Inhoud
Acuive is Provoet Erkend
Examens Uiterlijke Verzorging
VOORDELEN
 • Top opleiding - topdocenten

 • Professionele praktijklokalen

 • Geen verplichte materiaalaanschaf

 • Erkend diploma mogelijk

 • Kleine groepen 

 • Praktijkgerichte lessen

 • Laagste lestarieven - geen BTW

Lesgeld vanaf € 1595-

Medisch Pedicure

Als je een erkend diploma Pedicure hebt, kun je nu doorstuderen voor medisch pedicure. Met dit diploma mag je risicovoeten behandelen en kun je samenwerken met podotherapeuten en artsen. Ook kun je hiermee declareren bij ziektekostenverzekeraars.

Als Acuive Medisch Pedicure ben je dè Voetenexpert

Mensen met diabetes, reuma of kanker hebben vaak andere en grotere problemen aan de voeten. We noemen dit risicovoeten. Dit vereist meer specialistische kennis en vaardigheden. De verantwoordelijkheid ligt meer op de medische kant van het beroep. Je wordt bij Acuive opgeleid tot een èchte voetenexpert.

Werkmogelijkheden en kansen zijn er volop. Zo kun je als gediplomeerd medisch pedicure werken in multidisciplinaire voetenteams, in poliklinieken, bij podotherapeuten of zelfs lesgeven als onderwijsinstructeur.  Daarnaast kun je de werkzaamheden in jouw pedicurepraktijk uitbreiden met de aanvullende specialistische  behandelingen die je beheerst.

Opleidingsinhoud

Om risicovoeten verantwoord en veilig te kunnen behandelen is een heel goede opleiding nodig. Je leert hier alle actuele kennis over de verschillende ziektebeelden en wat deze voor problemen kunnen opleveren. Ook leer je de achtergrond en vaardigheden van de verschillende specialistische technieken.

De benodigde theorieboeken en syllabi horen bij Acuive gratis bij de opleiding. Net als de ondersteunende docenten en coaches. In de praktijklessen leer je niet alleen alle beroepsvaardigheden, maar ook beroepsethiek en klantgericht werken.  Daarnaast word je bij Acuive volledig begeleid bij het onderdeel bedrijfsvoering op niveau 4, zonder extra kosten.

In deze opleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Diabetes mellitus

 • Reumatische aandoeningen

 • Neurologische aandoeningen

 • Oudere- en verwaarloosde voet

 • Oncologische aandoeningen

 • Voetonderzoek en screening

 • Specialistische technieken

 • Behandelen van risicovoeten

 • Orthesiologie

 • Nagelregulatietechnieken

 • Nagelreparatie en -prothese

 • Bedrijfsvoering

Bij aanvang van de lessenserie krijg je de syllabus praktijk. Daarin staan alle werkprocessen en de eisen aan de praktijk. Ook vind je hierin een overzicht van de lessen waarin je voor een model moet zorgen en waaraan dit model moet voldoen.

Om een vakbekwame medisch pedicure te worden, moet je ook thuis oefenen. Daar heb je goede screening materialen en veilige producten voor nodig. Deze worden allemaal door de groothandel van CollegePoint geleverd. Je kiest zelf hoe je wilt werken tijdens de opleiding.

 • Je kunt de juiste materialen bij CollegePoint aanschaffen en daardoor al vanaf de 1e dag heel goed thuis kunnen werken. Je krijgt hier heel grote kortingen op en kunt  meteen beginnen met het terugverdienen van jouw investering.
 • Maar je kunt er ook voor kiezen om bepaalde materialen van de school te gebruiken. Je schaft het dan niet aan, maar gebruikt het op school. Uitzondering hierop zijn de pedicuremotor en instrumenten, die heb je als pedicure zelf al. Ook de werkkleding en het linnengoed moet je zelf hebben. Je koopt dit bij CollegePoint. Vraag naar de mogelijkheden op onze info bijeenkomsten!

Acuive biedt onderwijs precies zoals jij het wilt of nodig hebt. Daar horen flexibele lessenseries bij. Je kunt kiezen tussen 3 verschillende lesindelingen:

 • Avondopleiding – 14 weken – 1 lesavond per week (van 18.30 tot 22.00 uur)
 • Dagopleiding – 14 weken – 1 lesdag per 2 weken (van 9.30 tot 17.00 uur)
 • Zomerschool – 12 dagen – 3 weken, 4 lesdagen per week (van 10.00 tot 16.00 uur)

Deze opleiding wordt uitsluitend aangeboden in de flexibele opleidingsvariant.

Nieuw! Winterschool Medisch Pedicure!

Ben je al Pedicure of Pedicure-Plus en wil je graag Bravo erkend Medisch Pedicure worden? Omdat je daarmee ook in tijden van crisis gewoon kan doorwerken zoals we in de afgelopen periode hebben gezien? 

Wil je dat in korte tijd kunnen doen, maar wel met de bekende Acuive kwaliteit? Dat kan nù! Speciaal daarvoor heeft Acuive de Winterschool geïntroduceerd. In deze bijzonder effectieve en intensieve opleiding leer je het volledige beroep Medisch Pedicure. Je behaalt het erkende Bravo diploma waarmee je ook kan declareren bij ziektekostenverzekeraars.

Je gaat vier weken lang drie volle dagen per week naar school en hoeft geen materialen aan te schaffen, behalve werkkleding/linnengoed. De opleiding bevat theorie èn praktijklessen. Je werkt hoofdzakelijk op elkaar en hoeft dus geen of heel weinig modellen mee te brengen. Kortom: de perfecte opleiding om een heel goede Medisch Pedicure te worden in korte tijd!

Grijp je kans, want vol=vol

Opleidingsdata

De minimale deelname is 7 studenten.

Opleidingsprijs / kosten

Je hoeft bij Acuive geen BTW te betalen! Studieboeken, -readers, studie- en praktijklesdagen zijn inclusief, net als het onderdeel ondernemen. De materiaal- en examenkosten vallen daar buiten.

De kosten voor het proef – of schoolexamen bedragen € 125,-. Als je voldoet aan de eisen behaal je hiermee het Acuive Certificaat Medisch Pedicure. Het proef- of schoolexamen is na de laatste lesdag of -avond.

Opleiding Studiewijze Opleidingsprijs* Praktijkdagen/
Avonden
Medisch Pedicure dagopleiding Flexibel € 1595,- 7 dagen INSCHRIJVEN
Medisch Pedicure avondopleiding Flexibel € 1795,- 14 avonden INSCHRIJVEN
Medisch Pedicure Zomer-/Winterschool Met theorieles € 2295,- 12 dagen, 3 dagen per week INSCHRIJVEN
 • Bij betaling in 10 termijnen wordt het lesgeld met 15% verhoogd. Geen tussentijdse prijsverhogingen.
 • Bij betaling door zelf overmaken binnen 7 dagen geldt een snelle betalingskorting van 2%.
 • Inschrijfkosten zijn € 75,-.
 • Zomer-/Winterschool dient altijd volledig te zijn betaald voor aanvang van de opleiding. Deelbetaling is hierbij niet mogelijk.

Aan het eind van de opleiding doe je een theorie-examen en een praktijkexamen, dit zijn de schoolexamens. Na het behalen hiervan ontvang je het volwaardige Acuive Certificaat Medisch Pedicure

Als je het Bravo Diploma Medisch Pedicure van ProVoet wilt behalen, waarmee je kunt  declareren bij ziektekostenverzekeraars, moet je een aantal officiële examens afleggen bij Exuive. Dit is de onafhankelijke exameninstelling die door ProVoet en Bravo aangewezen en erkend is. Alleen met dit diploma kun je lid zijn van de brancheorganisatie ProVoet en je inschrijven in het KRP register van ProCert.

Docenten

Bij Acuive staan alleen èchte docenten voor de klas. Dit zijn absolute vaktoppers met een officiële onderwijsbevoegdheid, een eigen praktijk, heel veel ervaring en staan daarnaast ook nog geregistreerd als brancheassessor/examinator. Hierdoor weet je zeker dat je het vak heel goed gaat leren en dat jouw toekomstige praktijk of salon succesvol zal worden.

Hieronder stellen zij zich graag aan je voor:

Sylvia 2

Sylvia

Hairstyling, (Allround) Kapper, Knippen, Kleuren, Barbier, (Medisch) Pedicure, Medisch Pedicure Sport, Orthesiologie, Voetonderzoek
rina

Rina

(Medisch) Pedicure, Voetreflexologie, Wondzorg, Fraistechnieken, Voetreflexmassage, Verschillende voetmassage technieken

Recensies

Else Bovendaal
Else BovendaalCursist
Lees verder
Na mijn pedicure opleiding heb ik deze opleiding gevolgd. Fijn om weer in mijn vertrouwde omgeving les te krijgen van kundige docenten.
Gitta Helderma
Gitta HeldermaCursist
Lees verder
OK, het is al weer even geleden maar nu in mijn praktijk merk ik hoeveel ik heb geleerd. Acuive bedankt!
Previous
Next

Veelgestelde vragen

De leeftijden van onze studenten zijn erg verschillend. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 65 jaar. Een gemeleerde groep heeft een grote meerwaarde voor het leerproces.

In 2020 kun je geen studiekosten meer opvoeren als particulier. Vraag informatie bij de belastingdienst voor jouw specifieke situatie. Als je al zelfstandige bent, kun je de opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.

Je kunt van ons verwachten dat we ons uiterste best doen om jou  met raad en daad te helpen met jouw opleiding en om het diploma te behalen. De school verwacht ook een paar dingen van jou.

 • Je houdt rekening met de begin- en eindtijden van de lesdagen. Je bent altijd ruim op tijd aanwezig en gaat naar huis als alles klaar is.
 • Je zorgt ervoor zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versneld tempo. Het is dus heel belangrijk dat je geen lessen mist.
 • Als je de opleiding in termijnen betaalt, moet je ervoor zorgen dat er tijdig afgeschreven kan worden en dat er dus voldoende geld op jouw rekening staat. Het volledige opleidingsbedrag moet altijd voldaan zijn op het einde van je opleiding.
 • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te kunnen begrijpen en jezelf begrijpelijk uit te drukken. Ook moet je de Nederlandse taal voldoende kunnen lezen.
 • Als er bepaalde zaken niet in overeenstemming zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
 • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Kom altijd schoongewassen op school, met schone kleding. Vermijd lichaamsgeuren, gebruik een mondspray. Gebruik wel deodorant, maar geen parfum of eau de toilette, dit in verband met mogelijke allergieën bij modellen en klasgenoten. Er wordt veel op elkaar gewerkt, of op modellen, hygiëne is belangrijk voor hen, maar ook omdat het gewoon hoort bij de werkhouding in jouw nieuwe beroep.

Voor de meeste opleidingen van Acuive hoef je geen stage te lopen. Volg je echter een erkende MBO opleiding, dan moet het wel. Wel vragen we jou om veel en vaak alles wat je in de lessen hebt geleerd te oefenen. Alleen dan word je echt vaardig en een echte vakprofessional!

Onze praktijklocatie CollegePoint in Amersfoort is op alle praktijklesdagen, of -avonden, vrij toegankelijk. Verder is het altijd geopend op vrij- en zaterdagen, van 8.30 tot 18.00 uur. Het is per openbaar vervoer te bereiken met de trein, uitstappen op station Schothorst in Amersfoort. CollegePoint ligt op wandelafstand.

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van de opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van jouw situatie en opleidingstraject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. We hebben veel ervaring met het UWV en kunnen je helpen met jouw aanvraag.

Alle samenwerkers van Acuive doen hun uiterste best om jou te helpen met jouw studie. Ze staan ook voor je klaar als het eens iets minder vlot gaat.

 • Je krijgt les van hooggekwalificeerde, èchte docenten.
 • Je hebt bij Acuive een persoonlijke studiecoach.
 • Je volgt lessen in een prachtige, goed bereikbare praktijklocatie, waar je ook je examens kunt afleggen.
 • Je werkt in super schone (praktijk)lokalen met de nieuwste behandelstoelen en apparatuur.
 • Je krijgt bij Acuive altijd een persoonlijk studieadvies bij de intake.
 • Je werkt in je eigen tempo en volgt een persoonlijk studietraject. Dat kan heel snel of juist heel langzaam zijn, net wat jij nodig hebt.
 • Je ontvangt na je opleiding een ècht erkend diploma of alleen een schooldiploma als je daarvoor kiest.
 • Je studeert bij de opleider met het hoogste slagingspercentage en de beste studieresultaten van Nederland.
 • Je kunt extra en soms zelfs gratis professionele workshops en trainingen volgen.
 • Je betaalt bij Acuive de laagste lestarieven van Nederland.
 • Je betaalt bij Acuive geen BTW over de opleiding.

Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantervaringen.nl. Wij zitten altijd tussen 9 en 10! Lees hieronder recensies van studenten. We zijn heel trots op dat percentage en willen dat graag zo houden. Acuive investeert en innoveert daarom voortdurend voor deze kwaliteit. Bij Acuive ben je verzekerd van en topopleiding, precies op jouw maat.

AANVERWANTE OPLEIDINGEN

Misschien ben je ook geïnteresseerd in een van de onderstaande opleidingen?

Leer nù hoe pijnlijke en ontsierende spataderen te behandelen en verlicht de klachten!!
Erkend door:
Vereniging van Spatadertherapeuten
Start nù een carrière als schoonheids-specialist(e) en wordt beautyprofessional!
Erkend door:
Anbos
Start nù jouw carrière als Allround Nagelstylist. Zo kun je aan de slag als echte Nail-Artist!
white windmill on snow

Winter in Nederland? Start een nieuwe opleiding!

Dit jaar eens geen Wintersport maar actief werken aan jouw nieuwe professionele toekomst!

Start met de Winterschool van Acuive en werk positief aan een mooi nieuw vak waarmee je ook kunt werken in tijden van crisis.

Acuive wenst je een leerzame winter!