Studenten van Acuive kunnen nu zelf hun examens boeken, klik hier

Allround Schoonheidsspecialiste

Specificaties Allround Schoonheidsspecialiste

Prijs van de opleiding€ 2.050,-

Inschrijfkosten€ 100.-

Looptijd van de opleiding5-10 mnd

Aantal praktijklesdagen12 dgn

Begeleiding coachJa

Portfoliotraining1 dg

Heb je al een erkend diploma Schoonheidsspecialist(e) en wil je nu snel doorgroeien naar Allround schoonheidsspecialist(e), met het erkende Anbos diploma? Waarmee je je kunt inschrijven in het SKIN-register zodat je ook kunt declareren bij ziektekostenverzekeraars? En waarmee je later zelfs examinator kunt worden of praktijkdocent? Dan is deze opleiding geknipt voor jou! In deze intensieve opleiding wordt uitgebreid ingegaan op alle facetten van het vak en word je praktijkgericht opgeleid. Zonder stage te hoeven lopen, in jouw eigen tempo, op de manier die bij jou past.

...'Als Acuive Allround Schoonheidsspecialist(e) ben je dè Skin & Beauty expert'... 

Wat doet de Allround Schoonheidsspecialist?

Als Allround Schoonheidsspecialist(e) heb je een groter palet aan behandelingen dan de Schoonheidsspecialist(e). Dit zijn specialistische en complexe behandelingen, zoals een additionele behandeling, acnebehandeling, een huidverbeterende massage en massage volgens de shiatsu- methode. Deze behandelingen gaan verder dan alleen de verzorging van de huid en zij zijn gericht op actieve conditionering en verbetering van de huid door inzet van specialistische producten, technieken en apparaten. 

Als je Allround Schoonheidsspecialist bent speel je in op onverwachte omstandigheden binnen de behandeling, maakt afwegingen en verwijst de cliënt zo nodig tijdig door naar een andere discipline. Je bent in staat om beroepsmatig te communiceren met anderen in de zorg, zoals huidtherapeut, arts en/of dermatoloog.

Waar kun je werken?

Als Allround Schoonheidsspecialist(e) kun je werken bij huidtherapeuten of dermatologen, bij privéklinieken of als onderwijsinstructeur, praktijklesdocent, examinator. Ook kun je je vestigen als zelfstandige beroepsprofessional met jouw eigen praktijk. Door het uitbreiden van de aanvullende en specialistische behandelingen die je beheerst en het verdiepen en verbreden van jouw vakkennis heb jij toekomstige cliënten heel veel meer te bieden.

Wat leer ik in deze opleiding?

In onze erkende opleiding tot Allround Schoonheidsspecialist(e) leer je alles wat je later in dit beroep nodig hebt en méér. Om de gespecialiseerde behandelingen goed en veilig te kunnen uitvoeren heb je een gedegen opleiding nodig. Daar horen niet alleen heel goede praktijklessen bij, maar ook een goede theoretische basis.

Je leert de relevante kennis over de verschillende huidsituaties, – aandoeningen en -afwijkingen en wat deze voor problemen kunnen opleveren. Ook leer je de achtergrond van de specialistische behandelingen en de materialen en technieken die je daarvoor kunt inzetten. Deze opleiding bevat onder andere de volgende Anbos specialisaties:

 • Acne
 • Additionele behandeling
 • Huidverbeterende massage
 • Shiatsu massage

Het is ook mogelijk deze specialisaties los te volgen. Je vindt het cursusaanbod op het gebied van Beauty & Skin hier.

Om de opleiding Allround Schoonheidsspecialist te mogen doen, heb je een erkend diploma Schoonheidsspecialist nodig. Daarnaast is het goed om te weten:

 • Deze opleiding sluit aan op het Anbos erkende diploma Schoonheidsspecialist(e). Je leest er meer over op de website van Anbos
 • Deze opleiding is een specialistische verdieping van het beroep Schoonheidsspecialist(e) en is vergelijkbaar met MBO niveau 4.

Om optimaal resultaat te hebben van je lessen, heb je een model nodig. Bij aanvang van de lessenserie krijg je de praktijkwijzer per specialisatie. Daarin staan alle werkprocessen en de eisen aan de praktijk. Ook vind je hierin een overzicht van de lessen, wanneer je voor een model moet zorgen en waaraan dit model moet voldoen.

Je moet natuurlijk veel thuis oefenen. Daar heb je ook modellen voor nodig. Het is daarnaast fijn om te oefenen met een klasgenoot, zodat je ook zelf de behandelingen kunt ervaren.

Je bent al schoonheidsspecialist(e), dus daar heb je alles al voor in huis. Voor de verschillende massagetechnieken heb je geen extra materialen nodig. Voor de onderdelen Acne en Additionele behandeling heb je wel wat specifieke producten nodig. Deze worden allemaal door de groothandel van CollegePoint geleverd. Zo kun je al vanaf de eerste dag heel goed thuis oefenen. Je kunt dus meteen beginnen met het terugverdienen van de investering in jouw studie.

Zonder heel goede praktijklessen kun je nooit echt goed worden in je nieuwe beroep. Bij Acuive krijg je daarom intensieve praktijklesdagen waarop 8 lessen per dag worden gegeven. In totaal krijg je 12 praktijklesdagen, met in totaal dus 96 praktijklessen!

Ook krijg je bij Acuive aan het begin van elke serie praktijklesdagen een overzichtelijke praktijkwijzer over de specialisatie waarmee je aan de slag gaat. Daarin staan alle werkbeschrijvingen, de precieze exameneisen en nog veel meer. Zo werk je heel doelgericht naar jouw nieuwe beroep toe en ben je snel operationeel.

Zonder een goede theoretische basis kun je de praktijk niet goed en veilig uitvoeren of de juiste adviezen geven. Daarom leer je ook de theorie heel goed bij Acuive.

Aan het begin van de opleiding ontvang je de theoriewijzer. Die bevat de volledige lesmethode en alle informatie die je nodig hebt: de inhoud van de lessen, de opdrachten om de stof goed tot je te kunnen nemen en de oefentoetsen om te trainen voor de examens. Je leert de lesstof thuis, in je eigen tempo, maar wèl met jouw privédocent binnen handbereik. Want bij Acuive sta je er niet alleen voor! 

Wat kost de opleiding en wat komt er nog bij?

We zijn bij Acuive graag transparant en duidelijk. Ook als het over de kosten gaat. Je moet altijd weten waar je aan toe bent. Ten eerste is het goed om te weten dat je bij Acuive geen BTW betaalt over de opleiding. Dat scheelt al 21%! 

De prijs van de opleiding zie je hiernaast vermeld. Je krijgt hiervoor alle lessen, de ondersteuning door de docenten, jouw persoonlijke studiecoach en de studiewijzers. Ander studiemateriaal, zoals praktijkproducten en -materialen, boeken en examens vallen hierbuiten. Het inschrijfgeld bedraagt 100 euro. Wil je alles weten over het studiemateriaal en de bijkomende kosten? Kom dan eens langs op een infodag!

Je boeken bestel je eenvoudig en snel bij Uitgeverij Container. Ook zijn de boeken te koop in de schoolshop van CollegePoint. Net als de praktijkmaterialen en -producten die je nodig hebt. Als Acuive student koop je alles tegen groothandels inkoopprijs. Zo betaal je nooit te veel.

Hoe kan ik betalen?

 • Je kan ervoor kiezen om het hele bedrag in één keer te betalen. Dat is het voordeligst en dan heb je geen extra kosten.
 • Bij betaling in 10 termijnen wordt het lesgeld met 15% verhoogd. Geen tussentijdse prijsverhogingen. De termijnen worden via automatische incasso rond de 25e van de maand van je bankrekeningnummer geïncasseerd.
 • Bij gebruik van een kortingscode zullen er minder incasso termijnen worden aangehouden. Dit is afhankelijk van het resterende bedrag.
 • Inschrijfkosten zijn eenmalig € 100,-. De inschrijfkosten worden bij de eerste incasso termijn geïncasseerd. 
 • Wil je tegelijkertijd inschrijven voor zowel de opleiding Schoonheidsspecialist(e) als de opleiding Allround Schoonheidspecialist(e)?  Klik dan hier en ontvang een leuke combi korting!

Ontvang ik een erkend diploma?

De opleiding Allround Schoonheidsspecialist is een erkende opleiding. Na het behalen van je examens bij Exuive, ontvang je het erkende Anbos diploma. Exuive is een onafhankelijke exameninstelling, die door de brancheorganisaties is aangewezen om te mogen examenineren. Exuive zorgt ervoor dat jouw diploma aan alle eisen voldoet. En dat diploma is erg waardevol! Het Anbos erkende diploma heeft namelijk de Europese NLQF waardering.

Wie zijn mijn docenten voor deze opleiding?

Bij Acuive staan alleen echte docenten voor de klas. Dit zijn absolute vaktoppers met een officiële onderwijsbevoegdheid, een eigen praktijk, heel veel ervaring en ze staan daarnaast ook nog geregistreerd als brancheassessor/examinator. Hierdoor weet je zeker dat je het vak heel goed gaat leren en dat jouw toekomstige praktijk of salon succesvol zal worden. Eén van onderstaande docenten kun je tegemoet zien: 

Kim
Dianne
Annelies

Veelgestelde vragen

In 2023 zijn studiekosten en andere scholingsuitgaven niet meer aftrekbaar. Bovendien is het STAP-budget door de overheid in juli 2023 op halt gezet. Het wachten is op een nieuwe regeling van de overheid.

Subsidieregelingen die momenteel actief zijn:

nb. Het STAP-budget is juli 2023 door de overheid stopgezet.

 

Onze praktijklocatie CollegePoint in Amersfoort is op alle praktijklesdagen vrij toegankelijk. De school is in ieder geval altijd geopend op vrij- en zaterdagen, van 8.30 tot 18.00 uur. Behalve op nationale feestdagen of tijdens de grote zomervakantie.

Je kunt het makkelijkst met de auto naar school komen, omdat je vaak veel mee moet nemen. Maar je kunt ook prima per openbaar vervoer komen. De praktijklocatie is te bereiken met de trein. Je moet dan uitstappen op station Schothorst in Amersfoort. CollegePoint ligt vervolgens op wandelafstand.

Je kunt niet parkeren op het parkeerterreintje van CollegePoint. Dat is voorbehouden aan minder valide bezoekers. Je kunt in de directe omgeving overal gratis parkeren. Kijk wel naar de verkeersaanwijzingen!

Acuive biedt onderwijs voor volwassenen. De leeftijden van onze studenten variëren tussen 18 tot 65 jaar. Je kunt met een carrière in de uiterlijke verzorging altijd beginnen. Het is niet afhankelijk van je leeftijd. Ook kunnen deze beroepen tot op hoge leeftijd worden uitgeoefend. Een gemixte groep is niet alleen heel leuk en gezellig, maar heeft vooral een grote meerwaarde voor het leerproces.

Na het volgen van een opleiding bij Acuive kun je een schooldiploma krijgen. Dat is een door de school zelf uitgegeven certificaat van aanwezigheid. Daarmee geef je aan dat je alle theorie hebt ingestuurd en alle praktijklessen hebt gevolgd. Het geeft verder geen rechten en erkenningen.

Wij raden jou daarom zeker aan om altijd voor het erkende diploma te gaan. Een erkend diploma levert veel meer op. Daarmee kun je je niet alleen aanmelden bij de betreffende branche organisatie, maar kun je ook doorstuderen voor een vervolgopleiding of een specialisatie. 

Ook kunnen er alleen met een erkend diploma vrijstellingen worden verleend voor bepaalde examens. Daarnaast kun je je alleen met een erkend diploma inschrijven in een accreditatieregister om in aanmerking te komen voor declaratie bij de zorgverzekeraars.

Alle samenwerkers van Acuive doen hun uiterste best om jou te helpen met jouw studie. Ze staan ook voor je klaar als het eens iets minder vlot gaat.

 • Je krijgt les van hooggekwalificeerde docenten
 • Je hebt bij Acuive een persoonlijke studiecoach
 • Je volgt lessen in een prachtige, goed bereikbare praktijklocatie, waar je ook je examens kunt afleggen
 • Je werkt in super schone (praktijk)lokalen met de nieuwste behandelstoelen en apparatuur
 • Je krijgt bij Acuive altijd een persoonlijk studieadvies bij de intake
 • Je werkt in je eigen tempo en volgt een persoonlijk studietraject. Dat kan heel snel of juist heel langzaam zijn. Net wat jij nodig hebt
 • Je ontvangt na je opleiding en de behaalde examens een erkend diploma
 • Je studeert bij de opleider met het hoogste slagingspercentage en de beste studieresultaten van Nederland
 • Je kunt extra en soms zelfs gratis professionele workshops en trainingen volgen
 • Je betaalt bij Acuive de laagste lestarieven van Nederland
 • Je betaalt bij Acuive geen BTW over de opleiding


Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantervaringen.nl. Wij zitten altijd tussen 9 en 10! We zijn heel trots op dat percentage en willen dat graag zo houden. Acuive investeert en innoveert daarom voortdurend.

Bij Acuive ben je verzekerd van en topopleiding, precies op jouw maat.

Wegwijzer
[iconic_wlv_links]

Specificaties Allround Schoonheidsspecialiste

Prijs van de opleiding€ 2.050,-

Inschrijfkosten€ 100.-

Looptijd van de opleiding5-10 mnd

Aantal praktijklesdagen12 dgn

Begeleiding coachJa

Portfoliotraining1 dg

[iconic_wlv_links]
 2050,00Aanmelden

Cursisten aan het woord

Uitstekende kwaliteit onderwijs

5/5
Ik heb de opleiding Basis Pedicure gevolgd en ben daar zeer tevreden over.

Goede begeleiding bij alle opleidingen

5/5
Servicegericht, centraal gelegen, goede informatie, het is nooit te veel.

Studeren in je eigen tempo ideaal

4.5/5
Opleiders stimuleren je goed, heel persoonlijk gevoel, je bent geen nummer, je kunt het.
Klanten geven ons gemiddeld een  9.4!

Anderen bekeken ook...

Wil jij ook € 1000 studie budget?

Wil jij een opleiding bij Acuive gaan doen die bijdraagt aan jouw succesvolle carrière?

Dan kun je gebruik maken van de nieuwe subsidieregeling van de overheid: het STAP-budget. €1.000 krijg je cadeau om een erkende opleiding (deels) mee te betalen. Zo wordt studeren een stuk voordeliger!