Meld je nu aan voor €1.000 STAP-budget op een opleiding van Acuive! Lees hier meer.

Wijzigingen STAP-Budget

Het laatste nieuws omtrent het STAP-Budget!

Dat het STAP-Budget niet zaligmakend is, weten we inmiddels allemaal. Het is lastig, omslachtig en het lijkt op een verkapte loterij.  Je moet kennelijk tegenwoordig al een dag van tevoren klaar zitten achter je pc om überhaupt een kans te maken op ondersteuning van jouw opleidingsbudget. En dat terwijl het, volgens de overheid, juist in het leven is geroepen om de Nederlanders te helpen hun hele leven lang te blijven leren…..Toch is 1000,-E serieus geld. Dat is een mooie verlaging van jouw opleidingskosten. Logisch dat we massaal blijven proberen dat binnen te halen. Maar de spoeling is dun. Veel opleidingen, veel mensen die proberen die 1000,-E te krijgen. Het is net de staatsloterij: de kans dat je wat wint is klein. Ook is er een veelheid van ‘onzin’ cursussen die meedoen. Daardoor komen de serieuze opleidingen, die opleiden voor een erkend diploma en waarmee mensen hun inkomen kunnen verdienen, nog maar weinig aan bod. Wellicht dat de overheid daardoor heeft besloten om het STAP-Budget af te schaffen per 1 januari 2024.

Wat betekent dat?

Concreet betekent dat, dat we nog maar een paar keer een beroep kunnen doen op het STAP-Budget. Om precies te zijn 3x:

  • 3 juli 2023
  • 4 september 2023
  • 1 november 2023

Wil je daar gebruik van maken, zorg dan dat je je tijdig hebt aangemeld bij Acuive voor een opleiding van jouw keuze. Je krijgt dan van ons een nummer waarmee je kunt inloggen. En dan…….. veel succes gewenst!

Intussen is er nog wel een wijziging aangekondigd. Namelijk dat de vergoeding, die eerder alleen gold voor opleidingen die binnen een jaar worden afgerond, nu ook te gebruiken is voor opleidingen die langer duren. Zoals bijvoorbeeld onze combi-opleidingen Schoonheidsspecialist/Allround Schoonheidsspecialist en Pedicure/Medisch Pedicure. Daarnaast is er een mogelijkheid om na de eventuele toekenning iets later te beginnen met de studie. Bijvoorbeeld omdat je op 3 juli het budget toegekend krijgt en er in de zomer geen school is. Dat maakte het iets gemakkelijker.

Geen zin in gedoe en toch een nieuwe opleiding?

Als je nou helemaal geen zin hebt in dat hele circus: schrijf je dan gewoon in voor een opleiding. Je leer bij Acuive heel snel operationeel te zijn zodat je snel je investering kunt terug verdienen. Dat levert je waarschijnlijk meer op dan die 1000,-E. Bovendien bestaat Acuive nu 15 jaar en tracteert. Nu krijg je allerlei mooie geschenken*  bij de inschrijving van een opleiding van je keuze. Bijvoorbeeld een professionele spraytechniek pedicure motor twv 100,-E bij inschrijving voor een combi opleiding Pedicure/Medisch Pedicure*!  Wees er snel bij, want het is zolang de voorraad strekt.

*       Let op: Feestelijke cadeau’s gelden niet samen met andere kortingen of STAP-Budget!

 

Ander nieuws

De praktijk van Joyce

In de rubriek ‘De praktijk van..’ staat elke maand een oud-cursist of docent centraal die vertelt over haar mooie beroep.  Deze keer: Joyce. Meer mensen

» Lees verder

Wil jij ook € 1000 studie budget?

Wil jij een opleiding bij Acuive gaan doen die bijdraagt aan jouw succesvolle carrière?

Dan kun je gebruik maken van de nieuwe subsidieregeling van de overheid: het STAP-budget. €1.000 krijg je cadeau om een erkende opleiding (deels) mee te betalen. Zo wordt studeren een stuk voordeliger!