Studenten van Acuive kunnen nu zelf hun examens boeken, klik hier

Specialisatie Shiatsu

Specificaties Specialisatie Shiatsu

Ben jij al schoonheidsspecialist met een door Anbos erkend diploma en wil je je graag specialiseren? Zijn jouw cliënten toe aan een Oosterse facelift en willen ze weer een stralend gezicht? Dan is de specialisatie Shiatsu van Acuive iets voor jou. Je leert tijdens deze specialisatie de Oosterse massagetechniek, alles over Yin en Yang, energiestromen, meridianen en drukpunten, en wie er het meeste baat bij heeft. Kortom: een prachtige verrijking van het dienstenpakket van jouw schoonheidspraktijk. Een aanrader!

…’Word een èchte Shiatsumassage specialist’…

Wat is Shiatsu?

Shiatsu is een combinatie tussen Oosterse- en Westerse massagetechnieken (of ‘therapie’) waarbij de energiestromen van het lichaam in balans gebracht worden. Het is niet alleen ontspannend, maar houdt ook het lichaam in evenwicht en het verbetert het herstellende vermogen van de huid. Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk. In het Nederlands wordt er dan ook wel gesproken van de drukpuntmassage. Er bestaat een medische en een cosmetische variant.

De Shiatsumassage is ideaal voor cliënten met gezondheidsproblemen of emotionele klachten. Het doel van Shiatsu massage is namelijk het harmonieus laten stromen van energie. Als schoonheidsspecialist voer je de cosmetische Shiatsumassage uit op het gezicht, hoofd, hals-borstgebied, de nek en de schouders. Het doel is het versterken en normaliseren van de huidconditie en de huidfuncties.

Wat leer je in deze opleiding?

Shiatsu vindt zijn oorsprong in het Oosten, maar is gebaseerd op de Westerse kennis van anatomie en fysiologie. Voor verschillende huidproblemen moet je specifieke grepen toe kunnen voegen aan de reguliere Shiatsumassage. Dat lukt alleen als je alle drukpunten, meridianen en opeenvolgende grepen goed in je hoofd hebt. Daarom moet je niet alleen de praktijktechniek heel goed leren, maar heb je ook een goede theoretische basis nodig.

In de Anbos erkende specialisatie opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Oosterse en Westerse visie 
 • Verhouding Yin en Yang
 • Meridianen en drukpunten
 • Hormoonhuishouding
 • Huidtypen en reflexzones
 • Oosterse huidanalyse
 • Technieken en patronen
 • Shiatsumassage

Om de specialisatie Shiatsu te kunnen volgen, moet je in het bezit zijn van het door Anbos erkende diploma Schoonheidsspecialist. Voor meer informatie over deze opleiding, kijk je hier. Daarnaast is het goed om te weten:

 • Deze opleiding sluit aan op het Anbos erkende diploma Schoonheidsspecialist(e). Je leest er meer over op de website van Anbos
 • Deze opleiding is een specialistische verdieping van het beroep Schoonheidsspecialist(e) op MBO niveau 4.
 • Deze specialisatie is ook onderdeel van de opleiding Allround Schoonheidsspecialist. Wil je hiervoor doorstuderen kijk dan hier.

Om optimaal resultaat te hebben van je lessen, heb je één of meerdere modellen nodig. Bij aanvang van de lessenserie krijg je een praktijkwijzer. Daarin staan alle werkprocessen en de eisen aan de praktijk. Ook vind je hierin een overzicht van de lessen, wanneer je voor een model moet zorgen en waaraan dit model moet voldoen.

Je moet natuurlijk veel thuis oefenen. Daar heb je ook modellen voor nodig. Het is daarnaast fijn om te oefenen met een klasgenoot, zodat je ook zelf de behandelingen kunt ervaren.

Je bent al schoonheidsspecialist(e), dus voor de normale behandeling heb je alles al in huis. Voor deze specialisatie heb je verder niets nodig.

Zonder heel goede praktijklessen en veel oefenen kun je nooit echt goed worden in deze nieuwe specialisatie. Bij Acuive krijg je daarom intensieve praktijklesdagen waarop 8 lessen per dag worden gegeven. In totaal krijg je voor deze specialisatie 3 praktijklesdagen, met in totaal dus 24 praktijklessen! 

Ook krijg je bij Acuive aan het begin van de  praktijklesdagen een overzichtelijke praktijkwijzer over de specialisatie waarmee je aan de slag gaat. Hierin staan alle werkbeschrijvingen, de precieze exameneisen en nog veel meer. Zo werk je heel doelgericht en ben je snel operationeel.

Zonder een goede theoretische basis kun je de praktijk niet goed en veilig uitvoeren of de juiste adviezen geven. Daarom leer je ook de theorie heel goed bij Acuive.

Meteen aan het begin van de opleiding ontvang je de theoriewijzer. Deze bevat de volledige lesmethode en alle informatie die je nodig hebt: de inhoud van de lessen, de opdrachten om de stof goed tot je te kunnen nemen en een oefentoets om te trainen voor het examen.

Je leert de lesstof thuis, in je eigen tijd en tempo, maar wèl met jouw privédocent binnen handbereik. Want bij Acuive sta je er niet alleen voor!

Wat kost de opleiding en wat komt er nog bij?

We zijn bij Acuive graag transparant en duidelijk. Ook als het over de kosten gaat. Je moet altijd weten waar je aan toe bent. Ten eerste is het goed om te weten dat je bij Acuive geen BTW betaalt over de opleiding. Dat scheelt al 21%! 

De prijs van de opleiding zie je hiernaast vermeld. Je krijgt hiervoor alle lessen, de ondersteuning door de docenten, jouw persoonlijke studiecoach en de studiewijzers. Ander studiemateriaal, zoals eventuele praktijkproducten en -materialen en examens vallen hierbuiten. Wil je het studiemateriaal zien en een indruk krijgen van de school? Kom dan eens langs op een infodag!

Hoe kan ik betalen?

 • Je betaalt het opleidingsbedrag in één keer.
 • Omdat het een korte module betreft, is betalen in termijnen hierbij niet mogelijk.
 • Inschrijfkosten zijn eenmalig €50,-.

Ontvang ik een erkend diploma?

Om je na het behalen van deze specialisatie te kunnen inschrijven in het SKIN-register, zodat jouw behandelingen in aanmerking kunnen komen voor vergoedingen van ziektekostenverzekeraars, moet je een door Anbos erkend vakdiploma hebben. Anbos is de officiële brancheorganisatie van alle schoonheidsspecialisten. Je kunt je alleen aanmelden met het door hen erkende diploma waarbij je geëxamineerd bent door een zogenoemde BAS-assessor.

De erkende examens worden afgenomen door Exuive. Deze onafhankelijke exameninstelling is door Anbos aangewezen om dit te mogen doen. Exuive zorgt ervoor dat jouw diploma aan alle eisen voldoet.

Deze specialisatie is onderdeel van de opleiding tot Allround Schoonheidsspecialist(e). Wil je hiervoor doorstuderen en meerdere specialisaties doen tegen minder kosten? En de complete opleiding doen, kijk dan hier.

Wie zijn mijn docenten in deze opleiding?

Bij Acuive staan alleen echte docenten voor de klas. Dit zijn absolute vaktoppers met een officiële onderwijsbevoegdheid, een eigen praktijk, heel veel ervaring en ze staan daarnaast ook nog geregistreerd als brancheassessor/examinator. Hierdoor weet je zeker dat je het vak heel goed gaat leren en dat jouw toekomstige praktijk of salon succesvol zal worden.

Kim
Annelies
Dianne

Veelgestelde vragen

In 2023 zijn studiekosten en andere scholingsuitgaven niet meer aftrekbaar. Bovendien is het STAP-budget door de overheid in juli 2023 op halt gezet. Het wachten is op een nieuwe regeling van de overheid.

Subsidieregelingen die momenteel actief zijn:

nb. Het STAP-budget is juli 2023 door de overheid stopgezet.

 

Onze praktijklocatie CollegePoint in Amersfoort is op alle praktijklesdagen vrij toegankelijk. De school is in ieder geval altijd geopend op vrij- en zaterdagen, van 8.30 tot 18.00 uur. Behalve op nationale feestdagen of tijdens de grote zomervakantie.

Je kunt het makkelijkst met de auto naar school komen, omdat je vaak veel mee moet nemen. Maar je kunt ook prima per openbaar vervoer komen. De praktijklocatie is te bereiken met de trein. Je moet dan uitstappen op station Schothorst in Amersfoort. CollegePoint ligt vervolgens op wandelafstand.

Je kunt niet parkeren op het parkeerterreintje van CollegePoint. Dat is voorbehouden aan minder valide bezoekers. Je kunt in de directe omgeving overal gratis parkeren. Kijk wel naar de verkeersaanwijzingen!

Acuive biedt onderwijs voor volwassenen. De leeftijden van onze studenten variëren tussen 18 tot 65 jaar. Je kunt met een carrière in de uiterlijke verzorging altijd beginnen. Het is niet afhankelijk van je leeftijd. Ook kunnen deze beroepen tot op hoge leeftijd worden uitgeoefend. Een gemixte groep is niet alleen heel leuk en gezellig, maar heeft vooral een grote meerwaarde voor het leerproces.

Na het volgen van een opleiding bij Acuive kun je een schooldiploma krijgen. Dat is een door de school zelf uitgegeven certificaat van aanwezigheid. Daarmee geef je aan dat je alle theorie hebt ingestuurd en alle praktijklessen hebt gevolgd. Het geeft verder geen rechten en erkenningen.

Wij raden jou daarom zeker aan om altijd voor het erkende diploma te gaan. Een erkend diploma levert veel meer op. Daarmee kun je je niet alleen aanmelden bij de betreffende branche organisatie, maar kun je ook doorstuderen voor een vervolgopleiding of een specialisatie. 

Ook kunnen er alleen met een erkend diploma vrijstellingen worden verleend voor bepaalde examens. Daarnaast kun je je alleen met een erkend diploma inschrijven in een accreditatieregister om in aanmerking te komen voor declaratie bij de zorgverzekeraars.

Alle samenwerkers van Acuive doen hun uiterste best om jou te helpen met jouw studie. Ze staan ook voor je klaar als het eens iets minder vlot gaat.

 • Je krijgt les van hooggekwalificeerde docenten
 • Je hebt bij Acuive een persoonlijke studiecoach
 • Je volgt lessen in een prachtige, goed bereikbare praktijklocatie, waar je ook je examens kunt afleggen
 • Je werkt in super schone (praktijk)lokalen met de nieuwste behandelstoelen en apparatuur
 • Je krijgt bij Acuive altijd een persoonlijk studieadvies bij de intake
 • Je werkt in je eigen tempo en volgt een persoonlijk studietraject. Dat kan heel snel of juist heel langzaam zijn. Net wat jij nodig hebt
 • Je ontvangt na je opleiding en de behaalde examens een erkend diploma
 • Je studeert bij de opleider met het hoogste slagingspercentage en de beste studieresultaten van Nederland
 • Je kunt extra en soms zelfs gratis professionele workshops en trainingen volgen
 • Je betaalt bij Acuive de laagste lestarieven van Nederland
 • Je betaalt bij Acuive geen BTW over de opleiding


Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantervaringen.nl. Wij zitten altijd tussen 9 en 10! We zijn heel trots op dat percentage en willen dat graag zo houden. Acuive investeert en innoveert daarom voortdurend.

Bij Acuive ben je verzekerd van en topopleiding, precies op jouw maat.

Wegwijzer
[iconic_wlv_links]

Specificaties Specialisatie Shiatsu

[iconic_wlv_links]
 725,00Aanmelden

Cursisten aan het woord

Uitstekende kwaliteit onderwijs

5/5
Ik heb de opleiding Basis Pedicure gevolgd en ben daar zeer tevreden over.

Goede begeleiding bij alle opleidingen

5/5
Servicegericht, centraal gelegen, goede informatie, het is nooit te veel.

Studeren in je eigen tempo ideaal

4.5/5
Opleiders stimuleren je goed, heel persoonlijk gevoel, je bent geen nummer, je kunt het.
Klanten geven ons gemiddeld een  9.4!

Anderen bekeken ook...

Wil jij ook € 1000 studie budget?

Wil jij een opleiding bij Acuive gaan doen die bijdraagt aan jouw succesvolle carrière?

Dan kun je gebruik maken van de nieuwe subsidieregeling van de overheid: het STAP-budget. €1.000 krijg je cadeau om een erkende opleiding (deels) mee te betalen. Zo wordt studeren een stuk voordeliger!