Inhoud
Acuive is Erkend door de Vereniging Van Spatadertherapeuten
Examens Uiterlijke Verzorging
VOORDELEN
 • Top opleiding - topdocenten

 • Professionele praktijklokalen

 • Geen verplichte materiaalaanschaf

 • Erkend diploma mogelijk

 • Kleine groepen 

 • Praktijkgerichte lessen

 • Laagste lestarieven - geen BTW

Lesgeld vanaf € 1095-

Spatadertherapeut(e)

Veel mensen lijden aan de gevolgen van spataderen. Als spatadertherapeut(e) kun je helpen de spataderen te verminderen zonder dat daar ingrepen voor nodig zijn. De therapie bestaat uit massage, oefeningen aanleren en adviezen geven voor het dagelijkse leven.

Als Acuive Spatadertherapeut(e) ben je een èchte specialist

Met dit nieuwe specialisme kun je een nieuwe doelgroep aanboren, gespecialiseerde behandelingen uitvoeren en soms zelfs vergoedingen ontvangen van ziektekostenverzekeraars. Voor deze opleiding hoef je geen stage te lopen en kun je prettig studeren op je eigen manier, in je eigen tijd en tempo.

Na behalen van dit diploma kun je je aansluiten bij de Vereniging van Spatadertherapeuten. Je kunt het beroep op opzichzelfstaand uitvoeren maar ook in combinatie met bijvoorbeeld jouw pedicure- of huidverzorgingspraktijk, of naast het werk als voetreflexoloog, masseur of schoonheidsspecialist.

Opleidingsinhoud

Om een goede spatadertherapeut(e) te worden, moet je veel weten over de werking van het lichaam en de bloedvaten in het bijzonder. Daarom krijg je in deze opleiding een brede theoretische basis mee. Naast de intensieve praktijklessen word je gratis de mogelijkheid geboden om mee te kijken bij een professionele spatadertherapeut(e).

Het theorielesmateriaal en eventuele hand-outs horen bij Acuive gratis bij de opleiding. Ook inbegrepen is de thuisdocent die jou helpt en ondersteunt bij de theorie.

In deze opleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Anatomie, fysiologie

 • Pathologie

 • Circulatiesysteem

 • Zwangerschap

 • Theorie van de Praktijk

 • Adviseren en informeren

 • Intake en onderzoek

 • Behandelplan opstellen

 • Massagetechnieken

 • Ligging en houdingen

 • Praktijkvaardigheden

 • Frotteren

Er wordt veel op elkaar gewerkt, maar je zult ook soms een model moeten meebrengen tijdens de opleiding. Bij de start van de lessen krijg je een overzicht wanneer dat is en waaraan dat model moet voldoen. 

Om een goede spatadertherapeut(e) te worden moet je veel oefenen, ook thuis. Daar heb je allerlei materialen en producten voor nodig. Deze worden door de groothandel van CollegePoint geleverd. Je kiest zelf hoe je wilt werken tijdens de opleiding.

 • Je kunt de materialen bij CollegePoint aanschaffen en daardoor al vanaf de 1e dag heel goed thuis oefenen. Je krijgt hier heel hoge kortingen op en kunt meteen beginnen met het terugverdienen van de investering in jouw studie.
 • Maar je kunt er ook voor kiezen om bepaalde materialen van de school te gebruiken. Je schaft het dan niet aan, maar gebruikt het op school. Uitzondering hierop is de werkkleding en het linnengoed. Deze kunnen nooit worden gehuurd en moet je zelf hebben. Vraag naar de mogelijkheden op onze info bijeenkomsten!

Acuive biedt onderwijs precies zoals jij het wilt of nodig hebt. Daar horen flexibele lessenseries bij. Je kunt kiezen tussen verschillende lesindelingen:

 • Avondopleiding – 6 weken – 1 lesavond per week (van 18.30 tot 22.00 uur)
 • Dagopleiding – 6 weken – 1 lesdag per 2 weken (van 9.30 tot 17.00 uur)

Deze opleiding wordt uitsluitend aangeboden in de flexibele opleidingsvariant.

Opleidingsdata

Hier staat binnenkort de opleidingsagenda. Minimale deelname is 7 studenten.

Opleidingsprijs / kosten

Je hoeft bij Acuive geen BTW te betalen! Studieboeken, -readers, studie- en praktijklesdagen zijn inclusief. De materiaal- en examenkosten vallen daar buiten.

De kosten voor het proef – of schoolexamen bedragen € 125,-. Als je voldoet aan de eisen behaal je hiermee het Acuive Diploma Spatadertherapeut(e). Het proef- of schoolexamen is na de laatste lesdag of -avond.

Opleiding Studiewijze Opleidingsprijs* Praktijkdagen/
Avonden
Spatadertherapeut(e) dagopleiding Flexibel € 1095,- 3 praktijkdagen INSCHRIJVEN
Spatadertherapeut(e) avondopleiding Flexibel € 1195,- 6 avonden INSCHRIJVEN
 • Bij betaling in 10 termijnen wordt het lesgeld met 15% verhoogd. Geen tussentijdse prijsverhogingen.
 • Bij betaling door zelf overmaken binnen 7 dagen geldt een snelle betalingskorting van 2%.
 • Inschrijfkosten zijn € 75,-.

Aan het eind van de opleiding doe je een theorie-examen en een praktijkexamen, dit zijn de schoolexamens. Na het behalen hiervan ontvang je het volwaardige Acuive Diploma Spatadertherapeut(e). Hiermee kun je direct jouw eigen praktijk starten en je aanmelden bij de Kamer van Koophandel.

Als je het diploma Spatadertherapeut(e) van de Vereniging van Spatadertherapeuten wilt behalen, waarmee je ook lid van de vereniging kunt worden, met alle voordelen die dit met zich meebrengt, moet je een aantal officiële examens afleggen bij Exuive. Dit is de onafhankelijke exameninstelling die daarvoor aangewezen en erkend is. Alleen met dit diploma kun je lid worden van de Vereniging van Spatadertherapeuten.

Docenten

Bij Acuive staan alleen èchte docenten voor de klas. Dit zijn absolute vaktoppers met een officiële onderwijsbevoegdheid, een eigen praktijk, heel veel ervaring en staan daarnaast ook nog geregistreerd als brancheassessor/examinator. Hierdoor weet je zeker dat je het vak heel goed gaat leren en dat jouw toekomstige praktijk of salon succesvol zal worden.

Hieronder stellen zij zich graag aan je voor:

Henny4

Henny

Spatadertherapie, Voetreflex therapie, Massage risicovoet
Joyce

Joyce

Spatadertherapie, Ontspanningsmassage, Babymassage, Rug, schouders en nek massage, Stoelmassage, Oncologische massagetechnieken

Recensies

Else Bovendaal
Else BovendaalCursist
Lees verder
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Gitta Helderma
Gitta HeldermaCursist
Lees verder
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Previous
Next

Veelgestelde vragen

De leeftijden van onze studenten zijn erg verschillend. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 65 jaar. Een gemeleerde groep heeft een grote meerwaarde voor het leerproces.

In 2020 kun je geen studiekosten meer opvoeren als particulier. Vraag informatie bij de belastingdienst voor jouw specifieke situatie. Als je al zelfstandige bent kun je de opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.

Je kunt van ons verwachten dat we ons uiterste best doen om jou  met raad en daad te helpen met jouw opleiding en om het diploma te behalen. De school verwacht ook een paar dingen van jou.

 • Je houdt rekening met de begin- en eindtijden van de lesdagen. Je bent altijd ruim op tijd aanwezig en gaat naar huis als alles klaar is.
 • Je zorgt ervoor zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versneld tempo. Het is dus heel belangrijk dat je geen lessen mist.
 • Als je de opleiding in termijnen betaalt, moet je ervoor zorgen dat er tijdig afgeschreven kan worden en dat er dus voldoende geld op jouw rekening staat. Het volledige opleidingsbedrag moet altijd voldaan zijn op het einde van je opleiding.
 • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te kunnen begrijpen en jezelf begrijpelijk uit te drukken. Ook moet je de Nederlandse taal voldoende kunnen lezen.
 • Als er bepaalde zaken niet in overeenstemming zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
 • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Kom altijd schoongewassen op school, met schone kleding. Vermijd lichaamsgeuren, gebruik een mondspray. Gebruik wel deodorant, maar geen parfum of eau de toilette, dit in verband met mogelijke allergieën bij modellen en klasgenoten. Er wordt veel op elkaar gewerkt, of op modellen, hygiëne is belangrijk voor hen, maar ook omdat het gewoon hoort bij de werkhouding in jouw nieuwe beroep.

Voor de meeste opleidingen van Acuive hoef je geen stage te lopen. Volg je echter een erkende MBO opleiding, dan moet het wel. Wel vragen we jou om veel en vaak alles wat je in de lessen hebt geleerd te oefenen. Alleen dan word je echt vaardig en een echte vakprofessional!

Onze praktijklocatie CollegePoint in Amersfoort is op alle praktijklesdagen, of -avonden, vrij toegankelijk. Verder is het altijd geopend op vrij- en zaterdagen, van 8.30 tot 18.00 uur. Het is per openbaar vervoer te bereiken met de trein, uitstappen op station Schothorst in Amersfoort. CollegePoint ligt op wandelafstand.

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van de opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van jouw situatie en opleidingstraject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. We hebben veel ervaring met het UWV en kunnen je helpen met jouw aanvraag.

Alle samenwerkers van Acuive doen hun uiterste best om jou te helpen met jouw studie. Ze staan ook voor je klaar als het eens iets minder vlot gaat.

 • Je krijgt les van hooggekwalificeerde, èchte docenten.
 • Je hebt bij Acuive een persoonlijke studiecoach.
 • Je volgt lessen in een prachtige, goed bereikbare praktijklocatie, waar je ook je examens kunt afleggen.
 • Je werkt in super schone (praktijk)lokalen met de nieuwste behandelstoelen en apparatuur.
 • Je krijgt bij Acuive altijd een persoonlijk studieadvies bij de intake.
 • Je werkt in je eigen tempo en volgt een persoonlijk studietraject. Dat kan heel snel of juist heel langzaam zijn, net wat jij nodig hebt.
 • Je ontvangt na je opleiding een ècht erkend diploma of alleen een schooldiploma als je daarvoor kiest.
 • Je studeert bij de opleider met het hoogste slagingspercentage en de beste studieresultaten van Nederland.
 • Je kunt extra en soms zelfs gratis professionele workshops en trainingen volgen.
 • Je betaalt bij Acuive de laagste lestarieven van Nederland.
 • Je betaalt bij Acuive geen BTW over de opleiding.

Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantervaringen.nl. Wij zitten altijd tussen 9 en 10! Lees hieronder recensies van studenten. We zijn heel trots op dat percentage en willen dat graag zo houden. Acuive investeert en innoveert daarom voortdurend voor deze kwaliteit. Bij Acuive ben je verzekerd van en topopleiding, precies op jouw maat.

AANVERWANTE OPLEIDINGEN

Misschien ben je ook geïnteresseerd in een van de onderstaande opleidingen?

Start nù een carrière als schoonheids-specialist(e) en wordt beautyprofessional!
Erkend door:
Anbos
Wordt nù erkend pedicure; een prachtig vak met toekomst.
Erkend door:
ProVoet, Bravo