Wintertips voor de voeten

De eerste koude dagen zitten er al weer aan te komen. De voeten verdwijnen weer in warme sokken en dichte schoenen. Logisch want één van de meest voorkomende klachten tijdens koude dagen zijn  oude voeten. Acuive geeft vijf tips om af te rekenen met koude voeten.

Goede schoenen en sokken

Kies voor schoenen met een hak van maximaal 3,5 centimeter, die niet te los of te strak zitten. Wanneer je schoenen knellen of de hak te hoog is wordt de bloedtoevoer verminderd. Ga voor schoenen van natuurlijke materialen. Niet-natuurlijke materialen koelen snel af wanneer het koud is en bieden daardoor weinig warmte voor je voeten.

Ook voor sokken geldt: kies voor natuurlijke materialen. Materiaal zoals katoen en wol zijn in staat om warmte vast te houden terwijl bijvoorbeeld nylon of polyester je geen warmte kunnen bieden.

Beweging

Beweging zorgt ervoor dat de doorbloeding in de voeten goed blijft waardoor je minder snel koude voeten krijgt. Regelmatig sproten, fietsen of wandelen is dus niet alleen heel gezond, maar ook goed voor warme voeten.

Wisselbaden

Door de voeten afwisselend in warm en koud water te houden wordt de bloedsomloop gestimuleerd. Ga eerst met je voeten een paar minuten in een handwarm bad en stop ze vervolgens maximaal 15 seconden in koud water. Herhaal dit een aantal keer en eindig met een koud bad. Droog je voeten vervolgens goed af en trek warme sokken aan.

Massage

Een voetmassage biedt een uitkomst voor mensen die snel koude voeten hebben. Door je voeten te (laten) masseren stimuleer je ook weer de bloedsomloop die je voeten lekker warm houdt. Je kunt dit zelf doen of laten doen door een masseur of pedicure.

Verzorging

Houdt de voeten gezond door ze op de juiste manier, regelmatig te (laten) verzorgen. Een gezonde huid is beter in staat warmte op te vangen en vast te houden. Je kunt hiervoor het beste bij de pedicure terecht. Meekomend voordeel: je voeten zien er in het voorjaar alvast gezond en verzorgd uit.

Weet jij alles al over de verzorging van je voeten en teennagels of wil jij er alles van weten? Dan is een pedicure opleiding van Acuive wellicht iets voor jou! Tijdens de opleiding wordt jij een echte specialist op het gebied van voetverzorging en leer je alles over voeten.

Winter voeten.png

Contact

Acuive opleidingen bv
Hoofdkantoor
Dijkhuizen 13
7961 AE Ruinerwold
T: 088 - 37 45 400
Praktijklessen / examenlocatie
CollegePoint
Recordweg 1
3821 AS AmersfoortT: 033 - 45 66 500

contact