Volg je lessen veilig en verantwoord bij Acuive. Lees meer over de coronamaatregelen.

Medisch Pedicure Sprint opleiding

Medisch Pedicure Sprint opleiding

Tijdens de Sprintschool kun je in heel korte tijd een nieuw beroep leren. Waar een opleiding bij Acuive normaal gemiddeld tien maanden duurt, volg je ‘m tijdens de Sprintschool in enkele weken. Dit betekent veel intensieve praktijklessen, examens vlak na elkaar en veel uren per week thuisstudie.

…’Dankzij de sprintopleiding van Acuive Medisch Pedicure word je een echte voetenexpert’…


Mensen met diabetes, reuma of kanker hebben vaak andere en grotere problemen aan de voeten. We noemen dit risicovoeten. Dit vereist meer specialistische kennis en vaardigheden. De verantwoordelijkheid ligt meer op de medische kant van het beroep. Je wordt bij Acuive opgeleid tot een échte voetenexpert.

Waar kun je werken?

Werkmogelijkheden en kansen zijn er volop wanneer je kiest voor een opleiding tot medisch pedicure. Zo kun je als gediplomeerd medisch pedicure werken in multidisciplinaire voetenteams, in poliklinieken, bij podotherapeuten of zelfs lesgeven als onderwijsinstructeur. Daarnaast kun je de werkzaamheden in jouw pedicurepraktijk uitbreiden met de aanvullende specialistische behandelingen die je beheerst.

Opleidingsinhoud

Om risicovoeten verantwoord en veilig te kunnen behandelen, is een heel goede opleiding nodig. Je leert hier alle actuele kennis over de verschillende ziektebeelden en wat deze voor problemen kunnen opleveren. Ook leer je de achtergrond en vaardigheden van de verschillende specialistische technieken.

De benodigde theorieboeken en syllabi horen bij Acuive gratis bij de sprintopleiding medisch pedicure. Net als de ondersteunende docenten en coaches. In de praktijklessen leer je niet alleen alle beroepsvaardigheden, maar ook beroepsethiek en klantgericht werken. Daarnaast word je bij Acuive volledig begeleid bij het onderdeel bedrijfsvoering op niveau 4, zonder extra kosten.

In deze opleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Diabetes mellitus
 • Reumatische aandoeningen
 • Neurologische aandoeningen
 • Oudere- en verwaarloosde voet
 • Oncologische aandoeningen
 • Voetonderzoek en screening
 • Specialistische technieken
 • Behandelen van risicovoeten
 • Orthesiologie
 • Nagelregulatietechnieken Nagelreparatie en -prothese
 • Bedrijfsvoering

Lesindeling

Je gaat vier weken fulltime aan de slag:

 • Op maandag, woensdag en vrijdag volg je ‘s ochtends online theorielessen. ‘s Middags ga je bezig met je huiswerk.
 • Op dinsdag en donderdag kom je naar onze school in Amersfoort voor de praktijkdagen.
 
De volgende sprintschool staat gepland in juni 2022.

Om echt goed te worden in je vak moet je ook thuis oefenen. Daar heb je een goede pedicure spraymotor, materialen, producten, linnengoed en werkkleding voor nodig. Dit wordt allemaal door de groothandel van CollegePoint geleverd. 

Je kunt de juiste materialen bij CollegePoint aanschaffen, waardoor je al vanaf de eerste dag heel goed thuis kunt werken. Je kunt meteen beginnen met het terugverdienen van jouw investering.

Bij aanvang van de lessenserie krijg je de praktijksyllabus. Daarin staan alle werkprocessen en de eisen aan de praktijk. Ook vind je hierin een overzicht van de lessen waarin je voor een model moet zorgen en waaraan dit model moet voldoen.

De opleidingsprijs en kosten

Je hoeft bij Acuive geen BTW te betalen! Studiemateriaal, -readers, studie- en praktijklesdagen zijn inclusief, net als het onderdeel ondernemen. De boeken, materiaal- en examenkosten vallen daar buiten. Boeken bestel je eenvoudig en snel bij Uitgeverij Container.

Betalingsmogelijkheden

 • Inschrijfkosten zijn eenmalig €100,-. 
 • De Sprintschool dient altijd volledig te zijn betaald voor aanvang van de opleiding. Deelbetaling is hierbij niet mogelijk.
 

Diploma Medisch Pedicure

Om een erkend Bravo diploma van Provoet te kunnen krijgen, doe je alle examens bij Exuive. Deze onafhankelijke exameninstelling is door de brancheorganisaties aangewezen om dit te mogen doen. Zij zorgen ervoor dat jouw diploma aan alle eisen voldoet.

Met een Bravo diploma kun je je aanmelden bij de brancheorganisatie Provoet. Ook kun je met een erkend diploma behandelingen laten declareren bij zorgverzekeraars.

Docenten

Bij Acuive Opleidingen staan alleen èchte docenten voor de klas. Dit zijn absolute vaktoppers met een officiële onderwijsbevoegdheid, een eigen praktijk, heel veel ervaring en ze staan daarnaast ook nog geregistreerd als brancheassessor/examinator. Hierdoor weet je zeker dat je het vak heel goed gaat leren en dat jouw toekomstige praktijk of salon succesvol zal worden.

Hieronder stellen zij zich graag aan je voor:

Sylvia
Kim

Veelgestelde vragen

De leeftijden van onze studenten zijn erg verschillend. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 65 jaar. Een gemeleerde groep heeft een grote meerwaarde voor het leerproces.

In 2021 kun je geen studiekosten meer opvoeren als particulier. Vraag informatie bij de belastingdienst voor jouw specifieke situatie. Als je al zelfstandige bent kun je de opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.

Je kunt van ons verwachten dat we ons uiterste best doen om jou met raad en daad te helpen met jouw opleiding en om het diploma te behalen. De school verwacht ook een paar dingen van jou.

 • Je houdt rekening met de begin- en eindtijden van de lesdagen.
 • Je bent altijd ruim op tijd aanwezig en gaat naar huis als alles klaar is.
 • Je zorgt ervoor zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versneld tempo. Het is dus heel belangrijk dat je geen lessen mist.
 • Als je de opleiding in termijnen betaalt, moet je ervoor zorgen dat er tijdig afgeschreven kan worden en dat er dus voldoende geld op jouw rekening staat. Het volledige opleidingsbedrag moet altijd voldaan zijn op het einde van je opleiding.
 • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te kunnen begrijpen en jezelf begrijpelijk uit te drukken. Ook moet je de Nederlandse taal voldoende kunnen lezen.
 • Als er bepaalde zaken niet in overeenstemming zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
 • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Kom altijd schoongewassen op school, met schone kleding. Vermijd lichaamsgeuren, gebruik een mondspray. Gebruik wel deodorant, maar geen parfum of eau de toilette, dit in verband met mogelijke allergieën bij modellen en klasgenoten. Er wordt veel op elkaar gewerkt, of op modellen, hygiëne is belangrijk voor hen, maar ook omdat het gewoon hoort bij de werkhouding in jouw nieuwe beroep.

Voor de meeste opleidingen van Acuive hoef je geen stage te lopen. Volg je echter een erkende MBO opleiding, dan moet het wel. Wel vragen we jou om veel en vaak alles wat je in de lessen hebt geleerd te oefenen. Alleen dan word je echt vaardig en een echte vakprofessional!

Onze praktijklocatie CollegePoint in Amersfoort is op alle praktijklesdagen, of -avonden, vrij toegankelijk. Verder is het altijd geopend op vrij- en zaterdagen, van 8.30 tot 18.00 uur. Het is per openbaar vervoer te bereiken met de trein, uitstappen op station Schothorst in Amersfoort. CollegePoint ligt op wandelafstand.

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van de opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van jouw situatie en opleidingstraject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. We hebben veel ervaring met het UWV en kunnen je helpen met jouw aanvraag.

Alle samenwerkers van Acuive doen hun uiterste best om jou te helpen met jouw studie. Ze staan ook voor je klaar als het eens iets minder vlot gaat.

 • Je krijgt les van hooggekwalificeerde docenten.
 • Je hebt bij Acuive een persoonlijke studiecoach.
 • Je volgt lessen in een prachtige, goed bereikbare praktijklocatie, waar je ook je examens kunt afleggen.
 • Je werkt in super schone (praktijk)lokalen met de nieuwste behandelstoelen en apparatuur.
 • Je krijgt bij Acuive altijd een persoonlijk studieadvies bij de intake.
 • Je werkt in je eigen tempo en volgt een persoonlijk studietraject. Dat kan heel snel of juist heel langzaam zijn, net wat jij nodig hebt.
 • Je ontvangt na je opleiding een erkend diploma of alleen een schooldiploma als je daarvoor kiest.
 • Je studeert bij de opleider met het hoogste slagingspercentage en de beste studieresultaten van Nederland.
 • Je kunt extra en soms zelfs gratis professionele workshops en trainingen volgen.
 • Je betaalt bij Acuive de laagste lestarieven van Nederland.
 • Je betaalt bij Acuive geen BTW over de opleiding.

Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantervaringen.nl. Wij zitten altijd tussen 9 en 10! Lees hieronder recensies van studenten. We zijn heel trots op dat percentage en willen dat graag zo houden. Acuive investeert en innoveert daarom voortdurend voor deze kwaliteit. Bij Acuive ben je verzekerd van en topopleiding, precies op jouw maat.

Wegwijzer

 2395,00

Opleidingsvorm: Sprint
Opleidingsvorm: Sprint
 2395,00Aanmelden

Cursisten aan het woord

Uitstekende kwaliteit onderwijs

5/5
Ik heb de opleiding Basis Pedicure gevolgd en ben daar zeer tevreden over.

Goede begeleiding bij alle opleidingen

5/5
Servicegericht, centraal gelegen, goede informatie, het is nooit te veel.

Studeren in je eigen tempo ideaal

4.5/5
Opleiders stimuleren je goed, heel persoonlijk gevoel, je bent geen nummer, je kunt het.
Klanten geven ons gemiddeld een  9.4!

Anderen bekeken ook...

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share