Meld je nu aan voor €1.000 STAP-budget op een opleiding van Acuive! Lees hier meer.

De salon van Carola Smit-Anssems

In de rubriek ‘De salon van..’ staat elke maand een oud-cursist centraal, die vertelt over de periode ná het behalen van haar diploma. Wat is ze na de opleiding van Acuive gaan doen? Hoe is het opbouwen van een nieuwe carrière haar vergaan? Deze keer: Carola Smit-Anssems uit Vlissingen.

Tijd voor iets anders

“Ik heb jaren in de drogisterij branche gewerkt. Als filiaalmanager in onder andere een Kruidvat, De Tuinen en Rituals. Met heel veel plezier. Maar op een gegeven moment was het tijd voor iets anders. Het leek me altijd al leuk om iets voor mijzelf te beginnen en de schoonheidsbranche trok me heel erg. Het was destijds echter economische crisis en omdat schoonheidsbehandelingen vaak meer uit luxe ondergaan worden, ben ik op het spoor van pedicure terecht gekomen. Ik heb me in verschillende opleidingen verdiept, heb een paar keer meegelopen met een pedicure en hakte toen de knoop door: dit ging ik doen. Inmiddels ben ik een opleiding pedicure, medisch pedicure en toch ook schoonheidsspecialist verder. Het bleef maar kriebelen en omdat mijn salon goed liep, besloot ik het er gewoon bij te gaan doen. Nu heb ik twee salons, op de eerste verdieping van ons huis en richt ik me op voeten én het gelaat.”

Groeiend zelfvertrouwen

“In het begin vond ik het best spannend. Doe ik wel goed? Doe ik niemand pijn? Wie zal er straks op de stoep staan? Maar net als autorijden moet je het gewoon doen. Je zelfvertrouwen groeit en je wordt steeds behendiger. Dat merkte ik goed. Ik zei in het begin ook tegen mijn klanten dat ik over een tijdje de behandelingen vast iets sneller zou doen. Door daar open over te zijn, wilde ik voorkomen dat ze later gingen denken dat ik de behandeling afraffelde. Want daar was geen sprake van. Ik kreeg het gewoon beter in de vingers. Drie jaar had ik mezelf gegeven om mijn eigen salon op te bouwen. Na een paar maanden durfde ik, met een klein duwtje van mijn man, mijn vaste baan op te zeggen. En anderhalf jaar later zat mijn agenda eigenlijk al heel goed vol. Dat ging dus veel sneller en beter dan verwacht. Ik heb nu zelfs een stop op nieuwe pedicureklanten. Dat moest wel, anders kon ik niks doen met mijn behaalde diploma voor schoonheidsspecialist.”

Afwisseling en balans

“Tegenwoordig doe ik het zo’n beetje fifty-fifty, de voeten en het gelaat. Ik wist al heel snel dat ik me met name op het gelaat wilde richten, en niet op het hele lichaam. De huidverbetering kant van de schoonheidsverzorging vind ik erg interessant en daar heb ik de nodige cursussen voor gevolgd. De afwisseling tussen mijn twee salons vind ik heel fijn. Net als de balans die ik gecreëerd heb tussen werk en vrije tijd. Dat is het voordeel van voor jezelf beginnen. Net als dat je zelf kunt bepalen wat je nog meer wilt gaan doen en waar je in wil investeren. Ik zorg er in ieder geval voor dat het leuk blijft. Voor mijzelf en voor mijn lichaam. Randzaken, zoals de jaarafrekening besteed ik bijvoorbeeld uit. Ieder zijn vak. Overigens houd ik mijn administratie wel heel netjes bij in een boekhoudingsprogramma. Daarmee kan ik goed in de gaten houden hoe zaken ervoor staan, welke facturen nog open staan en wat ik onder de streep overhoud. Het is prettig om dat inzichtelijk te hebben.”

Huidverbetering Vlissingen / www.huidverbeteringvlissingen.nl

Ander nieuws

De praktijk van Joyce

In de rubriek ‘De praktijk van..’ staat elke maand een oud-cursist of docent centraal die vertelt over haar mooie beroep.  Deze keer: Joyce. Meer mensen

» Lees verder

Wil jij ook € 1000 studie budget?

Wil jij een opleiding bij Acuive gaan doen die bijdraagt aan jouw succesvolle carrière?

Dan kun je gebruik maken van de nieuwe subsidieregeling van de overheid: het STAP-budget. €1.000 krijg je cadeau om een erkende opleiding (deels) mee te betalen. Zo wordt studeren een stuk voordeliger!