De salon van Wilma van Geffen

In de rubriek ‘De salon van..’ staat elke maand een oud-cursist centraal die vertelt over de periode ná het behalen van haar diploma. Wat is ze na de opleiding van Acuive gaan doen? Hoe is het opbouwen van een nieuwe carrière haar vergaan? Deze keer: Wilma van Geffen uit Oostwold.

Oefenen, oefenen, oefenen

“In 2015 startte ik bij Acuive de opleiding tot schoonheidsspecialiste. Ik vond het hartstikke leuk. Genoot echt van het studeren en de nieuwe dingen die ik leerde. Na het afronden ben ik dan ook meteen doorgegaan met de allround opleiding. Zo’n twee jaar heb ik er in totaal over gedaan. Ik wist van tevoren al dat ik voor mezelf wilde beginnen. Een salon aan huis wilde hebben. Ik woon in een grote boerderij en had na mijn scheiding nogal wat ruimte over. Met het starten van mijn salon heb ik overigens niet gewacht tot na de studie. Tijdens de opleiding krijg je namelijk een mooi pakket met materialen en producten en moet je zoveel oefenen dat je de basis behandelingen snel in de vingers krijgt. Dat oefenen deed ik eerst op familie en vrienden, maar later meldden er zich via via steeds meer mensen die ook wel behandeld willen worden. Zo rolde ik er steeds meer in, kon ik mijn prijzen gaan bepalen en bouwde ik langzamerhand een klantenbestand op.”

Werken met natuurlijke producten

“Ik kan inmiddels zeggen dat ik een salon heb neergezet met een eigen karakter. Rust en aandacht. Een relaxte, landelijke sfeer. Mensen komen daar echt voor. Van tevoren heb ik niet tot in detail uitgedacht wat voor salon ik wilde beginnen. Dat is vanzelf zo gegroeid. Ik begon met de basisbehandelingen die ik leerde tijdens de opleidingen. En toen ik een samenwerking aanging met het Nederlandse merk Puurr ben ik steeds meer gaan inzetten op wellness, gezichtsverzorging en huidverbetering. Puurr sluit goed aan bij mij. Ik werk graag met natuurlijke producten. Met kruidenstempels en cups. Lavendel en lijnzaad. Ik heb juist niet zoveel met apparatuur. Als ik ervoor had gekozen meer met apparatuur te doen, had mijn salon een hele andere uitstraling gehad. Medischer. En dat past niet bij mij. Het mooie aan Puurr is dat ze erg innovatief zijn, steeds nieuwe producten en rituelen bedenken. Ik volg graag de trainingen die ze geven. De rituelen die ik leer, kan ik vervolgens weer aanbieden in mijn salon.”

Volle werkweek

“De salon run ik in mijn vrije tijd, naast mijn baan als projectmanager bij de gemeente Groningen. Dat betekent een hele drukke agenda. Ook in de avonden en in de weekenden ben ik bezig. Sinds een jaar werk ik samen met een jonge schoonheidsspecialiste. Samen voeren we duo behandelingen uit, die zijn erg populair momenteel. En zij werkt ook in de salon als ik er niet ben. Dat gaat heel goed. Voor de toekomst zie ik geen verdere personeelsuitbreiding voor me. Ik wil me wel nog wat meer toeleggen op de massages. Mijn ambitie is vooral zelf veel plezier te hebben van mijn salon. En het behapbaar te houden. Ik vind het gewoon heel leuk om kwalitatief hoogwaardige behandelingen neer te zetten waardoor mensen met een fijn, relaxed gevoel de salon verlaten”.

Salon Weldaad Wellness / www.weldaadwellness.nl

Overig nieuws

Ander nieuws