Studenten van Acuive kunnen nu zelf hun examens boeken, klik hier

Spatadertherapie

Specificaties Spatadertherapie

Prijs van de opleiding€ 895,-

Inschrijfkosten€ 100.-

Looptijd van de opleiding3-4 mnd

Aantal praktijklesdagen3

Begeleiding coachJa

Opleiding Spatadertherapie
Veel mensen lijden aan de gevolgen van spataderen. Als spatadertherapeut(e) kun je helpen de spataderen te verminderen zonder dat daar ingrepen voor nodig zijn. De therapie bestaat uit massage, oefeningen aanleren en adviezen geven voor het dagelijkse leven.

…’Als Acuive Spatadertherapeut(e) ben je een èchte specialist’…

Met de opleiding spatadertherapie kun je elk moment beginnen. De theorie leer je thuis, de praktijklessen starten een paar keer per jaar. 

Met dit nieuwe specialisme kun je een nieuwe doelgroep aanboren, gespecialiseerde behandelingen uitvoeren en soms zelfs vergoedingen ontvangen van ziektekostenverzekeraars. Voor deze opleiding hoef je geen stage te lopen en kun je prettig studeren op je eigen manier, in je eigen tijd en tempo.

Waar kun je werken?

Na behalen van dit diploma kun je je aansluiten bij de Vereniging van Spatadertherapeuten. Je kunt het beroep op opzichzelfstaand uitvoeren maar ook in combinatie met bijvoorbeeld jouw pedicure- of huidverzorgingspraktijk, of naast het werk als voetreflexoloog, masseur of schoonheidsspecialist.
 
Vorige slide
Volgende slide

Wat leer ik in deze opleiding?

Om een goede spatadertherapeut(e) te worden, moet je veel weten over de werking van het lichaam en de bloedvaten in het bijzonder. Daarom krijg je in deze opleiding een brede theoretische basis mee. Naast de intensieve praktijklessen word je gratis de mogelijkheid geboden om mee te kijken bij een professionele spatadertherapeut(e).

Het theorielesmateriaal en eventuele hand-outs horen bij Acuive gratis bij de opleiding. Ook inbegrepen is de thuisdocent die jou helpt en ondersteunt bij de theorie.

In deze opleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Anatomie, fysiologie
 • Pathologie
 • Circulatiesysteem
 • Zwangerschap
 • Theorie van de Praktijk
 • Adviseren en informeren
 • Intake en onderzoek
 • Behandelplan opstellen
 • Massagetechnieken
 • Ligging en houdingen
 • Praktijkvaardigheden
 • Frotteren

Voor deze opleiding Spatadertherapie heb je geen vooropleiding. Alles wat je moet weten, zowel de theorie als de praktijk, gaan wij je leren.

 

Om een goede spatadertherapeut(e) te worden moet je veel oefenen, ook thuis. Daar heb je allerlei materialen en producten voor nodig. Deze worden door de groothandel van CollegePoint als pakket geleverd. 

Voor je start met je praktijklessen, kun je deze materialen bij CollegePoint aanschaffen en daardoor al vanaf de eerste dag thuis oefenen. Je kunt meteen beginnen met het terugverdienen van de investering in jouw studie.

Ja zeker. Acuive biedt onderwijs precies zoals jij het wilt of nodig hebt. Daar horen flexibele lessenseries bij. Dit betekent dat je zelf kiest wanneer je met een lessenserie start. De lessen zijn intensief. Alle onderdelen van het vak worden zo efficiënt mogelijk behandeld. Op die manier werk je heel doelgericht naar je diploma toe. 

 • Dagopleiding – 1 lesdag per 2 weken (van 09.30 tot 17.00 uur)
 

De opleiding Spatadertherapie bestaat naast praktijklessen uit theorie. Bij de opleiding krijg je een theoriewijzer waarin precies verteld wordt wat je moet leren en weten voor de examens. Ook krijg je huiswerkopdrachten. Je leert de theorie thuis, in je eigen tempo. Met het leren van de theorie kun je direct na inschrijven beginnen.

Er wordt veel op elkaar gewerkt, maar je zult ook soms een model moeten meebrengen tijdens de opleiding. Bij de start van de lessen krijg je een overzicht wanneer dat is en waaraan dat model moet voldoen. Je kunt van ons modellenbestand gebruik maken voor het zoeken naar een model.

De opleiding tot spatadertherapeut telt 1 theorie-examen, 1 praktijkexamen en 1 portfolio assessment. Zodra je er klaar voor bent, schrijf je je in. Dit doe je uiterlijk een maand van te voren. De examendata staan vermeld in de theoriewijzer die je ontvangt wanneer je met de opleiding begint. Na inschrijving, ontvang je een oproep.

Haal je het examen niet? Dan kun je een herkansing doen. Soms zelfs op dezelfde dag, in het geval van het theorie-examen. Voor andere examens geldt dat je je opnieuw, uiterlijk een maand van te voren, inschrijft. De kosten van een herkansing is gelijk aan de prijs van een examen.

Wat kost de opleiding en wat komt er nog bij?

We zijn bij Acuive graag transparant en duidelijk. Ook als het over de kosten gaat. Je moet altijd weten waar je aan toe bent. Ten eerste is het goed om te weten dat je bij Acuive geen BTW betaalt over de opleiding. Dat scheelt al 21%! 

De prijs van de opleiding zie je hiernaast vermeld. Je krijgt hiervoor alle lessen, de ondersteuning door de docenten, jouw persoonlijke studiecoach en de studiewijzers. Ander studiemateriaal, zoals praktijkproducten en -materialen, boeken en examens vallen hierbuiten. Het inschrijfgeld bedraagt 100 euro. Wil je alles weten over het studiemateriaal en de bijkomende kosten? Kom dan eens langs op een infodag!

Hoe kan ik betalen?

 • Bij aanmelding via de website, betaal je direct met IDEAL
 • Als je kiest voor betaling in 4 termijnen wordt het lesgeld met 15% verhoogd. Geen tussentijdse prijsverhogingen.
 • Inschrijfkosten zijn € 100,-.
 

Ontvang ik een erkend diploma?

Aan het eind van de opleiding doe je examens bij Exuive. Deze onafhankelijke exameninstelling is door de brancheorganisaties aangewezen om dit te mogen doen. Zij zorgen ervoor dat jouw diploma aan alle eisen voldoet. Met het erkende diploma Spatadertherapeut(e) van de Vereniging van Spatadertherapeuten kun je lid worden van de brancheorganisatie.

Wie zijn mijn docenten voor deze opleiding?

Bij Acuive staan alleen èchte docenten voor de klas. Dit zijn absolute vaktoppers met een officiële onderwijsbevoegdheid, een eigen praktijk, heel veel ervaring en staan daarnaast ook nog geregistreerd als brancheassessor/examinator. Hierdoor weet je zeker dat je het vak heel goed gaat leren en dat jouw toekomstige praktijk of salon succesvol zal worden.

Henny
Joyce

Veelgestelde vragen

In 2023 zijn studiekosten en andere scholingsuitgaven niet meer aftrekbaar. Bovendien is het STAP-budget door de overheid in juli 2023 op halt gezet. Het wachten is op een nieuwe regeling van de overheid.

Subsidieregelingen die momenteel actief zijn:

nb. Het STAP-budget is juli 2023 door de overheid stopgezet.

 

Onze praktijklocatie CollegePoint in Amersfoort is op alle praktijklesdagen vrij toegankelijk. De school is in ieder geval altijd geopend op vrij- en zaterdagen, van 8.30 tot 18.00 uur. Behalve op nationale feestdagen of tijdens de grote zomervakantie.

Je kunt het makkelijkst met de auto naar school komen, omdat je vaak veel mee moet nemen. Maar je kunt ook prima per openbaar vervoer komen. De praktijklocatie is te bereiken met de trein. Je moet dan uitstappen op station Schothorst in Amersfoort. CollegePoint ligt vervolgens op wandelafstand.

Je kunt niet parkeren op het parkeerterreintje van CollegePoint. Dat is voorbehouden aan minder valide bezoekers. Je kunt in de directe omgeving overal gratis parkeren. Kijk wel naar de verkeersaanwijzingen!

Acuive biedt onderwijs voor volwassenen. De leeftijden van onze studenten variëren tussen 18 tot 65 jaar. Je kunt met een carrière in de uiterlijke verzorging altijd beginnen. Het is niet afhankelijk van je leeftijd. Ook kunnen deze beroepen tot op hoge leeftijd worden uitgeoefend. Een gemixte groep is niet alleen heel leuk en gezellig, maar heeft vooral een grote meerwaarde voor het leerproces.

Met een erkend diploma kun je je aanmelden bij de betreffende branche organisatie, maar ook kun je doorstuderen voor een vervolgopleiding of een specialisatie. 

Ook kunnen er vrijstellingen worden verleend voor bepaalde examens. Daarnaast kun je je  inschrijven in een accreditatieregister om in aanmerking te komen voor declaratie bij de zorgverzekeraars.

Alle samenwerkers van Acuive doen hun uiterste best om jou te helpen met jouw studie. Ze staan ook voor je klaar als het eens iets minder vlot gaat.

 • Je krijgt les van hooggekwalificeerde docenten
 • Je hebt bij Acuive een persoonlijke studiecoach
 • Je volgt lessen in een prachtige, goed bereikbare praktijklocatie, waar je ook je examens kunt afleggen
 • Je werkt in super schone (praktijk)lokalen met de nieuwste behandelstoelen en apparatuur
 • Je krijgt bij Acuive altijd een persoonlijk studieadvies bij de intake
 • Je werkt in je eigen tempo en volgt een persoonlijk studietraject. Dat kan heel snel of juist heel langzaam zijn. Net wat jij nodig hebt
 • Je ontvangt na je opleiding en de behaalde examens een erkend diploma
 • Je studeert bij de opleider met het hoogste slagingspercentage en de beste studieresultaten van Nederland
 • Je kunt extra en soms zelfs gratis professionele workshops en trainingen volgen
 • Je betaalt bij Acuive de laagste lestarieven van Nederland
 • Je betaalt bij Acuive geen BTW over de opleiding


Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantervaringen.nl. Wij zitten altijd tussen 9 en 10! We zijn heel trots op dat percentage en willen dat graag zo houden. Acuive investeert en innoveert daarom voortdurend.

Bij Acuive ben je verzekerd van en topopleiding, precies op jouw maat.

Vorige slide
Volgende slide
Wegwijzer
[iconic_wlv_links]

Specificaties Spatadertherapie

Prijs van de opleiding€ 895,-

Inschrijfkosten€ 100.-

Looptijd van de opleiding3-4 mnd

Aantal praktijklesdagen3

Begeleiding coachJa

[iconic_wlv_links]
 895,00Aanmelden

Cursisten aan het woord

Uitstekende kwaliteit onderwijs

5/5
Ik heb de opleiding Basis Pedicure gevolgd en ben daar zeer tevreden over.

Goede begeleiding bij alle opleidingen

5/5
Servicegericht, centraal gelegen, goede informatie, het is nooit te veel.

Studeren in je eigen tempo ideaal

4.5/5
Opleiders stimuleren je goed, heel persoonlijk gevoel, je bent geen nummer, je kunt het.
Klanten geven ons gemiddeld een  9.4!

Anderen bekeken ook...

Schrijf je in!

Infodag 6 mei

:
:
:

Wil jij ook € 1000 studie budget?

Wil jij een opleiding bij Acuive gaan doen die bijdraagt aan jouw succesvolle carrière?

Dan kun je gebruik maken van de nieuwe subsidieregeling van de overheid: het STAP-budget. €1.000 krijg je cadeau om een erkende opleiding (deels) mee te betalen. Zo wordt studeren een stuk voordeliger!