Meld je nu aan voor €1.000 STAP-budget op een opleiding van Acuive! Lees hier meer.

Benen harsen/ontharen 11 nov 22

Benen harsen/ontharen 11 nov 22

Het harsen van de benen is met name voor pedicures een prachtige kans om de service aan cliënten en daarmee ook de omzet te kunnen vergroten. Bovendien is het een leuke afwisseling op de normale taken en werkzaamheden als pedicure.

Het harsen, of ontharen, van de benen is een hele mooie aanvulling op je pedicure behandeling of cosmetische voetbehandeling. Het is voor jouw cliënt 2 vliegen in 1 klap. Zij hoeven niet naar een andere salon maar kunnen zo bij jou vandaan in de korte broek. Elke 6 tot 8 weken komt deze cliënt weer terug, wat een mooie regelmaat is en prima past bij de behandelfrequentie van de voetbehandelingen.

Met deze dienstverlening ben je een stap dichter bij de one-stop-shop, met als gevolg een grotere tevredenheid bij cliënten en meer cliëntenbinding.

…’Geef jouw cliënt ook prachtig gladde benen, naast de mooi verzorgde voetjes’’…

Cursus Harsen en Electrisch ontharen

Datum: vrijdag 11 november 2022
Tijd: 09.30 – 16.00  uur
Locatie: CollegePoint, Recordweg 1, Amersfoort
Kosten: 125 euro 

Het is belangrijk dat je leert wat er voor nodig is om het harsen op een professionele, verantwoorde manier uit te kunnen voeren. Alleen op die manier kun je de kwaliteit voor jouw cliënten waarborgen en zullen de resultaten van jouw behandeling goed zijn. Tijdens deze cursusdag zullen we dan ook zeker aandacht besteden aan de benodigde theoretische achtergrond die je daarvoor nodig heb. Je komt beslagen ten ijs, zoals we dat dan noemen.

Deze cursus is bedoeld voor iedere pedicure die brede service wil verlenen, de kennis en vaardigheden wil leren om de benen professioneel te kunnen harsen en daarbij de cliënt tevredenheid en tenslotte daarmee ook de omzet willen vergroten. Maar ook als je geen pedicure bent, en dit gewoon graag wilt leren, is deze cursus zeer geschikt!

Voordelen van deze cursus

 • Les in kleine groepen
 • Persoonlijke begeleiding
 • Veilig hygiënisch werken
 • Geen aanschaf materialen
 • Hoge kwaliteit cursus
 • Efficiënte lesmethode
 • Syllabus en naslagwerk inbegrepen
 • Met certificaat

Inhoud cursus

In deze 1-daagse cursus (van 09.30 tot 16.00 uur) komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • Anatomie van de huid
 • Bouw en functie van de haar
 • Groeifasen van de haar
 • Verschillende ontharingstechnieken
 • Voor- en nadelen verschillende technieken
 • Techniek van harsen
 • Materialen en producten
 • Hygiënisch werken
 • Nabehandeling van de huid
 • Materialen reinigen
 • Cliënttevredenheid/kwaliteit
 • PR en omzet genereren

Certificaat

Na afloop van deze cursus ontvang je het volwaardige Acuive certificaat: ‘Benen harsen/ontharen’.

Wil je verder studeren? Kijk dan ook eens naar onze andere opleidingen en cursussen. Bijvoorbeeld: cosmetische pedicure en manicure, dermatologie voor de (medisch) pedicure, nagelaandoeningen en -afwijkingen, nailart, semipermanent lakken, klassieke voetmassage, spatadertherapeut, medisch pedicure, allround nagelstylist(e), schoonheidsspecialist(e) en nog veel meer.

Docenten

Veelgestelde vragen

Vanaf 1 januari 2022 zijn studiekosten en andere scholingsuitgaven niet meer aftrekbaar. In plaats van de aftrek studiekosten is er een subsidieregeling: STAP-budget voor werkenden en werkzoekenden. Je leest er hieronder meer over.

Subsidieregelingen die momenteel actief zijn:
Twentsfonds voor vakmanschap, voor mensen woonachtig in Twente
Upgrade Jezelf, voor mensen woonachtig in regio Zwolle
Het STAP-budget, dit is een landelijke subsidie

Werkenden en werkzoekenden kunnen dit jaar een STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Zij kunnen deze subsidie gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. Bij Acuive geldt het STAP-budget voor alle voetzorg opleidingen. Je leest er meer over in het STAP-portaal en op  www.rijksoverheidheid.nl.

Onze praktijklocatie CollegePoint in Amersfoort is op alle praktijklesdagen vrij toegankelijk. De school is in ieder geval altijd geopend op vrij- en zaterdagen, van 8.30 tot 18.00 uur. Behalve op nationale feestdagen of tijdens de grote zomervakantie.

Je kunt het makkelijkst met de auto naar school komen, omdat je vaak veel mee moet nemen. Maar je kunt ook prima per openbaar vervoer komen. De praktijklocatie is te bereiken met de trein. Je moet dan uitstappen op station Schothorst in Amersfoort. CollegePoint ligt vervolgens op wandelafstand.

Je kunt niet parkeren op het parkeerterreintje van CollegePoint. Dat is voorbehouden aan minder valide bezoekers. Je kunt in de directe omgeving overal gratis parkeren. Kijk wel naar de verkeersaanwijzingen!

Acuive biedt onderwijs voor volwassenen. De leeftijden van onze studenten variëren tussen 18 tot 65 jaar. Je kunt met een carrière in de uiterlijke verzorging altijd beginnen. Het is niet afhankelijk van je leeftijd. Ook kunnen deze beroepen tot op hoge leeftijd worden uitgeoefend. Een gemixte groep is niet alleen heel leuk en gezellig, maar heeft vooral een grote meerwaarde voor het leerproces.

Na het volgen van een opleiding bij Acuive kun je een schooldiploma krijgen. Dat is een door de school zelf uitgegeven certificaat van aanwezigheid. Daarmee geef je aan dat je alle theorie hebt ingestuurd en alle praktijklessen hebt gevolgd. Het geeft verder geen rechten en erkenningen.

Wij raden jou daarom zeker aan om altijd voor het erkende diploma te gaan. Een erkend diploma levert veel meer op. Daarmee kun je je niet alleen aanmelden bij de betreffende branche organisatie, maar kun je ook doorstuderen voor een vervolgopleiding of een specialisatie. 

Ook kunnen er alleen met een erkend diploma vrijstellingen worden verleend voor bepaalde examens. Daarnaast kun je je alleen met een erkend diploma inschrijven in een accreditatieregister om in aanmerking te komen voor declaratie bij de zorgverzekeraars.

Alle samenwerkers van Acuive doen hun uiterste best om jou te helpen met jouw studie. Ze staan ook voor je klaar als het eens iets minder vlot gaat.

 • Je krijgt les van hooggekwalificeerde docenten
 • Je hebt bij Acuive een persoonlijke studiecoach
 • Je volgt lessen in een prachtige, goed bereikbare praktijklocatie, waar je ook je examens kunt afleggen
 • Je werkt in super schone (praktijk)lokalen met de nieuwste behandelstoelen en apparatuur
 • Je krijgt bij Acuive altijd een persoonlijk studieadvies bij de intake
 • Je werkt in je eigen tempo en volgt een persoonlijk studietraject. Dat kan heel snel of juist heel langzaam zijn. Net wat jij nodig hebt
 • Je ontvangt na je opleiding en de behaalde examens een erkend diploma
 • Je studeert bij de opleider met het hoogste slagingspercentage en de beste studieresultaten van Nederland
 • Je kunt extra en soms zelfs gratis professionele workshops en trainingen volgen
 • Je betaalt bij Acuive de laagste lestarieven van Nederland
 • Je betaalt bij Acuive geen BTW over de opleiding


Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantervaringen.nl. Wij zitten altijd tussen 9 en 10! We zijn heel trots op dat percentage en willen dat graag zo houden. Acuive investeert en innoveert daarom voortdurend.

Bij Acuive ben je verzekerd van en topopleiding, precies op jouw maat.

Opleidingsdata

Datum Locatie  
vri. 11 november 2022 Amersfoort Schrijf je nu inAanmelden
Wegwijzer

 125,00

[iconic_wlv_links]
[iconic_wlv_links]

Cursisten aan het woord

Uitstekende kwaliteit onderwijs

5/5
Ik heb de opleiding Basis Pedicure gevolgd en ben daar zeer tevreden over.

Goede begeleiding bij alle opleidingen

5/5
Servicegericht, centraal gelegen, goede informatie, het is nooit te veel.

Studeren in je eigen tempo ideaal

4.5/5
Opleiders stimuleren je goed, heel persoonlijk gevoel, je bent geen nummer, je kunt het.
Klanten geven ons gemiddeld een  9.4!

Anderen bekeken ook...

Wil jij ook € 1000 studie budget?

Wil jij een opleiding bij Acuive gaan doen die bijdraagt aan jouw succesvolle carrière?

Dan kun je gebruik maken van de nieuwe subsidieregeling van de overheid: het STAP-budget. €1.000 krijg je cadeau om een erkende opleiding (deels) mee te betalen. Zo wordt studeren een stuk voordeliger!