Inhoud
Acuive is Anko Erkend
Examens Uiterlijke Verzorging
VOORDELEN
 • Top opleiding - topdocenten

 • Professionele praktijklokalen

 • Geen verplichte materiaalaanschaf

 • Erkend diploma mogelijk

 • Kleine groepen 

 • Praktijkgerichte lessen

 • Laagste lestarieven - geen BTW

Lesgeld vanaf € 1095-

Kapper/Kapster

Wil jij snel je eigen kapsalon kunnen openen met een volwaardig kappersdiploma? Of wil je ambulant naar de klanten thuis? Vind je het leuk om mensen te helpen er goed uit te zien? Dan is deze vakopleiding jou op het lijf geschreven! 

Als Acuive Kapper ben je dè Hairprofessional

Iemand met een gestyled en verzorgd kapsel ziet er niet alleen goed uit, maar voelt zich vaak ook goed. Als kapper kun jij daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Het beroep Kapper is een belangrijk en dankbaar beroep in een veelzijdige en inspirerende branche, dat je na deze opleiding veel plezier en tevreden klanten zal opleveren. Je wordt bij Acuive opgeleid tot een echte hairprofessional!

Als kapper kun je gaan werken bij verschillende typen kappersbedrijven; gespecialiseerde dames- of herensalons, gemengde kapsalons en specifieke kapsalons. De meeste kappersbedrijven zijn gemengde bedrijven. Je kunt ook als zelfstandig ondernemer je eigen kapsalon starten of ambulant gaan werken; je komt dan als kapper bij de klant aan huis.

Het kappersvak is ook een mooie combinatie met bijvoorbeeld jouw ambulante pedicurepraktijk of met jouw schoonheidssalon. Met een groter palet aan diensten word je meer Allround en kun je je klanten veel meer bieden.

Opleidingsinhoud

Kapper is vooral een praktisch beroep. Je leert het vak door veel oefening, maar je hebt ook theoretische kennis nodig. Daarom is deze opleiding heel praktijkgericht opgezet, met precies de juiste hoeveelheid theorie. Je wordt hierbij begeleid door een echte vaktopper. Samen met je medestudenten doe je alle praktijkervaring op die je nodig hebt om succesvol te worden in dit boeiende beroep.

Het theorielesmateriaal en de hand-0uts horen bij Acuive gratis bij de opleiding. Ook inbegrepen is de thuisdocent die jou helpt en ondersteunt bij de theorie. In de praktijklessen leer je niet alleen alle beroepsvaardigheden, maar ook beroepsethiek en klantgericht werken.

In deze opleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Huid- en haaronderzoek

 • Product- en materiaalkennis

 • Behandeling voorbereiden

 • Coupe knippen

 • Föhnen en stylen

 • (Ont)Kleuren

 • Watergolf

 • Wikkelen voor permanent

 • Vlechten

 • Lang haar kapsels

 • Advies en verkoop

 • Code van de haarverzorger

Bij aanvang van de opleiding krijg je een oefenkop, waarop je thuis moet werken. Er wordt veel op elkaar gewerkt, maar je zult ook regelmatig een model moeten meebrengen tijdens de opleiding. Bij de start van de lessen krijg je een overzicht wanneer je voor een model moet zorgen en waaraan dat model moet voldoen.

Om een goede Kapper/Kapster te worden moet je veel oefenen, ook thuis. Daar heb je een allerlei materialen en producten voor nodig. Deze worden door de groothandel van CollegePoint geleverd. De kosten van de pakketten zijn excl. btw. Je kiest zelf hoe je wilt werken tijdens de opleiding.

 • Je kunt de juiste materialen bij CollegePoint aanschaffen en daardoor al vanaf de 1e dag heel goed thuis kunnen oefenen. Dan begin je meteen met het terugverdienen van jouw investering.
 • Maar je kunt er ook voor kiezen om bepaalde materialen van de school te gebruiken. Je schaft het dan niet aan, maar gebruikt het op school. Uitzondering hierop is de werkkleding en het linnengoed. Deze moet je zelf hebben. Vraag naar de mogelijkheden op onze info bijeenkomst!

Acuive biedt onderwijs precies zoals jij het wilt of nodig hebt. Daar horen flexibele lessenseries bij. Je kunt kiezen tussen  verschillende lesindelingen:

 • Avondopleiding – 12 weken – 1 lesavond per week (van 18.30 tot 22.00 uur)
 • Dagopleiding – 14 weken – 1 lesdag per 2 weken (van 9.30 tot 17.00 uur)

Deze opleiding wordt uitsluitend aangeboden in de flexibele opleidingsvariant.

Opleidingsdata

Minimale deelname is 7 studenten.

Opleidingsprijs / kosten

Je hoeft bij Acuive geen BTW te betalen! Studieboeken, -readers, studie- en praktijklesdagen zijn inclusief. De materiaal- en examenkosten vallen daar buiten.

De kosten voor het proef – of schoolexamen bedragen € 125,-. Als je voldoet aan de eisen behaal je hiermee het Acuive Diploma Kapper. Het proef- of schoolexamen is na de laatste lesdag of -avond.

Opleiding Studiewijze Opleidingsprijs* Praktijkdagen/
Avonden
Dagopleiding Kapper Flexibel € 1095,- 7 dagen INSCHRIJVEN
Avondopleiding Kapper Flexibel € 1195,- 12 avonden INSCHRIJVEN
 • Bij betaling in 10 termijnen wordt het lesgeld met 15% verhoogd. Geen tussentijdse prijsverhogingen.
 • Bij betaling door zelf overmaken binnen 7 dagen geldt een snelle betalingskorting van 2%.
 • Inschrijfkosten zijn € 75,-.

Aan het eind van de opleiding doe je een theorie-examen en een praktijkexamen, dit zijn de schoolexamens. Na het behalen hiervan ontvang je het volwaardige Acuive Diploma Kapper. Hiermee kun je direct jouw eigen salon starten en je aanmelden bij de Kamer van Koophandel.

Als je ervoor hebt gekozen om op te gaan voor het door Anko erkende Vakdiploma Kapper moet je een aantal examens afleggen. Deze worden afgenomen door Exuive, de onafhankelijke exameninstelling die landelijk erkend is om de examinering op zich te nemen.

Docenten

Bij Acuive staan alleen èchte docenten voor de klas. Dit zijn absolute vaktoppers met een officiële onderwijsbevoegdheid, een eigen praktijk, heel veel ervaring en staan daarnaast ook nog geregistreerd als brancheassessor/examinator. Hierdoor weet je zeker dat je het vak heel goed gaat leren en dat jouw toekomstige praktijk of salon succesvol zal worden.

Hieronder stellen zij zich graag aan je voor:

Sylvia 2

Sylvia

Hairstyling, (Allround) Kapper, Knippen, Kleuren, Barbier, (Medisch) Pedicure, Medisch Pedicure Sport, Orthesiologie, Voetonderzoek
Inge

Inge

Visagie, (Allround) Schoonheidsspecialist, Permanente make-up, Electrisch ontharen, (Medisch) Pedicure, (Allround) Kapper, Nagelstyling
Serap

Serap

Microblading, Lip- en eyeliner, Lashlifting, Browlamination, Gezichtsbehandeling, Kapper, Ombrebrows, Hairstyling

Recensies

Else Bovendaal
Else BovendaalCursist
Lees verder
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Gitta Helderma
Gitta HeldermaCursist
Lees verder
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Previous
Next

Veelgestelde vragen

De leeftijden van onze studenten zijn erg verschillend. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 65 jaar. Een gemeleerde groep heeft een grote meerwaarde voor het leerproces.

In 2020 kun je geen studiekosten meer opvoeren als particulier. Vraag informatie bij de belastingdienst voor jouw specifieke situatie. Als je al zelfstandige bent kun je de opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.

Je kunt van ons verwachten dat we ons uiterste best doen om jou  met raad en daad te helpen met jouw opleiding en om het diploma te behalen. De school verwacht ook een paar dingen van jou.

 • Je houdt rekening met de begin- en eindtijden van de lesdagen. Je bent altijd ruim op tijd aanwezig en gaat naar huis als alles klaar is.
 • Je zorgt ervoor zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versneld tempo. Het is dus heel belangrijk dat je geen lessen mist.
 • Als je de opleiding in termijnen betaalt, moet je ervoor zorgen dat er tijdig afgeschreven kan worden en dat er dus voldoende geld op jouw rekening staat. Het volledige opleidingsbedrag moet altijd voldaan zijn op het einde van je opleiding.
 • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te kunnen begrijpen en jezelf begrijpelijk uit te drukken. Ook moet je de Nederlandse taal voldoende kunnen lezen.
 • Als er bepaalde zaken niet in overeenstemming zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
 • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Kom altijd schoongewassen op school, met schone kleding. Vermijd lichaamsgeuren, gebruik een mondspray. Gebruik wel deodorant, maar geen parfum of eau de toilette, dit in verband met mogelijke allergieën bij modellen en klasgenoten. Er wordt veel op elkaar gewerkt, of op modellen, hygiëne is belangrijk voor hen, maar ook omdat het gewoon hoort bij de werkhouding in jouw nieuwe beroep.

Voor de meeste opleidingen van Acuive hoef je geen stage te lopen. Volg je echter een erkende MBO opleiding, dan moet het wel. Wel vragen we jou om veel en vaak alles wat je in de lessen hebt geleerd te oefenen. Alleen dan word je echt vaardig en een echte vakprofessional!

Onze praktijklocatie CollegePoint in Amersfoort is op alle praktijklesdagen, of -avonden, vrij toegankelijk. Verder is het altijd geopend op vrij- en zaterdagen, van 8.30 tot 18.00 uur. Het is per openbaar vervoer te bereiken met de trein, uitstappen op station Schothorst in Amersfoort. CollegePoint ligt op wandelafstand.

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van de opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van jouw situatie en opleidingstraject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. We hebben veel ervaring met het UWV en kunnen je helpen met jouw aanvraag.

Alle samenwerkers van Acuive doen hun uiterste best om jou te helpen met jouw studie. Ze staan ook voor je klaar als het eens iets minder vlot gaat.

 • Je krijgt les van hooggekwalificeerde, èchte docenten.
 • Je hebt bij Acuive een persoonlijke studiecoach.
 • Je volgt lessen in een prachtige, goed bereikbare praktijklocatie, waar je ook je examens kunt afleggen.
 • Je werkt in super schone (praktijk)lokalen met de nieuwste behandelstoelen en apparatuur.
 • Je krijgt bij Acuive altijd een persoonlijk studieadvies bij de intake.
 • Je werkt in je eigen tempo en volgt een persoonlijk studietraject. Dat kan heel snel of juist heel langzaam zijn, net wat jij nodig hebt.
 • Je ontvangt na je opleiding een ècht erkend diploma of alleen een schooldiploma als je daarvoor kiest.
 • Je studeert bij de opleider met het hoogste slagingspercentage en de beste studieresultaten van Nederland.
 • Je kunt extra en soms zelfs gratis professionele workshops en trainingen volgen.
 • Je betaalt bij Acuive de laagste lestarieven van Nederland.
 • Je betaalt bij Acuive geen BTW over de opleiding.

Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantervaringen.nl. Wij zitten altijd tussen 9 en 10! Lees hieronder recensies van studenten. We zijn heel trots op dat percentage en willen dat graag zo houden. Acuive investeert en innoveert daarom voortdurend voor deze kwaliteit. Bij Acuive ben je verzekerd van en topopleiding, precies op jouw maat.

AANVERWANTE OPLEIDINGEN

Misschien ben je ook geïnteresseerd in een van de onderstaande opleidingen?

Start nù jouw nieuwe carrière in de wereld van de Visagie. Zo kun je aan de slag als echte Make-Up-Artist!
Start nù een carrière als schoonheids-specialist(e) en wordt beautyprofessional!
Erkend door:
Anbos
Start nù jouw carrière als Allround Nagelstylist. Zo kun je aan de slag als echte Nail-Artist!