Volg je lessen veilig en verantwoord bij Acuive. Lees meer over de coronamaatregelen.

Spatadertherapeut(e)

Spatadertherapeut(e)

Veel mensen lijden aan de gevolgen van spataderen. Als spatadertherapeut(e) kun je helpen de spataderen te verminderen zonder dat daar ingrepen voor nodig zijn. De therapie bestaat uit massage, oefeningen aanleren en adviezen geven voor het dagelijkse leven.

…’Als Acuive Spatadertherapeut(e) ben je een èchte specialist’…

Met dit nieuwe specialisme kun je een nieuwe doelgroep aanboren, gespecialiseerde behandelingen uitvoeren en soms zelfs vergoedingen ontvangen van ziektekostenverzekeraars. Voor deze opleiding hoef je geen stage te lopen en kun je prettig studeren op je eigen manier, in je eigen tijd en tempo.

Waar kun je werken?

Na behalen van dit diploma kun je je aansluiten bij de Vereniging van Spatadertherapeuten. Je kunt het beroep op opzichzelfstaand uitvoeren maar ook in combinatie met bijvoorbeeld jouw pedicure- of huidverzorgingspraktijk, of naast het werk als voetreflexoloog, masseur of schoonheidsspecialist.
 

Opleidingsinhoud

Om een goede spatadertherapeut(e) te worden, moet je veel weten over de werking van het lichaam en de bloedvaten in het bijzonder. Daarom krijg je in deze opleiding een brede theoretische basis mee. Naast de intensieve praktijklessen word je gratis de mogelijkheid geboden om mee te kijken bij een professionele spatadertherapeut(e).

Het theorielesmateriaal en eventuele hand-outs horen bij Acuive gratis bij de opleiding. Ook inbegrepen is de thuisdocent die jou helpt en ondersteunt bij de theorie.

In deze opleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:
 • Anatomie, fysiologie
 • Pathologie
 • Circulatiesysteem
 • Zwangerschap
 • Theorie van de Praktijk
 • Adviseren en informeren
 • Intake en onderzoek
 • Behandelplan opstellen
 • Massagetechnieken
 • Ligging en houdingen
 • Praktijkvaardigheden
 • Frotteren
Er wordt veel op elkaar gewerkt, maar je zult ook soms een model moeten meebrengen tijdens de opleiding. Bij de start van de lessen krijg je een overzicht wanneer dat is en waaraan dat model moet voldoen.

Om een goede spatadertherapeut(e) te worden moet je veel oefenen, ook thuis. Daar heb je allerlei materialen en producten voor nodig. Deze worden door de groothandel van CollegePoint geleverd. 

Je kunt de materialen bij CollegePoint aanschaffen en daardoor al vanaf de 1e dag heel goed thuis oefenen. Je kunt meteen beginnen met het terugverdienen van de investering in jouw studie.

Acuive biedt onderwijs precies zoals jij het wilt of nodig hebt. Daar horen flexibele lessenseries bij. Dit betekent dat je zelf kiest wanneer je met een lessenserie start. De lessen zijn intensief. Alle onderdelen van het vak worden zo efficiënt mogelijk behandeld. Op die manier werk je heel doelgericht naar je diploma toe. 

 • Dagopleiding – 1 lesdag per 2 weken (van 09.30 tot 17.00 uur)
 

De opleiding Spatadertherapie bestaat naast praktijklessen uit theorie. Bij de opleiding krijg je een theoriewijzer waarin precies verteld wordt wat je moet leren en weten voor de examens. Ook krijg je huiswerkopdrachten. Je leert de theorie thuis, in je eigen tempo. Met het leren van de theorie kun je direct na inschrijven beginnen.

De opleidingsprijs en kosten

Je hoeft bij Acuive geen BTW te betalen! Studiemateriaal, -readers, studie- en praktijklesdagen zijn inclusief. De boeken, materiaal- en examenkosten vallen daar buiten. Boeken bestel je eenvoudig en snel bij Uitgeverij Container.

Betalingsmogelijkheden

 • Bij betaling in 10 termijnen wordt het lesgeld met 15% verhoogd. Geen tussentijdse prijsverhogingen.
 • Inschrijfkosten zijn €100,-.
 

Erkend diploma Spatadertherapeut(e)

Aan het eind van de opleiding doe je een theorie-examen en een praktijkexamen bij Exuive. Deze onafhankelijke exameninstelling is door de brancheorganisaties aangewezen om dit te mogen doen. Zij zorgen ervoor dat jouw diploma aan alle eisen voldoet.

Met het erkende diploma Spatadertherapeut(e) van de Vereniging van Spatadertherapeuten kun je lid worden van de brancheorganisatie.

Een andere optie is dat je schoolexamens doet en het Acuive Diploma Spatadertherapeut(e) behaalt. Hiermee kun je direct jouw eigen praktijk starten en je aanmelden bij de Kamer van Koophandel.

Docenten

Bij Acuive staan alleen èchte docenten voor de klas. Dit zijn absolute vaktoppers met een officiële onderwijsbevoegdheid, een eigen praktijk, heel veel ervaring en staan daarnaast ook nog geregistreerd als brancheassessor/examinator. Hierdoor weet je zeker dat je het vak heel goed gaat leren en dat jouw toekomstige praktijk of salon succesvol zal worden.

Hieronder stellen zij zich graag aan je voor:

Henny Timmerman
Joyce van Rijn

Veelgestelde vragen

Vanaf 1 januari 2022 zijn studiekosten en andere scholingsuitgaven niet meer aftrekbaar. In plaats van de aftrek studiekosten komt er een subsidieregeling: STAP-budget voor werkenden en werkzoekenden. Vanaf 1 maart 2022 kun je STAP-budget aanvragen bij het UWV. Je leest daarover meer op rijksoverheid.nl.

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Mensen kunnen deze subsidie gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. Je leest er meer over op www.rijksoverheidheid.nl.

Onze praktijklocatie CollegePoint in Amersfoort is op alle praktijklesdagen, of -avonden, vrij toegankelijk. Verder is het altijd geopend op vrij- en zaterdagen, van 8.30 tot 18.00 uur. 

Het is per openbaar vervoer te bereiken met de trein, uitstappen op station Schothorst in Amersfoort. CollegePoint ligt op wandelafstand.

Je kunt gratis parkeren op het terrein van de praktijklocatie. Zijn de parkeerplekken bezet, dan kun je in de buurt gratis parkeren. 

De leeftijden van onze studenten zijn erg verschillend. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 65 jaar. Een gemeleerde groep heeft een grote meerwaarde voor het leerproces.

Na het volgen van een opleiding bij Acuive heb je recht op het schooldiploma. Wij raden iedereen echter aan om voor het erkende diploma te gaan. Een erkend diploma levert veel meer op. Zo kun je je aanmelden bij de branche organisaties en bepaalde behandelingen laten declareren bij de zorgverzekeraars.

Alle samenwerkers van Acuive doen hun uiterste best om jou te helpen met jouw studie. Ze staan ook voor je klaar als het eens iets minder vlot gaat.

 • Je krijgt les van hooggekwalificeerde docenten.
 • Je hebt bij Acuive een persoonlijke studiecoach.
 • Je volgt lessen in een prachtige, goed bereikbare praktijklocatie, waar je ook je examens kunt afleggen.
 • Je werkt in super schone (praktijk)lokalen met de nieuwste behandelstoelen en apparatuur.
 • Je krijgt bij Acuive altijd een persoonlijk studieadvies bij de intake.
 • Je werkt in je eigen tempo en volgt een persoonlijk studietraject. Dat kan heel snel of juist heel langzaam zijn, net wat jij nodig hebt.
 • Je ontvangt na je opleiding een erkend diploma of alleen een schooldiploma als je daarvoor kiest.
 • Je studeert bij de opleider met het hoogste slagingspercentage en de beste studieresultaten van Nederland.
 • Je kunt extra en soms zelfs gratis professionele workshops en trainingen volgen.
 • Je betaalt bij Acuive de laagste lestarieven van Nederland.
 • Je betaalt bij Acuive geen BTW over de opleiding.

Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantervaringen.nl. Wij zitten altijd tussen 9 en 10! Lees hieronder recensies van studenten. We zijn heel trots op dat percentage en willen dat graag zo houden. Acuive investeert en innoveert daarom voortdurend voor deze kwaliteit. Bij Acuive ben je verzekerd van en topopleiding, precies op jouw maat.

Wegwijzer

 695,00

Opleidingsvorm: Flexibel
 • Flexibel
Opleidingsvorm: Flexibel
 • Flexibel
 695,00Aanmelden

Cursisten aan het woord

Uitstekende kwaliteit onderwijs

5/5
Ik heb de opleiding Basis Pedicure gevolgd en ben daar zeer tevreden over.

Goede begeleiding bij alle opleidingen

5/5
Servicegericht, centraal gelegen, goede informatie, het is nooit te veel.

Studeren in je eigen tempo ideaal

4.5/5
Opleiders stimuleren je goed, heel persoonlijk gevoel, je bent geen nummer, je kunt het.
Klanten geven ons gemiddeld een  9.4!

Anderen bekeken ook...

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share