Studenten van Acuive kunnen nu zelf hun examens boeken, klik hier

De praktijk van Ruud

In de rubriek ‘De praktijk van..’ staat een (oud-)cursist centraal. Hoe gaat de opleiding en hoe gaat het met de omschakeling naar een nieuw beroep? Deze keer: Ruud. In april 2023 is hij bij Acuive geslaagd voor Medisch Pedicure.

Vanaf juli 2022 heeft Ruud een Pedicurepraktijk aan huis in zijn woonplaats Drachten. Hij is een van de vele voorbeelden van mensen die na jaren in hetzelfde beroep en branche zoeken naar de mogelijkheid van omscholen naar een nieuw beroep; maar wat dan? Eigenlijk was de keuze van Ruud voor pedicure best logisch. Hij was namelijk vele jaren manager in een schoenenzaak en wist al zo veel van voeten.

De reden om door te leren voor Medisch Pedicure bij Acuive is dat hij in zijn praktijk de vergrijzing in Nederland met eigen ogen ziet. Daarmee ook de behoefte aan een pedicure. Bovendien merkt hij dat de groep mensen steeds groter wordt die diabetes, reuma of andere aandoeningen heeft. Ruud vindt het prettig deze mensen te kunnen helpen en dat hij als medisch pedicure een bredere groep mensen van dienst zijn.

Samenwerken bevalt goed
Sinds april dit jaar, na de afronding van zijn opleiding Medisch Pedicure werkt Ruud naast zijn eigen praktijk aan huis ook op een locatie in een bedrijvenpark in Drachten, waar ook een podotherapeut is gevestigd. Ruud: “Het samenwerken met een collega medisch pedicure bevalt me goed omdat we veel kunnen overleggen. In januari beginnen we samen met PACT Therapy, een behandeling voor schimmelnagels, wat een uitbreiding van onze werkzaamheden is. In het noorden van het land is deze behandeling nog niet veel in gebruik.”

Promoten van je praktijk
Ruud: “In het begin waren er dagen zonder cliënten, wat frustrerend was. Ik heb geleerd actief te netwerken door collega’s met een klantenstop te bellen en te bezoeken. Nu sturen zij ook cliënten door. Het opbouwen van een cliëntenbestand vergt tijd, maar netwerken is cruciaal. Bovendien is het hebben van een professionele website essentieel omdat het een maatstaf is voor potentiële cliënten om contact op te nemen. Natuurlijk is mijn praktijk op Google places te vinden en heb ik met mijn praktijk een Facebook, Linkedin en Instagram pagina.”
Overigens maakt Ruud gebruik van een webagenda waarmee mensen online meteen een afspraak kunnen maken.

Tip van Ruud: Begin op tijd aan het maken van de portfolio

Tip van Ruud: Als je op tijd begint aan het maken van de portfolio, helpt je dat met het nemen van beslissingen over je praktijk; wil je ambulant werken of in een praktijk, parttime of fulltime werken en wil je een ruimte huren of thuis beginnen. Ruud raadt daarom aan om meteen met je portfolio te beginnen. Acuive biedt portfolio trainingen aan, wat hij ten zeerste aanbeveelt.

Slim: Ruud heeft samen met zijn collega onderzoek gedaan naar de behandelingen die in zijn omgeving worden aangeboden. Zo kwamen zij op het idee om de PACT behandeling te gaan aanbieden. Kijk zelf ook eens in je omgeving welke behandelingen nog niet worden aangeboden en specialiseer je daarin.

Leuk is dat Ruud naast zijn werk als Medisch Pedicure ook tijd heeft gevonden voor zijn andere passie en beroep; dat van fotograaf. Een mooi voorbeeld van een goede invulling geven aan je werkzame leven met divers werk waar je blij van wordt. 

Voetpraktijk Ruud Langendijk

Zijn website: Voetpraktijk Ruud Langendijk

Ruud volgde bij Acuive de opleiding Medisch Pedicure in het nieuwe cohort.

Ander nieuws

Wil jij ook € 1000 studie budget?

Wil jij een opleiding bij Acuive gaan doen die bijdraagt aan jouw succesvolle carrière?

Dan kun je gebruik maken van de nieuwe subsidieregeling van de overheid: het STAP-budget. €1.000 krijg je cadeau om een erkende opleiding (deels) mee te betalen. Zo wordt studeren een stuk voordeliger!