3 tips om je haar gezond te houden

We doen er veel aan om ons haar mooi in model te brengen. Het haar heeft veel te verduren door het verven en stylen. Hoe zorg je er voor dat je haar er niet alleen mooi uitziet, maar ook gezond is? Hier volgen drie tips die je haar gezond houden.

Tip 1: Laat je haar regelmatig knippen

Het wordt aangeraden om eens in de zes weken een kapper te bezoeken. Als je haar beschadigd is, dan kan het nauwelijks hersteld worden. Het is daarom belangrijk om dit beschadigde haar af te laten knippen. Hiervoor zorg je ervoor dat je een gezonde bos haar krijgt.

Tip 2:  Wees voorzichtig met je haar borstelen

Na het douchen kammen veel mensen hun natte haar, maar het is beter om dit pas te doen wanneer je haar droog is. Helaas droogt je haar meestal niet zo mooi op als je het niet van tevoren kamt. Gebruik voor nat haar een speciale kam met brede tanden. Bij deze kam staan de pinnen breder uit elkaar en kom je gemakkelijker door klitten heen. Dit zorgt ervoor dat je haar minder beschadigd raakt.

Tip 3: Gebruik de föhn, steiltang en krultang maximaal twee keer per week

Het beste voor je haar is om geen producten te gebruiken die erg heet worden. We willen alleen wel ons haar in model brengen, dus helemaal vermijden is lastig. Gebruik daarom de föhn, steiltang of krultang maar maximaal twee keer per week. Voordat je je haar gaat stylen, is het verstandig om een hitte beschermende spray te gebruiken. Let daarbij ook op dat je de steiltang, föhn of krultang niet op de warmste stand zet. Vaak is het effect er ook al, wanneer je deze niet te heet zet. 

Naast deze tips zijn er nog aantal dingen waar je op kan letten om je haar gezond te houden, zoals gezonde voeding, het gebruik van conditioner en je haar niet droog te wrijven na het douchen. Vraag anders ook eens aan je kapper advies over je haar en wat je het beste kan doen qua verzorging.

Vind je het zelf interessant om hier meer te weten over te komen of wil je zelf leren knippen? Bij Acuive kan je een kappersopleiding volgen en binnen 10 maanden een erkend diploma behalen.  

 

Haar gezond winter.png

Contact

Acuive opleidingen bv
Hoofdkantoor
Dijkhuizen 13
7961 AE Ruinerwold
T: 088 - 37 45 400
Praktijklessen / examenlocatie
CollegePoint
Recordweg 1
3821 AS AmersfoortT: 033 - 45 66 500

contact