geldt een snelle betalingskorting van 2%.
 • Inschrijfkosten zijn € 75,-.
 • Zomer-/Winterschool dient altijd volledig te zijn betaald voor aanvang van de opleiding. Deelbetaling is hierbij niet mogelijk.

Aan het eind van de opleiding doe je een theorie-examen en een praktijkexamen, dit zijn de schoolexamens. Na het behalen hiervan ontvang je het volwaardige Acuive Diploma Pedicure. Hiermee kun je direct jouw eigen salon starten en je aanmelden bij de Kamer van Koophandel.

Als je het Bravo Diploma Pedicure van ProVoet wilt behalen, waarmee je ook Medisch Pedicure kunt worden, moet je een aantal officiële examens afleggen bij Exuive. Dit is de onafhankelijke exameninstelling die door ProVoet en Bravo aangewezen en erkend is. Alleen met dit diploma kun je lid worden van de belangrijke brancheorganisatie ProVoet.

Docenten

Bij Acuive staan alleen èchte docenten voor de klas. Dit zijn absolute vaktoppers met een officiële onderwijsbevoegdheid, een eigen praktijk, heel veel ervaring en zij staan daarnaast ook nog geregistreerd als brancheassessor/examinator. Hierdoor weet je zeker dat je het vak heel goed gaat leren en dat jouw toekomstige praktijk of salon succesvol zal worden.

Hieronder stellen zij zich graag aan je voor:

Marja

Marja

(Medisch) Pedicure, Orthesiologie, Bedrijfsvoering, Ondernemen, Nageltechnieken, Voetonderzoek
Sylvia 2

Sylvia

Hairstyling, (Allround) Kapper, Knippen, Kleuren, Barbier, (Medisch) Pedicure, Medisch Pedicure Sport, Orthesiologie, Voetonderzoek
rina

Rina

(Medisch) Pedicure, Voetreflexologie, Wondzorg, Fraistechnieken, Voetreflexmassage, Verschillende voetmassage technieken

Recensies

Mira Pracht
Mira PrachtCursist
Lees verder
...heel fijn dat je de hele dag naar school toe kunt voor praktijkles, perfecte school, heel goede sfeer waar je je meteen thuis voelt, iedereen staat voor je klaar...
Sandra Visser
Sandra VisserCursist
Lees verder
...uitstekende kwaliteit onderwijs, professionele leraressen, studeren in eigen tempo is heel prettig, door de goede examentrainingen ging ik ontspannen en goed voorbereid het examen in..
Previous
Next

Veelgestelde vragen

De leeftijden van onze studenten zijn erg verschillend. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 65 jaar. Een gemeleerde groep heeft een grote meerwaarde voor het leerproces.

In 2020 kun je geen studiekosten meer opvoeren als particulier. Vraag informatie bij de belastingdienst voor jouw specifieke situatie. Als je al zelfstandige bent, kun je de opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.

Je kunt van ons verwachten dat we ons uiterste best doen om jou  met raad en daad te helpen met jouw opleiding en om het diploma te behalen. De school verwacht ook een paar dingen van jou.

 • Je houdt rekening met de begin- en eindtijden van de lesdagen. Je bent altijd ruim op tijd aanwezig en gaat naar huis als alles klaar is.
 • Je zorgt ervoor zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versneld tempo. Het is dus heel belangrijk dat je geen lessen mist.
 • Als je de opleiding in termijnen betaalt, moet je ervoor zorgen dat er tijdig afgeschreven kan worden en dat er dus voldoende geld op jouw rekening staat. Het volledige opleidingsbedrag moet altijd voldaan zijn op het einde van je opleiding.
 • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te kunnen begrijpen en jezelf begrijpelijk uit te drukken. Ook moet je de Nederlandse taal voldoende kunnen lezen.
 • Als er bepaalde zaken niet in overeenstemming zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
 • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Kom altijd schoongewassen op school, met schone kleding. Vermijd lichaamsgeuren, gebruik een mondspray. Gebruik wel deodorant, maar geen parfum of eau de toilette, dit in verband met mogelijke allergieën bij modellen en klasgenoten. Er wordt veel op elkaar gewerkt, of op modellen, hygiëne is belangrijk voor hen, maar ook omdat het gewoon hoort bij de werkhouding in jouw nieuwe beroep.

Voor de meeste opleidingen van Acuive hoef je geen stage te lopen. Volg je echter een erkende MBO opleiding, dan moet het wel. Wel vragen we jou om veel en vaak alles wat je in de lessen hebt geleerd te oefenen. Alleen dan word je echt vaardig en een echte vakprofessional!

Onze praktijklocatie CollegePoint in Amersfoort is op alle praktijklesdagen, of -avonden, vrij toegankelijk. Verder is het altijd geopend op vrij- en zaterdagen, van 8.30 tot 18.00 uur. Het is per openbaar vervoer te bereiken met de trein, uitstappen op station Schothorst in Amersfoort. CollegePoint ligt op wandelafstand.

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van de opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van jouw situatie en opleidingstraject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. We hebben veel ervaring met het UWV en kunnen je helpen met jouw aanvraag.

Alle samenwerkers van Acuive doen hun uiterste best om jou te helpen met jouw studie. Ze staan ook voor je klaar als het eens iets minder vlot gaat.

 • Je krijgt les van hooggekwalificeerde, èchte docenten.
 • Je hebt bij Acuive een persoonlijke studiecoach.
 • Je volgt lessen in een prachtige, goed bereikbare praktijklocatie, waar je ook je examens kunt afleggen.
 • Je werkt in super schone (praktijk)lokalen met de nieuwste behandelstoelen en apparatuur.
 • Je krijgt bij Acuive altijd een persoonlijk studieadvies bij de intake.
 • Je werkt in je eigen tempo en volgt een persoonlijk studietraject. Dat kan heel snel of juist heel langzaam zijn, net wat jij nodig hebt.
 • Je ontvangt na je opleiding een ècht erkend diploma of alleen een schooldiploma als je daarvoor kiest.
 • Je studeert bij de opleider met het hoogste slagingspercentage en de beste studieresultaten van Nederland.
 • Je kunt extra en soms zelfs gratis professionele workshops en trainingen volgen.
 • Je betaalt bij Acuive de laagste lestarieven van Nederland.
 • Je betaalt bij Acuive geen BTW over de opleiding.

Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantervaringen.nl. Wij zitten altijd tussen 9 en 10! Lees hieronder recensies van studenten. We zijn heel trots op dat percentage en willen dat graag zo houden. Acuive investeert en innoveert daarom voortdurend voor deze kwaliteit. Bij Acuive ben je verzekerd van en topopleiding, precies op jouw maat.

AANVERWANTE OPLEIDINGEN

Misschien ben je ook geïnteresseerd in een van de onderstaande opleidingen?

Heb je een erkend diploma pedicure? Start dan nù met de opleiding medisch pedicure!
Erkend door:
ProVoet, Bravo
Leer nù hoe pijnlijke en ontsierende spataderen te behandelen en verlicht de klachten!!
Erkend door:
Vereniging van Spatadertherapeuten
Start nù een carrière als schoonheids-specialist(e) en wordt beautyprofessional!
Erkend door:
Anbos
Start nù jouw carrière als Allround Nagelstylist. Zo kun je aan de slag als echte Nail-Artist!
white windmill on snow

Winter in Nederland? Start een nieuwe opleiding!

Dit jaar eens geen Wintersport maar actief werken aan jouw nieuwe professionele toekomst!

Start met de Winterschool van Acuive en werk positief aan een mooi nieuw vak waarmee je ook kunt werken in tijden van crisis.

Acuive wenst je een leerzame winter!