Meld je nu aan voor €1.000 STAP-budget op een opleiding van Acuive! Lees hier meer.

De praktijk van Antoinette van Elsen

In de rubriek ‘De praktijk van..’ staat elke maand een oud-cursist centraal die vertelt over de periode ná het behalen van haar diploma. Wat is ze na de opleiding van Acuive gaan doen? Hoe is het opbouwen van een nieuwe carrière haar vergaan? Deze keer: Antoinette van Elsen uit Oegstgeest.

Voelt niet als werken

“Had ik me maar twintig jaar eerder laten omscholen, denk ik wel eens. Ik vind het zo ontzettend leuk om medisch pedicure te zijn. Mensen een luisterend oor bieden en tegelijkertijd van hun klachten afhelpen, geeft veel voldoening. Het runnen van mijn eigen praktijk voelt daardoor eerder als een hobby dan als werken. Een uit de hand gelopen grap noem ik het ook wel eens. Ik heb het namelijk superdruk. Binnen drie maanden zat ik vol en moest ik al nee verkopen. Ik had bedacht om drie advertenties te plaatsen toen ik begon. Na de eerste kreeg ik echter al honderd reacties. Doordat het zo goed loopt en ik soms nog moeite heb om nee te zeggen tegen klanten met uitdagende problemen, werk ik nu viereneenhalve dag in plaats van de beoogde drie per week. Dat is wel een aandachtspunt. Ik moet beter zorgen dat ik mijn week niet te vol plan en ook gewoon pauzes inlassen. Nu pauzeer ik tussen de behandelingen door en ren ik even naar de keuken om iets te eten.”

Vrijheid

“Het scheelt dat ik het nu allemaal nog geweldig vind en de werkdruk aankan. En het mooie aan ondernemer zijn is dat ik gewoon een dagje vrij kan plannen als ik dat wil. Sowieso plan ik om de acht á tien weken een vrije week in. Dan ga ik lekker niks doen of boeken we een lastminute. De vrijheid om mijn eigen agenda in te kunnen delen, vind ik heerlijk. Wat ook een fijne bijkomstigheid is, is dat ik een hele goede boterham met mijn werk als medisch pedicure verdien. Dat de zaken zo goed gaan, maakte de keuze vorig jaar makkelijk om mijn praktijk te verplaatsen. Eerst had ik een kamer in huis waar ik mijn klanten ontving. Maar door de corona kwam mijn man thuis te werken en werd het toch wat onhandig, al die mensen die door ons huis liepen. Toen hebben we de garage verbouwd. Nu heeft mijn praktijk een eigen ingang en een losse ruimte voor de wasmachine en andere apparatuur.”

Scrubje

“Wat je in je eigen bedrijf stopt, krijg je ook weer terug. Dat klopt zeker. Investeren is best spannend, maar toch heb ik het altijd gedaan. Bijvoorbeeld in het begin, toen ik een goede website liet bouwen. Maar ook nu door gebruik te maken van een accountantskantoor. Kwaliteit is een belangrijke pijler bij mij. Ik trek het overal in door. Klanten krijgen na afloop bijvoorbeeld altijd een scrubje en de voeten gaan altijd in warme vochtige doeken met lekker ruikende olie. Het hoort bij de praktijk die ik wil zijn. Ik kan wel zeggen dat het boven verwachting goed en snel is gegaan allemaal. Ik kan het dan ook iedereen aanraden om pedicure te worden. En zeker bij Acuive. Echt fijn dat je daar zo doelgericht wordt opgeleid. Perfect voor volwassenen die zich willen laten omscholen. Je houdt je niet bezig met randzaken en leert geen dingen die er niet toe doen. Je bent echt alleen bezig met het einddoel: een succesvolle eigen praktijk beginnen. Daar ben ik het bewijs van.”

Voetzorg Oegstgeest / www.voetzorgoegstgeest.nl

Ander nieuws

De praktijk van Joyce

In de rubriek ‘De praktijk van..’ staat elke maand een oud-cursist of docent centraal die vertelt over haar mooie beroep.  Deze keer: Joyce. Meer mensen

» Lees verder

Wil jij ook € 1000 studie budget?

Wil jij een opleiding bij Acuive gaan doen die bijdraagt aan jouw succesvolle carrière?

Dan kun je gebruik maken van de nieuwe subsidieregeling van de overheid: het STAP-budget. €1.000 krijg je cadeau om een erkende opleiding (deels) mee te betalen. Zo wordt studeren een stuk voordeliger!