Studenten van Acuive kunnen nu zelf hun examens boeken, klik hier

Schoonheidsspecialiste

Specificaties Schoonheidsspecialiste

Prijs van de opleiding€ 1.950,-

Inschrijfkosten€ 100.-

Looptijd van de opleiding5-10 mnd

Aantal praktijklesdagen12 dgn

Begeleiding coachJa

Portfoliotraining1 dg

Wil jij schoonheidsspecialist(e) worden en zoek je daarvoor een flexibele en vooral goede opleiding? Vind je het leuk om mensen er aantrekkelijk uit te laten zien? Dan ben je bij Acuive op de juiste plek. In deze intensieve en praktijkgerichte opleiding schoonheidsspecialist(e) leer je alle onderdelen van het vak. Zonder stage en je kunt prettig studeren op jouw manier en in jouw tempo.

…’Word in je eigen tempo een vakkundige schoonheidsspecialist(e)’…

Start nu je nieuwe loopbaan in de beautybranche! Het beroep schoonheidsspecialist(e) is een belangrijk en dankbaar beroep in een veelzijdige en inspirerende branche, dat je na deze opleiding schoonheidsspecialiste veel plezier en tevreden klanten zal opleveren. Je wordt bij Acuive opgeleid tot een echte beautyprofessional!

Waar kun je werken?

Als gediplomeerde schoonheidsspecialist(e) kun je overal werken. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag in een schoonheidssalon, een beautyfarm, Wellness instituut, saunabedrijf of drogisterij. Maar je kunt natuurlijk als zelfstandig ondernemer je eigen schoonheidssalon starten.

Als je kiest voor het Anbos diploma, kun je na deze opleiding doorstuderen voor allround schoonheidsspecialist(e). Ook is het mogelijk om een keuze maken uit de diverse specialisaties, waarvoor je vergoedingen van ziektekostenverzekeraars kunt krijgen.

Wat leer ik in deze opleiding?

Om goed en veilig te kunnen behandelen is een heel goede opleiding nodig. Dat begint met een brede theoretische basis. Deze kennis heb je nodig om verantwoord de vele en gevarieerde behandelingen uit te kunnen voeren. De benodigde syllabi horen bij Acuive gratis bij de opleiding. Net als de ondersteunende docenten en coaches.

In de praktijklessen leer je niet alleen alle beroepsvaardigheden, maar ook beroepsethiek en klantgericht werken.  Daarnaast word je bij Acuive volledig begeleid bij de ondernemersvaardigheden, zonder extra kosten.

In de opleiding schoonheidsspecialiste komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Algemene anatomie en fysiologie
 • Specifieke anatomie en pathologie
 • Theorie van de praktijk
 • Analyseren en behandelplan opstellen
 • Product- en materiaalkennis
 • Code van de Schoonheidspecialist
 • Gelaatbehandelingen
 • Lichaamsbehandelingen
 • Cosmetische hand- en voetverzorging
 • Gespecialiseerde huidbehandelingen
 • Werken met beauty apparatuur
 • Verschillende massagetechnieken
 • Ontharen gezicht en lichaam
 • Wenkbrauw- en wimperstyling
 • Dag- en avond make-up
 • Adviseren over producten en behandelingen
 • Ondernemen en inrichten eigen salon

Je werkt hoofdzakelijk op elkaar, zodat je de behandelingen ook zelf kunt ervaren. Soms heb je echter een model nodig. Bij aanvang van de lessenserie krijg je de praktijksyllabus. Daarin staan alle werkprocessen en de eisen aan de praktijk. Ook vind je hierin een overzicht van de lessen waarin je voor een model moet zorgen en waaraan dit model moet voldoen.

Om echt goed te worden in je vak moet je ook thuis oefenen. Daar heb je materialen, producten, linnengoed en werkkleding voor nodig. Dit wordt allemaal door de groothandel van CollegePoint geleverd. 

Je kunt de materialen bij CollegePoint aanschaffen en daardoor al vanaf de eerste dag heel goed thuis oefenen. Je kunt meteen beginnen met het terugverdienen van de investering in jouw studie.

Acuive biedt onderwijs precies zoals jij het wilt of nodig hebt. Daar horen flexibele lessenseries bij. Dit betekent dat je zelf kiest wanneer je met een lessenserie start. De lessen zijn intensief. Alle onderdelen van het vak worden zo efficiënt mogelijk behandeld. Op die manier werk je heel doelgericht naar je diploma toe. 

 • Dagopleiding – 1 lesdag per 2 weken (van 9.00 tot 17.00 uur)

De opleiding tot Schoonheidsspecialist bestaat naast praktijklessen uit theorie. Bij de opleiding krijg je een theoriewijzer waarin precies verteld wordt wat je moet leren en weten voor de examens. Ook krijg je huiswerkopdrachten. Je leert de theorie thuis, in je eigen tempo. Met het leren van de theorie kun je direct na inschrijven beginnen.

Wat kost de opleiding en wat komt er nog bij?

We zijn bij Acuive graag transparant en duidelijk. Ook als het over de kosten gaat. Je moet altijd weten waar je aan toe bent. Ten eerste is het goed om te weten dat je bij Acuive geen BTW betaalt over de opleiding. Dat scheelt al 21%! 

De prijs van de opleiding zie je hiernaast vermeld. Je krijgt hiervoor alle lessen, de ondersteuning door de docenten, jouw persoonlijke studiecoach en de studiewijzers. Ander studiemateriaal, zoals praktijkproducten en -materialen, boeken en examens vallen hierbuiten. Het inschrijfgeld bedraagt 100 euro. Wil je alles weten over het studiemateriaal en de bijkomende kosten? Kom dan eens langs op een infodag!

Je boeken bestel je eenvoudig en snel bij Uitgeverij Container. Ook zijn de boeken te koop in de schoolshop van CollegePoint. Net als de praktijkmaterialen en -producten die je nodig hebt. Als Acuive student koop je alles tegen groothandels inkoopprijs. Zo betaal je nooit te veel.

Hoe kan ik betalen?

 • Bij betaling in 10 termijnen wordt het lesgeld met 15% verhoogd. Geen tussentijdse prijsverhogingen. De termijnen worden via automatische incasso rond de 25e van de maand van je bankrekeningnummer geïncasseerd.
 • Bij gebruik van een kortingscode zullen er minder incasso termijnen worden aangehouden. Dit is afhankelijk van het resterende bedrag.
 • Inschrijfkosten zijn eenmalig € 100,-. De inschrijfkosten worden bij de eerste incasso termijn geïncasseerd.
 • Wil je zowel de opleiding Schoonheidsspecialist als de opleiding Allround Schoonheidsspecialist bij Acuive gaan doen? Klik dan hier voor de combi aanbieding!
 

Ontvang ik een erkend diploma?

De opleiding Schoonheidsspecialist(e) is een erkende opleiding. Na het behalen van je examens bij Exuive, ontvang je het erkende Anbos diploma. Exuive is een onafhankelijke exameninstelling, die door de brancheorganisaties is aangewezen om te mogen examenineren. Exuive zorgt ervoor dat jouw diploma aan alle eisen voldoet. En dat diploma is erg waardevol! Het Anbos erkende diploma heeft namelijk de Europese NLQF waardering.

Wie zijn mijn docenten voor deze opleiding?

Bij Acuive staan alleen echte docenten voor de klas. Dit zijn absolute vaktoppers met een officiële onderwijsbevoegdheid, een eigen praktijk, heel veel ervaring en ze staan daarnaast ook nog geregistreerd als brancheassessor/examinator. Hierdoor weet je zeker dat je het vak heel goed gaat leren en dat jouw toekomstige praktijk of salon succesvol zal worden.

Kim
Diane
Patrick

Veelgestelde vragen

In 2023 zijn studiekosten en andere scholingsuitgaven niet meer aftrekbaar. Bovendien is het STAP-budget door de overheid in juli 2023 op halt gezet. Het wachten is op een nieuwe regeling van de overheid.

Subsidieregelingen die momenteel actief zijn:

nb. Het STAP-budget is juli 2023 door de overheid stopgezet.

 

Onze praktijklocatie CollegePoint in Amersfoort is op alle praktijklesdagen vrij toegankelijk. De school is in ieder geval altijd geopend op vrij- en zaterdagen, van 8.30 tot 18.00 uur. Behalve op nationale feestdagen of tijdens de grote zomervakantie.

Je kunt het makkelijkst met de auto naar school komen, omdat je vaak veel mee moet nemen. Maar je kunt ook prima per openbaar vervoer komen. De praktijklocatie is te bereiken met de trein. Je moet dan uitstappen op station Schothorst in Amersfoort. CollegePoint ligt vervolgens op wandelafstand.

Je kunt niet parkeren op het parkeerterreintje van CollegePoint. Dat is voorbehouden aan minder valide bezoekers. Je kunt in de directe omgeving overal gratis parkeren. Kijk wel naar de verkeersaanwijzingen!

Acuive biedt onderwijs voor volwassenen. De leeftijden van onze studenten variëren tussen 18 tot 65 jaar. Je kunt met een carrière in de uiterlijke verzorging altijd beginnen. Het is niet afhankelijk van je leeftijd. Ook kunnen deze beroepen tot op hoge leeftijd worden uitgeoefend. Een gemixte groep is niet alleen heel leuk en gezellig, maar heeft vooral een grote meerwaarde voor het leerproces.

Na het volgen van een opleiding bij Acuive kun je een schooldiploma krijgen. Dat is een door de school zelf uitgegeven certificaat van aanwezigheid. Daarmee geef je aan dat je alle theorie hebt ingestuurd en alle praktijklessen hebt gevolgd. Het geeft verder geen rechten en erkenningen.

Wij raden jou daarom zeker aan om altijd voor het erkende diploma te gaan. Een erkend diploma levert veel meer op. Daarmee kun je je niet alleen aanmelden bij de betreffende branche organisatie, maar kun je ook doorstuderen voor een vervolgopleiding of een specialisatie. 

Ook kunnen er alleen met een erkend diploma vrijstellingen worden verleend voor bepaalde examens. Daarnaast kun je je alleen met een erkend diploma inschrijven in een accreditatieregister om in aanmerking te komen voor declaratie bij de zorgverzekeraars.

Alle samenwerkers van Acuive doen hun uiterste best om jou te helpen met jouw studie. Ze staan ook voor je klaar als het eens iets minder vlot gaat.

 • Je krijgt les van hooggekwalificeerde docenten
 • Je hebt bij Acuive een persoonlijke studiecoach
 • Je volgt lessen in een prachtige, goed bereikbare praktijklocatie, waar je ook je examens kunt afleggen
 • Je werkt in super schone (praktijk)lokalen met de nieuwste behandelstoelen en apparatuur
 • Je krijgt bij Acuive altijd een persoonlijk studieadvies bij de intake
 • Je werkt in je eigen tempo en volgt een persoonlijk studietraject. Dat kan heel snel of juist heel langzaam zijn. Net wat jij nodig hebt
 • Je ontvangt na je opleiding en de behaalde examens een erkend diploma
 • Je studeert bij de opleider met het hoogste slagingspercentage en de beste studieresultaten van Nederland
 • Je kunt extra en soms zelfs gratis professionele workshops en trainingen volgen
 • Je betaalt bij Acuive de laagste lestarieven van Nederland
 • Je betaalt bij Acuive geen BTW over de opleiding


Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantervaringen.nl. Wij zitten altijd tussen 9 en 10! We zijn heel trots op dat percentage en willen dat graag zo houden. Acuive investeert en innoveert daarom voortdurend.

Bij Acuive ben je verzekerd van en topopleiding, precies op jouw maat.

Wegwijzer
[iconic_wlv_links]

Specificaties Schoonheidsspecialiste

Prijs van de opleiding€ 1.950,-

Inschrijfkosten€ 100.-

Looptijd van de opleiding5-10 mnd

Aantal praktijklesdagen12 dgn

Begeleiding coachJa

Portfoliotraining1 dg

[iconic_wlv_links]
 1950,00Aanmelden

Cursisten aan het woord

Uitstekende kwaliteit onderwijs

5/5
Ik heb de opleiding Basis Pedicure gevolgd en ben daar zeer tevreden over.

Goede begeleiding bij alle opleidingen

5/5
Servicegericht, centraal gelegen, goede informatie, het is nooit te veel.

Studeren in je eigen tempo ideaal

4.5/5
Opleiders stimuleren je goed, heel persoonlijk gevoel, je bent geen nummer, je kunt het.
Klanten geven ons gemiddeld een  9.4!

Anderen bekeken ook...

Wil jij ook € 1000 studie budget?

Wil jij een opleiding bij Acuive gaan doen die bijdraagt aan jouw succesvolle carrière?

Dan kun je gebruik maken van de nieuwe subsidieregeling van de overheid: het STAP-budget. €1.000 krijg je cadeau om een erkende opleiding (deels) mee te betalen. Zo wordt studeren een stuk voordeliger!