Studenten van Acuive kunnen nu zelf hun examens boeken, klik hier

Medisch Pedicure

Specificaties Medisch Pedicure

Prijs van de opleiding€ 1.850,-

Inschrijfkosten€ 100.-

Looptijd van de opleiding4-7 mnd

Aantal praktijklesdagen6 dgn

Begeleiding coachJa

Portfolio training Medisch Pedicure2x halve dag

Ben je op zoek naar de beste èn erkende opleiding tot Medisch Pedicure? Dan zit je bij Acuive goed. Onze docenten leiden jou doelgericht op tot de allerbeste professionele vakspecialist. Met het diploma Medisch Pedicure mag je risicovoeten behandelen en kun je samenwerken met podotherapeuten en artsen. Ook kun je hiermee declareren bij ziektekostenverzekeraars. Sta je te popelen om door te studeren? Dat snappen wij. Bij Acuive kun je gelukkig direct, op elk moment starten met studeren. Onze opleidingen gaan altijd door!

…’Dankzij de opleiding van Acuive Medisch Pedicure word je dè Voetenexpert’…

Mensen met diabetes, reuma of kanker hebben vaak andere en grotere problemen aan de voeten. We noemen dit risicovoeten. Dit vereist meer specialistische kennis en vaardigheden. De verantwoordelijkheid ligt meer op de medische kant van het beroep. Je wordt bij Acuive opgeleid tot een échte voetenexpert.

Waar kun je werken?

Werkmogelijkheden en kansen zijn er volop wanneer je kiest voor een opleiding tot Medisch Pedicure. Zo kun je als gediplomeerd Medisch Pedicure werken in multidisciplinaire voetenteams, in poliklinieken, bij podotherapeuten of zelfs lesgeven als onderwijsinstructeur. Daarnaast kun je de werkzaamheden in jouw pedicurepraktijk uitbreiden met de aanvullende specialistische behandelingen die je beheerst.

Wat leer ik in deze opleiding?

Om risicovoeten verantwoord en veilig te kunnen behandelen, is een heel goede opleiding nodig. Je leert hier alle actuele kennis over de verschillende ziektebeelden en wat deze voor problemen kunnen opleveren. Ook leer je de achtergrond en vaardigheden van de verschillende specialistische technieken.

De benodigde theoriewijzers horen bij Acuive gratis bij de opleiding medisch pedicure. Net als de ondersteunende praktijklesdagen, docenten en coaches. In de praktijklessen leer je niet alleen alle beroepsvaardigheden, maar ook beroepsethiek, analyseren, reflecteren en klantgericht werken. 

In de opleiding Medisch Pedicure komen de volgende onderwerpen aan de orde

 • Diabetes mellitus
 • Reumatische aandoeningen
 • Neurologische aandoeningen
 • Oudere- en verwaarloosde voet
 • Oncologische aandoeningen
 • Voetonderzoek en screening
 • Sport- en kindervoet
 • Specialistische technieken
 • Behandelen van risicovoeten
 • Orthesiologie
 • Nagelregulatietechnieken
  Nagelreparatie en -prothese
 •  

Ja, je moet in het bezit zijn van het diploma basis pedicure. Daarnaast is een goede beheersing van de Nederlandse taal gewenst.

Het niveau van de opleiding tot medisch pedicure is vergelijkbaar met MBO niveau 4. Generieke vakken als Nederlands, Engels en rekenen zijn geen onderdeel van deze opleiding.

De studieduur van deze opleiding is afhankelijk van hoe snel jij door de lesstof en praktijkdagen gaat. Je kunt de opleiding in enkele maanden afronden. Maar werk je ernaast, dan heb je waarschijnlijk meer tijd nodig. Gemiddeld doen onze studenten 4 tot 7 maanden over deze opleiding en studeren ze 4 uur per week.

De opleiding tot medisch pedicure is flexibel. Dit betekent dat je elk moment kunt starten en dat de opleiding altijd doorgaat. De theorie leer je vanuit huis. Praktijkdagen worden periodiek ingepland. Jij schrijft je in voor de praktijkdagen, zodra je daar aan toe bent.

Acuive biedt onderwijs precies zoals jij het wilt of nodig hebt. Daar horen flexibele lessenseries bij. Dit betekent dat je zelf kiest wanneer je met een lessenserie start. De lessen zijn intensief. Alle onderdelen van het vak worden zo efficiënt mogelijk behandeld. Op die manier werk je heel doelgericht naar je diploma toe. De opleiding tot medisch pedicure bestaat uit 98 contacturen en het aantal cursisten in de praktijkgroep is maximaal 10.

 • Dagopleiding – 1 lesdag per 2 weken (van 09.30 tot 17.00 uur)
 
Wil je de opleiding liever in heel korte tijd afronden? Kies dan voor de Sprintopleiding. Vier weken lang ga je fulltime aan de slag.

Bij aanvang van de lessenserie krijg je de praktijksyllabus. Daarin staan alle werkprocessen en de eisen aan de praktijk. Ook vind je hierin een overzicht van de lessen waarin je voor een model moet zorgen en waaraan dit model moet voldoen.

Om echt goed te worden in je vak moet je ook thuis oefenen. Daar heb je een goede pedicure spraymotor, materialen, producten, linnengoed en werkkleding voor nodig. Dit wordt allemaal door de groothandel van CollegePoint geleverd.

Je kunt de juiste materialen bij CollegePoint aanschaffen, waardoor je al vanaf de eerste dag heel goed thuis kunt werken. Je kunt meteen beginnen met het terugverdienen van jouw investering.

De opleiding tot Medisch pedicure bestaat naast praktijklessen uit theorie. Bij de opleiding krijg je een theoriewijzer waarin precies verteld wordt wat je moet leren en weten voor de examens. Ook krijg je huiswerkopdrachten. Je leert de theorie thuis, in je eigen tempo. Met het leren van de theorie kun je direct na inschrijven beginnen.

De opleiding tot medisch pedicure telt 5 theorie-examens, 2 praktijkexamens en 1 portfolio assessment. Zodra je er klaar voor bent, schrijf je je in. Dit doe je uiterlijk een maand van te voren. De examendata staan vermeld in de studiewijzer die je ontvangt wanneer je met de opleiding begint. Na inschrijving, ontvang je een oproep.

Haal je het examen niet? Dan kun je een herkansing doen. Soms zelfs op dezelfde dag, in het geval van theorie-examens. Voor andere examens geldt dat je je opnieuw, uiterlijk een maand van te voren, inschrijft. 

Tijdens de opleiding ga je tien uur op stage bij een Medisch Pedicure.

Wat kost de opleiding en wat komt er nog bij?

We zijn bij Acuive graag transparant en duidelijk. Ook als het over de kosten gaat. Je moet altijd weten waar je aan toe bent. Ten eerste is het goed om te weten dat je bij Acuive geen BTW betaalt over de opleiding. Dat scheelt al 21%! 

De prijs van de opleiding zie je hiernaast vermeld. Je krijgt hiervoor alle lessen, de ondersteuning door de docenten, jouw persoonlijke studiecoach en de studiewijzers. Ander studiemateriaal, zoals praktijkproducten en -materialen, boeken en examens vallen hierbuiten. Het inschrijfgeld bedraagt 100 euro. Wil je alles weten over het studiemateriaal en de bijkomende kosten? Kom dan eens langs op een infodag!

Je boeken bestel je eenvoudig en snel bij Uitgeverij Container. Ook zijn de boeken te koop in de schoolshop van CollegePoint. Net als de praktijkmaterialen en -producten die je nodig hebt. Als Acuive student koop je alles tegen groothandels inkoopprijs. Zo betaal je nooit te veel.

Hoe kan ik betalen?

 • Bij betaling in 10 termijnen wordt het lesgeld met 15% verhoogd. Geen tussentijdse prijsverhogingen. De termijnen worden via automatische incasso rond de 25e van de maand van je bankrekeningnummer geïncasseerd.
 • Bij gebruik van een kortingscode zullen er minder incasso termijnen worden aangehouden. Dit is afhankelijk van het resterende bedrag.
 • Inschrijfkosten zijn eenmalig €100,-. De inschrijfkosten worden bij de eerste incasso termijn geïncasseerd.
 • Wil je zowel de basis als de medisch opleiding bij Acuive gaan doen? Klik dan hier voor een leuke combi korting!
 

Ontvang ik een erkend diploma?

Om een erkend Bravo diploma van Provoet te kunnen krijgen, doe je alle examens bij Exuive. Deze onafhankelijke exameninstelling is door de brancheorganisaties aangewezen om dit te mogen doen. Zij zorgen ervoor dat jouw diploma aan alle eisen voldoet.

Met een Bravo diploma kun je je aanmelden bij de branchorganisatie Provoet. Ook kun je met een erkend diploma behandelingen laten declareren bij zorgverzekeraars.

Wie zijn mijn docenten voor deze opleiding?

Bij Acuive staan alleen èchte docenten voor de klas. Dit zijn absolute vaktoppers met een officiële onderwijsbevoegdheid, een eigen praktijk, heel veel ervaring en ze staan daarnaast ook nog geregistreerd als brancheassessor/examinator. Hierdoor weet je zeker dat je het vak heel goed gaat leren en dat jouw toekomstige praktijk of salon succesvol zal worden.

Patty-Lou
Max
Kim
Patrick
Sylvia
Naoual

Veelgestelde vragen

In 2023 zijn studiekosten en andere scholingsuitgaven niet meer aftrekbaar. Bovendien is het STAP-budget door de overheid in juli 2023 op halt gezet. Het wachten is op een nieuwe regeling van de overheid.

Subsidieregelingen die momenteel actief zijn:

nb. Het STAP-budget is juli 2023 door de overheid stopgezet.

 

Onze praktijklocatie CollegePoint in Amersfoort is op alle praktijklesdagen vrij toegankelijk. De school is in ieder geval altijd geopend op vrij- en zaterdagen, van 8.30 tot 18.00 uur. Behalve op nationale feestdagen of tijdens de grote zomervakantie.

Je kunt het makkelijkst met de auto naar school komen, omdat je vaak veel mee moet nemen. Maar je kunt ook prima per openbaar vervoer komen. De praktijklocatie is te bereiken met de trein. Je moet dan uitstappen op station Schothorst in Amersfoort. CollegePoint ligt vervolgens op wandelafstand.

Je kunt niet parkeren op het parkeerterreintje van CollegePoint. Dat is voorbehouden aan minder valide bezoekers. Je kunt in de directe omgeving overal gratis parkeren. Kijk wel naar de verkeersaanwijzingen!

Acuive biedt onderwijs voor volwassenen. De leeftijden van onze studenten variëren tussen 18 tot 65 jaar. Je kunt met een carrière in de uiterlijke verzorging altijd beginnen. Het is niet afhankelijk van je leeftijd. Ook kunnen deze beroepen tot op hoge leeftijd worden uitgeoefend. Een gemixte groep is niet alleen heel leuk en gezellig, maar heeft vooral een grote meerwaarde voor het leerproces.

Na het volgen van een opleiding bij Acuive kun je een schooldiploma krijgen. Dat is een door de school zelf uitgegeven certificaat van aanwezigheid. Daarmee geef je aan dat je alle theorie hebt ingestuurd en alle praktijklessen hebt gevolgd. Het geeft verder geen rechten en erkenningen.

Wij raden jou daarom zeker aan om altijd voor het erkende diploma te gaan. Een erkend diploma levert veel meer op. Daarmee kun je je niet alleen aanmelden bij de betreffende branche organisatie, maar kun je ook doorstuderen voor een vervolgopleiding of een specialisatie. 

Ook kunnen er alleen met een erkend diploma vrijstellingen worden verleend voor bepaalde examens. Daarnaast kun je je alleen met een erkend diploma inschrijven in een accreditatieregister om in aanmerking te komen voor declaratie bij de zorgverzekeraars.

Alle samenwerkers van Acuive doen hun uiterste best om jou te helpen met jouw studie. Ze staan ook voor je klaar als het eens iets minder vlot gaat.

 • Je krijgt les van hooggekwalificeerde docenten
 • Je hebt bij Acuive een persoonlijke studiecoach
 • Je volgt lessen in een prachtige, goed bereikbare praktijklocatie, waar je ook je examens kunt afleggen
 • Je werkt in super schone (praktijk)lokalen met de nieuwste behandelstoelen en apparatuur
 • Je krijgt bij Acuive altijd een persoonlijk studieadvies bij de intake
 • Je werkt in je eigen tempo en volgt een persoonlijk studietraject. Dat kan heel snel of juist heel langzaam zijn. Net wat jij nodig hebt
 • Je ontvangt na je opleiding en de behaalde examens een erkend diploma
 • Je studeert bij de opleider met het hoogste slagingspercentage en de beste studieresultaten van Nederland
 • Je kunt extra en soms zelfs gratis professionele workshops en trainingen volgen
 • Je betaalt bij Acuive de laagste lestarieven van Nederland
 • Je betaalt bij Acuive geen BTW over de opleiding


Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantervaringen.nl. Wij zitten altijd tussen 9 en 10! We zijn heel trots op dat percentage en willen dat graag zo houden. Acuive investeert en innoveert daarom voortdurend.

Bij Acuive ben je verzekerd van en topopleiding, precies op jouw maat.

Wegwijzer
[iconic_wlv_links]

Specificaties Medisch Pedicure

Prijs van de opleiding€ 1.850,-

Inschrijfkosten€ 100.-

Looptijd van de opleiding4-7 mnd

Aantal praktijklesdagen6 dgn

Begeleiding coachJa

Portfolio training Medisch Pedicure2x halve dag

[iconic_wlv_links]
 1850,00Aanmelden

Cursisten aan het woord

Uitstekende kwaliteit onderwijs

5/5
Ik heb de opleiding Basis Pedicure gevolgd en ben daar zeer tevreden over.

Goede begeleiding bij alle opleidingen

5/5
Servicegericht, centraal gelegen, goede informatie, het is nooit te veel.

Studeren in je eigen tempo ideaal

4.5/5
Opleiders stimuleren je goed, heel persoonlijk gevoel, je bent geen nummer, je kunt het.
Klanten geven ons gemiddeld een  9.4!

Anderen bekeken ook...

Wil jij ook € 1000 studie budget?

Wil jij een opleiding bij Acuive gaan doen die bijdraagt aan jouw succesvolle carrière?

Dan kun je gebruik maken van de nieuwe subsidieregeling van de overheid: het STAP-budget. €1.000 krijg je cadeau om een erkende opleiding (deels) mee te betalen. Zo wordt studeren een stuk voordeliger!