Volg je lessen veilig en verantwoord bij Acuive. Lees meer over de coronamaatregelen.

Vakdiploma kapper

Vakdiploma kapper

Wanneer je kiest voor onze gecertificeerde kappersopleiding, dan bezorg jij jouw klanten in de toekomst de mooiste kapsels. Wij zijn de leerschool waar je in jouw eigen tempo het kappersvak leert en een volwaardig en erkend kappersdiploma ontvangt. Lees snel verder over wat deze kappersopleiding inhoudt.

…Met de kappersopleiding van Acuive word je dé haarprofessional’…


Iemand met een gestyled en verzorgd kapsel ziet er niet alleen goed uit, maar voelt zich vaak ook goed. Als kapper kun jij daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Het beroep van de kapper is een belangrijk en dankbaar beroep in een veelzijdige en inspirerende branche, dat je na deze kappersopleiding veel plezier en tevreden klanten zal opleveren. Je wordt tijdens de opleiding Kapper opgeleid tot een echte professional!

Waar kun je werken?

Als kapper kun je gaan werken bij verschillende typen kappersbedrijven, zoals gespecialiseerde dames- of herensalons, gemengde kapsalons en specifieke kapsalons. De meeste kappersbedrijven zijn gemengde bedrijven. Je kunt ook als zelfstandig ondernemer je eigen kapsalon starten of ambulant gaan werken; je komt dan als kapper bij de klant aan huis.

Het kappersvak is ook een mooie combinatie met bijvoorbeeld jouw ambulante pedicurepraktijk of met jouw schoonheidssalon. Met een groter palet aan diensten kun je jouw klanten veel meer bieden.

Opleidingsinhoud

Een kapper zijn is vooral een praktisch beroep. Je leert het vak door veel oefening, maar je hebt ook theoretische kennis nodig. Daarom is deze opleiding tot kapper heel praktijkgericht opgezet, met precies de juiste hoeveelheid theorie. Je wordt tijdens de opleiding begeleid door een echte vaktopper. Samen met je medestudenten doe je alle praktijkervaring op die je nodig hebt om succesvol te worden in dit boeiende vakgebied. Zo leer je in de praktijklessen niet alleen alle beroepsvaardigheden, maar ook beroepsethiek en klantgericht werken.

In deze opleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Huid- en haaronderzoek
 • Product- en materiaalkennis
 • Behandeling voorbereiden
 • Coupe knippen
 • Föhnen en stylen
 • (Ont)Kleuren
 • Watergolf
 • Wikkelen voor permanent
 • Vlechten
 • Lang haar kapsels
 • Advies en verkoop
 • Code van de haarverzorger

Bij aanvang van de lessenserie krijg je de praktijksyllabus. Daarin staan alle werkprocessen en de eisen aan de praktijk. Ook vind je hierin een overzicht van de lessen waarin je voor een model moet zorgen en waaraan dit model moet voldoen.

Om een goede kapper/kapster te worden moet je veel oefenen, ook thuis. Daar heb je een allerlei materialen en producten voor nodig. Deze worden door de groothandel van CollegePoint geleverd. De kosten van de pakketten zijn inclusief btw. 

Je kunt de juiste materialen bij CollegePoint aanschaffen, waardoor je al vanaf de eerste dag heel goed thuis kunt oefenen. Dan begin je meteen met het terugverdienen van jouw investering.

Acuive biedt onderwijs precies zoals jij het wilt of nodig hebt. Daar horen flexibele lessenseries bij. Dit betekent dat je zelf kiest wanneer je met een lessenserie start. De lessen zijn intensief. Alle onderdelen van het vak worden zo efficiënt mogelijk behandeld. Op die manier werk je heel doelgericht naar je diploma toe. 

 • Dagopleiding – 1 lesdag per 2 weken (van 09.30 tot 17.00 uur)

De opleiding Vakdiploma kapper bestaat naast praktijklessen uit theorie. Bij de opleiding krijg je een theoriewijzer waarin precies verteld wordt wat je moet leren en weten voor de examens. Ook krijg je huiswerkopdrachten. Je leert de theorie thuis, in je eigen tempo. Met het leren van de theorie kun je direct na inschrijven beginnen.

De opleidingsprijs en kosten

Je hoeft bij Acuive geen BTW te betalen! Studiemateriaal, -readers, studie- en praktijklesdagen zijn inclusief. De boeken, materiaal- en examenkosten vallen daar buiten. Boeken bestel je eenvoudig en snel bij Uitgeverij Container.

Betalingsmogelijkheden

 • Bij betaling in 10 termijnen wordt het lesgeld met 15% verhoogd. Geen tussentijdse prijsverhogingen.
 • Inschrijfkosten zijn € 100,-.
 

Erkend diploma Kapper

Aan het eind van de kappersopleiding doe je een theorie-examen en een praktijkexamen, dit zijn de schoolexamens. Na het behalen hiervan ontvang je het volwaardige Acuive Diploma Kapper. Hiermee kun je direct jouw eigen salon starten en je aanmelden bij de Kamer van Koophandel.

Je kan ook kiezen voor een erkend Vakdiploma van Anko. Je moet voor dit diploma een aantal examens afleggen bij Exuive. Deze onafhankelijke exameninstelling is door de brancheorganisaties aangewezen om dit te mogen doen. Zij zorgen ervoor dat jouw diploma aan alle eisen voldoet. 

Docenten

Bij de opleiding Kapper staan alleen èchte docenten voor de klas. Dit zijn absolute vaktoppers met een officiële onderwijsbevoegdheid, een eigen praktijk, heel veel ervaring en ze staan daarnaast ook nog geregistreerd als brancheassessor/examinator. Hierdoor weet je zeker dat je het vak heel goed gaat leren en dat jouw toekomstige praktijk of salon succesvol zal worden.

Hieronder stellen zij zich graag aan je voor:

Sylvia Versloot

Veelgestelde vragen

Vanaf 1 januari 2022 zijn studiekosten en andere scholingsuitgaven niet meer aftrekbaar. In plaats van de aftrek studiekosten komt er een subsidieregeling: STAP-budget voor werkenden en werkzoekenden. Vanaf 1 maart 2022 kun je STAP-budget aanvragen bij het UWV. Je leest daarover meer op rijksoverheid.nl.

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Mensen kunnen deze subsidie gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. Je leest er meer over op www.rijksoverheidheid.nl.

Onze praktijklocatie CollegePoint in Amersfoort is op alle praktijklesdagen, of -avonden, vrij toegankelijk. Verder is het altijd geopend op vrij- en zaterdagen, van 8.30 tot 18.00 uur. 

Het is per openbaar vervoer te bereiken met de trein, uitstappen op station Schothorst in Amersfoort. CollegePoint ligt op wandelafstand.

Je kunt gratis parkeren op het terrein van de praktijklocatie. Zijn de parkeerplekken bezet, dan kun je in de buurt gratis parkeren. 

De leeftijden van onze studenten zijn erg verschillend. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 65 jaar. Een gemeleerde groep heeft een grote meerwaarde voor het leerproces.

Na het volgen van een opleiding bij Acuive heb je recht op het schooldiploma. Wij raden iedereen echter aan om voor het erkende diploma te gaan. Een erkend diploma levert veel meer op. Zo kun je je aanmelden bij de branche organisaties en bepaalde behandelingen laten declareren bij de zorgverzekeraars.

Alle samenwerkers van Acuive doen hun uiterste best om jou te helpen met jouw studie. Ze staan ook voor je klaar als het eens iets minder vlot gaat.

 • Je krijgt les van hooggekwalificeerde docenten.
 • Je hebt bij Acuive een persoonlijke studiecoach.
 • Je volgt lessen in een prachtige, goed bereikbare praktijklocatie, waar je ook je examens kunt afleggen.
 • Je werkt in super schone (praktijk)lokalen met de nieuwste behandelstoelen en apparatuur.
 • Je krijgt bij Acuive altijd een persoonlijk studieadvies bij de intake.
 • Je werkt in je eigen tempo en volgt een persoonlijk studietraject. Dat kan heel snel of juist heel langzaam zijn, net wat jij nodig hebt.
 • Je ontvangt na je opleiding een erkend diploma of alleen een schooldiploma als je daarvoor kiest.
 • Je studeert bij de opleider met het hoogste slagingspercentage en de beste studieresultaten van Nederland.
 • Je kunt extra en soms zelfs gratis professionele workshops en trainingen volgen.
 • Je betaalt bij Acuive de laagste lestarieven van Nederland.
 • Je betaalt bij Acuive geen BTW over de opleiding.

Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantervaringen.nl. Wij zitten altijd tussen 9 en 10! Lees hieronder recensies van studenten. We zijn heel trots op dat percentage en willen dat graag zo houden. Acuive investeert en innoveert daarom voortdurend voor deze kwaliteit. Bij Acuive ben je verzekerd van en topopleiding, precies op jouw maat.

Wegwijzer

 1495,00

Opleidingsvorm: Flexibel
 • Flexibel
Opleidingsvorm: Flexibel
 • Flexibel
 1495,00Aanmelden

Cursisten aan het woord

Uitstekende kwaliteit onderwijs

5/5
Ik heb de opleiding Basis Pedicure gevolgd en ben daar zeer tevreden over.

Goede begeleiding bij alle opleidingen

5/5
Servicegericht, centraal gelegen, goede informatie, het is nooit te veel.

Studeren in je eigen tempo ideaal

4.5/5
Opleiders stimuleren je goed, heel persoonlijk gevoel, je bent geen nummer, je kunt het.
Klanten geven ons gemiddeld een  9.4!

Anderen bekeken ook...

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share