Studenten van Acuive kunnen nu zelf hun examens boeken, klik hier

De praktijk van Daniëlle Figge

In de rubriek ‘De praktijk van..’ staat elke maand een oud-cursist centraal die vertelt over de periode ná het behalen van haar diploma. Wat is ze na de opleiding van Acuive gaan doen? Hoe is het opbouwen van een nieuwe carrière haar vergaan? Deze keer: Daniëlle Figge uit Leersum.

Iets voor mijzelf

“Mensen helpen, dat doe ik het liefst. Ik ben van origine apothekersassistente en sprak altijd veel mensen met klachten en vragen. Ook voetklachten kwamen vaak voorbij. Toen is het idee ontstaan om medisch pedicure te worden. Ik had namelijk ook al heel lang de grote wens om voor mijzelf te beginnen. Dat leek me ideaal in combinatie met een gezin. In eerste instantie heb ik het beide gedaan. Twee dagen per week werkte ik in de apotheek, en twee dagen in mijn eigen praktijk. Maar toen ik de vraag niet meer kon bijbenen, ben ik volledig in mijn eigen praktijk aan de slag gegaan. En waar ik in eerste instantie een ruimte in de apotheek mocht gebruiken, ontvang ik mijn klanten nu in de schuur achter ons huis. Het heeft precies uitgepakt zoals ik hoopte: ik kan mensen helpen en heb de vrijheid om mijn eigen tijd in te delen. Het enige nadeel is dat ik het momenteel zo druk heb, dat ik geen nieuwe klanten meer kan aannemen.”

Mensen die het vak overwegen zou ik willen zeggen: doe het! Er is zoveel vraag. En straal vanaf het begin zekerheid uit – eigenlijk gewoon al tijdens je opleiding. Want ook al ben je nog niet gediplomeerd, je kán het wel. Kies ook direct een goed tarief, anders snij je jezelf in de vingers. Echt hoor, je kan het.

Bekend gezicht

“Mijn baan in de apotheek heeft me zeker geholpen om mijn klantenbestand op te bouwen. Ik ben een bekend gezicht in het dorp. Mensen, en vooral ouderen, vinden dat fijn. Ook zocht ik contact met andere zorgverleners in de buurt, zoals podotherapeuten. Met hen heb ik nu een fijne samenwerking. Ze verwijzen klanten door naar mij en andersom. Ook kan ik af en toe iets overleggen. Als ik bijvoorbeeld een klant heb met een probleem dat ik maar niet opgelost krijg. Ambulant werk ik ook nog steeds en om de zoveel weken breng ik een bezoekje aan twee verzorgingstehuizen. De ouderen daar helpen met hun voetproblemen en tegelijkertijd wat aandacht schenken, geeft veel voldoening. Dat wil ik graag blijven doen. Maar feit blijft dat ambulant werken niet efficiënt is. In de tijd dat ik bij iemand op bezoek ga, had ik al twee klanten in mijn praktijk kunnen helpen. Een nagelstyliste die in de straat achter ons woont, heb ik daarom tijdens de eerste lockdown aangespoord pedicure te worden. Naar haar praktijk kan ik nu nieuwe klanten doorsturen.”

Nokkie nokkie

“Ik krijg wel eens de vraag of ik het hebben van collega’s niet mis. Maar zo ervaar ik het absoluut niet. Ik heb zo veel contact en gezelligheid met mijn klanten, dat het totaal niet voelt alsof ik in mijn eentje bezig ben. En het contact met andere pedicures en zorgverleners draagt daar ook aan bij. Dat mijn praktijk nokkie, nokkie vol zit, maakt me erg trots. Ik weet nog dat de lerares tijdens de opleiding zei: let maar op, over een paar jaar moet je nee verkopen. En inderdaad, dat is gebeurd. Ik ben er trots op dat ik de stap heb durven zetten en nu een succesvolle praktijk run. 

Pedicure Leersum

Haar website: Pedicure Leersum

Danielle volgde bij Acuive de opleidingen Pedicure en Medisch Pedicure

Ander nieuws

De praktijk van Ruud

In de rubriek ‘De praktijk van..’ staat een (oud-)cursist centraal. Hoe gaat de opleiding en hoe gaat het met de omschakeling naar een nieuw beroep?

» Lees verder

Wil jij ook € 1000 studie budget?

Wil jij een opleiding bij Acuive gaan doen die bijdraagt aan jouw succesvolle carrière?

Dan kun je gebruik maken van de nieuwe subsidieregeling van de overheid: het STAP-budget. €1.000 krijg je cadeau om een erkende opleiding (deels) mee te betalen. Zo wordt studeren een stuk voordeliger!