Meld je nu aan voor €1.000 STAP-budget op een opleiding van Acuive! Lees hier meer.

De salon van Rina Hofstra

 

In de rubriek ‘De salon van..’ staat elke maand een oud-cursist centraal, die vertelt over de periode ná het behalen van haar diploma. Wat is ze na de opleiding van Acuive gaan doen? Hoe is het opbouwen van een nieuwe carrière haar vergaan? Deze keer: Rina Hofstra uit Lemmer.

Drie opleidingen

“En wat nu? Dacht ik toen ik een aantal jaar geleden op een niet zo’n leuke manier mijn baan kwijtraakte. Een vriendin opperde eerst maar eens te genieten van het dagje Libelle Zomerweek dat we gepland hadden, om daarna over de toekomst na te gaan denken. Op die beurs was Acuive ook aanwezig met een stand en de docente nagelstyling sprak me aan. Zij vroeg aan mij of een nieuwe opleiding niet iets voor mij was. M’n klomp brak. Van alle dames die voorbij liepen, pikte ze mij eruit. En een opleiding voor een nieuw beroep was zeker een optie die ik door mijn hoofd had laten gaan. Ik vond het zo toevallig. Ik liet me informeren en niet veel later begon ik aan de opleiding tot nagelstyliste. Inmiddels heb ik ook de opleiding pedicure gedaan, alleen het portfolio moet ik nog inleveren, en ben ik begonnen met de opleiding tot spatadertherapeute. Dat laatste is door de coronacrisis even stil komen te liggen.”

Aan huis en ambulant

“Wanneer ik weer verder ga met de spatader opleiding weet ik niet. Het heeft geen haast. Ik ben momenteel namelijk al erg druk met de nagels en de voeten. Direct na de opleiding tot nagelstyliste heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ik richtte een ruimte aan huis in en ben heel veel gaan flyeren. Onder andere bij de kapper en schoonheidsspecialiste hier in de buurt. Ook plaatste ik mooie foto’s van gelakte nagels op Facebook. Op die manier druppelden er steeds meer klanten binnen. Vooral in de zomervakantie en rond de feestdagen heb ik het druk met nagelstyling. Na een cursus over schimmelnagels werd ik op het idee gebracht om me ook om te laten scholen tot pedicure. Dat ik dat ben gaan doen, is echt de beste keuze ooit geweest. Van een collega pedicure kon ik een groep oudere klanten overnemen. Zij had het te druk met haar praktijk aan huis en kon niet meer ambulant werken. Dat doe ik nu dus.”

Luisterend oor

“Inmiddels heb ik een groot netwerk in de omgeving met ouderen van wie ik de voeten mag verzorgen. Ik vind dat zo’n mooie doelgroep. Ik ben namelijk niet alleen pedicure, ik ben ook een luisterend oor. Het sociale netwerk van ouderen neemt natuurlijk af en dat ik om de zoveel tijd een praatje met ze maak, tijd voor ze vrijmaak, dat vinden ze prettig. Ik hoor dat ook terug van hun kinderen of kleinkinderen. Dat een klant het zo fijn vond dat ik geweest was. Ik vind het mooi dat ik met mijn werk zoveel voor ze kan betekenen. Dat maakt het erg dankbaar. Via via ben ik nu ook in gesprek met een instantie voor kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Wie weet mag ik die doelgroep binnenkort ook bedienen. In de toekomst hoop ik helemaal voor mijzelf aan de slag te kunnen. Ik werk nu nog deels in loondienst namelijk. Het is gewoon heel fijn om iets voor jezelf te hebben. Ik heb mezelf ermee bewezen dat ik dit kan, dat ik hier goed in ben. Ja, die hele carrière switch heeft me veel zelfvertrouwen gegeven.”

Salon Nella / https://www.facebook.com/rina.hofstra.5

Ander nieuws

De praktijk van Joyce

In de rubriek ‘De praktijk van..’ staat elke maand een oud-cursist of docent centraal die vertelt over haar mooie beroep.  Deze keer: Joyce. Meer mensen

» Lees verder

Wil jij ook € 1000 studie budget?

Wil jij een opleiding bij Acuive gaan doen die bijdraagt aan jouw succesvolle carrière?

Dan kun je gebruik maken van de nieuwe subsidieregeling van de overheid: het STAP-budget. €1.000 krijg je cadeau om een erkende opleiding (deels) mee te betalen. Zo wordt studeren een stuk voordeliger!