Studenten van Acuive kunnen nu zelf hun examens boeken, klik hier

Medisch Pedicure Sport

Specificaties Medisch Pedicure Sport

Prijs van de opleiding€ 895,-

Inschrijfkosten€ 100.-

Looptijd van de opleiding3-5 mnd

Aantal praktijklesdagen3 dgn

Begeleiding coachJa

Opleiding Medisch Pedicure Sport – Wil jij je verdiepen in de sportverzorging? Zodat je ook sportgerelateerde klachten aan de voeten en het bewegingsapparaat kunt behandelen? Dan is de specialisatie Medisch Pedicure Sport (niveau 4) iets voor jou. In deze interessante opleiding leer je onder andere over sportfysiologie, blessures en medical taping. Na het behalen van de examens ontvang je het erkende Bravo certificaat Medisch Pedicure Sport. Voor deze diploma moet je in het bezit zijn van een erkend diploma Medisch Pedicure.

…’Het uitgangspunt is altijd: niet sporten is geen optie’…

Als Medisch Pedicure Sport behandel je sporters die klachten hebben aan de huid en/of nagels van de voeten. Dit kunnen sporters van elk niveau zijn. Jij weet alles over voetproblemen waar sporters mee te maken krijgen en houdt je bezig met het verbeteren van de conditie van de voeten. Dit kan door behandeling, preventie en advies. Het uitgangspunt is altijd ‘niet sporten is geen optie’.  

Waar kun je werken?

Werkmogelijkheden en kansen zijn er volop. Zo kun je als Medisch Pedicure Sport samenwerken met sportclubs, sportfysiotherapeuten en sportmasseurs. Ook kun je doorgroeien op basis van ervaring naar de functie van onderwijsinstructeur, docent of coach, kun je examinator of assessor worden. Daarnaast kun je ondernemer of coördinator in de sportgezondheidszorg worden.

Wat leer ik in deze opleiding?

Als medisch pedicure sport heb je specialistische kennis van sport specifieke belasting van de voet, de bijbehorende problematiek en mogelijkheden op het gebied van behandeling, preventie en advies. Ook heb je aandacht voor specifieke behoeftes van een sporter en weet daar als professional mee om te gaan. Het uitgangspunt is altijd: “niet sporten is geen optie”.

Je kent jouw weg in de keten van sportzorgverleners en je weet wanneer je naar welke collega door moet verwijzen (bijvoorbeeld naar sportpodotherapeut, sportfysiotherapeut, sportmasseur of psychotherapeut). Onderwerpen die aan bod komen, zijn:

 • Sportfysiologie
 • Biomechanica
 • Functieonderzoeken
 • Blessurepreventie en behandeling
 • Taping
 • Netwerken en samenwerken

Om deze opleiding te volgen, moet je in het bezit zijn van een erkend diploma Medisch Pedicure. Daarnaast is een goede beheersing van de Nederlandse taal gewenst.

Ja, bij de praktijklessen heb je een model nodig. Bij aanvang van de lessenserie krijg je de praktijksyllabus. Daarin staat alle theorie en staan alle werkprocessen en de eisen aan de praktijk. Ook vind je hierin een overzicht van de lessen waarin je voor een model moet zorgen en waaraan dit model moet voldoen.

Om deze cursus te kunnen volgen heb je een werkpakket nodig, hierin zitten verschillende soorten tape. Het werkpakket kun je voordelig via de school aanschaffen. Een mooie bijkomstigheid hiervan is dat je meteen je investeringen kunt terugverdienen.

Acuive biedt onderwijs precies zoals jij het wilt of nodig hebt. Daar horen flexibele lessenseries bij. Dit betekent dat je zelf kiest wanneer je met een lessenserie start. De lessen zijn intensief. Alle onderdelen van het vak worden zo efficiënt mogelijk behandeld. Op die manier werk je heel doelgericht naar je diploma toe. De minimale groepsgrootte van de praktijklessen is 7 en maximaal 10. Je krijgt dus veel persoonlijke aandacht.

 • Dagopleiding – 1 lesdag per 2 weken (van 09.30 tot 17.00 uur)

De opleiding Medisch Pedicure Sport bestaat naast praktijklessen uit theorie. Bij de opleiding krijg je een theoriewijzer waarin precies verteld wordt wat je moet leren en weten voor de examens. Ook krijg je huiswerkopdrachten. Je leert de theorie thuis, in je eigen tempo. Direct na inschrijven kun je beginnen met het leren van de theorie.

De opleiding tot Medisch Pedicure Sport telt 1 theorie-examen, 1 praktijkexamen en 1 portfolio assessment. Zodra je er klaar voor bent, schrijf je je in. Dit doe je uiterlijk een maand van tevoren. De examendata staan vermeld in de theoriewijzer die je ontvangt wanneer je met de opleiding begint. Na inschrijving, ontvang je een oproep.

Haal je het examen niet? Dan kun je een herkansing doen. Soms zelfs op dezelfde dag, in het geval van theorie-examens. Voor andere examens geldt dat je je opnieuw, uiterlijk een maand van tevoren, inschrijft. De kosten van een herkansing is gelijk aan de prijs van een examen.

De studieduur van deze cursus is afhankelijk van hoe snel jij door de lesstof en praktijkdagen gaat. Je kunt de cursus in enkele maanden afronden. Maar werk je ernaast, dan heb je waarschijnlijk meer tijd nodig. De cursus tot medisch pedicure sport is flexibel. Dit betekent dat je elk moment kunt starten en dat de cursus altijd doorgaat. De theorie leer je vanuit huis. Praktijkdagen worden periodiek ingepland. Jij schrijft je in voor de praktijkdagen, zodra je daar aan toe bent.

Ontvang ik een erkend diploma?

Ja zeker! Om een erkend Bravo Diploma Medisch Pedicure Sport van Provoet diploma te kunnen krijgen, doe je alle examens bij Exuive. Deze onafhankelijke exameninstelling is door de brancheorganisaties aangewezen om dit te mogen doen. Zij zorgen ervoor dat jouw diploma aan alle eisen voldoet.

Met een Bravo Diploma kun je je aanmelden bij de brancheorganisatie Provoet. En je kunt doorstuderen voor een beroep waarvoor je vergoedingen van de zorgverzekering krijgt.

Wat kost de opleiding en wat komt er nog bij?

We zijn bij Acuive graag transparant en duidelijk. Ook als het over de kosten gaat. Je moet altijd weten waar je aan toe bent. Ten eerste is het goed om te weten dat je bij Acuive geen BTW betaalt over de opleiding. Dat scheelt al 21%! 

De prijs van de opleiding zie je hiernaast vermeld. Je krijgt hiervoor alle lessen, de ondersteuning door de docenten, jouw persoonlijke studiecoach en de studiewijzers. Ander studiemateriaal, zoals praktijkproducten en -materialen, boeken en examens vallen hierbuiten. Het inschrijfgeld bedraagt 100 euro. Wil je alles weten over het studiemateriaal en de bijkomende kosten? Kom dan eens langs op een infodag!

Je boeken bestel je eenvoudig en snel bij Uitgeverij Container. Ook zijn de boeken te koop in de schoolshop van CollegePoint. Net als de praktijkmaterialen en -producten die je nodig hebt. Als Acuive student koop je alles tegen groothandels inkoopprijs. Zo betaal je nooit te veel.

Hoe kan ik betalen?

 • Omdat het een korte opleiding betreft, is het hooguit mogelijk om in twee keer te betalen. Het lesgeld wordt dan met 15% verhoogd. Tussentijdse prijsverhogingen zijn uitgesloten.
 • Inschrijfkosten zijn eenmalig € 100,-. 
 

Wie zijn mijn docenten voor deze opleiding?

Bij Acuive staan alleen èchte docenten voor de klas. Dit zijn absolute vaktoppers met een officiële onderwijsbevoegdheid, een eigen praktijk, heel veel ervaring en ze staan daarnaast ook nog geregistreerd als brancheassessor/examinator. Hierdoor weet je zeker dat je het vak heel goed gaat leren en dat jouw toekomstige praktijk of salon succesvol zal worden.

Sylvia
Kim

Veelgestelde vragen

In 2023 zijn studiekosten en andere scholingsuitgaven niet meer aftrekbaar. Bovendien is het STAP-budget door de overheid in juli 2023 op halt gezet. Het wachten is op een nieuwe regeling van de overheid.

Subsidieregelingen die momenteel actief zijn:

nb. Het STAP-budget is juli 2023 door de overheid stopgezet.

 

Onze praktijklocatie CollegePoint in Amersfoort is op alle praktijklesdagen vrij toegankelijk. De school is in ieder geval altijd geopend op vrij- en zaterdagen, van 8.30 tot 18.00 uur. Behalve op nationale feestdagen of tijdens de grote zomervakantie.

Je kunt het makkelijkst met de auto naar school komen, omdat je vaak veel mee moet nemen. Maar je kunt ook prima per openbaar vervoer komen. De praktijklocatie is te bereiken met de trein. Je moet dan uitstappen op station Schothorst in Amersfoort. CollegePoint ligt vervolgens op wandelafstand.

Je kunt niet parkeren op het parkeerterreintje van CollegePoint. Dat is voorbehouden aan minder valide bezoekers. Je kunt in de directe omgeving overal gratis parkeren. Kijk wel naar de verkeersaanwijzingen!

Acuive biedt onderwijs voor volwassenen. De leeftijden van onze studenten variëren tussen 18 tot 65 jaar. Je kunt met een carrière in de uiterlijke verzorging altijd beginnen. Het is niet afhankelijk van je leeftijd. Ook kunnen deze beroepen tot op hoge leeftijd worden uitgeoefend. Een gemixte groep is niet alleen heel leuk en gezellig, maar heeft vooral een grote meerwaarde voor het leerproces.

Met een erkend diploma kun je je aanmelden bij de betreffende branche organisatie, maar ook kun je doorstuderen voor een vervolgopleiding of een specialisatie. 

Ook kunnen er vrijstellingen worden verleend voor bepaalde examens. Daarnaast kun je je  inschrijven in een accreditatieregister om in aanmerking te komen voor declaratie bij de zorgverzekeraars.

Alle samenwerkers van Acuive doen hun uiterste best om jou te helpen met jouw studie. Ze staan ook voor je klaar als het eens iets minder vlot gaat.

 • Je krijgt les van hooggekwalificeerde docenten
 • Je hebt bij Acuive een persoonlijke studiecoach
 • Je volgt lessen in een prachtige, goed bereikbare praktijklocatie, waar je ook je examens kunt afleggen
 • Je werkt in super schone (praktijk)lokalen met de nieuwste behandelstoelen en apparatuur
 • Je krijgt bij Acuive altijd een persoonlijk studieadvies bij de intake
 • Je werkt in je eigen tempo en volgt een persoonlijk studietraject. Dat kan heel snel of juist heel langzaam zijn. Net wat jij nodig hebt
 • Je ontvangt na je opleiding en de behaalde examens een erkend diploma
 • Je studeert bij de opleider met het hoogste slagingspercentage en de beste studieresultaten van Nederland
 • Je kunt extra en soms zelfs gratis professionele workshops en trainingen volgen
 • Je betaalt bij Acuive de laagste lestarieven van Nederland
 • Je betaalt bij Acuive geen BTW over de opleiding


Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantervaringen.nl. Wij zitten altijd tussen 9 en 10! We zijn heel trots op dat percentage en willen dat graag zo houden. Acuive investeert en innoveert daarom voortdurend.

Bij Acuive ben je verzekerd van en topopleiding, precies op jouw maat.

Wegwijzer
[iconic_wlv_links]

Specificaties Medisch Pedicure Sport

Prijs van de opleiding€ 895,-

Inschrijfkosten€ 100.-

Looptijd van de opleiding3-5 mnd

Aantal praktijklesdagen3 dgn

Begeleiding coachJa

[iconic_wlv_links]
 895,00Aanmelden

Cursisten aan het woord

Uitstekende kwaliteit onderwijs

5/5
Ik heb de opleiding Basis Pedicure gevolgd en ben daar zeer tevreden over.

Goede begeleiding bij alle opleidingen

5/5
Servicegericht, centraal gelegen, goede informatie, het is nooit te veel.

Studeren in je eigen tempo ideaal

4.5/5
Opleiders stimuleren je goed, heel persoonlijk gevoel, je bent geen nummer, je kunt het.
Klanten geven ons gemiddeld een  9.4!

Anderen bekeken ook...

Wil jij ook € 1000 studie budget?

Wil jij een opleiding bij Acuive gaan doen die bijdraagt aan jouw succesvolle carrière?

Dan kun je gebruik maken van de nieuwe subsidieregeling van de overheid: het STAP-budget. €1.000 krijg je cadeau om een erkende opleiding (deels) mee te betalen. Zo wordt studeren een stuk voordeliger!