Meld je nu aan voor €1.000 STAP-budget op een opleiding van Acuive! Lees hier meer.

Specialisatie Cosmetische Camouflage

Ben jij al schoonheidsspecialist met een door Anbos erkend diploma en wil je je graag specialiseren? Heb je cliënten met wijn- of pigmentvlekken, littekens of tatoeages die zij zelf hinderlijk vinden? Deze huidproblemen kun je als schoonheidsspecialist niet wegnemen, maar je kunt ze wel minder, of zelfs onzichtbaar maken. Dat leer je in de specialisatie Cosmetische Camouflage. Echt iets voor jou!

…’Word dé camouflagespecialist’…

Wat is cosmetische camouflage?

Cliënten met wijn- of pigmentvlekken, tatoeages, geboorteplekken, vitiligo, zwangerschapsmasker, littekens of andere huidproblemen voelen zich vaak minder zelfverzekerd en kunnen zich zelfs sociaal minder aangepast voelen. Als schoonheidsspecialist(e) gespecialiseerd in cosmetische camouflage kun je hierin een grote hulp zijn. Jij, als camouflage expert, kan deze oneffenheden maskeren. Dat doe je met specifieke producten en door jou samengestelde kleuren die precies afgestemd zijn op de huidkleur van jouw cliënt. Daarnaast leer je de cliënt om de camouflage zelf op te brengen en te verzorgen. Zo kan jouw cliënt vol zelfvertrouwen de deur uit.

Wat leer ik in deze specialisatie?

In onze Anbos erkende specialisatie Cosmetische Camouflage leer je niet alleen alles over kleur, producten en materialen om huidoneffenheden te camoufleren, maar ook welke huidproblemen wel, en welke niet voor camouflage in aanmerking komen. Daarnaast leer je hoe je de cliënt leert de verzorging zelf thuis te doen.

Om het camoufleren goed in de vingers te krijgen, is een heel goede opleiding nodig. Daar horen niet alleen heel goede praktijktrainingen bij, maar ook een gedegen theoretische basis. In de opleiding komen onder andere de  volgende onderwerpen aan bod:

 • Huid en huidskleur
 • Licht en schaduw
 • Kleurenspectrum
 • Indicaties
 • Contra indicaties
 • Behandeling
 • Camouflage producten
 • Advies en verkoop

Om de specialisatie Cosmetische Camouflage te kunnen volgen, moet je in het bezit te zijn van een door Anbos erkend diploma Schoonheidsspecialist. Voor meer informatie over deze opleiding, kijk je hierDaarnaast is het goed om te weten:

 • Deze opleiding sluit aan op het Anbos erkende diploma Schoonheidsspecialist(e). Je leest er meer over op de website van Anbos
 • Deze opleiding is een specialistische verdieping van het beroep Schoonheidsspecialist(e) op MBO niveau 4.
 • Deze specialisatie is geen onderdeel van de opleiding Allround Schoonheidsspecialist. Wil je hiervoor doorstuderen kijk dan hier.

Om optimaal resultaat te hebben van je lessen, heb je één of meerdere modellen nodig. Bij aanvang van de lessenserie krijg je een praktijkwijzer. Daarin staan alle werkprocessen en de eisen aan de praktijk. Ook vind je hierin een overzicht van de lessen, wanneer je voor een model moet zorgen en waaraan dit model moet voldoen.

Je moet natuurlijk veel thuis oefenen. Daar heb je ook modellen voor nodig. Het is daarnaast fijn om te oefenen met een klasgenoot, zodat je ook zelf de behandelingen kunt ervaren.

Je bent al schoonheidsspecialist(e), dus voor de normale behandeling heb je alles al in huis. Voor deze specialisatie heb je nog wat specifieke producten extra nodig. Deze worden allemaal door de groothandel van CollegePoint geleverd. Zo kun je al vanaf de eerste dag heel goed thuis oefenen. Je kunt dus meteen beginnen met het terugverdienen van de investering in jouw studie. 

Zonder heel goede praktijklessen en veel oefenen kun je nooit echt goed worden in deze nieuwe specialisatie. Bij Acuive krijg je daarom intensieve praktijklesdagen waarop 8 lessen per dag worden gegeven. In totaal krijg je voor deze specialisatie 3 praktijklesdagen, met in totaal dus 24 praktijklessen! 

Ook krijg je bij Acuive aan het begin van de  praktijklesdagen een overzichtelijke praktijkwijzer over de specialisatie waarmee je aan de slag gaat. Hierin staan alle werkbeschrijvingen, de precieze exameneisen en nog veel meer. Zo werk je heel doelgericht en ben je snel operationeel.

Zonder een goede theoretische basis kun je de praktijk niet goed en veilig uitvoeren of de juiste adviezen geven. Daarom leer je ook de theorie heel goed bij Acuive.

Meteen aan het begin van de opleiding ontvang je de theoriewijzer. Deze bevat de volledige lesmethode en alle informatie die je nodig hebt: de inhoud van de lessen, de opdrachten om de stof goed tot je te kunnen nemen en een oefentoets om te trainen voor het examen.

Je leert de lesstof thuis, in je eigen tempo, maar wèl met jouw privédocent binnen handbereik. Want bij Acuive sta je er niet alleen voor!

Wat kost de opleiding en wat komt er nog bij?

We zijn bij Acuive graag transparant en duidelijk. Ook als het over de kosten gaat. Je moet altijd weten waar je aan toe bent. Ten eerste is het goed om te weten dat je bij Acuive geen BTW betaalt over de opleiding. Dat scheelt al 21%! 

De prijs van de opleiding zie je hiernaast vermeld. Je krijgt hiervoor alle lessen, de ondersteuning door de docenten, jouw persoonlijke studiecoach en de studiewijzers. Ander studiemateriaal, zoals praktijkproducten en -materialen en examens vallen hierbuiten. Wil je het studiemateriaal zien en een indruk krijgen van de school? Kom dan eens langs op een infodag!

Hoe kan ik betalen?

 • Je betaalt het opleidingsbedrag in één keer. Omdat het een korte module betreft, is betalen in termijnen hierbij niet mogelijk.
 • Inschrijfkosten zijn eenmalig € 50,-.
 

Ontvang ik een erkend diploma?

Om je na het behalen van deze specialisatie te kunnen inschrijven in het SKIN-register, zodat jouw behandelingen in aanmerking kunnen komen voor vergoedingen van ziektekostenverzekeraars, moet je een door Anbos erkend vakdiploma hebben.

Anbos is de officiële brancheorganisatie van alle schoonheidsspecialisten. Je kunt je alleen aanmelden met het door hen erkende diploma waarbij je geëxamineerd bent door een zogenoemde BAS-assessor.

De erkende examens worden afgenomen door Exuive. Deze onafhankelijke exameninstelling is door Anbos aangewezen om dit te mogen doen. Exuive zorgt ervoor dat jouw diploma aan alle eisen voldoet.

Van wie krijg ik les?

Bij Acuive staan alleen echte docenten voor de klas. Dit zijn absolute vaktoppers met een officiële onderwijsbevoegdheid, een eigen praktijk, heel veel ervaring en ze staan daarnaast ook nog geregistreerd als brancheassessor/examinator. Hierdoor weet je zeker dat je het vak heel goed gaat leren en dat jouw toekomstige praktijk of salon succesvol zal worden. 

Kim
Annelies
Dianne

Veelgestelde vragen

Vanaf 1 januari 2022 zijn studiekosten en andere scholingsuitgaven niet meer aftrekbaar. In plaats van de aftrek studiekosten is er een subsidieregeling: STAP-budget voor werkenden en werkzoekenden. Je leest er hieronder meer over.

Subsidieregelingen die momenteel actief zijn:
Twentsfonds voor vakmanschap, voor mensen woonachtig in Twente
Upgrade Jezelf, voor mensen woonachtig in regio Zwolle
Het STAP-budget, dit is een landelijke subsidie

Werkenden en werkzoekenden kunnen dit jaar een STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Zij kunnen deze subsidie gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. Bij Acuive geldt het STAP-budget voor alle voetzorg opleidingen. Je leest er meer over in het STAP-portaal en op  www.rijksoverheidheid.nl.

Onze praktijklocatie CollegePoint in Amersfoort is op alle praktijklesdagen vrij toegankelijk. De school is in ieder geval altijd geopend op vrij- en zaterdagen, van 8.30 tot 18.00 uur. Behalve op nationale feestdagen of tijdens de grote zomervakantie.

Je kunt het makkelijkst met de auto naar school komen, omdat je vaak veel mee moet nemen. Maar je kunt ook prima per openbaar vervoer komen. De praktijklocatie is te bereiken met de trein. Je moet dan uitstappen op station Schothorst in Amersfoort. CollegePoint ligt vervolgens op wandelafstand.

Je kunt niet parkeren op het parkeerterreintje van CollegePoint. Dat is voorbehouden aan minder valide bezoekers. Je kunt in de directe omgeving overal gratis parkeren. Kijk wel naar de verkeersaanwijzingen!

Acuive biedt onderwijs voor volwassenen. De leeftijden van onze studenten variëren tussen 18 tot 65 jaar. Je kunt met een carrière in de uiterlijke verzorging altijd beginnen. Het is niet afhankelijk van je leeftijd. Ook kunnen deze beroepen tot op hoge leeftijd worden uitgeoefend. Een gemixte groep is niet alleen heel leuk en gezellig, maar heeft vooral een grote meerwaarde voor het leerproces.

Na het volgen van een opleiding bij Acuive kun je een schooldiploma krijgen. Dat is een door de school zelf uitgegeven certificaat van aanwezigheid. Daarmee geef je aan dat je alle theorie hebt ingestuurd en alle praktijklessen hebt gevolgd. Het geeft verder geen rechten en erkenningen.

Wij raden jou daarom zeker aan om altijd voor het erkende diploma te gaan. Een erkend diploma levert veel meer op. Daarmee kun je je niet alleen aanmelden bij de betreffende branche organisatie, maar kun je ook doorstuderen voor een vervolgopleiding of een specialisatie. 

Ook kunnen er alleen met een erkend diploma vrijstellingen worden verleend voor bepaalde examens. Daarnaast kun je je alleen met een erkend diploma inschrijven in een accreditatieregister om in aanmerking te komen voor declaratie bij de zorgverzekeraars.

Alle samenwerkers van Acuive doen hun uiterste best om jou te helpen met jouw studie. Ze staan ook voor je klaar als het eens iets minder vlot gaat.

 • Je krijgt les van hooggekwalificeerde docenten
 • Je hebt bij Acuive een persoonlijke studiecoach
 • Je volgt lessen in een prachtige, goed bereikbare praktijklocatie, waar je ook je examens kunt afleggen
 • Je werkt in super schone (praktijk)lokalen met de nieuwste behandelstoelen en apparatuur
 • Je krijgt bij Acuive altijd een persoonlijk studieadvies bij de intake
 • Je werkt in je eigen tempo en volgt een persoonlijk studietraject. Dat kan heel snel of juist heel langzaam zijn. Net wat jij nodig hebt
 • Je ontvangt na je opleiding en de behaalde examens een erkend diploma
 • Je studeert bij de opleider met het hoogste slagingspercentage en de beste studieresultaten van Nederland
 • Je kunt extra en soms zelfs gratis professionele workshops en trainingen volgen
 • Je betaalt bij Acuive de laagste lestarieven van Nederland
 • Je betaalt bij Acuive geen BTW over de opleiding


Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantervaringen.nl. Wij zitten altijd tussen 9 en 10! We zijn heel trots op dat percentage en willen dat graag zo houden. Acuive investeert en innoveert daarom voortdurend.

Bij Acuive ben je verzekerd van en topopleiding, precies op jouw maat.

Wegwijzer

 725,00

[iconic_wlv_links]
[iconic_wlv_links]
 725,00Aanmelden

Cursisten aan het woord

Uitstekende kwaliteit onderwijs

5/5
Ik heb de opleiding Basis Pedicure gevolgd en ben daar zeer tevreden over.

Goede begeleiding bij alle opleidingen

5/5
Servicegericht, centraal gelegen, goede informatie, het is nooit te veel.

Studeren in je eigen tempo ideaal

4.5/5
Opleiders stimuleren je goed, heel persoonlijk gevoel, je bent geen nummer, je kunt het.
Klanten geven ons gemiddeld een  9.4!

Anderen bekeken ook...

Wil jij ook € 1000 studie budget?

Wil jij een opleiding bij Acuive gaan doen die bijdraagt aan jouw succesvolle carrière?

Dan kun je gebruik maken van de nieuwe subsidieregeling van de overheid: het STAP-budget. €1.000 krijg je cadeau om een erkende opleiding (deels) mee te betalen. Zo wordt studeren een stuk voordeliger!