Studenten van Acuive kunnen nu zelf hun examens boeken, klik hier

De praktijk van Linda

In de rubriek ‘De praktijk van..’ staat een (oud-)cursist centraal. Wat is ze na de opleiding van Acuive gaan doen? Hoe is het opbouwen van een nieuwe carrière haar vergaan? Deze keer: Linda.

November 2022 is Linda nog volop bezig met haar opleiding Pedicure bij Acuive. Ze heeft duidelijk voor ogen wat ze wil bereiken met deze opleiding en is hard op weg haar doelen te behalen. Reden dat ze graag meedoet aan dit interview, is dat ze hoopt hiermee andere vrouwen te inspireren om voor dit leuke beroep te kiezen.

Doelen stellen
Linda komt uit de sales, de business-to-business wereld, maar hoe leuk ze haar werk vond, ergens in haar achterhoofd weet ze dat dit niet haar echte passie is. Als ze door een collega op het STAP-budget wordt gewezen – een ondersteuning van de overheid van 1.000 euro in de kosten voor een studie  – weet ze het zeker! Ze schrijft zich in voor de infodag bij Acuive en merkt dat het beroep van pedicure haar enorm aanspreekt. Voor de zomer begint ze met de theorielessen en momenteel heeft ze de praktijklessen afgerond en staat haar examen voor de deur. Ze gaat hard en dat is knap, want tot voor kort, werkte Linda daar nog 4 dagen in de week bij.

Een maand geleden maakte Linda de stap om op de vacaturebank van Acuive te reageren op een baan voor pedicure en hier werkt ze twee dagen in de week. Maar tegelijk werkte ze aan haar plan om haar eigen praktijk te starten. Met hulp van haar man wordt eerst thuis een kamer als pedicure ingericht met tijdelijk een tuinstoel met voetensteunen om cliënten te behandelen. Linda: ‘Ik ben al snel begonnen met behandelen en heb er over nagedacht wat mijn tarief gaat zijn voor mijn behandelingen, ik ben toch nog niet erkend pedicure. Ik had daarom een gereduceerde prijs, ook omdat de verbouwing van mijn praktijk nog niet klaar was. Daarom een korting op het normale tarief. Inmiddels is mijn praktijk klaar. Ik merk dat klanten deze eerlijkheid waarderen”.

Linda heeft veel steun aan haar man die haar met de verbouwing van de garage tot praktijk heeft geholpen, maar hij helpt haar ook steeds goed te kijken naar kosten en inkomsten. Hou je inkopen goed in de gaten, welk onderdeel is dat van de kostprijs.

Begin november heeft ze haar praktijk officieel geopend.
De opkomst was groot bij de opening en een aantal daarvan is inmiddels vaste klant!

Promotie bij de plaatselijke voetbalclub
de praktijk van Linda

Promotie
Als promotie gebruikt Linda natuurlijk haar website, een bedrijfsvermelding op Google, Facebook, Instagram, adverteren bij de plaatselijke voetbalclub en binnenkort verschijnt een advertentie in een magazine dat 4x per jaar wordt verspreid in omgeving Harderwijk. Daarnaast heeft ze een leuke actie bedacht bij de voetbalclub dat ‘the woman of the match’ bij het dames voetbal een gratis voet- en onderbeen massage krijgt. Haar website is: dehaanvoetzorgpraktijk.nl

Tussendoor – begin november heb ik samen met Ingrid de cursus klassieke voet- en onderbeenmassage gedaan bij Acuive. Deels om deze massages aan te bieden in mijn praktijk, maar ook om even een prettige pauze in te lasten in mijn studie. We hebben beiden veel geleerd maar er vooral zelf van genoten.

Steun
Bij de start van de opleiding al, vond Linda veel steun en gezelligheid bij medestudent Ingrid van Vliet. ‘We hebben veel contact met elkaar, delen informatie, twijfels en trekken elkaar weer vooruit!

Ander nieuws

De praktijk van Ruud

In de rubriek ‘De praktijk van..’ staat een (oud-)cursist centraal. Hoe gaat de opleiding en hoe gaat het met de omschakeling naar een nieuw beroep?

» Lees verder

Wil jij ook € 1000 studie budget?

Wil jij een opleiding bij Acuive gaan doen die bijdraagt aan jouw succesvolle carrière?

Dan kun je gebruik maken van de nieuwe subsidieregeling van de overheid: het STAP-budget. €1.000 krijg je cadeau om een erkende opleiding (deels) mee te betalen. Zo wordt studeren een stuk voordeliger!