Meld je nu aan voor €1.000 STAP-budget op een opleiding van Acuive! Lees hier meer.

NL leert door - VOL!

NL leert door - VOL!

Wil jij een gratis opleiding volgen? 

Let op: inschrijven is niet meer mogelijk. Alle plekken zijn ingevuld.

Het kan met de subsidieregeling ‘NL leert door’ van de overheid. Hiermee kun je je kosteloos bijscholen en je positie op de arbeidsmarkt verbeteren. Zowel Provoet leden als niet Provoet leden kunnen gebruik maken van de regeling.

…’Helemaal gratis? Dat kan nu met "NL leert door" …

Provoet ondersteunt dit project volledig. (Door)ontwikkeling vinden ze bij Provoet een belangrijk speerpunt. Hieronder vind je alle informatie vanuit de brancheorganisatie. 

Er wordt gewerkt op volgorde van binnenkomst, want er is beperkt plek.
Schrijf je dus snel in! Na inschrijving ontvang je informatie en een uitgebreid inschrijfformulier, waarmee wij de subsidie kunnen aanvragen.

Voordelen van Acuive

 • Top opleiding – topdocenten
 • Professionele praktijklokalen
 • Geen verplichte materiaalaanschaf
 • Erkend certificaat
 • Kleine groepen
 • Praktijkgerichte lessen
 • Laagste lestarieven – geen BTW

Je kunt volledig gesubsidieerd de opleiding Ondernemen niveau 3 of 4 volgen. Hieronder vind je de specificaties van het onderdeel ondernemen:

Ondernemen

De opleiding Ondernemen is onderdeel van de opleidingen Pedicure niveau 3 en Medisch Pedicure niveau 4. Uiteraard zijn er meer opleidingen die het onderdeel Ondernemen bevatten. We voldoen aan de voorwaarden voor subsidie, omdat het deel uitmaakt van een erkende opleiding (BRAVO) met NLQF waardering. En omdat wij een erkende school zijn.

Je kunt dit onderdeel helemaal digitaal volgen. Het hele traject kan dus coronaproof worden gevolgd en worden afgesloten, gewoon vanuit jouw eigen huis. Als je wilt kun je ondersteunende praktijkbijeenkomsten volgen. Bijvoorbeeld om te helpen bij het maken van het examen portfolio.

De opleiding Ondernemen heeft een waarde van € 1250,-. Hiervan subsidieert de overheid 80% en Acuive 20% of meer.

Dit is allemaal inclusief:

 • Inschrijfgeld
 • Opleiding (online)
 • Studieboek
 • Klassikale lessen
 • Examen (online)
 • Certificaat
Ben jij zelfstandig ondernemer, ZZP’er, flexwerker, in loondienst of op zoek naar werk? Ben je minimaal 18 jaar en nog niet met pensioen? Dan kan ook jij je kosteloos laten bij- of omscholen via deze regeling.

De opleiding Ondernemen is een volledig op zichzelf staand onderdeel van zowel de opleiding tot Pedicure als Medisch Pedicure (en uiteraard veel meer opleidingen). Het is heel nuttig om deze losse opleiding staand af te ronden. Het is namelijk erkend met een NLQF waardering.

Als je het hebt afgerond en je besluit om verder te leren voor Pedicure, Medisch Pedicure of een andere opleiding, dan bieden we je deze opleidingen tegen een sterk gereduceerd tarief aan.

Jazeker! Je kunt bij Acuive de opleiding Ondernemen niveau 3/4 online volgen. Dankzij de subsidieregeling NL leert door kunnen we deze opleiding helemaal gratis aanbieden. Let op: zolang de voorraad strekt. Ook de examens en het lesmateriaal krijg je gratis: 

  • Gedurende de studieperiode gratis toegang tot het e-learning pakket met video’s, theorie lesstof, oefen- en toetsvragen. Inclusief ondersteuning door een docent.
  • Online lessen, waarbij je digitaal getraind wordt, op het bij jou passende niveau. De online lessen worden aangevuld met cursusmateriaal dat je ook digitaal kunt gebruiken. 
  • Ook het afsluitende portfolio-examen is gratis en inbegrepen in het pakket. Dit examen kun je eveneens digitaal afleggen.
  • Voorwaarde is dat je het certificaat behaalt vóór 1 juni 2022.

Nee. Gebruik maken van deze subsidie is helemaal gratis. Het verplicht je alleen om je in te spannen om het certificaat te behalen. Je bent niet verplicht om daarna door te leren voor een andere opleiding of een onderdeel daarvan. Het is natuurlijk wel een goed idee om dat te doen, omdat het een stuk voordeliger is. Maar het is en blijft jouw eigen keus. Mocht je er interesse in hebben, kijk dan verder op onze site bij de opleidingen.

ProVoet is de landelijke brancheorganisatie voor de pedicure en medisch pedicure. Met ruim 12.000 leden bevordert zij de kwaliteit van voetverzorging en het pedicureberoep. Leden van ProVoet beschikken altijd over een erkend diploma en werken volgens strikte hygiënerichtlijnen. De pedicures en medisch pedicures van ProVoet dragen vakkundig zorg voor de algemene gezondheid van voeten in Nederland.

ProVoet vindt de ontwikkeling van medewerkers in en buiten de branche belangrijk, zodat medewerkers langer en duurzamer inzetbaar zijn.

Met de subsidie ‘NL Leert Door’ wil ProVoet opleiders de kans geven om hun opleidingsaanbod gratis aan te bieden. In en buiten de branche voor de pedicure.

ProVoet en de aanverwante opleiders bieden samen een zeer divers scholingsaanbod, waar zowel werkgevers als werknemers van profiteren. Het subsidieproject draagt hiermee direct bij aan het vergroten van de kansen op de arbeidsmarkt.

Docenten

Bij Acuive staan alleen échte docenten voor de klas. Dit zijn absolute vaktoppers met een officiële onderwijsbevoegdheid, een eigen praktijk, heel veel ervaring en zij staan daarnaast ook nog geregistreerd als brancheassessor/examinator. Hierdoor weet je zeker dat je het vak heel goed gaat leren en dat jouw toekomstige praktijk of salon succesvol zal worden.

Hieronder stelt jouw docent zich graag aan je voor:

Kitty Huls

Veelgestelde vragen

Vanaf 1 januari 2022 zijn studiekosten en andere scholingsuitgaven niet meer aftrekbaar. In plaats van de aftrek studiekosten is er een subsidieregeling: STAP-budget voor werkenden en werkzoekenden. Je leest er hieronder meer over.

Subsidieregelingen die momenteel actief zijn:
Twentsfonds voor vakmanschap, voor mensen woonachtig in Twente
Upgrade Jezelf, voor mensen woonachtig in regio Zwolle
Het STAP-budget, dit is een landelijke subsidie

Werkenden en werkzoekenden kunnen dit jaar een STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Zij kunnen deze subsidie gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. Bij Acuive geldt het STAP-budget voor alle voetzorg opleidingen. Je leest er meer over in het STAP-portaal en op  www.rijksoverheidheid.nl.

Onze praktijklocatie CollegePoint in Amersfoort is op alle praktijklesdagen vrij toegankelijk. De school is in ieder geval altijd geopend op vrij- en zaterdagen, van 8.30 tot 18.00 uur. Behalve op nationale feestdagen of tijdens de grote zomervakantie.

Je kunt het makkelijkst met de auto naar school komen, omdat je vaak veel mee moet nemen. Maar je kunt ook prima per openbaar vervoer komen. De praktijklocatie is te bereiken met de trein. Je moet dan uitstappen op station Schothorst in Amersfoort. CollegePoint ligt vervolgens op wandelafstand.

Je kunt niet parkeren op het parkeerterreintje van CollegePoint. Dat is voorbehouden aan minder valide bezoekers. Je kunt in de directe omgeving overal gratis parkeren. Kijk wel naar de verkeersaanwijzingen!

Acuive biedt onderwijs voor volwassenen. De leeftijden van onze studenten variëren tussen 18 tot 65 jaar. Je kunt met een carrière in de uiterlijke verzorging altijd beginnen. Het is niet afhankelijk van je leeftijd. Ook kunnen deze beroepen tot op hoge leeftijd worden uitgeoefend. Een gemixte groep is niet alleen heel leuk en gezellig, maar heeft vooral een grote meerwaarde voor het leerproces.

Na het volgen van een opleiding bij Acuive kun je een schooldiploma krijgen. Dat is een door de school zelf uitgegeven certificaat van aanwezigheid. Daarmee geef je aan dat je alle theorie hebt ingestuurd en alle praktijklessen hebt gevolgd. Het geeft verder geen rechten en erkenningen.

Wij raden jou daarom zeker aan om altijd voor het erkende diploma te gaan. Een erkend diploma levert veel meer op. Daarmee kun je je niet alleen aanmelden bij de betreffende branche organisatie, maar kun je ook doorstuderen voor een vervolgopleiding of een specialisatie. 

Ook kunnen er alleen met een erkend diploma vrijstellingen worden verleend voor bepaalde examens. Daarnaast kun je je alleen met een erkend diploma inschrijven in een accreditatieregister om in aanmerking te komen voor declaratie bij de zorgverzekeraars.

Alle samenwerkers van Acuive doen hun uiterste best om jou te helpen met jouw studie. Ze staan ook voor je klaar als het eens iets minder vlot gaat.

 • Je krijgt les van hooggekwalificeerde docenten
 • Je hebt bij Acuive een persoonlijke studiecoach
 • Je volgt lessen in een prachtige, goed bereikbare praktijklocatie, waar je ook je examens kunt afleggen
 • Je werkt in super schone (praktijk)lokalen met de nieuwste behandelstoelen en apparatuur
 • Je krijgt bij Acuive altijd een persoonlijk studieadvies bij de intake
 • Je werkt in je eigen tempo en volgt een persoonlijk studietraject. Dat kan heel snel of juist heel langzaam zijn. Net wat jij nodig hebt
 • Je ontvangt na je opleiding en de behaalde examens een erkend diploma
 • Je studeert bij de opleider met het hoogste slagingspercentage en de beste studieresultaten van Nederland
 • Je kunt extra en soms zelfs gratis professionele workshops en trainingen volgen
 • Je betaalt bij Acuive de laagste lestarieven van Nederland
 • Je betaalt bij Acuive geen BTW over de opleiding


Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantervaringen.nl. Wij zitten altijd tussen 9 en 10! We zijn heel trots op dat percentage en willen dat graag zo houden. Acuive investeert en innoveert daarom voortdurend.

Bij Acuive ben je verzekerd van en topopleiding, precies op jouw maat.

Wegwijzer

 0,00

[iconic_wlv_links]
[iconic_wlv_links]
 0,00Aanmelden

Cursisten aan het woord

Uitstekende kwaliteit onderwijs

5/5
Ik heb de opleiding Basis Pedicure gevolgd en ben daar zeer tevreden over.

Goede begeleiding bij alle opleidingen

5/5
Servicegericht, centraal gelegen, goede informatie, het is nooit te veel.

Studeren in je eigen tempo ideaal

4.5/5
Opleiders stimuleren je goed, heel persoonlijk gevoel, je bent geen nummer, je kunt het.
Klanten geven ons gemiddeld een  9.4!

Anderen bekeken ook...

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share