Inhoud
Acuive is Anbos Erkend
Examens Uiterlijke Verzorging
VOORDELEN
 • Top opleiding - topdocenten

 • Professionele praktijklokalen

 • Geen verplichte materiaalaanschaf

 • Erkend diploma mogelijk

 • Kleine groepen 

 • Praktijkgerichte lessen

 • Laagste lestarieven - geen BTW

Lesgeld vanaf € 1195-

Schoonheidsspecialist(e)

Wil je snel je eigen schoonheidssalon openen? Vind je het leuk om mensen er aantrekkelijk uit te laten zien? Werk je graag direct met mensen? Dan ben je hier op de juiste plek. In deze intensieve en praktijkgerichte opleiding Schoonheidsspecialist(e) leer je alle onderdelen van het vak. Zonder stage en prettig kunnen studeren op jouw manier en in jouw tempo.

Als Acuive Schoonheidsspecialist(e) ben je dè Skin&Beauty professional

Start nu je nieuwe loopbaan in de beautybranche! Het beroep schoonheidsspecialist(e) is een belangrijk en dankbaar beroep in een veelzijdige en inspirerende branche, dat je na deze opleiding veel plezier en tevreden klanten zal opleveren. Je wordt bij Acuive opgeleid tot een echte beautyprofessional!

Als gediplomeerde schoonheidsspecialist(e) kun je op allerlei plekken gaan werken. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag in een schoonheidssalon, een beautyfarm, wellnessinstituut, saunabedrijf of drogisterij en je kunt als zelfstandig ondernemer je eigen schoonheidssalon runnen.

Als je kiest voor het Anbos diploma dan kun je na deze opleiding doorstuderen voor Allround Schoonheidsspecialist(e), de Voortgezette Opleiding Schoonheidsverzorging (op HBO niveau), waarmee je ook docent kunt worden. Ook kun je een keuze maken uit de diverse specialisaties, waarvoor je vergoedingen van ziektekostenverzekeraars kunt krijgen.

Opleidingsinhoud

Om goed en veilig te kunnen behandelen is een heel goede opleiding nodig. Dat begint met een brede theoretische basis. Deze kennis heb je nodig om verantwoord de vele en gevarieerde behandelingen uit te kunnen voeren. De benodigde theorieboeken en syllabi horen bij Acuive gratis bij de opleiding. Net als de ondersteunende docenten en coaches.

In de praktijklessen leer je niet alleen alle beroepsvaardigheden, maar ook beroepsethiek en klantgericht werken.  Daarnaast word je bij Acuive volledig begeleid bij de ondernemersvaardigheden, zonder extra kosten.

In deze opleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Algemene anatomie en fysiologie

 • Specifieke anatomie en pathologie

 • Theorie van de praktijk

 • Analyseren en behandelplan opstellen

 • Product- en materiaalkennis

 • Code van de Schoonheidspecialist

 • Gelaatbehandelingen

 • Lichaamsbehandelingen

 • Cosmetische hand- en voetverzorging

 • Gespecialiseerde huidbehandelingen

 • Werken met beauty apparatuur

 • Verschillende massagetechnieken

 • Ontharen gezicht en lichaam

 • Wenkbrauw- en wimperstyling

 • Dag- en avond make-up

 • Adviseren over producten en behandelingen

 • Ondernemen en inrichten eigen salon

Je werkt hoofdzakelijk op elkaar, zodat je het ook zelf kunt ervaren. Soms heb je echter een model nodig. Bij aanvang van de lessenserie krijg je de syllabus praktijk. Daarin staan alle werkprocessen en de eisen aan de praktijk. Ook vind je hierin een overzicht van de lessen, waarin je voor een model moet zorgen en waaraan dit model moet voldoen.

Om echt goed te worden in je vak moet je ook thuis oefenen. Daar heb je materialen, producten, linnengoed en werkkleding voor nodig. Dit wordt allemaal door de groothandel van CollegePoint geleverd. Je kiest zelf hoe je wilt werken tijdens de opleiding.

 • Je kunt de materialen bij CollegePoint aanschaffen en daardoor al vanaf de 1e dag heel goed thuis oefenen. Je krijgt hier heel hoge kortingen op en kunt meteen beginnen met het terugverdienen van de investering in jouw studie.
 • Maar je kunt er ook voor kiezen om bepaalde materialen van de school te gebruiken. Je schaft het dan niet aan, maar gebruikt het op school. Uitzondering hierop is de werkkleding en het linnengoed. Deze kunnen nooit worden gehuurd en moet je zelf hebben. Vraag naar de mogelijkheden op onze info bijeenkomsten!

Acuive biedt onderwijs precies zoals jij het wilt of nodig hebt. Daar horen flexibele lessenseries bij. Je kunt kiezen tussen 3 verschillende lesindelingen:

 • Avondopleiding – 22 weken – 1 lesavond per week (van 18.30 tot 22.00 uur)
 • Dagopleiding – 24 weken – 1 lesdag per 2 weken (van 9.30 tot 17.00 uur)
 • Zomerschool – 16 dagen – 4 weken, 4 lesdagen per week (van 10.00 tot 16.00 uur)

Daarnaast kun je bij Acuive ook kiezen op welke manier je de lessen wilt volgen.
Basic: als je al een groot gedeelte van de studie elders (ROC of andere opleider) of vroeger hebt gedaan en slechts nog 1 of 2 examens moet afleggen.
Flexibel: als je zelfstandig kunt studeren en de praktijklesdagen op school komt volgen.
Klassikaal: als je hulp nodig hebt bij het studeren en huiswerk maken. Let op: dit zijn geen theorielessen.

Opleidingsdata

Minimale deelname is 7 studenten.

Nieuw! Winterschool Schoonheidsspecialist(e)!

Ben je al Pedicure of Medisch Pedicure en wil je jouw dienstenpakket uitbreiden met schoonheidsverzorging?  Of heb je altijd al Schoonheidsspecialist(e) willen worden, maar ontbrak de tijd daarvoor? Wil je dat in korte tijd kunnen doen? Dat kan nù! Speciaal daarvoor heeft Acuive de Winterschool geïntroduceerd.

In deze bijzonder effectieve en intensieve opleiding leer je het volledige beroep schoonheidsspecialist. Je kunt kiezen om het Acuive diploma te behalen of het erkende Anbos diploma waarmee je ook door kunt studeren voor Allround Schoonheidsspecialist.

Je gaat vijf weken lang drie volle dagen per week naar school en hoeft geen materialen aan te schaffen, behalve werkkleding/linnengoed. De opleiding bevat theorie èn praktijklessen. Je werkt hoofdzakelijk op elkaar en hoeft dus geen of heel weinig modellen mee te brengen. Kortom: de perfecte opleiding om snel een heel goede schoonheidsspecialist te worden!

Grijp je kans, want vol=vol

Opleidingsprijs / kosten

Je hoeft bij Acuive geen BTW te betalen! Studieboeken, -readers, studie- en praktijklesdagen zijn inclusief, net als het onderdeel ondernemen. De materiaal- en examenkosten vallen daar buiten.

De kosten voor het proef – of schoolexamen bedragen € 125,-. Als je voldoet aan de eisen behaal je hiermee het Acuive Diploma Schoonheidsspecialist(e). Het proef- of schoolexamen is na de laatste lesdag of -avond.

Opleiding Studiewijze Opleidingsprijs* Praktijkdagen/
Avonden
Schoonheidsspecialist(e) dagopleiding Flexibel € 1795,- 12 dagen INSCHRIJVEN
Schoonheidsspecialist(e) dagopleiding Klassikaal € 2495,- 17 dagen INSCHRIJVEN
Schoonheidsspecialist(e) dagopleiding Basic € 1195,- 10 dagen INSCHRIJVEN
Schoonheidsspecialist(e) avondopleiding Flexibel € 1895,- 22 avonden INSCHRIJVEN
Schoonheidsspecialist(e) avondopleiding Klassikaal € 2595,- 22 avonden + 5 dagen INSCHRIJVEN
Schoonheidsspecialist(e) avondopleiding Basic € 1295,- 18 avonden INSCHRIJVEN
Schoonheidsspecialist(e) Zomer-/Winterschool Met theorieles € 2695,- 16 dagen, 3 dagen per week INSCHRIJVEN
 • Bij betaling in 10 termijnen wordt het lesgeld met 15% verhoogd. Geen tussentijdse prijsverhogingen.
 • Bij betaling door zelf overmaken binnen 7 dagen geldt een snelle betalingskorting van 2%.
 • Inschrijfkosten zijn € 75,-.
 • Zomer-/Winterschool dient altijd volledig te zijn betaald voor aanvang van de opleiding. Deelbetaling is hierbij niet mogelijk.

Aan het eind van de opleiding doe je een theorie examen en een praktijkexamen, dis zijn de schoolexamens. Na het behalen hiervan ontvang je het volwaardige Acuive Diploma Schoonheidsspecialsit(e). Hiermee kun je direct jouw eigen salon starten en je aanmelden bij de Kamer van Koophandel.

Als je het Anbos diploma Schoonheidsspecialist(e)  wilt behalen, waarmee je ook Allround Schoonheidsspecialist kunt worden, de Voortgezette Opleiding schoonheidsverzorging of een van de specialisaties kunt volgen, moet je een aantal officiële examens afleggen bij Exuive. Dit is de onafhankelijke exameninstelling die daarvoor aangewezen en erkend is. Alleen met dit diploma kun je lid worden van de belangrijke brancheorganisatie Anbos.

Docenten

Bij Acuive staan alleen èchte docenten voor de klas. Dit zijn absolute vaktoppers  met een officiële onderwijsbevoegdheid, een eigen praktijk, heel veel ervaring en staan daarnaast ook nog geregistreerd als brancheassessor/examinator. Hierdoor weet je zeker dat je het vak heel goed gaat leren en dat jouw toekomstige praktijk of salon succesvol zal worden.

Hieronder stellen zij zich graag aan je voor:

Kim

Kim

(Allround) Schoonheidsspecialist, Lymfedrainage, Afslankmassage, Bodywrap, (Medisch) Pedicure, Bindweefselmassage, Aromatherapie, Spatadertherapie
Annelies Van Os

Annelies

Shiatsu expert, (Allround) Schoonheidsspecialist, Cosmetische camouflage, Cranio-sacraalmassage, Elektrisch ontharen, Allerlei Oosterse massages
Kayleigh

Kayleigh

(Allround) Schoonheidsspecialist, Acne, Huidverbeterende massage, Shiatsumassage, Additionele behandelingen, Pedicure, Visagie, Brow&Lashstyling

Recensies

hier kom jijCursist
Lees verder
Bartje Wolters
Bartje WoltersCursist
Lees verder
... heel goede school, dankzij Acuive heb ik mijn droom waar kunnen maken, ik heb nu een prachtige salon en geniet elke dag ...
Previous
Next

Veelgestelde vragen

De leeftijden van onze studenten zijn erg verschillend. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 65 jaar. Een gemeleerde groep heeft een grote meerwaarde voor het leerproces.

In 2020 kun je geen studiekosten meer opvoeren als particulier. Vraag informatie bij de belastingdienst voor jouw specifieke situatie. Als je al zelfstandige bent kun je de opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.

Je kunt van ons verwachten dat we ons uiterste best doen om jou  met raad en daad te helpen met jouw opleiding en om het diploma te behalen. De school verwacht ook een paar dingen van jou:

 • Je houdt rekening met de begin- en eindtijden van de lesdagen. Je bent altijd ruim op tijd aanwezig en gaat naar huis als alles klaar is.
 • Je zorgt ervoor zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versneld tempo. Het is dus heel belangrijk dat je geen lessen mist.
 • Als je de opleiding in termijnen betaalt, moet je ervoor zorgen dat er tijdig afgeschreven kan worden en dat er dus voldoende geld op jouw rekening staat. Het volledige opleidingsbedrag moet altijd voldaan zijn op het einde van je opleiding.
 • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te kunnen begrijpen en jezelf begrijpelijk uit te drukken. Ook moet je de Nederlandse taal voldoende kunnen lezen.
 • Als er bepaalde zaken niet in overeenstemming zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
 • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Kom altijd schoongewassen op school, met schone kleding. Vermijd lichaamsgeuren, gebruik een mondspray. Gebruik wel deodorant, maar geen parfum of eau de toilette, dit in verband met mogelijke allergieën bij modellen en klasgenoten. Er wordt veel op elkaar gewerkt, of op modellen, hygiëne is belangrijk voor hen, maar ook omdat het gewoon hoort bij de werkhouding in jouw nieuwe beroep.

Voor de meeste opleidingen van Acuive hoef je geen stage te lopen. Volg je echter een erkende MBO opleiding, dan moet het wel. Wel vragen we jou om veel en vaak alles wat je in de lessen hebt geleerd te oefenen. Alleen dan word je echt vaardig en een echte vakprofessional!

Onze praktijklocatie CollegePoint in Amersfoort is op alle praktijklesdagen, of -avonden, vrij toegankelijk. Verder is het altijd geopend op vrij- en zaterdagen, van 8.30 tot 18.00 uur. Het is per openbaar vervoer te bereiken met de trein, uitstappen op station Schothorst in Amersfoort. CollegePoint ligt op wandelafstand.

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van de opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van jouw situatie en opleidingstraject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. We hebben veel ervaring met het UWV en kunnen je helpen met jouw aanvraag.

Alle samenwerkers van Acuive doen hun uiterste best om jou te helpen met jouw studie. Ze staan ook voor je klaar als het eens iets minder vlot gaat.

 • Je krijgt les van hooggekwalificeerde, èchte docenten.
 • Je hebt bij Acuive een persoonlijke studiecoach.
 • Je volgt lessen in een prachtige, goed bereikbare praktijklocatie, waar je ook je examens kunt afleggen.
 • Je werkt in super schone (praktijk)lokalen met de nieuwste behandelstoelen en apparatuur.
 • Je krijgt bij Acuive altijd een persoonlijk studieadvies bij de intake.
 • Je werkt in je eigen tempo en volgt een persoonlijk studietraject. Dat kan heel snel of juist heel; langzaam zijn, net wat jij nodig hebt.
 • Je ontvangt na je opleiding een ècht erkend diploma; alleen een schooldiploma als je daarvoor kiest.
 • Je studeert bij de opleider met het hoogste slagingspercentage en de beste studieresultaten van Nederland.
 • Je kunt extra en soms zelfs gratis professionele workshops en trainingen volgen.
 • Je betaalt bij Acuive de laagste lestarieven van Nederland.
 • Je betaalt bij Acuive geen BTW over de opleiding.

Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantervaringen.nl. Wij zitten altijd tussen 9 en 10! Lees hieronder recensies van studenten. We zijn heel trots op dat percentage en willen dat graag zo houden. Acuive investeert en innoveert daarom voortdurend voor deze kwaliteit. Bij Acuive ben je verzekerd van en topopleiding, precies op jouw maat.

AANVERWANTE OPLEIDINGEN

Misschien ben je ook geïnteresseerd in een van de onderstaande opleidingen?

Word nu Allround Schoonheidsspecialist(e) en verbeter de huid van je cliënten!
Erkend door:
Anbos
Leer nù hoe pijnlijke en ontsierende spataderen te behandelen en verlicht de klachten!!
Erkend door:
Vereniging van Spatadertherapeuten
Start nù jouw nieuwe carrière in de wereld van de Visagie. Zo kun je aan de slag als echte Make-Up-Artist!
Start nù jouw carrière als Allround Nagelstylist. Zo kun je aan de slag als echte Nail-Artist!
Wordt nù erkend pedicure; een prachtig vak met toekomst.
Erkend door:
ProVoet, Bravo
Deze brede kappersopleiding is perfect om als hairprofessional aan de slag te kunnen!
Erkend door:
Anko
white windmill on snow

Winter in Nederland? Start een nieuwe opleiding!

Dit jaar eens geen Wintersport maar actief werken aan jouw nieuwe professionele toekomst!

Start met de Winterschool van Acuive en werk positief aan een mooi nieuw vak waarmee je ook kunt werken in tijden van crisis.

Acuive wenst je een leerzame winter!