How to: haren vlechten

Je haar vlechten is helemaal hot en de vlechten worden hierdoor steeds extravaganter en opvallender. Dit betekent ook dat het ingewikkelder wordt om je haar te vlechten. Met onze tips maken we het je eenvoudiger.

Tip 1: Zorg voor stroef haar

Maak het jezelf makkelijker door je haar niet te wassen. Haar dat net gewassen is, is vaak zacht en glad. Bij het maken van vlechten is het juist prettig wanneer het stroever is. Dit zorgt ervoor dat de plukken niet snel uitzakken en de haarstrengen meer grip krijgen. Gebruik bij vet haar alleen een beetje droogshampoo. Liever je haar wassen? Dan kun je volumepoeder gebruiken om het stroef te maken.

Tip 2: Zet je vlechten tijdelijk vast met een elastiekje

Je bent natuurlijk niet direct een expert op het gebied van haren vlechten. Bouw het langzaam op; maak bijvoorbeeld eerst een simpele vlecht en daarna een invlecht. Zet tijdelijk je haar even vast met een elastiekje, zodat je kunt experimenteren met verschillende strengen haar.

Tip 3: Oefening baart kunst

Blijf oefenen met het maken van vlechten. Je zult zien hoe snel je het onder de knie krijgt.

Oefening 1: Vissengraat

Maak allereerst twee strengen van je haar. Verdeel je haar over een scheiding. Neem vervolgens een klein stukje van de rechterkant en kruis deze naar de binnenkant van de linkerkant. Doe dit vervolgens ook de andere kant op; zo ontstaat de vissengraat.

Oefening 2: Invlecht

Pak een pluk bovenop je hoofd en maak daar drie strengen met haar van. Begin met een vlecht en pak tijdens het vlechten steeds een pluk haar van de zijkanten. Probeer in te schatten of je wel uitkomt als je onderaan bent en of je dan nog voldoende plukken overhebt om de vlecht af te maken. Een invlecht wordt ook wel een french braid genoemd.

Oefening 3: Omgekeerde invlecht

De omgekeerde vlecht, oftewel dutch braid, maak je op dezelfde manier als de bovenstaande oefening. Het verschil is alleen dat je bij een omgekeerde invlecht de drie strengen onder elkaar gaat vlechten in plaats van over elkaar heen. Zo ligt de vlecht bovenop je haar.

Extra tip: Zoek in YouTube de oefeningen op en je vindt vele tutorials. Bekijk alvast de volgende tutorials voor het maken van een vissengraat vlecht, een invlecht en een omgekeerde invlecht.

Volg een workshop vlechten

Lukt het nog steeds niet met het maken van een vlecht? Geen paniek! Wij bieden een workshop aan, waar je binnen één dag professioneel leert vlechten. In deze cursus is overigens geen voorkennis vereist.

haren-vlechten.jpg

Contact

Acuive opleidingen bv
Hoofdkantoor
Dijkhuizen 13
7961 AE Ruinerwold
T: 088 - 37 45 400
Praktijklessen / examenlocatie
CollegePoint
Recordweg 1
3821 AS AmersfoortT: 033 - 45 66 500

contact