Studenten van Acuive kunnen nu zelf hun examens boeken, klik hier

Kappersopleiding

Specificaties Kappersopleiding

Prijs van de opleiding€ 1.495,-

Inschrijfkosten€ 100.-

Looptijd van de opleiding5-10 mnd

Aantal praktijklesdagen7 dgn

Begeleiding coachJa

Wanneer je kiest voor onze gecertificeerde kappersopleiding, dan bezorg jij jouw klanten in de toekomst de mooiste kapsels. Wij zijn de leerschool waar je in jouw eigen tempo het kappersvak leert en een volwaardig en erkend kappersdiploma ontvangt. Lees snel verder over wat deze kappersopleiding voor volwassenen inhoudt.

…Met de kappersopleiding van Acuive word je dé haarprofessional’…


Iemand met een gestyled en verzorgd kapsel ziet er niet alleen goed uit, maar voelt zich vaak ook goed. Als kapper kun jij daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Het beroep van de kapper is een belangrijk en dankbaar beroep in een veelzijdige en inspirerende branche, dat je na deze kappersopleiding veel plezier en tevreden klanten zal opleveren. Je wordt tijdens de opleiding Kapper opgeleid tot een echte professional!

Waar kan ik werken?

Als kapper kun je gaan werken bij verschillende typen kappersbedrijven, zoals gespecialiseerde dames- of herensalons, gemengde kapsalons en specifieke kapsalons. De meeste kappersbedrijven zijn gemengde bedrijven. Je kunt ook als zelfstandig ondernemer je eigen kapsalon starten of ambulant gaan werken; je komt dan als kapper bij de klant aan huis.

Het kappersvak is ook een mooie combinatie met bijvoorbeeld jouw ambulante pedicurepraktijk of met jouw schoonheidssalon. Met een groter palet aan diensten kun je jouw klanten veel meer bieden.

Wat leer ik in deze opleiding?

Een kapper zijn is vooral een praktisch beroep. Je leert het vak door veel oefening, maar je hebt ook theoretische kennis nodig. Daarom is deze opleiding tot kapper heel praktijkgericht opgezet, met precies de juiste hoeveelheid theorie. Je wordt tijdens de opleiding begeleid door een echte vaktopper. Samen met je medestudenten doe je alle praktijkervaring op die je nodig hebt om succesvol te worden in dit boeiende vakgebied. Zo leer je in de praktijklessen niet alleen alle beroepsvaardigheden, maar ook beroepsethiek en klantgericht werken.

In deze kappersopleiding voor volwassenen komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Huid- en haaronderzoek
 • Product- en materiaalkennis
 • Behandeling voorbereiden
 • Coupe knippen
 • Föhnen en stylen
 • (Ont)Kleuren
 • Watergolf
 • Wikkelen voor permanent
 • Vlechten
 • Lang haar kapsels
 • Advies en verkoop
 • Code van de haarverzorger

Nee, je hebt geen vooropleiding nodig om de opleiding tot pedicure te doen. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is gewenst.

Bij aanvang van de lessenserie krijg je de praktijksyllabus. Daarin staan alle werkprocessen en de eisen aan de praktijk. Ook vind je hierin een overzicht van de lessen waarin je voor een model moet zorgen en waaraan dit model moet voldoen.

Om een goede kapper/kapster te worden moet je veel oefenen, ook thuis. Daar heb je een allerlei materialen en producten voor nodig. Deze worden door de groothandel van CollegePoint geleverd. 

Je kunt de juiste materialen bij CollegePoint aanschaffen, waardoor je al vanaf de eerste dag heel goed thuis kunt oefenen. Dan begin je meteen met het terugverdienen van jouw investering.

Acuive biedt onderwijs precies zoals jij het wilt of nodig hebt. Daar horen flexibele lessenseries bij. Dit betekent dat je zelf kiest wanneer je met een lessenserie start. De lessen zijn intensief. Alle onderdelen van het vak worden zo efficiënt mogelijk behandeld. Op die manier werk je heel doelgericht naar je diploma toe. 

 • Dagopleiding – 1 lesdag per 2 weken (van 09.30 tot 17.00 uur)

De opleiding Vakdiploma kapper bestaat naast praktijklessen uit theorie. Bij de opleiding krijg je een theoriewijzer waarin precies verteld wordt wat je moet leren en weten voor de examens. Ook krijg je huiswerkopdrachten. Je leert de theorie thuis, in je eigen tempo. Met het leren van de theorie kun je direct na inschrijven beginnen.

Wat kost de opleiding en wat komt er nog bij?

We zijn bij Acuive graag transparant en duidelijk. Ook als het over de kosten gaat. Je moet altijd weten waar je aan toe bent. Ten eerste is het goed om te weten dat je bij Acuive geen BTW betaalt over de opleiding. Dat scheelt al 21%! 

De prijs van de opleiding zie je hiernaast vermeld. Je krijgt hiervoor alle lessen, de ondersteuning door de docenten, jouw persoonlijke studiecoach en de studiewijzers. Ander studiemateriaal, zoals praktijkproducten en -materialen, boeken en examens vallen hierbuiten. Het inschrijfgeld bedraagt 100 euro. Wil je alles weten over het studiemateriaal en de bijkomende kosten? Kom dan eens langs op een infodag!

Hoe kan ik betalen?

 • Je kan ervoor kiezen om het hele bedrag in één keer te betalen. Dat is het voordeligst en dan heb je geen extra kosten.
 • Bij betaling in 10 termijnen wordt het lesgeld met 15% verhoogd. Geen tussentijdse prijsverhogingen. De termijnen worden via automatische incasso rond de 25e van de maand van je bankrekeningnummer geïncasseerd.
 • Bij gebruik van een kortingscode zullen er minder incasso termijnen worden aangehouden. Dit is afhankelijk van het resterende bedrag.
 • Inschrijfkosten zijn eenmalig € 100,-. De inschrijfkosten worden bij de eerste incasso termijn geïncasseerd. 

 

Ontvang ik een erkend diploma?

Aan het eind van de kappersopleiding doe je een theorie-examen en een praktijkexamen, dit zijn de schoolexamens. Na het behalen hiervan ontvang je het volwaardige Acuive Diploma Kapper. Hiermee kun je direct jouw eigen salon starten en je aanmelden bij de Kamer van Koophandel.

Je kan ook kiezen voor een erkend Vakdiploma. Je moet voor dit diploma een aantal examens afleggen bij Exuive. Deze onafhankelijke exameninstelling is door de brancheorganisaties aangewezen om dit te mogen doen. Zij zorgen ervoor dat jouw diploma aan alle eisen voldoet. 

Wie zijn mijn docenten voor deze opleiding?

Bij de opleiding Kapper staan alleen èchte docenten voor de klas. Dit zijn absolute vaktoppers met een officiële onderwijsbevoegdheid, een eigen praktijk, heel veel ervaring en ze staan daarnaast ook nog geregistreerd als brancheassessor/examinator. Hierdoor weet je zeker dat je het vak heel goed gaat leren en dat jouw toekomstige praktijk of salon succesvol zal worden.

Hieronder stellen zij zich graag aan je voor:

Sylvia

Veelgestelde vragen

In 2023 zijn studiekosten en andere scholingsuitgaven niet meer aftrekbaar. Bovendien is het STAP-budget door de overheid in juli 2023 op halt gezet. Het wachten is op een nieuwe regeling van de overheid.

Subsidieregelingen die momenteel actief zijn:

nb. Het STAP-budget is juli 2023 door de overheid stopgezet.

 

Onze praktijklocatie CollegePoint in Amersfoort is op alle praktijklesdagen vrij toegankelijk. De school is in ieder geval altijd geopend op vrij- en zaterdagen, van 8.30 tot 18.00 uur. Behalve op nationale feestdagen of tijdens de grote zomervakantie.

Je kunt het makkelijkst met de auto naar school komen, omdat je vaak veel mee moet nemen. Maar je kunt ook prima per openbaar vervoer komen. De praktijklocatie is te bereiken met de trein. Je moet dan uitstappen op station Schothorst in Amersfoort. CollegePoint ligt vervolgens op wandelafstand.

Je kunt niet parkeren op het parkeerterreintje van CollegePoint. Dat is voorbehouden aan minder valide bezoekers. Je kunt in de directe omgeving overal gratis parkeren. Kijk wel naar de verkeersaanwijzingen!

Acuive biedt onderwijs voor volwassenen. De leeftijden van onze studenten variëren tussen 18 tot 65 jaar. Je kunt met een carrière in de uiterlijke verzorging altijd beginnen. Het is niet afhankelijk van je leeftijd. Ook kunnen deze beroepen tot op hoge leeftijd worden uitgeoefend. Een gemixte groep is niet alleen heel leuk en gezellig, maar heeft vooral een grote meerwaarde voor het leerproces.

Na het volgen van een opleiding bij Acuive kun je een schooldiploma krijgen. Dat is een door de school zelf uitgegeven certificaat van aanwezigheid. Daarmee geef je aan dat je alle theorie hebt ingestuurd en alle praktijklessen hebt gevolgd. Het geeft verder geen rechten en erkenningen.

Wij raden jou daarom zeker aan om altijd voor het erkende diploma te gaan. Een erkend diploma levert veel meer op. Daarmee kun je je niet alleen aanmelden bij de betreffende branche organisatie, maar kun je ook doorstuderen voor een vervolgopleiding of een specialisatie. 

Ook kunnen er alleen met een erkend diploma vrijstellingen worden verleend voor bepaalde examens. Daarnaast kun je je alleen met een erkend diploma inschrijven in een accreditatieregister om in aanmerking te komen voor declaratie bij de zorgverzekeraars.

Alle samenwerkers van Acuive doen hun uiterste best om jou te helpen met jouw studie. Ze staan ook voor je klaar als het eens iets minder vlot gaat.

 • Je krijgt les van hooggekwalificeerde docenten
 • Je hebt bij Acuive een persoonlijke studiecoach
 • Je volgt lessen in een prachtige, goed bereikbare praktijklocatie, waar je ook je examens kunt afleggen
 • Je werkt in super schone (praktijk)lokalen met de nieuwste behandelstoelen en apparatuur
 • Je krijgt bij Acuive altijd een persoonlijk studieadvies bij de intake
 • Je werkt in je eigen tempo en volgt een persoonlijk studietraject. Dat kan heel snel of juist heel langzaam zijn. Net wat jij nodig hebt
 • Je ontvangt na je opleiding en de behaalde examens een erkend diploma
 • Je studeert bij de opleider met het hoogste slagingspercentage en de beste studieresultaten van Nederland
 • Je kunt extra en soms zelfs gratis professionele workshops en trainingen volgen
 • Je betaalt bij Acuive de laagste lestarieven van Nederland
 • Je betaalt bij Acuive geen BTW over de opleiding


Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantervaringen.nl. Wij zitten altijd tussen 9 en 10! We zijn heel trots op dat percentage en willen dat graag zo houden. Acuive investeert en innoveert daarom voortdurend.

Bij Acuive ben je verzekerd van en topopleiding, precies op jouw maat.

Wegwijzer
[iconic_wlv_links]

Specificaties Kappersopleiding

Prijs van de opleiding€ 1.495,-

Inschrijfkosten€ 100.-

Looptijd van de opleiding5-10 mnd

Aantal praktijklesdagen7 dgn

Begeleiding coachJa

[iconic_wlv_links]
 1495,00Aanmelden

Cursisten aan het woord

Uitstekende kwaliteit onderwijs

5/5
Ik heb de opleiding Basis Pedicure gevolgd en ben daar zeer tevreden over.

Goede begeleiding bij alle opleidingen

5/5
Servicegericht, centraal gelegen, goede informatie, het is nooit te veel.

Studeren in je eigen tempo ideaal

4.5/5
Opleiders stimuleren je goed, heel persoonlijk gevoel, je bent geen nummer, je kunt het.
Klanten geven ons gemiddeld een  9.4!

Anderen bekeken ook...

Wil jij ook € 1000 studie budget?

Wil jij een opleiding bij Acuive gaan doen die bijdraagt aan jouw succesvolle carrière?

Dan kun je gebruik maken van de nieuwe subsidieregeling van de overheid: het STAP-budget. €1.000 krijg je cadeau om een erkende opleiding (deels) mee te betalen. Zo wordt studeren een stuk voordeliger!