Meld je nu aan voor €1.000 STAP-budget op een opleiding van Acuive! Lees hier meer.

Ontvang €1.000 STAP-budget

Wil jij een opleiding bij Acuive gaan doen die bijdraagt aan jouw succesvolle carrière? Dan kun je gebruik maken van de nieuwe subsidieregeling van de overheid: het STAP-budget. €1.000 krijg je cadeau om een erkende opleiding (deels) mee te betalen. Zo wordt studeren een stuk voordeliger!

Eerste mogelijkheid STAP-budget:  2 januari 2023 om 10.00 uur.

Het STAP-budget is een gift van de overheid. Als je je opleiding met een erkend diploma afrondt, hoef je het niet terug te betalen. Het bedrag mag je gebruiken voor alle opleidingen van Acuive. Van basis pedicure tot spatadertherapeut: elke opleiding wordt €1.000 goedkoper (of zelfs gratis) dankzij het STAP-budget.

Hoe gaat het in zijn werk?

 1. Schrijf je in bij Acuive via het speciale STAP-budget inschrijfformulier en geef aan welke opleiding je wilt gaan doen.
 2. Je ontvangt zo snel mogelijk van Acuive een officieel STAP-aanmeldingsbewijs.
 3. Vanaf 2 januari 2023 om 10:00 dien je jouw STAP-aanvraag in op het STAP-portaal van het UWV. Je hebt hiervoor het STAP-aanmeldingsbewijs nodig.
 4. Je ontvangt binnen vier weken van het UWV bericht als het STAP-budget is toegekend.
 5. Acuive ontvangt het STAP-budget en verrekent dit met de opleidingskosten.
 6. Jij betaalt de opleiding min € 1.000 euro (in één keer of het wordt verrekend in termijnen) en kunt beginnen met de opleiding.


Welke voorwaarden gelden er?

 • Je bent tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd.
 • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk.
 • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen. Je kunt STAP wel combineren met Lang Leren Krediet.
 • Je scholing start binnen drie maanden na de aanvraagtermijn.
 • Je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-budget toegekend gekregen.


Waar kan ik het STAP-budget voor gebruiken?

Het STAP-budget kun je gebruiken voor alle opleidingen en specialisaties van Acuive. Deze kosten tussen de €695 en meer dan €2.000. Je kunt deze dus volledig of deels vergoed krijgen.

Wees op tijd met aanvragen

De subsidie kun je vanaf 2 januari aanvragen. Om 10:00 gaat het STAP-portaal van het UWV open. Maar moet je dus al ingeschreven staan bij een opleiding. Zodra de subsidiepot leeg is, kun je geen subsidie meer krijgen. Het is dus belangrijk dat je er snel bij bent. Ben je te laat? Niet getreurd. Er zijn vijf aanmeldmomenten per jaar. Je krijgt elke twee maanden opnieuw de kans om je aan te melden.

Ander nieuws

De praktijk van Joyce

In de rubriek ‘De praktijk van..’ staat elke maand een oud-cursist of docent centraal die vertelt over haar mooie beroep.  Deze keer: Joyce. Meer mensen

» Lees verder

Wil jij ook € 1000 studie budget?

Wil jij een opleiding bij Acuive gaan doen die bijdraagt aan jouw succesvolle carrière?

Dan kun je gebruik maken van de nieuwe subsidieregeling van de overheid: het STAP-budget. €1.000 krijg je cadeau om een erkende opleiding (deels) mee te betalen. Zo wordt studeren een stuk voordeliger!