Laat je vaccineren tegen Hepatitis B

Vraag jij je het ook af? Moet je je als (medisch) pedicure nou laten vaccineren tegen hepatitis B of niet? Is het verplicht of niet? En waarom zou je het doen? Wij hebben ProVoet om uitleg gevraagd. Je lees het hieronder.

Hepatitis B vaccinatie

Het is niet wettelijke verplicht voor de (medisch) pedicure om je te laten inenten tegen hepatitis B, maar het Bedrijfshandboek van de pedicure en medisch pedicure beschrijft dit wel als branchenorm. Risicobehandelingen waarbij men zich moet laten inenten tegen hepatitis B zijn handelingen waarbij de kans op bloed-bloedcontact tussen gezondheidswerker en patiënt groot is. Het betreft hierbij vooral handelingen waarbij de (gehandschoende) handen binnen de lichaamsholten of wonden in contact kunnen komen met scherpe instrumenten, naalden of scherpe weefseldelen (bijvoorbeeld botpunten of gebitselementen), terwijl de handen of vingertoppen soms niet zichtbaar zijn. Het beroep (medisch) pedicure valt hier niet onder. 

Hoe gaat de vaccinatie in zijn werk?

Kortom: het is dus niet verplicht, maar wel verstandig. Als (medisch) pedicure kom je immers in aanraking met wondjes en werk je met scherpe instrumenten. Je laten vaccineren tegen hepatitis B kan misschien wel via jouw werkgever? Een hepatitis B vaccinatie bestaat uit drie prikken. Samen zorgen ze ervoor dat je volledig beschermd bent. Waar je je kunt laten vaccineren en hoeveel dat kost, lees je op de website van het RIVM.

Ander nieuws

Wie ben je?

Wie ben je? De aller-simpelste vraag die je kunt krijgen. Maar het aller moeilijkst is vaak het antwoord. Als je wilt dat klanten je leren

» Lees verder
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share