Meld je nu aan voor €1.000 STAP-budget op een opleiding van Acuive! Lees hier meer.

Basis Pedicure Sprint opleiding

Tijdens de Sprintschool kun je in heel korte tijd een nieuw beroep leren. Waar een opleiding bij Acuive normaal gemiddeld tien maanden duurt, volg je ‘m tijdens de Sprintschool in enkele weken. Dit betekent veel intensieve praktijklessen, examens vlak na elkaar en veel uren per week thuisstudie.

…’Dankzij de sprintopleiding Basis Pedicure van Acuive word je een echte voetenexpert’…

Goede voetverzorging is onmisbaar en voorkomt problemen. Als pedicure behandel je voeten en voetproblemen, geef je verzorgings- en schoenadviezen, verwijs je zo nodig door en verkoop je producten en diensten. Je hebt vaak ook een eerste signaalfunctie bij aandoeningen aan de voet of de voethuid. Het pedicurevak is een belangrijk en dankbaar beroep dat je veel tevreden klanten zal opleveren. Je wordt bij Acuive opgeleid tot een échte voetenspecialist.

Waar kun je werken?

Als gediplomeerd pedicure kun je werken in een verzorgingstehuis, een gezondheidscentrum, bij een schoonheids- of kapsalon of in een grotere pedicurepraktijk. Je kunt ook mensen thuis behandelen. De meeste pedicures werken als zelfstandig ondernemer in hun eigen pedicurepraktijk. Je kunt ook als ambulant pedicure naar de mensen toe gaan: bij hen thuis of bijvoorbeeld in een verzorgingshuis.

Wat leer ik in deze opleiding?

Om goed en veilig te kunnen behandelen is een heel goede opleiding nodig. Dat begint met een brede theoretische basis. Deze kennis heb je nodig om verantwoord pedicurebehandelingen uit te kunnen voeren. De benodigde syllabi horen bij Acuive gratis bij de opleiding. Net als de ondersteunende docenten en coaches.

In de praktijklessen leer je niet alleen alle beroepsvaardigheden, maar ook beroepsethiek en klantgericht werken.  Daarnaast word je bij Acuive volledig begeleid bij de ondernemersvaardigheden, zonder extra kosten.

In deze opleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Algemene anatomie en fysiologie
 • Specifieke anatomie en pathologie
 • Orthopedie en praktijktheorie
 • Materialenkennis
 • Hygiëne, Arbo, milieu
 • Code van de voetverzorger
 • Voetonderzoek uitvoeren
 • Blauwdrukken interpreteren
 • Nagelomgeving verzorgen en behandelen
 • Eelt, likdoorns en kloven behandelen
 • Pathologische nagels behandelen
 • Chemische pakking en wratbehandeling
 • Werken met de pedicuremachine en fraisen
 • Werken met instrumenten en materialen
 • Kennis van aanverwante disciplines
 • Ondernemen en inrichten eigen praktijk

Nee, je hebt geen vooropleiding nodig om de opleiding tot pedicure te doen. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is gewenst.

Het niveau van de opleiding tot pedicure is vergelijkbaar met MBO niveau 3. Generieke vakken als Nederlands, Engels en rekenen zijn geen onderdeel van deze opleiding.

De studieduur van deze opleiding is afhankelijk van hoe snel jij door de lesstof en praktijkdagen gaat. Je kunt de opleiding in enkele maanden afronden. Maar werk je ernaast, dan heb je waarschijnlijk meer tijd nodig. Gemiddeld doen onze studenten 5 tot 10 maanden over deze opleiding en studeren ze 4 uur per week.

De opleiding tot pedicure is flexibel. Dit betekent dat je elk moment kunt starten en dat de opleiding altijd doorgaat. De theorie leer je vanuit huis. Praktijkdagen worden periodiek ingepland. Jij schrijft je in voor de praktijkdagen, zodra je daar aan toe bent.

Acuive biedt onderwijs precies zoals jij het wilt of nodig hebt. Daar horen flexibele lessenseries bij. Dit betekent dat je zelf kiest wanneer je met een lessenserie start. De lessen zijn intensief. Alle onderdelen van het vak worden zo efficiënt mogelijk behandeld. Op die manier werk je heel doelgericht naar je diploma toe. De opleiding tot pedicure bestaat uit 120 contacturen (waarvan 12 uur ondernemerschap) en het aantal cursisten in de praktijkgroep is maximaal 10.

 • Dagopleiding – 1 lesdag per twee weken (van 09.30 tot 17.00 uur)
 
Wil je de opleiding liever in korte tijd afronden? Kies dan voor de Sprintopleiding. Vier weken lang ga je fulltime aan de slag.

Bij aanvang van de lessenserie krijg je de praktijksyllabus. Daarin staan alle werkprocessen en de eisen aan de praktijk. Ook vind je hierin een overzicht van de lessen waarin je voor een model moet zorgen en waaraan dit model moet voldoen.

Om echt goed te worden in je vak moet je ook thuis oefenen. Daar heb je een goede pedicure spraymotor, materialen, producten, linnengoed en werkkleding voor nodig. Dit wordt allemaal door de groothandel van CollegePoint geleverd. 

Je kunt de motor en de materialen bij CollegePoint aanschaffen en daardoor al vanaf de eerste dag heel goed thuis oefenen. Je kunt meteen beginnen met het terugverdienen van jouw investering.

De opleiding tot pedicure bestaat naast praktijklessen uit theorie. Bij de opleiding krijg je een theoriewijzer waarin precies verteld wordt wat je moet leren en weten voor de examens. Ook krijg je huiswerkopdrachten. Je leert de theorie thuis, in je eigen tempo. Met het leren van de theorie kun je direct na inschrijven beginnen.

De opleiding tot pedicure telt 4 theorie-examens, 1 praktijkexamen en 1 portfolio assessment. Zodra je er klaar voor bent, schrijf je je in. Dit doe je uiterlijk een maand van te voren. De examendata staan vermeld in de studiewijzer die je ontvangt wanneer je met de opleiding begint. Na inschrijving, ontvang je een oproep.

Haal je het examen niet? Dan kun je een herkansing doen. Soms zelfs op dezelfde dag, in het geval van theorie-examens. Voor andere examens geldt dat je je opnieuw, uiterlijk een maand van te voren, inschrijft. 

Provoet vindt het belangrijk dat je tijdens de opleiding een kijkje neemt in de beroepspraktijk. Meer informatie vind je hierover in de studiewijzer die je ontvangt zodra je begint met de opleiding.

Wat kost de opleiding en wat komt er nog bij?

We zijn bij Acuive graag transparant en duidelijk. Ook als het over de kosten gaat. Je moet altijd weten waar je aan toe bent. Ten eerste is het goed om te weten dat je bij Acuive geen BTW betaalt over de opleiding. Dat scheelt al 21%! 

De prijs van de opleiding zie je hiernaast vermeld. Je krijgt hiervoor alle lessen, de ondersteuning door de docenten, jouw persoonlijke studiecoach en de studiewijzers. Ander studiemateriaal, zoals praktijkproducten en -materialen, boeken en examens vallen hierbuiten. Het inschrijfgeld bedraagt 100 euro. Wil je alles weten over het studiemateriaal en de bijkomende kosten? Kom dan eens langs op een infodag!

Je boeken bestel je eenvoudig en snel bij Uitgeverij Container. Ook zijn de boeken te koop in de schoolshop van CollegePoint. Net als de praktijkmaterialen en -producten die je nodig hebt. Als Acuive student koop je alles tegen groothandels inkoopprijs. Zo betaal je nooit te veel.

Hoe kan ik betalen?

 • Inschrijfkosten zijn eenmalig € 100,-. 
 • De Sprintschool dient altijd volledig te zijn betaald voor aanvang van de opleiding. Deelbetaling is hierbij niet mogelijk.
 

Ontvang ik een erkend diploma?

Om een erkend Bravo Diploma Pedicure van Provoet diploma te kunnen krijgen, doe je alle examens bij Exuive. Deze onafhankelijke exameninstelling is door de brancheorganisaties aangewezen om dit te mogen doen. Zij zorgen ervoor dat jouw diploma aan alle eisen voldoet.

Met een Bravo Diploma kun je je aanmelden bij de brancheorganisatie Provoet. En je kunt doorstuderen voor een beroep waarvoor je vergoedingen van de zorgverzekering krijgt.

Wie zijn mijn docenten?

Bij Acuive Opleidingen staan alleen èchte docenten voor de klas. Dit zijn absolute vaktoppers met een officiële onderwijsbevoegdheid, een eigen praktijk, heel veel ervaring en ze staan daarnaast ook nog geregistreerd als brancheassessor/examinator. Hierdoor weet je zeker dat je het vak heel goed gaat leren en dat jouw toekomstige praktijk of salon succesvol zal worden.

Sylvia
Max
Patrick
Naoual
Kim
Patty-Lou

Veelgestelde vragen

Vanaf 1 januari 2022 zijn studiekosten en andere scholingsuitgaven niet meer aftrekbaar. In plaats van de aftrek studiekosten is er een subsidieregeling: STAP-budget voor werkenden en werkzoekenden. Je leest er hieronder meer over.

Subsidieregelingen die momenteel actief zijn:
Twentsfonds voor vakmanschap, voor mensen woonachtig in Twente
Upgrade Jezelf, voor mensen woonachtig in regio Zwolle
Het STAP-budget, dit is een landelijke subsidie

Werkenden en werkzoekenden kunnen dit jaar een STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Zij kunnen deze subsidie gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. Bij Acuive geldt het STAP-budget voor alle voetzorg opleidingen. Je leest er meer over in het STAP-portaal en op  www.rijksoverheidheid.nl.

Onze praktijklocatie CollegePoint in Amersfoort is op alle praktijklesdagen vrij toegankelijk. De school is in ieder geval altijd geopend op vrij- en zaterdagen, van 8.30 tot 18.00 uur. Behalve op nationale feestdagen of tijdens de grote zomervakantie.

Je kunt het makkelijkst met de auto naar school komen, omdat je vaak veel mee moet nemen. Maar je kunt ook prima per openbaar vervoer komen. De praktijklocatie is te bereiken met de trein. Je moet dan uitstappen op station Schothorst in Amersfoort. CollegePoint ligt vervolgens op wandelafstand.

Je kunt niet parkeren op het parkeerterreintje van CollegePoint. Dat is voorbehouden aan minder valide bezoekers. Je kunt in de directe omgeving overal gratis parkeren. Kijk wel naar de verkeersaanwijzingen!

Acuive biedt onderwijs voor volwassenen. De leeftijden van onze studenten variëren tussen 18 tot 65 jaar. Je kunt met een carrière in de uiterlijke verzorging altijd beginnen. Het is niet afhankelijk van je leeftijd. Ook kunnen deze beroepen tot op hoge leeftijd worden uitgeoefend. Een gemixte groep is niet alleen heel leuk en gezellig, maar heeft vooral een grote meerwaarde voor het leerproces.

Na het volgen van een opleiding bij Acuive kun je een schooldiploma krijgen. Dat is een door de school zelf uitgegeven certificaat van aanwezigheid. Daarmee geef je aan dat je alle theorie hebt ingestuurd en alle praktijklessen hebt gevolgd. Het geeft verder geen rechten en erkenningen.

Wij raden jou daarom zeker aan om altijd voor het erkende diploma te gaan. Een erkend diploma levert veel meer op. Daarmee kun je je niet alleen aanmelden bij de betreffende branche organisatie, maar kun je ook doorstuderen voor een vervolgopleiding of een specialisatie. 

Ook kunnen er alleen met een erkend diploma vrijstellingen worden verleend voor bepaalde examens. Daarnaast kun je je alleen met een erkend diploma inschrijven in een accreditatieregister om in aanmerking te komen voor declaratie bij de zorgverzekeraars.

Alle samenwerkers van Acuive doen hun uiterste best om jou te helpen met jouw studie. Ze staan ook voor je klaar als het eens iets minder vlot gaat.

 • Je krijgt les van hooggekwalificeerde docenten
 • Je hebt bij Acuive een persoonlijke studiecoach
 • Je volgt lessen in een prachtige, goed bereikbare praktijklocatie, waar je ook je examens kunt afleggen
 • Je werkt in super schone (praktijk)lokalen met de nieuwste behandelstoelen en apparatuur
 • Je krijgt bij Acuive altijd een persoonlijk studieadvies bij de intake
 • Je werkt in je eigen tempo en volgt een persoonlijk studietraject. Dat kan heel snel of juist heel langzaam zijn. Net wat jij nodig hebt
 • Je ontvangt na je opleiding en de behaalde examens een erkend diploma
 • Je studeert bij de opleider met het hoogste slagingspercentage en de beste studieresultaten van Nederland
 • Je kunt extra en soms zelfs gratis professionele workshops en trainingen volgen
 • Je betaalt bij Acuive de laagste lestarieven van Nederland
 • Je betaalt bij Acuive geen BTW over de opleiding


Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantervaringen.nl. Wij zitten altijd tussen 9 en 10! We zijn heel trots op dat percentage en willen dat graag zo houden. Acuive investeert en innoveert daarom voortdurend.

Bij Acuive ben je verzekerd van en topopleiding, precies op jouw maat.

Wegwijzer

 2450,00

[iconic_wlv_links]
[iconic_wlv_links]
 2450,00Aanmelden

Cursisten aan het woord

Uitstekende kwaliteit onderwijs

5/5
Ik heb de opleiding Basis Pedicure gevolgd en ben daar zeer tevreden over.

Goede begeleiding bij alle opleidingen

5/5
Servicegericht, centraal gelegen, goede informatie, het is nooit te veel.

Studeren in je eigen tempo ideaal

4.5/5
Opleiders stimuleren je goed, heel persoonlijk gevoel, je bent geen nummer, je kunt het.
Klanten geven ons gemiddeld een  9.4!

Anderen bekeken ook...

Wil jij ook € 1000 studie budget?

Wil jij een opleiding bij Acuive gaan doen die bijdraagt aan jouw succesvolle carrière?

Dan kun je gebruik maken van de nieuwe subsidieregeling van de overheid: het STAP-budget. €1.000 krijg je cadeau om een erkende opleiding (deels) mee te betalen. Zo wordt studeren een stuk voordeliger!