Studenten van Acuive kunnen nu zelf hun examens boeken, klik hier

Specialisatie huidverbeterende massage

Specificaties Specialisatie huidverbeterende massage

Ben jij schoonheidsspecialist(e) met een erkend Anbos diploma? En wil je je specialiseren in huidverbetering zonder injectables of chirurgische messen? Dan is de specialisatie Huidverbeterende massage ècht iets voor jou.

…'Word dé specialist in huidverbeterende massage'…

Je leert hoe je de huidfuncties verbetert door middel van massage. In deze specialisatie combineer je cosmetische bindweefselmassagetechnieken met pincementsmassagetechnieken. Je werkt zowel op de diepere als op de oppervlakkigere huidlagen. Voor het beste resultaat bied je deze massage in kuurvorm aan. Deze specialisatie is echt een top aanvulling voor jouw schoonheidspraktijk. Een aanrader!

Wat is huidverbeterende massage?

De huidverbeterende massage is een combinatie van cosmetische bindweefselmassage en pincementsmassage. Bindweefselmassage is een stevige massage in de diepere huidlagen. Hiermee stimuleer je het lichaam om meer bindweefselcellen aan te maken. Dit zorgt voor een betere huidstructuur en een stevigere huid. Bij pincementsmassage breng je de zenuwen in balans door deze te prikkelen. Het helpt om de doorbloeding van de huid van de cliënt te verbeteren. Ook zorgt de huidverbeterende massage ervoor dat de spanning van de gezichtsspieren afneemt, waardoor rimpels verminderen.

Wat leer ik in deze specialisatie opleiding?

In onze Anbos erkende specialisatie opleiding Huidverbeterende massage leer je alles wat je nodig hebt, en méér. Om de gespecialiseerde massagebehandelingen goed en veilig uit te kunnen voeren heb je een goede opleiding nodig. Daar horen niet alleen heel goede praktijktrainingen bij, maar ook een theoretische basis.

Je leert de relevante kennis over de anatomie en fysiologie van het bindweefsel, de doorbloeding, de innervatie en de hormonale beïnvloeding. Ook leer je over de segmentale reflexwegen en het ontstaan van bindweefselzones. Natuurlijk leer je wanneer je wel en wanneer je niet mag behandelen en hoe je daar via een onderzoek achter komt. Je leert de techniek van de verschillende grepen en hun reacties.

Bij de bestudering van de pincementsmassage ga je wat dieper in op de werking van het zenuwstelsel en de circulatie in de huid. Ook hiervoor leer je de indicaties en de contra-indicaties, de diverse massagetechnieken, de opbouw van de massage en de effecten van de pincementsmassage.

Omdat de indicaties en de contra-indicaties voor zowel de bindweefselmassage als de pincementsmassage vrijwel hetzelfde zijn, kun je beide technieken heel goed met elkaar combineren. Sommige massagegrepen versterken elkaar en kun je daarom goed gebruiken bij een behandeling die gericht is op huidverbetering.

In deze specialisatie opleiding worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld: 

 • Anatomie, fysiologie, circulatie en innervatie van het bindweefsel
 • Hormonale beïnvloeding en specifiek vegetatieve functies
 • Segmentale reflexwegen
 • Bindweefselzones
 • Segmentaal onderzoek
 • Bindweefselmassagetechnieken
 • Pincementsmassage
 • Innervatie en circulatie in de huid
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Pincementsmassagetechnieken
 • Opbouw van de massage
 • Effecten van de massage
 • Voorlichting en advies

Om de specialisatie Huidverbeterende Massage te kunnen volgen, moet je in het bezit te zijn van een door Anbos erkend diploma Schoonheidsspecialist. Voor meer informatie over deze opleiding, kijk je hier. Daarnaast is het goed om te weten:

 • Deze opleiding sluit aan op het Anbos erkende diploma Schoonheidsspecialist(e). Je leest er meer over op de website van Anbos
 • Deze opleiding is een specialistische verdieping van het beroep Schoonheidsspecialist(e) op MBO niveau 4.
 • Deze specialisatie is geen onderdeel van de opleiding Allround Schoonheidsspecialist. Wil je hiervoor doorstuderen kijk dan hier.

Om optimaal resultaat te hebben van je lessen, heb je één of meerdere modellen nodig. Bij aanvang van de lessenserie krijg je een praktijkwijzer. Daarin staan alle werkprocessen en de eisen aan de praktijk. Ook vind je hierin een overzicht van de lessen, wanneer je voor een model moet zorgen en waaraan dit model moet voldoen.

Je moet natuurlijk veel thuis oefenen. Daar heb je ook modellen voor nodig. Het is daarnaast fijn om te oefenen met een klasgenoot, zodat je ook zelf de behandelingen kunt ervaren.

Je bent al schoonheidsspecialist(e), dus voor de normale behandeling heb je alles al in huis. Voor deze specialisatie heb je nog wat specifieke producten extra nodig. Deze worden allemaal door de groothandel van CollegePoint geleverd. Zo kun je al vanaf de eerste dag heel goed thuis oefenen. Je kunt dus meteen beginnen met het terugverdienen van de investering in jouw studie. 

Zonder heel goede praktijklessen en veel oefenen kun je nooit echt goed worden in deze nieuwe specialisatie. Bij Acuive krijg je daarom intensieve praktijklesdagen waarop 8 lessen per dag worden gegeven. In totaal krijg je voor deze specialisatie 3 praktijklesdagen, met in totaal dus 24 praktijklessen! 

Ook krijg je bij Acuive aan het begin van de  praktijklesdagen een overzichtelijke praktijkwijzer over de specialisatie waarmee je aan de slag gaat. Hierin staan alle werkbeschrijvingen, de precieze exameneisen en nog veel meer. Zo werk je heel doelgericht en ben je snel operationeel.

Zonder een goede theoretische basis kun je de praktijk niet goed en veilig uitvoeren of de juiste adviezen geven. Daarom leer je ook de theorie heel goed bij Acuive.

Meteen aan het begin van de opleiding ontvang je de theoriewijzer. Deze bevat de volledige lesmethode en alle informatie die je nodig hebt: de inhoud van de lessen, de opdrachten om de stof goed tot je te kunnen nemen en een oefentoets om te trainen voor het examen.

Je leert de lesstof thuis, in je eigen tempo, maar wèl met jouw privédocent binnen handbereik. Want bij Acuive sta je er niet alleen voor!

Wat kost de opleiding en wat komt er nog bij?

We zijn bij Acuive graag transparant en duidelijk. Ook als het over de kosten gaat. Je moet altijd weten waar je aan toe bent. Ten eerste is het goed om te weten dat je bij Acuive geen BTW betaalt over de opleiding. Dat scheelt al 21%! 

De prijs van de opleiding zie je hiernaast vermeld. Je krijgt hiervoor alle lessen, de ondersteuning door de docenten, jouw persoonlijke studiecoach en de studiewijzers. Ander studiemateriaal, zoals praktijkproducten en -materialen en examens vallen hierbuiten. Wil je het studiemateriaal zien en een indruk krijgen van de school? Kom dan eens langs op een infodag!

Hoe kan ik betalen?

 • Je betaalt de opleidingskosten voor een specialisatie in één keer.
 • Omdat het een korte module betreft, is betalen in termijnen niet mogelijk.
 • Inschrijfkosten zijn eenmalig €50,-.
 

Door wie wordt het vakdiploma Huidverbeterende massage erkend?

Om je na het behalen van deze specialisatie te kunnen inschrijven in het SKIN-register, zodat jouw behandelingen in aanmerking kunnen komen voor vergoedingen van ziektekostenverzekeraars, moet je een door Anbos erkend vakdiploma hebben.

Anbos is de officiële brancheorganisatie van alle schoonheidsspecialisten. Je kunt je alleen aanmelden met het door hen erkende diploma waarbij je geëxamineerd bent door een zogenoemde BAS-assessor.

De erkende examens worden afgenomen door Exuive. Deze onafhankelijke exameninstelling is door Anbos aangewezen om dit te mogen doen. Exuive zorgt ervoor dat jouw diploma aan alle eisen voldoet.

Van wie krijg ik les?

Bij Acuive staan alleen echte docenten voor de klas. Dit zijn absolute vaktoppers met een officiële onderwijsbevoegdheid, een eigen praktijk, heel veel ervaring en ze staan daarnaast ook nog geregistreerd als brancheassessor/examinator. Hierdoor weet je zeker dat je het vak heel goed gaat leren en dat jouw toekomstige praktijk of salon succesvol zal worden.

Kim
Annelies
Dianne

Veelgestelde vragen

In 2023 zijn studiekosten en andere scholingsuitgaven niet meer aftrekbaar. Bovendien is het STAP-budget door de overheid in juli 2023 op halt gezet. Het wachten is op een nieuwe regeling van de overheid.

Subsidieregelingen die momenteel actief zijn:

nb. Het STAP-budget is juli 2023 door de overheid stopgezet.

 

Onze praktijklocatie CollegePoint in Amersfoort is op alle praktijklesdagen vrij toegankelijk. De school is in ieder geval altijd geopend op vrij- en zaterdagen, van 8.30 tot 18.00 uur. Behalve op nationale feestdagen of tijdens de grote zomervakantie.

Je kunt het makkelijkst met de auto naar school komen, omdat je vaak veel mee moet nemen. Maar je kunt ook prima per openbaar vervoer komen. De praktijklocatie is te bereiken met de trein. Je moet dan uitstappen op station Schothorst in Amersfoort. CollegePoint ligt vervolgens op wandelafstand.

Je kunt niet parkeren op het parkeerterreintje van CollegePoint. Dat is voorbehouden aan minder valide bezoekers. Je kunt in de directe omgeving overal gratis parkeren. Kijk wel naar de verkeersaanwijzingen!

Acuive biedt onderwijs voor volwassenen. De leeftijden van onze studenten variëren tussen 18 tot 65 jaar. Je kunt met een carrière in de uiterlijke verzorging altijd beginnen. Het is niet afhankelijk van je leeftijd. Ook kunnen deze beroepen tot op hoge leeftijd worden uitgeoefend. Een gemixte groep is niet alleen heel leuk en gezellig, maar heeft vooral een grote meerwaarde voor het leerproces.

Na het volgen van een opleiding bij Acuive kun je een schooldiploma krijgen. Dat is een door de school zelf uitgegeven certificaat van aanwezigheid. Daarmee geef je aan dat je alle theorie hebt ingestuurd en alle praktijklessen hebt gevolgd. Het geeft verder geen rechten en erkenningen.

Wij raden jou daarom zeker aan om altijd voor het erkende diploma te gaan. Een erkend diploma levert veel meer op. Daarmee kun je je niet alleen aanmelden bij de betreffende branche organisatie, maar kun je ook doorstuderen voor een vervolgopleiding of een specialisatie. 

Ook kunnen er alleen met een erkend diploma vrijstellingen worden verleend voor bepaalde examens. Daarnaast kun je je alleen met een erkend diploma inschrijven in een accreditatieregister om in aanmerking te komen voor declaratie bij de zorgverzekeraars.

Alle samenwerkers van Acuive doen hun uiterste best om jou te helpen met jouw studie. Ze staan ook voor je klaar als het eens iets minder vlot gaat.

 • Je krijgt les van hooggekwalificeerde docenten
 • Je hebt bij Acuive een persoonlijke studiecoach
 • Je volgt lessen in een prachtige, goed bereikbare praktijklocatie, waar je ook je examens kunt afleggen
 • Je werkt in super schone (praktijk)lokalen met de nieuwste behandelstoelen en apparatuur
 • Je krijgt bij Acuive altijd een persoonlijk studieadvies bij de intake
 • Je werkt in je eigen tempo en volgt een persoonlijk studietraject. Dat kan heel snel of juist heel langzaam zijn. Net wat jij nodig hebt
 • Je ontvangt na je opleiding en de behaalde examens een erkend diploma
 • Je studeert bij de opleider met het hoogste slagingspercentage en de beste studieresultaten van Nederland
 • Je kunt extra en soms zelfs gratis professionele workshops en trainingen volgen
 • Je betaalt bij Acuive de laagste lestarieven van Nederland
 • Je betaalt bij Acuive geen BTW over de opleiding


Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantervaringen.nl. Wij zitten altijd tussen 9 en 10! We zijn heel trots op dat percentage en willen dat graag zo houden. Acuive investeert en innoveert daarom voortdurend.

Bij Acuive ben je verzekerd van en topopleiding, precies op jouw maat.

Wegwijzer
[iconic_wlv_links]

Specificaties Specialisatie huidverbeterende massage

[iconic_wlv_links]
 875,00Aanmelden

Cursisten aan het woord

Uitstekende kwaliteit onderwijs

5/5
Ik heb de opleiding Basis Pedicure gevolgd en ben daar zeer tevreden over.

Goede begeleiding bij alle opleidingen

5/5
Servicegericht, centraal gelegen, goede informatie, het is nooit te veel.

Studeren in je eigen tempo ideaal

4.5/5
Opleiders stimuleren je goed, heel persoonlijk gevoel, je bent geen nummer, je kunt het.
Klanten geven ons gemiddeld een  9.4!

Anderen bekeken ook...

Wil jij ook € 1000 studie budget?

Wil jij een opleiding bij Acuive gaan doen die bijdraagt aan jouw succesvolle carrière?

Dan kun je gebruik maken van de nieuwe subsidieregeling van de overheid: het STAP-budget. €1.000 krijg je cadeau om een erkende opleiding (deels) mee te betalen. Zo wordt studeren een stuk voordeliger!