Bijzondere studiemethode van Acuive Online

Thuis Online leren; waarom het werkt

Bij Acuive Online kun je de training of opleiding in stukjes volgen. Liefst in blokjes van maximaal 30 minuten. Onderzoek wijst namelijk uit dat in kleine brokjes studeren de beste manier is om efficiënt te leren. Ben je benieuwd wat de voordelen zijn van kort leren in tegenstelling tot urenlang blokken?

Waarom maximaal 30 minuten per studieblok genoeg is om te leren

Je hebt meer aandacht voor wat je leest
Als je de lesstof in kleine brokjes is opgedeeld kun je je beter focussen op de afzonderlijke onderdelen. Wanneer je heel veel stof ineens in je hoofd probeert te krijgen raak je het overzicht kwijt en ga je dingen vergeten. Je hersens kunnen een heel grote massa informatie niet goed verwerken.

Daarnaast ga je gehaaster leren als je veel tegelijk wilt doen. Daardoor ga je vluchtiger met de inhoud om en ontgaat je een groot gedeelte. Als je maar een klein beetje tegelijk leert heb je meer aandacht voor de lesstof en blijft het beter in je hoofd zitten. Dus heb je meer rendement van je tijd.

Je houdt je concentratievermogen
We hebben wel een concentratieboog, maar die is niet zolang als wij denken. We verliezen heel snel onze aandacht. Verschillende onderzoeken hebben dat steeds weer uitgewezen. Als je in een hele goede conditie bent kun je maximaal 20 minuten echt optimaal gefocust blijven. Bij studeren en leren in kleine brokjes hoef je je dus niet extra in te spannen om geconcentreerd te blijven. Alle tijd die je in je Online studie steekt is dus goed besteed.

Je kunt er een nachtje over slapen
Tijdens je slaap verwerk je alles wat je overdag hebt gedaan en geleerd. Je slaap helpt je bij de verwerking, het defragmenteren en de opslag van de lesstof in je brein. Uit onderzoek blijkt dat het al helpt om het leren in brokjes lesstof te verspreiden over de dag. Maar nog beter is steeds een nachtje slapen tussendoor. Als je elke dag tussen 20 en 30 minuten leert dan slaap je er elke nacht opnieuw weer over. Zo maak je optimaal gebruik van je hersencapaciteit.

30 minuten heb je altijd wel
Een ander belangrijk voordeel van de unieke studiemethode van Acuive Online is dat het je niet zoveel tijd kost. Omdat we allemaal heel druk zijn met werk, kinderen en wat al niet meer is tijd vinden voor een nieuwe studie soms lastig. Maar maximaal 30 minuten per dag heb je altijd wel. Op deze manier heeft jouw studie of training bijna geen effect op jouw andere bezigheden van de dag.

Hierdoor wordt ook de kans dàt je gaat leren groter. Misschien zou je het studeren helemaal opgeven als het lastig wordt om uren achter elkaar te studeren. Maar 30 minuten lukt altijd wel. Omdat je dan weet dat je echt na 30 minuten voldaan mag stoppen en weer iets anders kan gaan doen. Dan lukt het je ook beter om je echt tot het studeren te zetten.

Hoe we deze methode toepassen bij Acuive Online
Acuive Online is er volledig op gericht om jou zo efficiënt mogelijk te laten studeren, in jouw eigen tijd en tempo en op de plaats van jouw keuze. In de trein of de bus op weg naar werk, even tussen twee taken door, terwijl je zit te wachten op de kinderen, of lekker thuis op de bank. Je kunt de online lessen volgen op elk toestel dat een internet-verbinding heeft.

Alle trainingen en cursussen zij opgedeeld in 30 minuten per brokje, of per dag. Hoelang de volledige training duurt is afhankelijk van de inhoud. Een volledige module anatomie en fysiologie meer weken beslaan dan een korte cursus over peelings bijvoorbeeld.

Door een paar weken maximaal 30 minuten per dag te studeren gaat het leren betrekkelijk snel. Jouw concentratie blijft tijdens het leren optimaal. Bovendien blijft de lesstof beter hangen omdat je er verspreid over een periode mee bezig bent. Door de korte brokjes training wordt het ok gemakkelijker om de trainingen ook echt af te maken.

Ook online examen afleggen
Elke module, training of cursus van Acuive Online heeft een examenmogelijkheid. Als je aan het eind van de opleiding bent gekomen en alle lesstofbrokjes hebt gevolgd, kun je het examen afleggen. Ook dat gaat helemaal online. Mocht je het niet halen dan kun je een herkansing aanvragen. Als je geslaagd bent ontvang je een volwaardig certificaat  van Acuive Online waarmee je je nieuwe vakkennis kunt aantonen.

VOORDELEN VAN ACUIVE ONLINE
  • Hoge kwaliteit van de inhoud van de trainingen
  • Digitale ondersteuning door onze topdocenten
  • Effectief leren door onze unieke en super efficiente methode
  • Breed aanbod aan opleidingen en cursussen
  • Thuis leren in eigen tijd en tempo
  • Op elk toestel met een internetverbinding te volgen
  • Na de training kun je online examen doen. Herkansingen mogelijk!
  • Met het certificaat dat je hier behaalt toon je je nieuwe vakkennis aan.