Volg je lessen veilig en verantwoord bij Acuive. Lees meer over de coronamaatregelen.

Pedicure

Pedicure

Als je op zoek bent naar een Provoet pedicure opleiding, dan zit je goed bij Acuive. In deze intensieve en praktijkgerichte pedicure opleiding leer je alle onderdelen van het vak. Zonder stage en je kunt prettig studeren op jouw manier en in je eigen jouw tempo.

…’Als Acuive pedicure ben je dé voetenspecialist dankzij onze opleiding’…

Goede voetverzorging is onmisbaar en voorkomt problemen. Als pedicure behandel je voeten en voetproblemen, geef je verzorgings- en schoenadviezen, verwijs je zo nodig door en verkoop je producten en diensten. Je hebt vaak ook een eerste signaalfunctie bij aandoeningen aan de voet of de voethuid. Het pedicurevak is een belangrijk en dankbaar beroep dat je veel tevreden klanten zal opleveren. Je wordt bij Acuive opgeleid tot een échte voetenspecialist.

Waar kun je werken?

Als gediplomeerd pedicure kun je werken in een verzorgingstehuis, een gezondheidscentrum, bij een schoonheids- of kapsalon of in een grotere pedicurepraktijk. Je kunt ook mensen thuis behandelen. De meeste pedicures werken als zelfstandig ondernemer in hun eigen pedicurepraktijk. Je kunt ook als ambulant pedicure naar de mensen toe gaan: bij hen thuis of bijvoorbeeld in een verzorgingshuis.

Opleidingsinhoud

Om goed en veilig te kunnen behandelen is een heel goede opleiding nodig. Dat begint met een brede theoretische basis. Deze kennis heb je nodig om verantwoord pedicurebehandelingen uit te kunnen voeren. De benodigde theorieboeken en syllabi horen bij Acuive gratis bij de opleiding. Net als de ondersteunende docenten en coaches.

In de praktijklessen leer je niet alleen alle beroepsvaardigheden, maar ook beroepsethiek en klantgericht werken.  Daarnaast word je bij Acuive volledig begeleid bij de ondernemersvaardigheden, zonder extra kosten.

In deze opleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Algemene anatomie en fysiologie
 • Specifieke anatomie en pathologie
 • Orthopedie en praktijktheorie
 • Materialenkennis
 • Hygiëne, Arbo, milieu
 • Code van de voetverzorger
 • Voetonderzoek uitvoeren
 • Blauwdrukken interpreteren
 • Nagelomgeving verzorgen en behandelen
 • Eelt, likdoorns en kloven behandelen
 • Pathologische nagels behandelen
 • Chemische pakking en wratbehandeling
 • Werken met de pedicuremachine en fraisen
 • Werken met instrumenten en materialen
 • Kennis van aanverwante disciplines
 • Ondernemen en inrichten eigen praktijk

Bij aanvang van de lessenserie krijg je de praktijksyllabus. Daarin staan alle werkprocessen en de eisen aan de praktijk. Ook vind je hierin een overzicht van de lessen waarin je voor een model moet zorgen en waaraan dit model moet voldoen.

Om echt goed te worden in je vak moet je ook thuis oefenen. Daar heb je een goede pedicure spraymotor, materialen, producten, linnengoed en werkkleding voor nodig. Dit wordt allemaal door de groothandel van CollegePoint geleverd. 

Je kunt de motor en de materialen bij CollegePoint aanschaffen en daardoor al vanaf de eerste dag heel goed thuis oefenen. Je kunt meteen beginnen met het terugverdienen van jouw investering.

Acuive biedt onderwijs precies zoals jij het wilt of nodig hebt. Daar horen flexibele lessenseries bij. Dit betekent dat je zelf kiest wanneer je met een lessenserie start. De lessen zijn intensief. Alle onderdelen van het vak worden zo efficiënt mogelijk behandeld. Op die manier werk je heel doelgericht naar je diploma toe. 

 • Dagopleiding – 1 lesdag per twee weken (van 09.30 tot 17.00 uur)
 
Wil je de opleiding liever in korte tijd afronden? Kies dan voor de Sprintopleiding. Vier weken lang ga je fulltime aan de slag.

De opleiding tot Pedicure bestaat naast praktijklessen uit theorie. Bij de opleiding krijg je een theoriewijzer waarin precies verteld wordt wat je moet leren en weten voor de examens. Ook krijg je huiswerkopdrachten. Je leert de theorie thuis, in je eigen tempo. Met het leren van de theorie kun je direct na inschrijven beginnen.

De opleidingsprijs en kosten

Wat zijn de kosten voor deze pedicure opleiding? Je hoeft bij Acuive geen belasting te betalen! Studiemateriaal, -readers, studie- en praktijklesdagen zitten inbegrepen bij de opleiding, net als het onderdeel ondernemen. De boeken, materiaal- en examenkosten vallen daar buiten. Boeken bestel je eenvoudig en snel bij Uitgeverij Container.

Betalingsmogelijkheden

 • Bij betaling in 10 termijnen wordt het lesgeld met 15% verhoogd. Geen tussentijdse prijsverhogingen.
 • Inschrijfkosten zijn eenmalig €100,-.
 • De Sprintschool dient altijd volledig te zijn betaald voor aanvang van de opleiding. Deelbetaling is hierbij niet mogelijk.
 • Wil je zowel de basis als de medisch opleiding bij Acuive gaan doen? Klik dan hier voor een leuke combi korting!
 

Erkend diploma Pedicure

Om een erkend Bravo Diploma Pedicure van Provoet diploma te kunnen krijgen, doe je alle examens bij Exuive. Deze onafhankelijke exameninstelling is door de brancheorganisaties aangewezen om dit te mogen doen. Zij zorgen ervoor dat jouw diploma aan alle eisen voldoet.

Met een Bravo Diploma kun je je aanmelden bij de brancheorganisatie Provoet. En je kunt doorstuderen voor een beroep waarvoor je vergoedingen van de zorgverzekering krijgt.

Docenten

Bij Acuive staan alleen échte docenten voor de klas. Dit zijn absolute vaktoppers met een officiële onderwijsbevoegdheid, een eigen praktijk, heel veel ervaring en zij staan daarnaast ook nog geregistreerd als brancheassessor/examinator. Hierdoor weet je zeker dat je het vak heel goed gaat leren en dat jouw toekomstige praktijk of salon succesvol zal worden.

Hieronder stellen zij zich graag aan je voor:

Sylvia Versloot
Kim Buys
Kitty Huls
Naoual Bachttour
Lida Spaans
Patty-Lou van Domselaar

Veelgestelde vragen

Vanaf 1 januari 2022 zijn studiekosten en andere scholingsuitgaven niet meer aftrekbaar. In plaats van de aftrek studiekosten komt er een subsidieregeling: STAP-budget voor werkenden en werkzoekenden. Vanaf 1 maart 2022 kun je STAP-budget aanvragen bij het UWV. Je leest daarover meer op rijksoverheid.nl.

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Mensen kunnen deze subsidie gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. Je leest er meer over op www.rijksoverheidheid.nl.

Onze praktijklocatie CollegePoint in Amersfoort is op alle praktijklesdagen, of -avonden, vrij toegankelijk. Verder is het altijd geopend op vrij- en zaterdagen, van 8.30 tot 18.00 uur. 

Het is per openbaar vervoer te bereiken met de trein, uitstappen op station Schothorst in Amersfoort. CollegePoint ligt op wandelafstand.

Je kunt gratis parkeren op het terrein van de praktijklocatie. Zijn de parkeerplekken bezet, dan kun je in de buurt gratis parkeren. 

De leeftijden van onze studenten zijn erg verschillend. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 65 jaar. Een gemeleerde groep heeft een grote meerwaarde voor het leerproces.

Na het volgen van een opleiding bij Acuive heb je recht op het schooldiploma. Wij raden iedereen echter aan om voor het erkende diploma te gaan. Een erkend diploma levert veel meer op. Zo kun je je aanmelden bij de branche organisaties en bepaalde behandelingen laten declareren bij de zorgverzekeraars.

Alle samenwerkers van Acuive doen hun uiterste best om jou te helpen met jouw studie. Ze staan ook voor je klaar als het eens iets minder vlot gaat.

 • Je krijgt les van hooggekwalificeerde docenten.
 • Je hebt bij Acuive een persoonlijke studiecoach.
 • Je volgt lessen in een prachtige, goed bereikbare praktijklocatie, waar je ook je examens kunt afleggen.
 • Je werkt in super schone (praktijk)lokalen met de nieuwste behandelstoelen en apparatuur.
 • Je krijgt bij Acuive altijd een persoonlijk studieadvies bij de intake.
 • Je werkt in je eigen tempo en volgt een persoonlijk studietraject. Dat kan heel snel of juist heel langzaam zijn, net wat jij nodig hebt.
 • Je ontvangt na je opleiding een erkend diploma of alleen een schooldiploma als je daarvoor kiest.
 • Je studeert bij de opleider met het hoogste slagingspercentage en de beste studieresultaten van Nederland.
 • Je kunt extra en soms zelfs gratis professionele workshops en trainingen volgen.
 • Je betaalt bij Acuive de laagste lestarieven van Nederland.
 • Je betaalt bij Acuive geen BTW over de opleiding.

Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantervaringen.nl. Wij zitten altijd tussen 9 en 10! Lees hieronder recensies van studenten. We zijn heel trots op dat percentage en willen dat graag zo houden. Acuive investeert en innoveert daarom voortdurend voor deze kwaliteit. Bij Acuive ben je verzekerd van en topopleiding, precies op jouw maat.

Wegwijzer

 1695,00

Opleidingsvorm: Flexibel
Opleidingsvorm: Flexibel
 1695,00Aanmelden

Cursisten aan het woord

Uitstekende kwaliteit onderwijs

5/5
Ik heb de opleiding Basis Pedicure gevolgd en ben daar zeer tevreden over.

Goede begeleiding bij alle opleidingen

5/5
Servicegericht, centraal gelegen, goede informatie, het is nooit te veel.

Studeren in je eigen tempo ideaal

4.5/5
Opleiders stimuleren je goed, heel persoonlijk gevoel, je bent geen nummer, je kunt het.
Klanten geven ons gemiddeld een  9.4!

Anderen bekeken ook...

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share