Studenten van Acuive kunnen nu zelf hun examens boeken, klik hier

Allround Nagelstylist(e)

Wil je snel je eigen nagelstudio openen? Vind je het leuk om de allermooiste nagels te kunnen maken? Werk je graag direct met mensen? Dan ben je hier op de juiste plek. In deze praktijkgerichte opleiding Allround Nagelstylist(e) leer je alle onderdelen van het vak. Inclusief nailart design. Op jouw manier en in jouw tempo.

…’Als Acuive Allround Nagelstylist(e) ben je dè Nail Professional’…

Start nu je nieuwe loopbaan in de Nagelbranche! Het beroep Nagelstylist(e) is een creatief en dankbaar beroep in een veelzijdige en inspirerende branche met toekomst. Je wordt bij Acuive opgeleid tot een echte nail professional!

Waar kun je werken?

Met je diploma Allround Nagelstyling op zak kun je aan de slag in je eigen nagelstudio, als bedrijfsleider in een grotere nagelsalon of pedicure- of schoonheidspraktijk. Je hebt een grote toegevoegde waarde voor het team in een groter bedrijf en kan aan elke wens van de klant voldoen.
 

Opleidingsinhoud

Om goed en veilig te kunnen behandelen is een heel goede opleiding nodig. Dat begint met een brede theoretische basis. Deze kennis heb je nodig om verantwoord de vele en gevarieerde behandelingen uit te kunnen voeren. De benodigde theorieboeken en syllabi horen bij Acuive gratis bij de opleiding. Net als de ondersteunende docenten en coaches.

In de praktijklessen leer je niet alleen alle beroepsvaardigheden, maar ook beroepsethiek en klantgericht werken. Daarnaast word je bij Acuive volledig begeleid bij de ondernemersvaardigheden, zonder extra kosten.

In deze opleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Anatomie van huid en nagels
 • Pathologie van huid en nagels
 • Theorie van de praktijk
 • Product- en materiaalkennis
 • Veilig en hygiënisch werken
 • Nageldiagnose en behandelplan maken
 • Nagelbedverlenging en opvullen
 • Manicure met massage
 • Semi permanent lakken
 • Werken met tips en sjablonen
 • Werken met gel
 • Werken met acryl
 • Nailartdesign
 • Adviseren over producten en behandelingen

Je werkt hoofdzakelijk op elkaar, zodat je het ook zelf kunt ervaren. Soms heb je echter een model nodig. Bij aanvang van de lessenserie krijg je de syllabus praktijk. Daarin staan alle werkprocessen en de eisen aan de praktijk. Ook vind je hierin een overzicht van de lessen waarin je voor een model moet zorgen en waaraan dit model moet voldoen.

Om echt goed te worden in je vak moet je ook thuis oefenen. Daar heb je apparatuur, materialen, producten, linnengoed en werkkleding voor nodig. Dit wordt allemaal door de groothandel van CollegePoint geleverd. 

Je kunt de materialen bij CollegePoint aanschaffen en daardoor al vanaf de 1e dag heel goed thuis kunnen oefenen. Je kunt meteen beginnen met het terugverdienen van de investering in jouw studie.

Acuive biedt onderwijs precies zoals jij het wilt of nodig hebt. Daar horen flexibele lessenseries bij. Je kunt kiezen tussen verschillende lesindelingen:
 • Avondopleiding – 10 weken – 1 lesavond per week (van 18.30 tot 22.00 uur)
 • Dagopleiding – 12 weken – 1 lesdag per 2 weken (van 9.30 tot 17.00 uur)
Deze opleiding wordt uitsluitend in de flexibele variant aangeboden.

De opleidingsprijs en kosten

Je hoeft bij Acuive geen BTW te betalen! Studieboeken, -readers, studie- en praktijklesdagen zijn inclusief. De materiaal- en examenkosten vallen daar buiten.

De kosten voor het proef- of schoolexamen bedragen € 125,-. Als je voldoet aan de eisen behaal je hiermee het Acuive Diploma Allround Nagelstylist(e). Het proef- of schoolexamen is na de laatste lesdag of -avond.

Betalingsmogelijkheden

 • Bij betaling in 10 termijnen wordt het lesgeld met 15% verhoogd. Geen tussentijdse prijsverhogingen.
 • Bij betaling door zelf overmaken binnen 7 dagen geldt een snelle betalingskorting van 2%.
 • Inschrijfkosten zijn € 75,-.


Diploma Allround Nagelstylist(e)

Aan het eind van de opleiding doe je een theorie-examen en een praktijkexamen, dit zijn de schoolexamens. Na het behalen hiervan ontvang je het volwaardige Acuive Diploma Allround Nagelstylist(e). Hiermee kun je direct jouw eigen salon starten en je aanmelden bij de Kamer van Koophandel.

Als je het Exuive Diploma Allround Nagelstylist(e)  wilt behalen,  moet je een aantal officiële examens afleggen bij Exuive. Dit is de onafhankelijke exameninstelling die daarvoor aangewezen en erkend is.

Docenten

Bij Acuive staan alleen èchte docenten voor de klas. Dit zijn absolute vaktoppers met een officiële onderwijsbevoegdheid, een eigen praktijk, heel veel ervaring en staan daarnaast ook nog geregistreerd als brancheassessor/examinator. Hierdoor weet je zeker dat je het vak heel goed gaat leren en dat jouw toekomstige praktijk of salon succesvol zal worden.

Hieronder stellen zij zich graag aan je voor:

Veelgestelde vragen

In 2023 zijn studiekosten en andere scholingsuitgaven niet meer aftrekbaar. Bovendien is het STAP-budget door de overheid in juli 2023 op halt gezet. Het wachten is op een nieuwe regeling van de overheid.

Subsidieregelingen die momenteel actief zijn:

nb. Het STAP-budget is juli 2023 door de overheid stopgezet.

 

Onze praktijklocatie CollegePoint in Amersfoort is op alle praktijklesdagen vrij toegankelijk. De school is in ieder geval altijd geopend op vrij- en zaterdagen, van 8.30 tot 18.00 uur. Behalve op nationale feestdagen of tijdens de grote zomervakantie.

Je kunt het makkelijkst met de auto naar school komen, omdat je vaak veel mee moet nemen. Maar je kunt ook prima per openbaar vervoer komen. De praktijklocatie is te bereiken met de trein. Je moet dan uitstappen op station Schothorst in Amersfoort. CollegePoint ligt vervolgens op wandelafstand.

Je kunt niet parkeren op het parkeerterreintje van CollegePoint. Dat is voorbehouden aan minder valide bezoekers. Je kunt in de directe omgeving overal gratis parkeren. Kijk wel naar de verkeersaanwijzingen!

Acuive biedt onderwijs voor volwassenen. De leeftijden van onze studenten variëren tussen 18 tot 65 jaar. Je kunt met een carrière in de uiterlijke verzorging altijd beginnen. Het is niet afhankelijk van je leeftijd. Ook kunnen deze beroepen tot op hoge leeftijd worden uitgeoefend. Een gemixte groep is niet alleen heel leuk en gezellig, maar heeft vooral een grote meerwaarde voor het leerproces.

Na het volgen van een opleiding bij Acuive kun je een schooldiploma krijgen. Dat is een door de school zelf uitgegeven certificaat van aanwezigheid. Daarmee geef je aan dat je alle theorie hebt ingestuurd en alle praktijklessen hebt gevolgd. Het geeft verder geen rechten en erkenningen.

Wij raden jou daarom zeker aan om altijd voor het erkende diploma te gaan. Een erkend diploma levert veel meer op. Daarmee kun je je niet alleen aanmelden bij de betreffende branche organisatie, maar kun je ook doorstuderen voor een vervolgopleiding of een specialisatie. 

Ook kunnen er alleen met een erkend diploma vrijstellingen worden verleend voor bepaalde examens. Daarnaast kun je je alleen met een erkend diploma inschrijven in een accreditatieregister om in aanmerking te komen voor declaratie bij de zorgverzekeraars.

Alle samenwerkers van Acuive doen hun uiterste best om jou te helpen met jouw studie. Ze staan ook voor je klaar als het eens iets minder vlot gaat.

 • Je krijgt les van hooggekwalificeerde docenten
 • Je hebt bij Acuive een persoonlijke studiecoach
 • Je volgt lessen in een prachtige, goed bereikbare praktijklocatie, waar je ook je examens kunt afleggen
 • Je werkt in super schone (praktijk)lokalen met de nieuwste behandelstoelen en apparatuur
 • Je krijgt bij Acuive altijd een persoonlijk studieadvies bij de intake
 • Je werkt in je eigen tempo en volgt een persoonlijk studietraject. Dat kan heel snel of juist heel langzaam zijn. Net wat jij nodig hebt
 • Je ontvangt na je opleiding en de behaalde examens een erkend diploma
 • Je studeert bij de opleider met het hoogste slagingspercentage en de beste studieresultaten van Nederland
 • Je kunt extra en soms zelfs gratis professionele workshops en trainingen volgen
 • Je betaalt bij Acuive de laagste lestarieven van Nederland
 • Je betaalt bij Acuive geen BTW over de opleiding


Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantervaringen.nl. Wij zitten altijd tussen 9 en 10! We zijn heel trots op dat percentage en willen dat graag zo houden. Acuive investeert en innoveert daarom voortdurend.

Bij Acuive ben je verzekerd van en topopleiding, precies op jouw maat.

Wegwijzer

 995,00

[iconic_wlv_links]
[iconic_wlv_links]
 995,00Aanmelden

Cursisten aan het woord

Uitstekende kwaliteit onderwijs

5/5
Ik heb de opleiding Basis Pedicure gevolgd en ben daar zeer tevreden over.

Goede begeleiding bij alle opleidingen

5/5
Servicegericht, centraal gelegen, goede informatie, het is nooit te veel.

Studeren in je eigen tempo ideaal

4.5/5
Opleiders stimuleren je goed, heel persoonlijk gevoel, je bent geen nummer, je kunt het.
Klanten geven ons gemiddeld een  9.4!

Anderen bekeken ook...

Wil jij ook € 1000 studie budget?

Wil jij een opleiding bij Acuive gaan doen die bijdraagt aan jouw succesvolle carrière?

Dan kun je gebruik maken van de nieuwe subsidieregeling van de overheid: het STAP-budget. €1.000 krijg je cadeau om een erkende opleiding (deels) mee te betalen. Zo wordt studeren een stuk voordeliger!