Medisch Pedicure Sport

Medisch Pedicure Sport

Heb jij al een erkend diploma Medisch Pedicure en wil je je verdiepen in de sportverzorging? Zodat je ook sportgerelateerde klachten aan de voeten en het bewegingsapparaat kunt behandelen? Dan is de specialisatie Medisch Pedicure Sport iets voor jou. In deze interessante cursus leer je onder andere over sportfysiologie, blessures en medical taping. Na het behalen van de examens ontvang je het erkende Bravo certificaat Medisch Pedicure Sport.

…’Het uitgangspunt is altijd: niet sporten is geen optie’…

Als medisch pedicure sport behandel je sporters die klachten hebben aan de huid en/of nagels van de voeten. Dit kunnen sporters van elk niveau zijn. Jij weet alles over voetproblemen waar sporters mee te maken kunnen krijgen en houdt je bezig met het verbeteren van de conditie van de voeten. Dit kan door behandeling, preventie en advies. Het uitgangspunt is altijd ‘niet sporten is geen optie’.  

Waar kun je werken?

Werkmogelijkheden en kansen zijn er volop. Zo kun je als Medisch Pedicure Sport samenwerken met sportclubs, sportfysiotherapeuten en sportmasseurs. Ook kun je doorgroeien op basis van ervaring naar de functie van onderwijsinstructeur, docent of coach, kun je examinator of assessor worden. Daarnaast kun je ondernemer of coördinator in de sportgezondheidszorg worden.

Opleidingsinhoud

Als medisch pedicure sport heb je specialistische kennis van sport specifieke belasting van de voet, de bijbehorende problematiek en mogelijkheden op het gebied van behandeling, preventie en advies. Ook heb je aandacht voor specifieke behoeftes van een sporter en weet daar als professional mee om te gaan. Het uitgangspunt is altijd: “niet sporten is geen optie”.

Je kent jouw weg in de keten van sportzorgverleners en je weet wanneer je naar welke collega door moet verwijzen (bijvoorbeeld naar sportpodotherapeut, sportfysiotherapeut, sportmasseur of psychotherapeut). Onderwerpen die aan bod komen, zijn:

 • Sportfysiologie
 • Biomechanica
 • Functieonderzoeken
 • Blessurepreventie en behandeling
 • Taping
 • Netwerken en samenwerken

Bij aanvang van de lessenserie krijg je de praktijksyllabus. Daarin staat alle theorie en staan alle werkprocessen en de eisen aan de praktijk. Ook vind je hierin een overzicht van de lessen waarin je voor een model moet zorgen en waaraan dit model moet voldoen.

Om deze cursus te kunnen volgen heb je een werkpakket nodig, hierin zitten verschillende soorten tape. Het werkpakket kun je voordelig via de school aanschaffen. Een mooie bijkomstigheid hiervan is dat je meteen je investeringen kunt terugverdienen.

De specialisatie Medisch pedicure sport bestaat uit theorie die je zelf, thuis leert. Daarnaast volg je drie praktijklesdagen.

Je hoeft voor deze opleiding geen stage te lopen. Er is wel een vooropleiding vereist. Je moet namelijk in bezit zijn van een erkend diploma Medisch Pedicure. Daarnaast is een goede beheersing van de Nederlandse taal gewenst.

Erkend Bravo certificaat

Je behaalt het (Bravo) certificaat als je alle toetsen met een voldoende hebt afgesloten. Bij deze opleiding hoort 1 theorie-examen, 1 praktijkexamen en 1 portfolioassessment.

De opleidingsprijs en kosten

Je hoeft bij Acuive geen BTW te betalen! De kosten voor de opleiding zijn inclusief studiemateriaal of -readers, (studie-) en praktijklesdagen. De boeken, materialen en examenkosten vallen hier niet onder. Boeken bestel je eenvoudig en snel bij Uitgeverij Container.

Betalingsmogelijkheden

 • Omdat het een korte cursus betreft, is het hooguit mogelijk om in twee keer te betalen. Het lesgeld wordt dan met 15% verhoogd. Tussentijdse prijsverhogingen zijn uitgesloten.
 • Inschrijfkosten zijn eenmalig € 100,-. 
 

Docenten

Bij Acuive staan alleen èchte docenten voor de klas. Dit zijn absolute vaktoppers met een officiële onderwijsbevoegdheid, een eigen praktijk, heel veel ervaring en ze staan daarnaast ook nog geregistreerd als brancheassessor/examinator. Hierdoor weet je zeker dat je het vak heel goed gaat leren en dat jouw toekomstige praktijk of salon succesvol zal worden.

Hieronder stellen zij zich graag aan je voor:

Sylvia Versloot
Harm Bruin

Veelgestelde vragen

De leeftijden van onze studenten zijn erg verschillend. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 65 jaar. Een gemeleerde groep heeft een grote meerwaarde voor het leerproces.

In 2021 kun je geen studiekosten meer opvoeren als particulier. Vraag informatie bij de belastingdienst voor jouw specifieke situatie. Als je al zelfstandige bent kun je de opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.

Je kunt van ons verwachten dat we ons uiterste best doen om jou met raad en daad te helpen met jouw opleiding en om het diploma te behalen. De school verwacht ook een paar dingen van jou.

 • Je houdt rekening met de begin- en eindtijden van de lesdagen.
 • Je bent altijd ruim op tijd aanwezig en gaat naar huis als alles klaar is.
 • Je zorgt ervoor zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versneld tempo. Het is dus heel belangrijk dat je geen lessen mist.
 • Als je de opleiding in termijnen betaalt, moet je ervoor zorgen dat er tijdig afgeschreven kan worden en dat er dus voldoende geld op jouw rekening staat. Het volledige opleidingsbedrag moet altijd voldaan zijn op het einde van je opleiding.
 • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te kunnen begrijpen en jezelf begrijpelijk uit te drukken. Ook moet je de Nederlandse taal voldoende kunnen lezen.
 • Als er bepaalde zaken niet in overeenstemming zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
 • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Kom altijd schoongewassen op school, met schone kleding. Vermijd lichaamsgeuren, gebruik een mondspray. Gebruik wel deodorant, maar geen parfum of eau de toilette, dit in verband met mogelijke allergieën bij modellen en klasgenoten. Er wordt veel op elkaar gewerkt, of op modellen, hygiëne is belangrijk voor hen, maar ook omdat het gewoon hoort bij de werkhouding in jouw nieuwe beroep.

Voor de meeste opleidingen van Acuive hoef je geen stage te lopen. Volg je echter een erkende MBO opleiding, dan moet het wel. Wel vragen we jou om veel en vaak alles wat je in de lessen hebt geleerd te oefenen. Alleen dan word je echt vaardig en een echte vakprofessional!

Onze praktijklocatie CollegePoint in Amersfoort is op alle praktijklesdagen, of -avonden, vrij toegankelijk. Verder is het altijd geopend op vrij- en zaterdagen, van 8.30 tot 18.00 uur. Het is per openbaar vervoer te bereiken met de trein, uitstappen op station Schothorst in Amersfoort. CollegePoint ligt op wandelafstand.

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van de opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van jouw situatie en opleidingstraject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. We hebben veel ervaring met het UWV en kunnen je helpen met jouw aanvraag.

Alle samenwerkers van Acuive doen hun uiterste best om jou te helpen met jouw studie. Ze staan ook voor je klaar als het eens iets minder vlot gaat.

 • Je krijgt les van hooggekwalificeerde docenten.
 • Je hebt bij Acuive een persoonlijke studiecoach.
 • Je volgt lessen in een prachtige, goed bereikbare praktijklocatie, waar je ook je examens kunt afleggen.
 • Je werkt in super schone (praktijk)lokalen met de nieuwste behandelstoelen en apparatuur.
 • Je krijgt bij Acuive altijd een persoonlijk studieadvies bij de intake.
 • Je werkt in je eigen tempo en volgt een persoonlijk studietraject. Dat kan heel snel of juist heel langzaam zijn, net wat jij nodig hebt.
 • Je ontvangt na je opleiding een erkend diploma of alleen een schooldiploma als je daarvoor kiest.
 • Je studeert bij de opleider met het hoogste slagingspercentage en de beste studieresultaten van Nederland.
 • Je kunt extra en soms zelfs gratis professionele workshops en trainingen volgen.
 • Je betaalt bij Acuive de laagste lestarieven van Nederland.
 • Je betaalt bij Acuive geen BTW over de opleiding.

Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantervaringen.nl. Wij zitten altijd tussen 9 en 10! Lees hieronder recensies van studenten. We zijn heel trots op dat percentage en willen dat graag zo houden. Acuive investeert en innoveert daarom voortdurend voor deze kwaliteit. Bij Acuive ben je verzekerd van en topopleiding, precies op jouw maat.

Wegwijzer

 795,00

 795,00Aanmelden

Cursisten aan het woord

Uitstekende kwaliteit onderwijs

5/5
Ik heb de opleiding Basis Pedicure gevolgd en ben daar zeer tevreden over.

Goede begeleiding bij alle opleidingen

5/5
Servicegericht, centraal gelegen, goede informatie, het is nooit te veel.

Studeren in je eigen tempo ideaal

4.5/5
Opleiders stimuleren je goed, heel persoonlijk gevoel, je bent geen nummer, je kunt het.
Klanten geven ons gemiddeld een  9.4!

Anderen bekeken ook...

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share