Studenten van Acuive kunnen nu zelf hun examens boeken, klik hier

De praktijk van Ingrid

In de rubriek ‘De praktijk van..’ staat een (oud-)cursist centraal. Hoe gaat de opleiding en hoe gaat het met de omschakeling naar een nieuw beroep? Deze keer: Ingrid.

Meer dan 30 jaar leidinggeven in de zorg is de achtergrond van Ingrid. Maar als er een kleinkind op komst is, waar Ingrid heel graag veel tijd mee door wil brengen, overdenkt ze hoe ze dit met ander werk misschien beter kan combineren. Eigenlijk wil ze ook wel met haar handen werken, o ja, en als ze omschakelt naar ander werk, dan liefst wel een beetje snel! Oftewel Ingrid wil haar eigen studietempo kunnen bepalen en absoluut een opleiding volgen waarmee je een erkend diploma haalt.

De infodag bij Acuive begin mei gaf de doorslag om voor het beroep van pedicure te kiezen en was bovendien de start van een hechte vriendschap met Linda, die op dat moment dezelfde stappen wil zetten. Inmiddels zijn de praktijkexamens gepland in februari en hoopt Ingrid, als alles volgens plan gaat, om half maart alles voor de pedicure opleiding af te ronden. Want Ingrid wil meteen verder:

Doel: voor  juli 2023 gediplomeerd medisch pedicure zijn

Ben je al met je praktijk begonnen?
Ingrid: ‘Ja, ik ben inmiddels als pedicure aan de slag. Aanvankelijk dacht ik als ambulant pedicure te starten, maar bij nader inzien vond ik het steeds moeten meenemen van al je spullen naar elke cliënt te zwaar. Al gauw viel m’n oog op een praktijkruimte in een oude dokterswoning in ’s-Gravenzande waar in hetzelfde gebouw ook het kantoor van de thuiszorg is gevestigd en een ook een massagetherapeut haar praktijk heeft. Inmiddels is mijn behandelruimte ingericht en ben ik gestart met mijn eigen praktijk, Voetzorg Westland.”

Tijd voor acquisitie
Naast het maken van haar website, Instagram-account en haar facebook pagina, heeft Ingrid     ook de stoute schoenen aangetrokken en de grootste (medisch) pedicure praktijk in haar dorp – dus eigenlijk de concurrentie – gewoon benaderd met het idee dat een goede samenwerking belangrijk is. Dat heeft eigenlijk heel goed gewerkt, ze kreeg een bijzonder leuke reactie terug, heeft kennisgemaakt en spontaan werd er aangeboden een aantal dagdelen mee te lopen! Ook de podotherapeut in hetzelfde pand bood direct aan een keer met hem mee te kijken. Ook liet hij weten veel cliënten voor haar te hebben zodra ze medisch gediplomeerd is! Daarnaast mocht ze een stukje schrijven in de nieuwsbrief van de thuiszorg, dat is mooie free publicity!

Durf te kiezen!
De belangrijke les die Ingrid aan nieuwe cursisten wil meegeven, is dat je moet durven te kiezen. Als je een weg inslaat, ga ervoor en durf risico’s te lopen. Zo gaf zij haar prachtige baan op voor meer tijd met haar kleinkind en een beroep waarbij ze met haar handen kon werken en nog steeds bezig kon zijn met bedrijfsvoering en het zorgen voor mensen. Mooi toch?!

Voetzorg Westland 

Haar website: Voetzorg Westland
Haar facebook pagina

Ingrid volgde bij Acuive de opleidingen Pedicure en Medisch Pedicure

Ander nieuws

De praktijk van Ruud

In de rubriek ‘De praktijk van..’ staat een (oud-)cursist centraal. Hoe gaat de opleiding en hoe gaat het met de omschakeling naar een nieuw beroep?

» Lees verder

Wil jij ook € 1000 studie budget?

Wil jij een opleiding bij Acuive gaan doen die bijdraagt aan jouw succesvolle carrière?

Dan kun je gebruik maken van de nieuwe subsidieregeling van de overheid: het STAP-budget. €1.000 krijg je cadeau om een erkende opleiding (deels) mee te betalen. Zo wordt studeren een stuk voordeliger!