Studenten van Acuive kunnen nu zelf hun examens boeken, klik hier

Professioneel werken als (Medisch) Pedicure

Specificaties Professioneel werken als (Medisch) Pedicure

Als je ambulant werkt, ben je veel onderweg. Ambulant betekent: geen vaste standplaats. je bent dan werkzaam op veel verschillende plekken. Dat kan bij een cliënt thuis zijn, maar ook in instellingen of verzorgingstehuizen. Ook buiten jouw praktijk wil en moet je veilig en hygiënisch kunnen werken, anders breng je jezelf en jouw cliënten in gevaar. Maar hoe pak je dat aan? Wat moet je meebrengen? Hoe vervoer je alles, hoe plan je de bezoeken en hoe organiseer je alles om de behandelingen heen. En, niet onbelangrijk, hoe zorg je ervoor dat je ook ambulant financieel niets te kort komt?

Een belangrijk onderdeel is sneller kunnen werken. Niet alleen van belang als je ambulant werkt, maar natuurlijk ook in jouw praktijk thuis. Dat kun je bereiken door te werken met het juiste materiaal. Met een kleine schroevendraaier krijg je geen grote schroef in de muur en met een klein zaagje kun je geen balk doorkrijgen.

Dat lijkt logisch, maar toch werken veel (Medisch) Pedicures met niet adequaat of inefficiënt materiaal. Als de frais namelijk niet de juiste maat heeft, of niet van het juiste materiaal is, gaat jouw behandeling veel langer duren. Je bent dan niet professioneel aan het werk, maar aan het knutselen. Dat wil je natuurlijk niet!

…Als professionele pedicure kun je overal snel en efficiënt werken…

In deze cursus komen zowel het efficiënt werken op locatie, als het leren werken met de nieuwste fraistechnieken aan de orde. Je leert hier echt professioneel en daardoor lucratiever werken. Je kunt je behandeling sneller uitvoeren en meer cliënten behandelen in dezelfde tijd. Zo krijg je een grotere omzet en kun je meer mensen van hun pijnlijke voeten afhelpen.

De cursus professioneel werken als (Medisch) Pedicure is dan ook een absolute aanrader. Het is nodig voor de professionele uitoefening van je beroep en geeft je een zeker gevoel voor je werk als voetzorg ondernemer. Zowel voor de pedicure als de medisch pedicure!

Voordelen van deze cursus

 • Les in kleine groepen
 • Persoonlijke begeleiding
 • Veilig hygiënisch werken
 • Geen aanschaf materialen
 • Hoge kwaliteit cursus
 • Efficiënte lesmethode
 • Syllabus en naslagwerk inbegrepen
 • Met certificaat

Inhoud cursus

Deze cursus bestaat uit twee dagdelen. 

– Ambulant werken, 9.30 tot 12.30 (géén KRP punten)
– Gespecialiseerde fraistechnieken, 13.00 tot 16.00 (3 KRP punten)

Je kunt de cursus in zijn geheel volgen of als halve dag. De complete cursus kost € 125,-. Een halve dag kost € 75,-. Wil je enkel het dagdeel over Gespecialiseerde fraistechnieken volgen, klik dan hier. Wil je alleen het dagdeel over Ambulant werken volgen, klik dan hier.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Organisatie ambulant werken
 • Planning en administratie
 • Extra kosten ambulant werken
 • Materialen en instrumenten
 • Hygiëne op locatie en onderweg
 • Materiaalkennis fraisen
 • Soorten en modellen fraisen
 • Reinigen en onderhoud
 • Bewaren en vervoeren
 • Slijtage en vervanging

Certificaat

Na afloop van deze cursus ontvang je het volwaardige Acuive certificaat: ‘Professioneel werken als (Medisch) Pedicure’. Hiermee kun je aantonen dat je een echte voetprofessional bent.

Wil je meer weten? Kijk dan ook eens naar onze aanverwante cursussen, trainingen of opleidingen. Bijvoorbeeld: nagelaandoeningen en -afwijkingen, dermatologie, medical taping, voet- en schoen onderzoek, wondbehandeling en nog veel meer.

Docenten

Veelgestelde vragen

In 2023 zijn studiekosten en andere scholingsuitgaven niet meer aftrekbaar. Bovendien is het STAP-budget door de overheid in juli 2023 op halt gezet. Het wachten is op een nieuwe regeling van de overheid.

Subsidieregelingen die momenteel actief zijn:

nb. Het STAP-budget is juli 2023 door de overheid stopgezet.

 

Onze praktijklocatie CollegePoint in Amersfoort is op alle praktijklesdagen vrij toegankelijk. De school is in ieder geval altijd geopend op vrij- en zaterdagen, van 8.30 tot 18.00 uur. Behalve op nationale feestdagen of tijdens de grote zomervakantie.

Je kunt het makkelijkst met de auto naar school komen, omdat je vaak veel mee moet nemen. Maar je kunt ook prima per openbaar vervoer komen. De praktijklocatie is te bereiken met de trein. Je moet dan uitstappen op station Schothorst in Amersfoort. CollegePoint ligt vervolgens op wandelafstand.

Je kunt niet parkeren op het parkeerterreintje van CollegePoint. Dat is voorbehouden aan minder valide bezoekers. Je kunt in de directe omgeving overal gratis parkeren. Kijk wel naar de verkeersaanwijzingen!

Acuive biedt onderwijs voor volwassenen. De leeftijden van onze studenten variëren tussen 18 tot 65 jaar. Je kunt met een carrière in de uiterlijke verzorging altijd beginnen. Het is niet afhankelijk van je leeftijd. Ook kunnen deze beroepen tot op hoge leeftijd worden uitgeoefend. Een gemixte groep is niet alleen heel leuk en gezellig, maar heeft vooral een grote meerwaarde voor het leerproces.

Met een erkend diploma kun je je aanmelden bij de betreffende branche organisatie, maar ook kun je doorstuderen voor een vervolgopleiding of een specialisatie. 

Ook kunnen er vrijstellingen worden verleend voor bepaalde examens. Daarnaast kun je je  inschrijven in een accreditatieregister om in aanmerking te komen voor declaratie bij de zorgverzekeraars.

Alle samenwerkers van Acuive doen hun uiterste best om jou te helpen met jouw studie. Ze staan ook voor je klaar als het eens iets minder vlot gaat.

 • Je krijgt les van hooggekwalificeerde docenten
 • Je hebt bij Acuive een persoonlijke studiecoach
 • Je volgt lessen in een prachtige, goed bereikbare praktijklocatie, waar je ook je examens kunt afleggen
 • Je werkt in super schone (praktijk)lokalen met de nieuwste behandelstoelen en apparatuur
 • Je krijgt bij Acuive altijd een persoonlijk studieadvies bij de intake
 • Je werkt in je eigen tempo en volgt een persoonlijk studietraject. Dat kan heel snel of juist heel langzaam zijn. Net wat jij nodig hebt
 • Je ontvangt na je opleiding en de behaalde examens een erkend diploma
 • Je studeert bij de opleider met het hoogste slagingspercentage en de beste studieresultaten van Nederland
 • Je kunt extra en soms zelfs gratis professionele workshops en trainingen volgen
 • Je betaalt bij Acuive de laagste lestarieven van Nederland
 • Je betaalt bij Acuive geen BTW over de opleiding


Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantervaringen.nl. Wij zitten altijd tussen 9 en 10! We zijn heel trots op dat percentage en willen dat graag zo houden. Acuive investeert en innoveert daarom voortdurend.

Bij Acuive ben je verzekerd van en topopleiding, precies op jouw maat.

Opleidingsdata

Datum Locatie  
vri. 06 september 2024 Amersfoort Schrijf je nu inAanmelden
Wegwijzer

 125,00

[iconic_wlv_links]
[iconic_wlv_links]

Cursisten aan het woord

Uitstekende kwaliteit onderwijs

5/5
Ik heb de opleiding Basis Pedicure gevolgd en ben daar zeer tevreden over.

Goede begeleiding bij alle opleidingen

5/5
Servicegericht, centraal gelegen, goede informatie, het is nooit te veel.

Studeren in je eigen tempo ideaal

4.5/5
Opleiders stimuleren je goed, heel persoonlijk gevoel, je bent geen nummer, je kunt het.
Klanten geven ons gemiddeld een  9.4!

Anderen bekeken ook...

Wil jij ook € 1000 studie budget?

Wil jij een opleiding bij Acuive gaan doen die bijdraagt aan jouw succesvolle carrière?

Dan kun je gebruik maken van de nieuwe subsidieregeling van de overheid: het STAP-budget. €1.000 krijg je cadeau om een erkende opleiding (deels) mee te betalen. Zo wordt studeren een stuk voordeliger!