Studenten van Acuive kunnen nu zelf hun examens boeken, klik hier

Medisch Pedicure opleiding Sprint

Specificaties Medisch Pedicure opleiding Sprint

Prijs van de opleiding€ 2.450,-

Inschrijfkosten€ 100.-

Looptijd van de opleiding4 mnd

Tijdens de Sprintschool kun je in heel korte tijd een nieuw beroep leren. Waar een opleiding bij Acuive normaal gemiddeld tien maanden duurt, volg je ‘m tijdens de Sprintschool in enkele weken. Dit betekent veel intensieve praktijklessen, examens vlak na elkaar en veel uren per week thuisstudie.

…’Dankzij de sprintopleiding Medisch Pedicure van Acuive word je een echte voetenexpert’…


Mensen met diabetes, reuma of kanker hebben vaak andere en grotere problemen aan de voeten. We noemen dit risicovoeten. Dit vereist meer specialistische kennis en vaardigheden. De verantwoordelijkheid ligt meer op de medische kant van het beroep. Je wordt bij Acuive opgeleid tot een échte voetenexpert.

Waar kun je werken?

Werkmogelijkheden en kansen zijn er volop wanneer je kiest voor een opleiding tot medisch pedicure. Zo kun je als gediplomeerd medisch pedicure werken in multidisciplinaire voetenteams, in poliklinieken, bij podotherapeuten of zelfs lesgeven als onderwijsinstructeur. Daarnaast kun je de werkzaamheden in jouw pedicurepraktijk uitbreiden met de aanvullende specialistische behandelingen die je beheerst.

Wat leer ik in deze opleiding?

Om risicovoeten verantwoord en veilig te kunnen behandelen, is een heel goede opleiding nodig. Je leert hier alle actuele kennis over de verschillende ziektebeelden en wat deze voor problemen kunnen opleveren. Ook leer je de achtergrond en vaardigheden van de verschillende specialistische technieken.

De benodigde theorieboeken en syllabi horen bij Acuive gratis bij de sprintopleiding medisch pedicure. Net als de ondersteunende docenten en coaches. In de praktijklessen leer je niet alleen alle beroepsvaardigheden, maar ook beroepsethiek en klantgericht werken. Daarnaast word je bij Acuive volledig begeleid bij het onderdeel bedrijfsvoering op niveau 4, zonder extra kosten.

In deze opleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Diabetes mellitus
 • Reumatische aandoeningen
 • Neurologische aandoeningen
 • Oudere- en verwaarloosde voet
 • Oncologische aandoeningen
 • Voetonderzoek en screening
 • Specialistische technieken
 • Behandelen van risicovoeten
 • Orthesiologie
 • Nagelregulatietechnieken Nagelreparatie en -prothese
 • Bedrijfsvoering
De volgende sprintschool staat gepland in juni 2022.

Ja, je moet in het bezit zijn van het diploma basis pedicure. Daarnaast is een goede beheersing van de Nederlandse taal gewenst.

Het niveau van de opleiding tot medisch pedicure is vergelijkbaar met MBO niveau 4. Generieke vakken als Nederlands, Engels en rekenen zijn geen onderdeel van deze opleiding.

Om echt goed te worden in je vak moet je ook thuis oefenen. Daar heb je een goede pedicure spraymotor, materialen, producten, linnengoed en werkkleding voor nodig. Dit wordt allemaal door de groothandel van CollegePoint geleverd.

Je kunt de juiste materialen bij CollegePoint aanschaffen, waardoor je al vanaf de eerste dag heel goed thuis kunt werken. Je kunt meteen beginnen met het terugverdienen van jouw investering.

Bij aanvang van de lessenserie krijg je de praktijksyllabus. Daarin staan alle werkprocessen en de eisen aan de praktijk. Ook vind je hierin een overzicht van de lessen waarin je voor een model moet zorgen en waaraan dit model moet voldoen.

Je gaat vier weken fulltime aan de slag:

 • Op maandag, woensdag en vrijdag volg je ‘s ochtends online theorielessen. ‘s Middags ga je bezig met je huiswerk.
 • Op dinsdag en donderdag kom je naar onze school in Amersfoort voor de praktijkdagen.

De opleiding tot medisch pedicure telt 5 theorie-examens, 2 praktijkexamens en 1 portfolio assessment. Zodra je er klaar voor bent, schrijf je je in. Dit doe je uiterlijk een maand van te voren. De examendata staan vermeld in de studiewijzer die je ontvangt wanneer je met de opleiding begint. Na inschrijving, ontvang je een oproep.

Haal je het examen niet? Dan kun je een herkansing doen. Soms zelfs op dezelfde dag, in het geval van theorie-examens. Voor andere examens geldt dat je je opnieuw, uiterlijk een maand van te voren, inschrijft. 

Wat kost de opleiding en wat komt er nog bij?

We zijn bij Acuive graag transparant en duidelijk. Ook als het over de kosten gaat. Je moet altijd weten waar je aan toe bent. Ten eerste is het goed om te weten dat je bij Acuive geen BTW betaalt over de opleiding. Dat scheelt al 21%! 

De prijs van de opleiding zie je hiernaast vermeld. Je krijgt hiervoor alle lessen, de ondersteuning door de docenten, jouw persoonlijke studiecoach en de studiewijzers. Ander studiemateriaal, zoals praktijkproducten en -materialen, boeken en examens vallen hierbuiten. Het inschrijfgeld bedraagt 100 euro. Wil je alles weten over het studiemateriaal en de bijkomende kosten? Kom dan eens langs op een infodag!

Je boeken bestel je eenvoudig en snel bij Uitgeverij Container. Ook zijn de boeken te koop in de schoolshop van CollegePoint. Net als de praktijkmaterialen en -producten die je nodig hebt. Als Acuive student koop je alles tegen groothandels inkoopprijs. Zo betaal je nooit te veel.

Hoe kan ik betalen?

 • Inschrijfkosten zijn eenmalig €100,-. 
 • De Sprintschool dient altijd volledig te zijn betaald voor aanvang van de opleiding. Deelbetaling is hierbij niet mogelijk.
 

Ontvang ik een erkend diploma?

Om een erkend Bravo diploma van Provoet te kunnen krijgen, doe je alle examens bij Exuive. Deze onafhankelijke exameninstelling is door de brancheorganisaties aangewezen om dit te mogen doen. Zij zorgen ervoor dat jouw diploma aan alle eisen voldoet.

Met een Bravo diploma kun je je aanmelden bij de brancheorganisatie Provoet. Ook kun je met een erkend diploma behandelingen laten declareren bij zorgverzekeraars.

Wie zijn mijn docenten?

Bij Acuive Opleidingen staan alleen èchte docenten voor de klas. Dit zijn absolute vaktoppers met een officiële onderwijsbevoegdheid, een eigen praktijk, heel veel ervaring en ze staan daarnaast ook nog geregistreerd als brancheassessor/examinator. Hierdoor weet je zeker dat je het vak heel goed gaat leren en dat jouw toekomstige praktijk of salon succesvol zal worden.

Sylvia
Max
Kitty

Veelgestelde vragen

In 2023 zijn studiekosten en andere scholingsuitgaven niet meer aftrekbaar. Bovendien is het STAP-budget door de overheid in juli 2023 op halt gezet. Het wachten is op een nieuwe regeling van de overheid.

Subsidieregelingen die momenteel actief zijn:

nb. Het STAP-budget is juli 2023 door de overheid stopgezet.

 

Onze praktijklocatie CollegePoint in Amersfoort is op alle praktijklesdagen vrij toegankelijk. De school is in ieder geval altijd geopend op vrij- en zaterdagen, van 8.30 tot 18.00 uur. Behalve op nationale feestdagen of tijdens de grote zomervakantie.

Je kunt het makkelijkst met de auto naar school komen, omdat je vaak veel mee moet nemen. Maar je kunt ook prima per openbaar vervoer komen. De praktijklocatie is te bereiken met de trein. Je moet dan uitstappen op station Schothorst in Amersfoort. CollegePoint ligt vervolgens op wandelafstand.

Je kunt niet parkeren op het parkeerterreintje van CollegePoint. Dat is voorbehouden aan minder valide bezoekers. Je kunt in de directe omgeving overal gratis parkeren. Kijk wel naar de verkeersaanwijzingen!

Acuive biedt onderwijs voor volwassenen. De leeftijden van onze studenten variëren tussen 18 tot 65 jaar. Je kunt met een carrière in de uiterlijke verzorging altijd beginnen. Het is niet afhankelijk van je leeftijd. Ook kunnen deze beroepen tot op hoge leeftijd worden uitgeoefend. Een gemixte groep is niet alleen heel leuk en gezellig, maar heeft vooral een grote meerwaarde voor het leerproces.

Na het volgen van een opleiding bij Acuive kun je een schooldiploma krijgen. Dat is een door de school zelf uitgegeven certificaat van aanwezigheid. Daarmee geef je aan dat je alle theorie hebt ingestuurd en alle praktijklessen hebt gevolgd. Het geeft verder geen rechten en erkenningen.

Wij raden jou daarom zeker aan om altijd voor het erkende diploma te gaan. Een erkend diploma levert veel meer op. Daarmee kun je je niet alleen aanmelden bij de betreffende branche organisatie, maar kun je ook doorstuderen voor een vervolgopleiding of een specialisatie. 

Ook kunnen er alleen met een erkend diploma vrijstellingen worden verleend voor bepaalde examens. Daarnaast kun je je alleen met een erkend diploma inschrijven in een accreditatieregister om in aanmerking te komen voor declaratie bij de zorgverzekeraars.

Alle samenwerkers van Acuive doen hun uiterste best om jou te helpen met jouw studie. Ze staan ook voor je klaar als het eens iets minder vlot gaat.

 • Je krijgt les van hooggekwalificeerde docenten
 • Je hebt bij Acuive een persoonlijke studiecoach
 • Je volgt lessen in een prachtige, goed bereikbare praktijklocatie, waar je ook je examens kunt afleggen
 • Je werkt in super schone (praktijk)lokalen met de nieuwste behandelstoelen en apparatuur
 • Je krijgt bij Acuive altijd een persoonlijk studieadvies bij de intake
 • Je werkt in je eigen tempo en volgt een persoonlijk studietraject. Dat kan heel snel of juist heel langzaam zijn. Net wat jij nodig hebt
 • Je ontvangt na je opleiding en de behaalde examens een erkend diploma
 • Je studeert bij de opleider met het hoogste slagingspercentage en de beste studieresultaten van Nederland
 • Je kunt extra en soms zelfs gratis professionele workshops en trainingen volgen
 • Je betaalt bij Acuive de laagste lestarieven van Nederland
 • Je betaalt bij Acuive geen BTW over de opleiding


Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantervaringen.nl. Wij zitten altijd tussen 9 en 10! We zijn heel trots op dat percentage en willen dat graag zo houden. Acuive investeert en innoveert daarom voortdurend.

Bij Acuive ben je verzekerd van en topopleiding, precies op jouw maat.

Wegwijzer
[iconic_wlv_links]

Specificaties Medisch Pedicure opleiding Sprint

Prijs van de opleiding€ 2.450,-

Inschrijfkosten€ 100.-

Looptijd van de opleiding4 mnd

[iconic_wlv_links]
 2450,00Aanmelden

Cursisten aan het woord

Uitstekende kwaliteit onderwijs

5/5
Ik heb de opleiding Basis Pedicure gevolgd en ben daar zeer tevreden over.

Goede begeleiding bij alle opleidingen

5/5
Servicegericht, centraal gelegen, goede informatie, het is nooit te veel.

Studeren in je eigen tempo ideaal

4.5/5
Opleiders stimuleren je goed, heel persoonlijk gevoel, je bent geen nummer, je kunt het.
Klanten geven ons gemiddeld een  9.4!

Anderen bekeken ook...

Wil jij ook € 1000 studie budget?

Wil jij een opleiding bij Acuive gaan doen die bijdraagt aan jouw succesvolle carrière?

Dan kun je gebruik maken van de nieuwe subsidieregeling van de overheid: het STAP-budget. €1.000 krijg je cadeau om een erkende opleiding (deels) mee te betalen. Zo wordt studeren een stuk voordeliger!