De mooiste haartrends voor deze zomer

We komen veel buiten, laten de winterjas hangen en pakken regelmatig onze zonnebril erbij: het is bijna zomer! Een nieuw seizoen brengt nieuwe trends met zich mee, en de lente of het begin van de zomer is hét moment voor een nieuw kapsel of een opfrisbeurt. Als kapster in spé is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van haar. Dit zijn de trends die we deze lente en zomer regelmatig voorbij zien komen.

Kapsels

Korte pony

De pony is terug, en hoe! Dit seizoen is hij korter dan kort. In de jaren 70 zagen we de ultrakorte pony al voorbij komen, en anno 2016 siert hij opnieuw het straatbeeld. Met deze pony kan zowel een stoere als chique look gecreëerd worden. Voor dames met iets minder lef: de lange pony mag ook nog steeds.

De bob

Waar de lob (lange bob) vorig jaar heel populair was, zien we dit jaar de korte variant weer. Het kapsel is bot (‘choppy’) geknipt, en wordt in de kapperswereld ook wel de shaggy bob genoemd. De föhn mag uitblijven: de bob is dit seizoen lekker rommelig gestyled.

Krullen

Waar het haar de afgelopen jaren vooral glad of golvend gemaakt werd, zijn dit jaar de krullen helemaal terug. Permanent is nog steeds uit den boze, maar een weelderige bos beach hair maakt elke vrouw blij. Ook het korte, krullende jaren 80 kapsel is terug. Voor dames die niet gezegend zijn met een flinke bos krullen mag het haar dit seizoen weer in lagen geknipt worden, zodat er een speelse slag ontstaat.

 

Kleuren en technieken

Bronde

Bronde is dé kleur van 2016. Zoals de naam al doet vermoeden is het een samensmelting van brown en blonde. Waar we vroeger het welbekende zebrapad effect kregen na het aanbrengen van highlights, is dat nu absoluut niet oké. Babylights zijn het credo: superfijne highlights die geen streepjes vertonen, maar kleuren letterlijk doen samensmelten. Deze techniek staat ook bekend als colormelting en lived in highlights.

Au naturel

Naast de versmeltende kleuren zien we dit seizoen nog meer natuurlijke effecten terug in het haar. Zo mag de aanzet donkerder zijn dan de rest van het haar, ook wel shadow root genoemd. De volgende stap in highlighten is contouring, waarbij highlights zorgvuldig rondom het gezicht aangebracht worden. Lichte plukken op ooghoogte laten de ogen sprankelen, terwijl highlights langs de kaaklijn de aandacht naar een mooie mond kunnen trekken.

Asblond en grijs

Een tegenhanger van de au naturel trend is het granny hair, oftewel grijs geverfd haar. Van lichtgrijs tot diep donkergrijs: in 2015 zagen we alle tinten al voorbij komen, en dat zal dit jaar niet minder zijn. Een minder heftige variant hierop is platina of asblond haar. Een gele gloed over het haar kan echt niet meer: koele tinten voeren de boventoon.

Koper en roze

Het leek een kortstondige trend, maar roze geverfd haar is een blijvertje! Denk niet aan fel fuchsia roze, maar aan lichtroze tinten, die ook vaak gecombineerd worden met koelblond haar. Daarnaast is ‘ronze’ een noemenswaardige trend op het gebied van haarkleuren. Het woord is op dezelfde manier ontstaan als bronde, maar ronze staat voor red en bronze. Een warme kleur dus, met een prachtig stralende glans. Bij deze trend geldt: hoe bleker de huid, hoe feller de haarkleur mag zijn. Bij een donkere huid staan juist warme ondertonen heel mooi.

 

Haarstijlen

Rommelige, lage paardenstaart

2016 is het haar van rommelige kapsels. Knotjes, french rolls en staarten: het hoeft allemaal niet meer gepolijst en het mag eruit zien alsof ‘het even snel in elkaar is gedraaid’. Vergeet de hoge paardenstaart: dit seizoen dragen we de staart laag in de nek, net als vroeger.

Vlechten

Het lijkt wel of ze elk seizoen weer terugkomen: vlechten. In de lente en zomer van 2016 zien we vooral vlechten bovenop het hoofd, boxer braids (aan elke kant van het hoofd een invlecht) en de welbekende corn rows, die we vast tijdens onze basisschooltijd allemaal gehad hebben.

Veel volume

Niet alleen in de mode, maar ook op het gebied van haartrends hebben de jaren 70 grote invloed. Naast de korte pony zien we dit seizoen ook volume. Heel veel volume. Het weelderige kapsel staat beter bekend als de bouffant: een enorme getoupeerde kuif voorop het hoofd, of meer naar achteren en dan gecombineerd met een pony of lok. Leg de toupeerkam en haarlak maar vast klaar!

haartrends.jpg

Contact

Acuive opleidingen bv
Hoofdkantoor
Dijkhuizen 13
7961 AE Ruinerwold
T: 088 - 37 45 400
Praktijklessen / examenlocatie
CollegePoint
Recordweg 1
3821 AS AmersfoortT: 033 - 45 66 500

contact