Allround Schoonheidsspecialist(e)

Allround Schoonheidsspecialist(e)

Heb je al een erkend diploma schoonheidsspecialist(e) en wil je nu snel doorgroeien naar Allround schoonheidsspecialist(e)? Zodat je vier specialisaties kunt leren, waarmee je ook kunt declareren bij ziektekostenverzekeraars? En waarmee je later zelfs examinator kunt worden of praktijkdocent? Dan is deze opleiding geknipt voor jou! In deze intensieve opleiding wordt uitgebreid ingegaan op alle facetten van het vak en word je praktijkgericht opgeleid. Zonder stage te hoeven lopen en prettig kunnen studeren op de manier die bij jou past en in jouw eigen tempo.

Als Acuive Allround Schoonheidsspecialist(e) ben je dè Skin&Beauty expert

Als Allround Schoonheidsspecialist(e) heb je een groter palet aan behandelingen dan de Schoonheidsspecialist(e). Dit zijn specialistische en complexe behandelingen, zoals een additionele behandeling, acnebehandeling, een huidverbeterende massage en massage volgens de shiatsu- methode. Deze behandelingen gaan veel verder dan alleen de verzorging van de huid en zij zijn gericht op actieve conditionering en verbetering van de huid door inzet van specialistische producten, technieken en apparaten. Je speelt in op onverwachte omstandigheden binnen de behandeling, maakt afwegingen en verwijst de cliënt zo nodig tijdig door naar een andere discipline. Je bent in staat om beroepsmatig te communiceren met anderen in de zorg (huidtherapeut, arts, dermatoloog).

Ook voer je omvangrijke ondernemerstaken uit. Deze opleiding is een specialistische verdieping van het beroep Schoonheidsspecialist(e) en is vergelijkbaar met het MBO niveau 4.

Waar kun je werken?

Als Allround Schoonheidsspecialist(e) kun je werken bij huidtherapeuten of dermatologen, bij privéklinieken of als onderwijsinstructeur, praktijklesdocent, examinator, het uitbreiden van de aanvullende en specialistische behandelingen die je beheerst en het verdiepen en verbreden van jouw ondernemerschap.

Opleidingsinhoud

Tijdens onze opleiding tot Allround Schoonheidsspecialist(e) krijg je alle kennis en vaardigheden, die je later nodig hebt in je beroep, en méér. Om alle behandelingen goed en veilig te kunnen uitvoeren is een uitgebreide, goede opleiding nodig. Dat begint met een goede theoretische basis.

Je leert hierbij alle relevante kennis over de verschillende huidsituaties, – aandoeningen en -afwijkingen en wat deze voor problemen kunnen opleveren. Ook leer je de achtergrond van de specialistische behandelingen en de materialen en technieken die je daarvoor kunt inzetten.

In de praktijklessen leer je niet alleen elke specialisatie goed en veilig uit voeren, maar ook de juiste hygiëne toe te passen en ethisch en klantgericht werken. Tijdens de opleiding leer je ook welke klachten je zelf mag behandelen en wanneer je moet doorverwijzen. Daarnaast word je bij Acuive volledig begeleid bij de ondernemersvaardigheden, zonder extra kosten.

In deze opleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Acne
 • Meridianen en drukpunten
 • Bindweefselmassage
 • Pincementsmassage
 • Additionele behandeling
 • Theorie van de praktijk
 • Bedrijfsvoering, manager met personeel
Je werkt hoofdzakelijk op elkaar, zodat je het ook zelf kunt ervaren. Soms heb je echter een model nodig. Bij aanvang van de lessenserie krijg je de syllabus praktijk. Daarin staan alle werkprocessen en de eisen aan de praktijk. Ook vind je hierin een overzicht van de lessen, waarin je voor een model moet zorgen en waaraan dit model moet voldoen.

Om echt goed te worden in je vak moet je ook thuis oefenen. Daar heb je materialen, producten, linnengoed en werkkleding voor nodig. Dit wordt allemaal door de groothandel van CollegePoint geleverd. 

Je kunt de materialen bij CollegePoint aanschaffen en daardoor al vanaf de 1e dag heel goed thuis oefenen. Je kunt meteen beginnen met het terugverdienen van de investering in jouw studie.

Acuive biedt onderwijs precies zoals jij het wilt of nodig hebt. Daar horen flexibele lessenseries bij. Je schrijft je in voor een lessenserie wanneer het jou uitkomt. De theorie leer je thuis. We bieden momenteel:

 • Dagopleiding – 24 weken – 1 lesdag per 2 weken (van 9.30 tot 17.00 uur)

De opleidingsprijs en kosten

Je hoeft bij Acuive geen BTW te betalen! Studiemateriaal, -readers, studie- en praktijklesdagen zijn inclusief, net als het onderdeel ondernemen. De boeken, materiaal- en examenkosten vallen daar buiten. Boeken bestel je eenvoudig en snel bij Uitgeverij Container.

Betalingsmogelijkheden

 • Bij betaling in 10 termijnen wordt het lesgeld met 15% verhoogd. Geen tussentijdse prijsverhogingen.
 • Inschrijfkosten zijn eenmalig €100,-.
 • Wil je zowel de basis als de allround opleiding bij Acuive gaan doen? Klik dan hier van een leuke combi korting!
 

Erkend diploma Allround Schoonheidsspecialist(e)

Aan het eind van de opleiding doe je een aantal examens bij Exuive. Deze onafhankelijke exameninstelling is door de brancheorganisaties aangewezen om dit te mogen doen. Zij zorgen ervoor dat jouw diploma aan alle eisen voldoet.

Met het erkende Anbos diploma Allround Schoonheidsspecialist(e) kun  je lid worden van de brancheorganisatie Anbos. Ook kun je bepaalde behandelingen laten declareren bij de ziekteverzekeraars.

Als je het Anbos diploma Allround Schoonheidsspecialist(e)  wilt behalen, moet je een aantal officiële examens afleggen bij Exuive. Dit is
de onafhankelijke exameninstelling die daarvoor aangewezen en erkend
is. Alleen met dit diploma kun je lid worden van de belangrijke
brancheorganisatie Anbos.

Docenten

Bij Acuive staan alleen echte docenten voor de klas. Dit zijn absolute vaktoppers met een officiële onderwijsbevoegdheid, een eigen praktijk, heel veel ervaring en ze staan daarnaast ook nog geregistreerd als brancheassessor/examinator. Hierdoor weet je zeker dat je het vak heel goed gaat leren en dat jouw toekomstige praktijk of salon succesvol zal worden.

Hieronder stellen zij zich graag aan je voor:

Andere opleidingsmogelijkheden

Veelgestelde vragen

De leeftijden van onze studenten zijn erg verschillend. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 65 jaar. Een gemeleerde groep heeft een grote meerwaarde voor het leerproces.

In 2021 kun je geen studiekosten meer opvoeren als particulier. Vraag informatie bij de belastingdienst voor jouw specifieke situatie. Als je al zelfstandige bent kun je de opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.

Je kunt van ons verwachten dat we ons uiterste best doen om jou met raad en daad te helpen met jouw opleiding en om het diploma te behalen. De school verwacht ook een paar dingen van jou.

 • Je houdt rekening met de begin- en eindtijden van de lesdagen.
 • Je bent altijd ruim op tijd aanwezig en gaat naar huis als alles klaar is.
 • Je zorgt ervoor zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versneld tempo. Het is dus heel belangrijk dat je geen lessen mist.
 • Als je de opleiding in termijnen betaalt, moet je ervoor zorgen dat er tijdig afgeschreven kan worden en dat er dus voldoende geld op jouw rekening staat. Het volledige opleidingsbedrag moet altijd voldaan zijn op het einde van je opleiding.
 • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te kunnen begrijpen en jezelf begrijpelijk uit te drukken. Ook moet je de Nederlandse taal voldoende kunnen lezen.
 • Als er bepaalde zaken niet in overeenstemming zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
 • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Kom altijd schoongewassen op school, met schone kleding. Vermijd lichaamsgeuren, gebruik een mondspray. Gebruik wel deodorant, maar geen parfum of eau de toilette, dit in verband met mogelijke allergieën bij modellen en klasgenoten. Er wordt veel op elkaar gewerkt, of op modellen, hygiëne is belangrijk voor hen, maar ook omdat het gewoon hoort bij de werkhouding in jouw nieuwe beroep.

Voor de meeste opleidingen van Acuive hoef je geen stage te lopen. Volg je echter een erkende MBO opleiding, dan moet het wel. Wel vragen we jou om veel en vaak alles wat je in de lessen hebt geleerd te oefenen. Alleen dan word je echt vaardig en een echte vakprofessional!

Onze praktijklocatie CollegePoint in Amersfoort is op alle praktijklesdagen, of -avonden, vrij toegankelijk. Verder is het altijd geopend op vrij- en zaterdagen, van 8.30 tot 18.00 uur. Het is per openbaar vervoer te bereiken met de trein, uitstappen op station Schothorst in Amersfoort. CollegePoint ligt op wandelafstand.

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van de opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van jouw situatie en opleidingstraject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. We hebben veel ervaring met het UWV en kunnen je helpen met jouw aanvraag.

Alle samenwerkers van Acuive doen hun uiterste best om jou te helpen met jouw studie. Ze staan ook voor je klaar als het eens iets minder vlot gaat.

 • Je krijgt les van hooggekwalificeerde docenten.
 • Je hebt bij Acuive een persoonlijke studiecoach.
 • Je volgt lessen in een prachtige, goed bereikbare praktijklocatie, waar je ook je examens kunt afleggen.
 • Je werkt in super schone (praktijk)lokalen met de nieuwste behandelstoelen en apparatuur.
 • Je krijgt bij Acuive altijd een persoonlijk studieadvies bij de intake.
 • Je werkt in je eigen tempo en volgt een persoonlijk studietraject. Dat kan heel snel of juist heel langzaam zijn, net wat jij nodig hebt.
 • Je ontvangt na je opleiding een erkend diploma of alleen een schooldiploma als je daarvoor kiest.
 • Je studeert bij de opleider met het hoogste slagingspercentage en de beste studieresultaten van Nederland.
 • Je kunt extra en soms zelfs gratis professionele workshops en trainingen volgen.
 • Je betaalt bij Acuive de laagste lestarieven van Nederland.
 • Je betaalt bij Acuive geen BTW over de opleiding.

Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantervaringen.nl. Wij zitten altijd tussen 9 en 10! Lees hieronder recensies van studenten. We zijn heel trots op dat percentage en willen dat graag zo houden. Acuive investeert en innoveert daarom voortdurend voor deze kwaliteit. Bij Acuive ben je verzekerd van en topopleiding, precies op jouw maat.

Wegwijzer

 1995,00

Opleidingsvorm: Flexibel
 • Flexibel
Opleidingsvorm: Flexibel
 • Flexibel
 1995,00Aanmelden

Cursisten aan het woord

Uitstekende kwaliteit onderwijs

5/5
Ik heb de opleiding Basis Pedicure gevolgd en ben daar zeer tevreden over.

Goede begeleiding bij alle opleidingen

5/5
Servicegericht, centraal gelegen, goede informatie, het is nooit te veel.

Studeren in je eigen tempo ideaal

4.5/5
Opleiders stimuleren je goed, heel persoonlijk gevoel, je bent geen nummer, je kunt het.
Klanten geven ons gemiddeld een  9.4!

Anderen bekeken ook...

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share