Studenten van Acuive kunnen nu zelf hun examens boeken, klik hier

Visagie

Specificaties Visagie

Wil jij een echte make-up specialist worden? En professioneel met make-up aan de slag? Dan biedt deze Visagie opleiding jou een perfecte start om te kunnen werken in de bruisende wereld van Make-up & Beauty.

…Als Acuive Visagist(e) ben je dè Make-up & Beauty Specialist!’…

Make- up is een belangrijk onderdeel van de uiterlijke verzorging en bepaalt samen met de haardracht en kleding de persoonlijke uitstraling. Een goed aangebrachte make-up werkt verfraaiend, corrigerend en ondersteunt het modebeeld. Je kunt visagist(e) worden, omdat je professioneel aan de slag wilt of omdat je het gewoon geweldig vindt goed met make-up te kunnen werken in je privé leven.

Waar kun je werken?

Visagist(e) is een vrij beroep. Iedereen het kan uitoefenen. Je kunt het beroep een eigen invulling geven en kunt kiezen uit de veel extra mogelijkheden, waaronder het adviseren van producten en kleuren voor individueel gebruik en het werken met groepen bij feesten en partijen.

Ook kun je werken voor cosmeticamerken voor het geven van demonstraties of ingezet worden door modellenbureaus of modehuizen. Verder zijn er natuurlijk mogelijkheden bij partybedrijven, hotelketens, theaters, fotografen, televisie.

Als je schoonheidsspecialist(e) of kapper/kapster bent, is deze opleiding een uitstekende verdieping. Hiermee kun je je dienstenpakket uitbreiden en meer omzetten door extra productverkoop. Denk daarbij ook eens aan bruidsverzorging.

Opleidingsinhoud

Visagist(e) is vooral een praktisch beroep. Je leert het vak door veel oefening en experimenteren. Daarom is deze opleiding heel praktijkgericht opgezet. Je wordt hierbij begeleid door een echte vaktopper. Samen met je medestudenten doe je alle praktijkervaring op die je nodig hebt om succesvol te worden in dit boeiende beroep.

Om een professionele visagist(e) te worden, heb je een heel goede opleiding nodig. Dat begint met de theoretische basis. Het theorielesmateriaal en de hand-outs horen bij Acuive gratis bij de opleiding. Ook inbegrepen is de thuisdocent die jou helpt en ondersteunt bij de theorie.

In deze opleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Product- en materiaalkennis
 • Behandeling voorbereiden
 • Huid en huidsoorten
 • Kleurenleer
 • Morfologie van het gezicht
 • Camouflage en correcties
 • Foundation en shapen
 • Donkere en Aziatische huid
 • Bril make-up
 • Kleuren neutraliseren en highlighten
 • Oog make-up en smokey eyes
 • Lip make-up
 • Wenkbrauw- en wimperstyling
 • Make-up voor de man
 • Dag- en avond make-up
 • Portfolio opbouwen
 • Werken met Moodboards, stijlen en thema’s

Er wordt veel op elkaar gewerkt, maar je zult ook regelmatig een model moeten meebrengen tijdens de opleiding. Bij de start van de lessen krijg je een overzicht waarin staat wanneer je voor een model moet zorgen en waaraan dat model moet voldoen. Na de laatste praktijklesdag vindt het examen plaats. Hiervoor moet je ook zorgen voor een eigen model.

Om echt goed te worden in je vak moet je ook thuis oefenen. Daar heb je
allerlei materialen en producten voor nodig. Dit wordt allemaal door de
groothandel van CollegePoint geleverd. 

Je kunt de juiste materialen bij CollegePoint aanschaffen en daardoor al vanaf de eerste dag heel goed thuis oefenen. Je kunt meteen beginnen met het terugverdienen van jouw investering.

Acuive biedt onderwijs precies zoals jij het wilt of nodig hebt. Daar horen flexibele lessenseries bij. Dit betekent dat je zelf kiest wanneer je met een lessenserie start. De lessen zijn intensief. Alle onderdelen van het vak worden zo efficiënt mogelijk behandeld. Op die manier werk je heel doelgericht naar je diploma toe. 

 • Dagopleiding – 14 weken – 1 lesdag per 2 weken (van 9.30 tot 17.00 uur)
 

De opleiding tot visagist bestaat naast praktijklessen uit theorie. Bij de opleiding krijg je een theoriewijzer waarin precies verteld wordt wat je moet leren en weten voor de examens. Ook krijg je huiswerkopdrachten. Je leert de theorie thuis, in je eigen tempo. Met het leren van de theorie kun je direct na inschrijven beginnen.

De opleidingsprijs en kosten

Je hoeft bij Acuive geen BTW te betalen! Studiemateriaal, -readers, studie- en praktijklesdagen zijn inclusief. De boeken, materiaal- en examenkosten vallen daar buiten. Boeken bestel je eenvoudig en snel bij Uitgeverij Container.

De kosten voor het proef – of schoolexamen bedragen € 125,-. Als je voldoet aan de eisen behaal je hiermee het Acuive Diploma Visagie. Het proef- of schoolexamen is na de laatste lesdag of -avond.

Betalingsmogelijkheden

 • Je kan ervoor kiezen om het hele bedrag in één keer te betalen. Dat is het voordeligst en dan heb je geen extra kosten.
 • Bij betaling in 10 termijnen wordt het lesgeld met 15% verhoogd. Geen tussentijdse prijsverhogingen. De termijnen worden via automatische incasso rond de 25e van de maand van je bankrekeningnummer geïncasseerd.
 • Bij gebruik van een kortingscode zullen er minder incasso termijnen worden aangehouden. Dit is afhankelijk van het resterende bedrag.
 • Inschrijfkosten zijn eenmalig € 100,-. De inschrijfkosten worden bij de eerste incasso termijn geïncasseerd. 

 

Diploma Visagie

Aan het eind van de opleiding doe je een theorie-examen en een praktijkexamen, dit zijn de schoolexamens. Na het behalen hiervan ontvang je het volwaardige Acuive Diploma Visagie. Hiermee kun je direct jouw eigen salon starten en je aanmelden bij de Kamer van Koophandel.

Als je ervoor hebt gekozen om op te gaan voor het Exuive Diploma Visagie moet je een aantal examens afleggen. Exuive is de onafhankelijke exameninstelling die landelijk erkend is om de examinering op zich te nemen.

Docenten

Bij Acuive staan alleen èchte docenten voor de klas. Dit zijn absolute vaktoppers met een officiële onderwijsbevoegdheid, een eigen praktijk, heel veel ervaring en staan daarnaast ook nog geregistreerd als brancheassessor/examinator. Hierdoor weet je zeker dat je het vak heel goed gaat leren en dat jouw toekomstige praktijk of salon succesvol zal worden.

Hieronder stellen zij zich graag aan je voor:

Anna van der Houwen

Veelgestelde vragen

In 2023 zijn studiekosten en andere scholingsuitgaven niet meer aftrekbaar. Bovendien is het STAP-budget door de overheid in juli 2023 op halt gezet. Het wachten is op een nieuwe regeling van de overheid.

Subsidieregelingen die momenteel actief zijn:

nb. Het STAP-budget is juli 2023 door de overheid stopgezet.

 

Onze praktijklocatie CollegePoint in Amersfoort is op alle praktijklesdagen vrij toegankelijk. De school is in ieder geval altijd geopend op vrij- en zaterdagen, van 8.30 tot 18.00 uur. Behalve op nationale feestdagen of tijdens de grote zomervakantie.

Je kunt het makkelijkst met de auto naar school komen, omdat je vaak veel mee moet nemen. Maar je kunt ook prima per openbaar vervoer komen. De praktijklocatie is te bereiken met de trein. Je moet dan uitstappen op station Schothorst in Amersfoort. CollegePoint ligt vervolgens op wandelafstand.

Je kunt niet parkeren op het parkeerterreintje van CollegePoint. Dat is voorbehouden aan minder valide bezoekers. Je kunt in de directe omgeving overal gratis parkeren. Kijk wel naar de verkeersaanwijzingen!

Acuive biedt onderwijs voor volwassenen. De leeftijden van onze studenten variëren tussen 18 tot 65 jaar. Je kunt met een carrière in de uiterlijke verzorging altijd beginnen. Het is niet afhankelijk van je leeftijd. Ook kunnen deze beroepen tot op hoge leeftijd worden uitgeoefend. Een gemixte groep is niet alleen heel leuk en gezellig, maar heeft vooral een grote meerwaarde voor het leerproces.

Met een erkend diploma kun je je aanmelden bij de betreffende branche organisatie, maar ook kun je doorstuderen voor een vervolgopleiding of een specialisatie. 

Ook kunnen er vrijstellingen worden verleend voor bepaalde examens. Daarnaast kun je je  inschrijven in een accreditatieregister om in aanmerking te komen voor declaratie bij de zorgverzekeraars.

Alle samenwerkers van Acuive doen hun uiterste best om jou te helpen met jouw studie. Ze staan ook voor je klaar als het eens iets minder vlot gaat.

 • Je krijgt les van hooggekwalificeerde docenten
 • Je hebt bij Acuive een persoonlijke studiecoach
 • Je volgt lessen in een prachtige, goed bereikbare praktijklocatie, waar je ook je examens kunt afleggen
 • Je werkt in super schone (praktijk)lokalen met de nieuwste behandelstoelen en apparatuur
 • Je krijgt bij Acuive altijd een persoonlijk studieadvies bij de intake
 • Je werkt in je eigen tempo en volgt een persoonlijk studietraject. Dat kan heel snel of juist heel langzaam zijn. Net wat jij nodig hebt
 • Je ontvangt na je opleiding en de behaalde examens een erkend diploma
 • Je studeert bij de opleider met het hoogste slagingspercentage en de beste studieresultaten van Nederland
 • Je kunt extra en soms zelfs gratis professionele workshops en trainingen volgen
 • Je betaalt bij Acuive de laagste lestarieven van Nederland
 • Je betaalt bij Acuive geen BTW over de opleiding


Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantervaringen.nl. Wij zitten altijd tussen 9 en 10! We zijn heel trots op dat percentage en willen dat graag zo houden. Acuive investeert en innoveert daarom voortdurend.

Bij Acuive ben je verzekerd van en topopleiding, precies op jouw maat.

Wegwijzer
[iconic_wlv_links]

Specificaties Visagie

[iconic_wlv_links]
 1195,00Aanmelden

Cursisten aan het woord

Uitstekende kwaliteit onderwijs

5/5
Ik heb de opleiding Basis Pedicure gevolgd en ben daar zeer tevreden over.

Goede begeleiding bij alle opleidingen

5/5
Servicegericht, centraal gelegen, goede informatie, het is nooit te veel.

Studeren in je eigen tempo ideaal

4.5/5
Opleiders stimuleren je goed, heel persoonlijk gevoel, je bent geen nummer, je kunt het.
Klanten geven ons gemiddeld een  9.4!

Anderen bekeken ook...

Wil jij ook € 1000 studie budget?

Wil jij een opleiding bij Acuive gaan doen die bijdraagt aan jouw succesvolle carrière?

Dan kun je gebruik maken van de nieuwe subsidieregeling van de overheid: het STAP-budget. €1.000 krijg je cadeau om een erkende opleiding (deels) mee te betalen. Zo wordt studeren een stuk voordeliger!