Studenten van Acuive kunnen nu zelf hun examens boeken, klik hier

Specialisatie Permanente make-up

Specificaties Specialisatie Permanente make-up

Ben jij schoonheidsspecialist en wil je je specialiseren in permanente make-up? Zodat je jouw klanten kunt voorzien van mooie wenkbrauwen, oogleden en lippen? En dat op een veilige en goede manier? Dan is de specialisatie Permanente make-up iets voor jou. Na deze opleiding heb jij de juiste kwalificaties om aan de slag te gaan én kun je bepaalde behandelingen laten vergoeden bij de zorgverzekeraars.

…’Word dé specialist in permanente make-up’…

Wat is permanente make-up?

Permanente make-up is een methode waarbij pigment in de huid wordt aangebracht. Dit gebeurt met speciale appratuur. Met deze methode kunnen wenkbrauwen gecorrigeerd worden, kunnen oogleden ingekleurd worden met eyeliner of kan er bijvoorbeeld ingekleurd worden wanneer wimpers ontbreken en de lippen kunnen voorzien worden van een liplijn. Dit omdat het mooier is, of omdat de klant een hazenlip heeft of door beschadiging een ontbrekende liplijn.

Wat leer ik in deze opleiding?

Permanente make-up aanbrengen moet goed en secuur gebeuren, met de juiste kennis. Daar is dus een goede opleiding voor nodig. Dat begint met een brede theoretische basis. De benodigde theoriewijzer krijg je bij Acuive gratis bij de opleiding, net als de ondersteunende docenten en coaches.

In de opleiding, die naast theorie bestaat uit drie praktijklessen, komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Anatomie en fysiologie van de huid
 • Algemene pathologie
 • Speciale pathologie
 • Vormleer
 • Theorie van permanente make-up
 • Omgang met de client
 • Risico’s
 • Hygiëne, arbo en milieu

Om de specialisatie Permanente make-up te kunnen volgen, dien je in het bezit te zijn van het diploma Schoonheidsspecialist. Voor meer informatie over deze opleiding, kijk je hier.

Bij aanvang van de lessenserie krijg je de praktijksyllabus. Daarin staan alle werkprocessen en de eisen aan de praktijk. Ook vind je hierin een overzicht van de lessen waarin je voor een model moet zorgen en waaraan dit model moet voldoen.

Om echt goed te worden in je vak moet je ook thuis oefenen. Daar heb je materialen en producten voor nodig. Dit wordt allemaal door de groothandel van CollegePoint geleverd.

Wanneer je de materialen bij CollegePoint aanschaft, kun je al vanaf de eerste dag heel goed thuis oefenen. Én je kunt meteen beginnen met het terugverdienen van de investering in jouw studie.

Acuive biedt onderwijs precies zoals jij het wilt of nodig hebt. Daar horen flexibele lessenseries bij. Dit betekent dat je zelf kiest wanneer je met een lessenserie start. De lessen zijn intensief. Alle onderdelen van het vak worden zo efficiënt mogelijk behandeld. Op die manier werk je heel doelgericht naar je diploma toe. 

 • Dagopleiding – 3 lesdagen – 1 lesdag per 2 weken 

De specialisatie Permanente make-up bestaat naast praktijklessen uit theorie. Bij de opleiding krijg je een theoriewijzer waarin precies verteld wordt wat je moet leren en weten voor de examens. Ook krijg je huiswerkopdrachten. Je leert de theorie thuis, in je eigen tempo. Met het leren van de theorie kun je direct na inschrijven beginnen.

Wat kost de opleiding en wat komt er nog bij?

We zijn bij Acuive graag transparant en duidelijk. Ook als het over de kosten gaat. Je moet altijd weten waar je aan toe bent. Ten eerste is het goed om te weten dat je bij Acuive geen BTW betaalt over de specialisatie. Dat scheelt al 21%! 

De prijs van de specialisatie zie je hiernaast vermeld. Je krijgt hiervoor alle lessen, de ondersteuning door de docenten, jouw persoonlijke studiecoach en de studiewijzers. Ander studiemateriaal, zoals praktijkproducten en -materialen en examens vallen hierbuiten. Wil je het studiemateriaal zien en een indruk krijgen van de school? Kom dan eens langs op een infodag!

Hoe kan ik betalen?

 • Omdat het een korte module betreft, is betalen in termijnen niet mogelijk.
 • Inschrijfkosten zijn eenmalig €100,-.
 

Ontvang ik een erkend diploma?

Aan het eind van de specialisatie doe je een aantal examens bij Exuive. Deze onafhankelijke exameninstelling is door de brancheorganisaties aangewezen om dit te mogen doen. Zij zorgen ervoor dat jouw diploma aan alle eisen voldoet.

Met het erkende Anbos diploma Permanente make-up kun je bepaalde behandelingen laten declareren bij de zorgverzekeraars. Ook kun je met het erkende diploma lid worden van de brancheorganisatie Anbos en SKIN, het accreditatiesysteem.

Deze specialisatie is onderdeel van de opleiding Allround schoonheidsspecialist. Wil je doorstuderen tot Allround schoonheidsspecialist en de complete opleiding doen, kijk dan hier.

Wie zijn mijn docenten voor deze opleiding?

Bij Acuive staan alleen echte docenten voor de klas. Dit zijn absolute vaktoppers met een officiële onderwijsbevoegdheid, een eigen praktijk, heel veel ervaring en ze staan daarnaast ook nog geregistreerd als brancheassessor/examinator. Hierdoor weet je zeker dat je het vak heel goed gaat leren en dat jouw toekomstige praktijk of salon succesvol zal worden.

Hieronder stellen zij zich graag aan je voor:

Kim Buys
Annelize van Os
Marguerite Wienhuis

Veelgestelde vragen

In 2023 zijn studiekosten en andere scholingsuitgaven niet meer aftrekbaar. Bovendien is het STAP-budget door de overheid in juli 2023 op halt gezet. Het wachten is op een nieuwe regeling van de overheid.

Subsidieregelingen die momenteel actief zijn:

nb. Het STAP-budget is juli 2023 door de overheid stopgezet.

 

Onze praktijklocatie CollegePoint in Amersfoort is op alle praktijklesdagen vrij toegankelijk. De school is in ieder geval altijd geopend op vrij- en zaterdagen, van 8.30 tot 18.00 uur. Behalve op nationale feestdagen of tijdens de grote zomervakantie.

Je kunt het makkelijkst met de auto naar school komen, omdat je vaak veel mee moet nemen. Maar je kunt ook prima per openbaar vervoer komen. De praktijklocatie is te bereiken met de trein. Je moet dan uitstappen op station Schothorst in Amersfoort. CollegePoint ligt vervolgens op wandelafstand.

Je kunt niet parkeren op het parkeerterreintje van CollegePoint. Dat is voorbehouden aan minder valide bezoekers. Je kunt in de directe omgeving overal gratis parkeren. Kijk wel naar de verkeersaanwijzingen!

Acuive biedt onderwijs voor volwassenen. De leeftijden van onze studenten variëren tussen 18 tot 65 jaar. Je kunt met een carrière in de uiterlijke verzorging altijd beginnen. Het is niet afhankelijk van je leeftijd. Ook kunnen deze beroepen tot op hoge leeftijd worden uitgeoefend. Een gemixte groep is niet alleen heel leuk en gezellig, maar heeft vooral een grote meerwaarde voor het leerproces.

Met een erkend diploma kun je je aanmelden bij de betreffende branche organisatie, maar ook kun je doorstuderen voor een vervolgopleiding of een specialisatie. 

Ook kunnen er vrijstellingen worden verleend voor bepaalde examens. Daarnaast kun je je  inschrijven in een accreditatieregister om in aanmerking te komen voor declaratie bij de zorgverzekeraars.

Alle samenwerkers van Acuive doen hun uiterste best om jou te helpen met jouw studie. Ze staan ook voor je klaar als het eens iets minder vlot gaat.

 • Je krijgt les van hooggekwalificeerde docenten
 • Je hebt bij Acuive een persoonlijke studiecoach
 • Je volgt lessen in een prachtige, goed bereikbare praktijklocatie, waar je ook je examens kunt afleggen
 • Je werkt in super schone (praktijk)lokalen met de nieuwste behandelstoelen en apparatuur
 • Je krijgt bij Acuive altijd een persoonlijk studieadvies bij de intake
 • Je werkt in je eigen tempo en volgt een persoonlijk studietraject. Dat kan heel snel of juist heel langzaam zijn. Net wat jij nodig hebt
 • Je ontvangt na je opleiding en de behaalde examens een erkend diploma
 • Je studeert bij de opleider met het hoogste slagingspercentage en de beste studieresultaten van Nederland
 • Je kunt extra en soms zelfs gratis professionele workshops en trainingen volgen
 • Je betaalt bij Acuive de laagste lestarieven van Nederland
 • Je betaalt bij Acuive geen BTW over de opleiding


Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantervaringen.nl. Wij zitten altijd tussen 9 en 10! We zijn heel trots op dat percentage en willen dat graag zo houden. Acuive investeert en innoveert daarom voortdurend.

Bij Acuive ben je verzekerd van en topopleiding, precies op jouw maat.

Wegwijzer
[iconic_wlv_links]

Specificaties Specialisatie Permanente make-up

[iconic_wlv_links]
 995,00Aanmelden

Cursisten aan het woord

Uitstekende kwaliteit onderwijs

5/5
Ik heb de opleiding Basis Pedicure gevolgd en ben daar zeer tevreden over.

Goede begeleiding bij alle opleidingen

5/5
Servicegericht, centraal gelegen, goede informatie, het is nooit te veel.

Studeren in je eigen tempo ideaal

4.5/5
Opleiders stimuleren je goed, heel persoonlijk gevoel, je bent geen nummer, je kunt het.
Klanten geven ons gemiddeld een  9.4!

Anderen bekeken ook...

Wil jij ook € 1000 studie budget?

Wil jij een opleiding bij Acuive gaan doen die bijdraagt aan jouw succesvolle carrière?

Dan kun je gebruik maken van de nieuwe subsidieregeling van de overheid: het STAP-budget. €1.000 krijg je cadeau om een erkende opleiding (deels) mee te betalen. Zo wordt studeren een stuk voordeliger!