Studenten van Acuive kunnen nu zelf hun examens boeken, klik hier

De praktijk van Juna

In de rubriek ‘De praktijk van..’ staat een (oud-)cursist centraal.  Deze keer: Juna. In 2016 is zij bij Acuive geslaagd voor Pedicure en een jaar later voor Medisch Pedicure. We spraken haar eind 2023.

Hoe vaak hoor je dat iemand als kind al zeker weet wat het wil worden? Juna is zo’n voorbeeld. Al toen ze 12 jaar oud was, wist ze dat ze pedicure wilde worden. Ze mocht namelijk altijd mee met haar opa en oma naar de Pedicurepraktijk Feet Treat in Buitenveldert, Amsterdam. Het fascineerde haar dat cliënten er altijd ontspannen en blij vandaan kwamen.

Feet Treat stond te koop
Toevallig, kort na het afronden van haar pedicure + Medisch Pedicure opleiding bij Acuive, hoorde ze dat de voormalige eigenares van Feet Treat de praktijk wilde verkopen; hoeveel mooier kon het worden! Hierdoor werd Juna al zeer jong ondernemer.

Gelukkig had haar opa haar het ondernemerschap met de paplepel ingegoten. Hij had zelf 4 apotheken in Amsterdam en zei altijd: ‘ga geen baas rijk maken, maar maak jezelf rijk’.

Jonge ondernemer met grote plannen.

Agenda zit overvol
De praktijk loopt anno 2023 uitstekend. Eigenlijk hoeft Juna niet aan reclame te doen. Ze heeft ook (nog) geen Facebookpagina. Toch zit haar agenda elke dag overvol met vooral medisch pedicure behandelingen.

Netwerken doet ze wel. Juna geeft aan dat ze goed samenwerkt met alle huisartsen en podotherapeuten in Buitenveldert, ze heeft ze allemaal persoonlijk opgezocht en haar praktijk gepresenteerd. Juna: ‘Ik denk dat je je gezicht moet laten zien voordat artsen en podotherapeuten hun cliënten met voetproblemen aan je zullen doorverwijzen.”

 Ze heeft nog geen opnamestop, maar dat komt vooral omdat ze zelf 4 tot 5 dagen in de week volle dagen maakt. Daarnaast verhuurt ze een stoel in haar praktijk aan nog een andere Medisch Pedicure. Bovendien heeft ze op de vacaturebank van Acuive nog een vacature voor een (Medisch) Pedicure uitstaan. Interesse?! 

Juna volgde de opleidingen Pedicure en Medisch Pedicure

Wat Juna het meest aantrekt in het vak van pedicure is dat je mensen echt kunt helpen. Iedereen heeft weer een ander type voeten en problemen. Als (medisch) pedicure kun je deze klachten vaak goed verhelpen en dat geeft een heel voldaan gevoel.

Toekomstplannen
Inmiddels heeft Juna aan haar website Feet Treat ook een webshop toegevoegd met producten die ze ook desgevraagd verkoopt bij een behandeling op de stoel. Maar Juna droomt verder. Ze werkt aan een eigen productlijn dat precies moet voldoen aan haar wensen waaruit voetverzorgingsproducten moeten bestaan. Met haar naam erop ‘by Juna’ waarmee ze de webshop zelfstandig wil laten groeien.

En als dat niet genoeg is, wil Juna zich ook binnenkort gaan specialiseren in Medisch Pedicure Sport, daarom ziet Acuive haar binnenkort waarschijnlijk weer terug in de schoolbanken. Ze ziet in haar praktijk een groeiend aantal sporters en wandelaars en wil zich hiervoor opleiden.

Op de vraag waarom ze koos voor Acuive geeft Juna duidelijk antwoord. De vorige opleiding die ze koos, nam haar niet serieus, een jonge vrouw met zoveel plannen. Bij Acuive werd ze vanaf het eerste kennismakingsgesprek wel heel serieus genomen en aangemoedigd om stappen te zetten als ondernemer. Dat paste veel beter bij de ambities van Juna.

Feet Treat by Juna

Haar website: Feet Treat

Juna volgde bij Acuive de opleiding Pedicure en Medisch Pedicure 

Ze heeft bovendien een mooie vacature voor (Medisch) Pedicure, interesse? 

Ander nieuws

De praktijk van Ruud

In de rubriek ‘De praktijk van..’ staat een (oud-)cursist centraal. Hoe gaat de opleiding en hoe gaat het met de omschakeling naar een nieuw beroep?

» Lees verder

Wil jij ook € 1000 studie budget?

Wil jij een opleiding bij Acuive gaan doen die bijdraagt aan jouw succesvolle carrière?

Dan kun je gebruik maken van de nieuwe subsidieregeling van de overheid: het STAP-budget. €1.000 krijg je cadeau om een erkende opleiding (deels) mee te betalen. Zo wordt studeren een stuk voordeliger!