Volg je lessen veilig en verantwoord bij Acuive. Lees meer over de coronamaatregelen.

Visagie

Visagie

Wil jij een echte make-up specialist worden? En professioneel met make-up aan de slag? Dan biedt deze Visagie opleiding jou een perfecte start om te kunnen werken in de bruisende wereld van Make-up & Beauty.

…Als Acuive Visagist(e) ben je dè Make-up & Beauty Specialist!’…

Make- up is een belangrijk onderdeel van de uiterlijke verzorging en bepaalt samen met de haardracht en kleding de persoonlijke uitstraling. Een goed aangebrachte make-up werkt verfraaiend, corrigerend en ondersteunt het modebeeld. Je kunt visagist(e) worden, omdat je professioneel aan de slag wilt of omdat je het gewoon geweldig vindt goed met make-up te kunnen werken in je privé leven.

Waar kun je werken?

Visagist(e) is een vrij beroep. Iedereen het kan uitoefenen. Je kunt het beroep een eigen invulling geven en kunt kiezen uit de veel extra mogelijkheden, waaronder het adviseren van producten en kleuren voor individueel gebruik en het werken met groepen bij feesten en partijen.

Ook kun je werken voor cosmeticamerken voor het geven van demonstraties of ingezet worden door modellenbureaus of modehuizen. Verder zijn er natuurlijk mogelijkheden bij partybedrijven, hotelketens, theaters, fotografen, televisie.

Als je schoonheidsspecialist(e) of kapper/kapster bent, is deze opleiding een uitstekende verdieping. Hiermee kun je je dienstenpakket uitbreiden en meer omzetten door extra productverkoop. Denk daarbij ook eens aan bruidsverzorging.

Opleidingsinhoud

Visagist(e) is vooral een praktisch beroep. Je leert het vak door veel oefening en experimenteren. Daarom is deze opleiding heel praktijkgericht opgezet. Je wordt hierbij begeleid door een echte vaktopper. Samen met je medestudenten doe je alle praktijkervaring op die je nodig hebt om succesvol te worden in dit boeiende beroep.

Om een professionele visagist(e) te worden, heb je een heel goede opleiding nodig. Dat begint met de theoretische basis. Het theorielesmateriaal en de hand-outs horen bij Acuive gratis bij de opleiding. Ook inbegrepen is de thuisdocent die jou helpt en ondersteunt bij de theorie.

In deze opleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Product- en materiaalkennis
 • Behandeling voorbereiden
 • Huid en huidsoorten
 • Kleurenleer
 • Morfologie van het gezicht
 • Camouflage en correcties
 • Foundation en shapen
 • Donkere en Aziatische huid
 • Bril make-up
 • Kleuren neutraliseren en highlighten
 • Oog make-up en smokey eyes
 • Lip make-up
 • Wenkbrauw- en wimperstyling
 • Make-up voor de man
 • Dag- en avond make-up
 • Portfolio opbouwen
 • Werken met Moodboards, stijlen en thema’s
Er wordt veel op elkaar gewerkt, maar je zult ook regelmatig een model moeten meebrengen tijdens de opleiding. Bij de start van de lessen krijg je een overzicht wanneer je voor een model moet zorgen en waaraan dat model moet voldoen. Na de laatste praktijklesdag vindt het examen plaats. Hiervoor moet je ook zorgen voor een eigen model.

Om echt goed te worden in je vak moet je ook thuis oefenen. Daar heb je
allerlei materialen en producten voor nodig. Dit wordt allemaal door de
groothandel van CollegePoint geleverd. 

Je kunt de juiste materialen bij CollegePoint aanschaffen en daardoor al vanaf de 1e dag heel goed thuis oefenen. Je kunt meteen beginnen met het terugverdienen van jouw investering.

Acuive biedt onderwijs precies zoals jij het wilt of nodig hebt. Daar horen flexibele lessenseries bij. Je kunt zelf kiezen wanneer je met de praktijklessen begint.

 • Dagopleiding – 14 weken – 1 lesdag per 2 weken (van 9.30 tot 17.00 uur)
 

De opleidingsprijs en kosten

Hier staat binnenkort de opleidingsagenda. De minimale deelname is 7 studenten.

Je hoeft bij Acuive geen BTW te betalen! Studiemateriaal, -readers, studie- en praktijklesdagen zijn inclusief. De boeken, materiaal- en examenkosten vallen daar buiten. Boeken bestel je eenvoudig en snel bij Uitgeverij Container.

De kosten voor het proef – of schoolexamen bedragen € 125,-. Als je voldoet aan de eisen behaal je hiermee het Acuive Diploma Visagie. Het proef- of schoolexamen is na de laatste lesdag of -avond.

Betalingsmogelijkheden

 • Bij betaling in 10 termijnen wordt het lesgeld met 15% verhoogd. Geen tussentijdse prijsverhogingen.
 • Inschrijfkosten zijn € 100,-.

Diploma Visagie

Aan het eind van de opleiding doe je een theorie-examen en een praktijkexamen, dit zijn de schoolexamens. Na het behalen hiervan ontvang je het volwaardige Acuive Diploma Visagie. Hiermee kun je direct jouw eigen salon starten en je aanmelden bij de Kamer van Koophandel.

Als je ervoor hebt gekozen om op te gaan voor het Exuive Diploma Visagie moet je een aantal examens afleggen. Exuive is de onafhankelijke exameninstelling die landelijk erkend is om de examinering op zich te nemen.

Docenten

Bij Acuive staan alleen èchte docenten voor de klas. Dit zijn absolute vaktoppers met een officiële onderwijsbevoegdheid, een eigen praktijk, heel veel ervaring en staan daarnaast ook nog geregistreerd als brancheassessor/examinator. Hierdoor weet je zeker dat je het vak heel goed gaat leren en dat jouw toekomstige praktijk of salon succesvol zal worden.

Hieronder stellen zij zich graag aan je voor:

Anna van der Houwen

Veelgestelde vragen

De leeftijden van onze studenten zijn erg verschillend. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 65 jaar. Een gemeleerde groep heeft een grote meerwaarde voor het leerproces.

In 2021 kun je geen studiekosten meer opvoeren als particulier. Vraag informatie bij de belastingdienst voor jouw specifieke situatie. Als je al zelfstandige bent kun je de opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.

Je kunt van ons verwachten dat we ons uiterste best doen om jou met raad en daad te helpen met jouw opleiding en om het diploma te behalen. De school verwacht ook een paar dingen van jou.

 • Je houdt rekening met de begin- en eindtijden van de lesdagen.
 • Je bent altijd ruim op tijd aanwezig en gaat naar huis als alles klaar is.
 • Je zorgt ervoor zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versneld tempo. Het is dus heel belangrijk dat je geen lessen mist.
 • Als je de opleiding in termijnen betaalt, moet je ervoor zorgen dat er tijdig afgeschreven kan worden en dat er dus voldoende geld op jouw rekening staat. Het volledige opleidingsbedrag moet altijd voldaan zijn op het einde van je opleiding.
 • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te kunnen begrijpen en jezelf begrijpelijk uit te drukken. Ook moet je de Nederlandse taal voldoende kunnen lezen.
 • Als er bepaalde zaken niet in overeenstemming zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
 • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Kom altijd schoongewassen op school, met schone kleding. Vermijd lichaamsgeuren, gebruik een mondspray. Gebruik wel deodorant, maar geen parfum of eau de toilette, dit in verband met mogelijke allergieën bij modellen en klasgenoten. Er wordt veel op elkaar gewerkt, of op modellen, hygiëne is belangrijk voor hen, maar ook omdat het gewoon hoort bij de werkhouding in jouw nieuwe beroep.

Voor de meeste opleidingen van Acuive hoef je geen stage te lopen. Volg je echter een erkende MBO opleiding, dan moet het wel. Wel vragen we jou om veel en vaak alles wat je in de lessen hebt geleerd te oefenen. Alleen dan word je echt vaardig en een echte vakprofessional!

Onze praktijklocatie CollegePoint in Amersfoort is op alle praktijklesdagen, of -avonden, vrij toegankelijk. Verder is het altijd geopend op vrij- en zaterdagen, van 8.30 tot 18.00 uur. Het is per openbaar vervoer te bereiken met de trein, uitstappen op station Schothorst in Amersfoort. CollegePoint ligt op wandelafstand.

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van de opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van jouw situatie en opleidingstraject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. We hebben veel ervaring met het UWV en kunnen je helpen met jouw aanvraag.

Alle samenwerkers van Acuive doen hun uiterste best om jou te helpen met jouw studie. Ze staan ook voor je klaar als het eens iets minder vlot gaat.

 • Je krijgt les van hooggekwalificeerde docenten.
 • Je hebt bij Acuive een persoonlijke studiecoach.
 • Je volgt lessen in een prachtige, goed bereikbare praktijklocatie, waar je ook je examens kunt afleggen.
 • Je werkt in super schone (praktijk)lokalen met de nieuwste behandelstoelen en apparatuur.
 • Je krijgt bij Acuive altijd een persoonlijk studieadvies bij de intake.
 • Je werkt in je eigen tempo en volgt een persoonlijk studietraject. Dat kan heel snel of juist heel langzaam zijn, net wat jij nodig hebt.
 • Je ontvangt na je opleiding een erkend diploma of alleen een schooldiploma als je daarvoor kiest.
 • Je studeert bij de opleider met het hoogste slagingspercentage en de beste studieresultaten van Nederland.
 • Je kunt extra en soms zelfs gratis professionele workshops en trainingen volgen.
 • Je betaalt bij Acuive de laagste lestarieven van Nederland.
 • Je betaalt bij Acuive geen BTW over de opleiding.

Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantervaringen.nl. Wij zitten altijd tussen 9 en 10! Lees hieronder recensies van studenten. We zijn heel trots op dat percentage en willen dat graag zo houden. Acuive investeert en innoveert daarom voortdurend voor deze kwaliteit. Bij Acuive ben je verzekerd van en topopleiding, precies op jouw maat.

Wegwijzer

 1195,00

Opleidingsvorm: Flexibel
 • Flexibel
Opleidingsvorm: Flexibel
 • Flexibel
 1195,00Aanmelden

Cursisten aan het woord

Uitstekende kwaliteit onderwijs

5/5
Ik heb de opleiding Basis Pedicure gevolgd en ben daar zeer tevreden over.

Goede begeleiding bij alle opleidingen

5/5
Servicegericht, centraal gelegen, goede informatie, het is nooit te veel.

Studeren in je eigen tempo ideaal

4.5/5
Opleiders stimuleren je goed, heel persoonlijk gevoel, je bent geen nummer, je kunt het.
Klanten geven ons gemiddeld een  9.4!

Anderen bekeken ook...

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share