Studenten van Acuive kunnen nu zelf hun examens boeken, klik hier

De praktijk van Joyce

In de rubriek ‘De praktijk van..’ staat elke maand een oud-cursist of docent centraal die vertelt over haar mooie beroep.  Deze keer: Joyce.

Meer mensen zouden spatadertherapeut moeten worden, zegt Joyce – docent bij Acuive. Haar klanten rijden soms het hele land door, omdat er geen spatadertherapeuten in de buurt zitten. “Kansen en klanten genoeg. En daarbij is het een hartstikke fijne massage, waar je mensen echt mee kunt helpen”.

Spataderen.
Veel mensen hebben er last van. Soms is het erfelijk, soms hormonaal. Bij zwangeren komt het relatief vaak voor, omdat zij meer vocht en bloed aanmaken. Bij spataderen is het probleem dat de klepjes in de aderen, die ervoor zorgen dat bloed niet terugstroomt, niet goed afsluiten. Er stroomt dan bloed terug, wat voor een groter volume bloed in de aderen zorgt. Met uitgezette aderen ten gevolge.

Verlichting

Spataderen kunnen pijnlijk zijn en voor een krampgevoel zorgen. “En dáár kunnen wij spatadertherapeuten iets aan doen”, vertelt Joyce, “ze weghalen, dat kunnen we niet. Helaas niet. Maar verlichting bieden, dat wel. Veel van mijn klanten geven aan dat ze baat hebben bij de behandeling en echt verschil merken. Door de benen en billen te masseren, nemen hun pijnklachten af.”

Stevige massage

Een behandeling door een spatadertherapeut bestaat uit een massage en uit oefening-
en voor thuis. “We bouwen een behandeling op. Het is best een stevige massage namelijk, ten opzichte van een traditionele massage. Je geeft met een zo groot mogelijk oppervlak druk. En waar je bij een traditionele massage de spieren masseert, doe je dat bij deze massage niet. Je zorgt er voor dat bloed weer de goede kant, richting het hart, op stroomt.”

Zwangeren

“Het is echt een hele leuke massage om te geven”, vertelt Joyce enthousiast, “veel mensen denken dat het alleen voor oudere mensen is, maar dat is helemaal niet het geval. Ik heb ook juist veel jonge mensen op de massagetafel. En zwangere vrouwen dus. Het is elke keer weer bijzonder om iemand in zo’n speciale periode bij te kunnen staan. Ja, ik ben er echt heel enthousiast over. Zelfs na achttien jaar. Deze behandeling verveelt nooit.”

Meer weten van de opleiding spatadertherapie?

De-praktijk-van-

Ander nieuws

De praktijk van Ruud

In de rubriek ‘De praktijk van..’ staat een (oud-)cursist centraal. Hoe gaat de opleiding en hoe gaat het met de omschakeling naar een nieuw beroep?

» Lees verder

Wil jij ook € 1000 studie budget?

Wil jij een opleiding bij Acuive gaan doen die bijdraagt aan jouw succesvolle carrière?

Dan kun je gebruik maken van de nieuwe subsidieregeling van de overheid: het STAP-budget. €1.000 krijg je cadeau om een erkende opleiding (deels) mee te betalen. Zo wordt studeren een stuk voordeliger!